بعيد است
مركز مطالعات راهبردي خليج فارس طي تحليلي، احتمال هرگونه حمله ناگهاني آمريكا يا اسرائيل به تأسيسات هسته اي ايران را بعيد دانست.
كارشناسان مركز ياد شده معتقدند، ايران از نيروي قوي نظامي برخوردار است و چنانچه مورد تهاجم اسرائيل قرار گيرد احتمال حمله انتقام جويانه ايران به اسرائيل وجود دارد.
اين تحليل مي افزايد: تأسيسات هسته اي ايران در چند نقطه و به فاصله زياد از هم قرار گرفته و در عين حال اين تأسيسات از امنيت بالايي در برابر حملات نظامي برخوردار است كه اين امر ضربه زدن به آنها را همانند حمله به تأسيسات اتمي عراق در سال ۱۹۸۱، مشكل مي سازد.مركز مطالعات راهبردي خليج فارس در تحليل خود افزوده است، موشك زمين به زمين «شهاب ۳» با برد ۱۳۰۰ كيلومتر كه قادر است تا عمق اسرائيل نفوذ كند و نيز امكان هدف قرار دادن نيروهاي آمريكايي مستقر در عراق توسط اين موشك، واشنگتن و تل آويو را وادار مي سازد تا قبل از انجام هرگونه اقدام نظامي به خوبي پيامدهاي آن را برشمارند. اين مركز يادآور شد، برخي كارشناسان ديگر در عين حال معتقدند آمريكا و اسرائيل به طور كامل به اين نتيجه رسيده اند كه ايران منافع آنها را در منطقه مورد تهديد قرار داده و از اين جهت ممكن است اسرائيل به اقدام نظامي بر ضد تأسيسات هسته اي مبادرت ورزد.
براساس تحليل مركز مذكور، برخي گزارش هاي اطلاعاتي حاكي است تعدادي از خلبانان اسرائيل اواخر سال گذشته ميلادي در مناطق ميانه تركيه دوره هاي آموزشي را براي بمباران تأسيسات اتمي ايران پشت سر گذارده اند.
در اين تحليل به نقل از منابع غربي غيررسمي آمده است، چنانچه تلاش هاي ديپلماتيك آمريكا براي بازداشتن تهران در برنامه هاي راهبردي هسته اي ناكام بماند، عمليات موسوم به «بابل - ۲» براي انهدام تأسيسات هسته اي و كارخانه هاي ساخت موشك در ايران به اجرا گذاشته خواهد شد.
كشمكش
شنيده شد در مجمع روحانيون مبارز اختلاف نظرهايي درخصوص نحوه برخورد با جبهه مشاركت و جناح راست بروز كرده است. عناصر اصلي و شاخص مجمع روحانيون نسبت به عملكرد شماري از نمايندگان عضو مجمع در مجلس به دليل قرابت آنها به جناح راست انتقاد كرده اند و گفته اند اين كار وحدت جبهه دوم خرداد را مخدوش مي كند. درحالي كه حاميان ارتباط با جناح راست گفته اند براي ايجاد تعادل خود را مكلف مي دانند با اين جناح همكاري كنند. يكي از اقدام هاي اين گروه عدم دعوت از چهره هاي اصلي فراكسيون مشاركت به جلسات بوده است. دليلي كه از سوي اين عده براي دوري از جبهه مشاركت ذكر مي شود «مخالفت آنها با حكومت ديني» است.
قدرت چانه زني
گفته مي شود يكي از اعضاي ارشد وزارت خارجه در جلسه اخير كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي تهديدهاي جهاني عليه ايران را تشريح كرده و گفته است براي كاستن از اين تهديدها وحدت همه اجزاي نظام سياسي ضروري است. وي گفته است چندپارگي در موضع گيري هاي مربوط به سياست خارجي، قدرت ديپلمات ها را در چانه زني با طرف هاي خارجي كاهش مي دهد.
همه در جستجوي كار موازي
برخي نمايندگان مجلس گفته اند در صورتي كه كميته تشكيل شده در مجمع نمايندگان استان تهران نتواند پيگير شكايات فعالين سياسي از دستگاه قضائي از طريق كميسيون اصل ۹۰ شود، نمايندگان، طرح تشكيل كميسيون ويژه براي بررسي اين شكايت ها را خواهند داد. مدتي است نمايندگان دو جناح سياسي كشور هرگاه در زمينه پيش بردن هدف هاي خود از طريق نهادهاي ذيربط به نتيجه نمي رسند، پيشنهاد تشكيل يك نهاد موازي و مشابه را مي دهند. نمايندگان جناح منتقد دولت نيز در اقدامي مشابه در پي تشكيل «كميسيون انتخابات» هستند كه وظايف هيأت هاي اجرايي و نظارت را مجتمعا داشته باشد.
هيچكدام
جلسه دوم فراكسيون مشاركت براي بررسي راه هاي تصويب قانون انتخابات تشكيل شد. در اين جلسه پنج راه (مسكوت گذاشتن لايحه، استرداد به دولت، پيگيري از طريق گفت وگوي مجلس و شوراي نگهبان، ارجاع به مجمع و همه پرسي) مطرح شده است كه ظاهرا هيچ يك به نتيجه نرسيده و بر سر آن توافقي به دست نيامده است.
روش انتقاد
يك منبع مطلع در مجلس به خبرنگار همشهري گفت: رئيس جمهوري در رابطه با اظهارات اخير وزير كشور درباره دفاتر نظارتي شوراي نگهبان از وي خواسته است مسائل انتقادي درباره شوراي نگهبان را به گونه اي مطرح كند كه شائبه انكار حق قانوني اين نهاد ايجاد نشود.
مخالف پرچم صدام
مسعود بارزاني رهبرحزب دموكرات كردستان گفته است مخالف برافراشتن پرچم عراق بر فراز اين منطقه است. مسعود بارزاني، تأكيد كرده است، پرچم عراق كه به وسيله حزب بعث بناشده، شايسته مردم مبارز كردستان نيست و تا من زنده هستم اجازه نمي دهم اين پرچم بر فراز كردستان در شمال عراق برافراشته شود.
الوطن با بيان اين خبر افزود: بارزاني در جمع طرفداران و افراد ارتش ۱۰۱ - كه به همياري آمريكايي ها در مناطق شمالي مستقر هستند - گفت: نظام جديد عراق مي بايست به شكل دو دولت فدرال كرد و عرب اداره شود و هر بخش فدراسيون لازم است پرچم خاص خود را داشته باشد.