اميدي تازه: دو قلاده يوزپلنگ آسيايي در عراق
بعد از سقوط ديكتاتور بغداد، اخبار گوناگوني در رابطه با مسايل گوناگون سياسي، اقتصادي و اجتماعي عراق در دوران سلطه صدام حسين و نوكران دست به سينه اش در حزب بعث منتشر شد كه هركدام به نوبه خود باعث شگفتي و تأثر عميق جهانيان گرديد، از گورهاي دسته جمعي گرفته تا شكنجه گاه ها و...
اما در ميان خبرهاي غم انگيز، لااقل يك خبر باعث اميدواري علاقه مندان حيات وحش گرديد و آن وجود دو يوزپلنگ در مجموعه باغ وحش اختصاصي صدام و فرزندانش، عدي و قصي، بود.
به گزارش رسيده، پس از بررسي هاي اوليه آشكار شد كه اين دو يوزپلنگ (Cheetah) از گونه آسيايي هستند كه سخت در خطر انقراض قرار دارد. گفته مي شود اين دو يوزپلنگ از داخل خاك عراق صيد شده و به باغ وحش انتقال يافته اند. بر اين اساس اين اميد در دل دانشمندان پديد آمده كه احتمالاً يوزپلنگ آسيايي در زيستگاه هايي مثل بيابان هاي عراق - كه به هيچ وجه تصور آن نمي رفت - وجود دارد.
يوزپلنگ آسيايي در حال حاضر در ايران، آن هم به تعداد بسيار محدود وجود دارد و برنامه هاي ويژه اي براي حفظ اين گونه ارزشمند جهاني در دست انجام است.
ببر خزر در مرز ايران و تركيه!
به گزارش خبرنگار ما، نشانه هايي از احتمال وجود ببر خزر در مرز بين ايران و تركيه به دست آمده است. به دنبال اعلام اين گزارش توسط شاهدان محلي، يك گروه از متخصصان حيات وحش از كشور آلمان عازم اين ناحيه شده و كاوش وسيعي را آغاز كرده اند.
گفتني است كه ببرخزر يا ببر هيركاني، يكي از باشكوه ترين گربه سانان جهان است كه منطقه زيست او در حوزه جنگل هاي مازندران و خط ساحلي درياي خزر بوده و بيشترين تراكم جمعيتي آن در محدوده ميانكاله گزارش شده است.
ديرزماني است كه نسل اين ببر در مازندران منقرض شده و هيچ نشانه اي از وجود آن ديده نشده است. يك هيأت مركب از كارشناسان داخلي و خارجي در دهه ۵۰ به بررسي كامل نواحي جنگلي كه احتمال وجود ببر هيركاني در آن مي رفت پرداختند ولي متأسفانه هيچ اثري از آن نيافتند.
اكنون انتشار اين خبر كه احتمال دارد هنوز اين ببر در مرز بين ايران و تركيه وجود داشته باشد، شور و شعف وصف ناپذيري در ميان عاشقان طبيعت و حيات وحش پديد آورده است. ما نيز به سهم خود خواهيم كوشيد هرگونه خبر و اطلاع تازه اي در اين باره را به اطلاع طبيعت دوستان برسانيم.
راكون ايراني؟!
تماسي داشتيم با هوشنگ ضيايي، كارشناس حيات وحش، كه البته چون با موبايل بود مرتبا با قطع و وصل هاي معمول همراه بود.
از او پرسيدم كه اين روزها چه مي كند. و او با يك خبر مسرت بخش خوشحالمان كرد. ضيايي گفت: عازم منطقه اي در تالش هستم كه گزارش شده پستانداري شبيه راكون در آن جا ديده شده است.چنانچه اين موضوع واقعيت داشته باشد و ضيايي بتواند آثاري از اين پستاندار در منطقه تالش پيدا كند، بي ترديد باب تازه اي در پراكندگي جانوري و نوع تقسيم قاره اي جانوران، گشوده خواهد شد.
كشف پستانداران جديد در جهان، واقعه اي است كه به طور بسيار نادر اتفاق مي افتد و در سطح بين المللي حايز اهميت فراوان است.
آخرين پستانداري كه در جهان كشف شد، نوعي گاوسان بود كه آثار آن در جنگل هاي انبوه و غيرقابل دسترسي ويتنام پيدا شد و دانشمندان از روي آثار به دست آمده، اندام او را بازسازي كردند.
كفش هاي ۸۰۰۰ ساله
صندل و دمپايي از جمله انواع پاپوش هستند كه هرگز از مد نمي افتند. بد نيست بدانيد كه قدمت اين كفش ها به خيلي پيش برمي گردد. پژوهشگران دريافته اند كه بومي هاي آمريكا حداقل ۸ هزار سال پيش ، كفش هايي با الياف محكم براي خود مي ساخته اند و به راهپيمايي هاي طولاني در طبيعت مي پرداخته اند.
رابرت ابرايان ، باستان شناس دانشگاه ميسوري مي گويد: مي دانستم كه كفش ها قديمي هستند ولي نه بدين اندازه. اين كفاش هاي كهن كارشان را خوب بلد بوده اند و كفش هايي سخت ، محكم و بادوام مي ساخته اند.
در عكس نمونه هايي از كفش هاي به دست آمده كهن را مشاهده مي كنيد كه نمونه اي از آن بين ۶۳۷۵ تا ۵۷۲۵ سال قبل از ميلاد مورد استفاده بوده است.