ركورد جديد در خريد گندم داخلي به دست آمد
خريد ۱۰ ميليون تن گندم از كشاورزان تا پايان فصل برداشت
اجراي موفق طرح افزايش توليد گندم به عنوان يك پروژه ملي نيازمند هماهنگي و همكاري تمامي بخش ها، عوامل و مجريان است.
|
|
به گزارش روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي، مهندس محمود حجتي وزير جهاد كشاورزي در نشست شوراي هماهنگي گندم با حضور معاونين و روِساي سازمان جهاد كشاورزي استان ها با بيان اين مطلب اظهار داشت: معرفي ارقام جديد گندم، تأمين به موقع نهاده ها (كود، سم و...)، يكپارچه سازي اراضي، اعلام به موقع خريد تضميني گندم، توسعه مكانيزاسيون و تأمين ماشين آلات كشاورزي و حمايت هاي بيمه اي از كشاورزان از جمله عواملي هستند كه اجراي طرح افزايش توليد گندم را تسريع خواهند كرد.
وزير جهاد كشاورزي با اظهار رضايت از ميزان پيشرفت طرح افزايش توليد گندم گفت: خوشبختانه تاكنون با بررسي هاي كارشناسي صورت گرفته، اجراي طرح در وضعيت مطلوبي قرار دارد و در سال جاري از آغاز فصل برداشت تا به امروز قريب به ۹ ميليون تن گندم مازاد بر نياز كشاورزان خريداري شده كه اين ميزان ۲۰۰ هزار تن از خريد نهايي سال زراعي گذشته بيشتر بوده و نسبت به مقدار خريد زمان مشابه قبل حدود ۱۸ درصد رشد داشته است.
وي خاطرنشان كرد: ميزان خريد ياد شده يك ركورد در خريد گندم داخلي است و پيش بيني مي شود در صورت عدم بروز حوادث غيرمترقبه تا پايان فصل برداشت نزديك به ۱۰ ميليون تن گندم از كشاورزان خريداري شود.
حجتي با اشاره به برخي برنامه هاي پيش بيني شده در طرح براي سال زراعي آتي گفت: اعمال مديريت اصولي و كامل مزرعه در سطح ۹۵۰ هزار هكتار از اراضي زيركشت گندم آبي و ديم، توليد فرآوري حدود ۱۰۰ هزار تن بذر گندم توسط بخش خصوصي، ثبت تحولات در سطح مزارع تحت پوشش مديريت مزرعه، كمك به نظارت، كنترل و گواهي بذر مادري گندم آبي و ديم و تأمين و پرداخت معادل ۴۰ درصد سود و كارمزد تسهيلات بانكي مربوط به خريد ۲۳ هزار دستگاه ادوات و ماشين آلات كشاورزي ازجمله برنامه هاي در دست اجرا براي سال زراعي ۸۳-۸۲ است.
|
|
عيسي كلانتري اعلام كرد:
خانه كشاورز به عنوان مدعي وارد عرصه تحقيقات مي شود
سرمايه گذاري كشور در ۲۵ سال گذشته رشد منفي داشته، در حالي كه سرمايه از عوامل اصلي توليد در بخش كشاورزي است
ايران از نظر تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي عقب تر از سطح جهان است
اگر كشاورزي كشور تثبيت نشود در مقابل توليدات خارجي از بين خواهيم رفت
|
|
«جامعه ايران تا زماني كه فكر مي كنيم هركس بي سواد، بي پول و پير است، بايد كشاورز شود، توان و كشش كشاورزي مدرن را نخواهد داشت».
به گزارش خبرنگار ما، دكتر عيسي كلانتري دبيركل خانه كشاورز با بيان اين مطلب گفت: تا زماني كه بخواهيم بخش عمده اي از بيكاري كشور را در كشاورزي حل كنيم و قانون ارث به همين منوال باشد زمين ها خردتر شده و كشاورزي سنتي به مدرن تغيير نخواهد شد.
وي با بيان اين كه بخشي از اين مسأله با سرمايه گذاري در كشاورزي مرتبط است، متذكر شد: متأسفانه سرمايه گذاري كشور در ۲۵ سال گذشته رشد منفي داشته در حالي كه سرمايه يكي از عوامل اصلي توليد در بخش كشاورزي است.
كلانتري افزود: اگر تا ۱۰ سال آينده با توجه به رقابت هاي جهاني و سازمان تجارت جهاني، وضعيت كشاورزي كشور تثبيت نشود، قيمت هاي تمام شده اين بخش پايين نيايد و كشاورزي مدرن نشود، در مقابل توليدات خارجي از بين خواهيم رفت.
وي كه از مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي بازديد مي كرد، درخصوص موقعيت كشاورزي ايران گفت: كشور در موقعيتي قرار دارد كه در مرحله نخست به افزايش توليد توجه دارد درحالي كه هر واريته، هيبريد و هر گونه گياهي و دامي برتر مورد استقبال كشاورزان قرار مي گيرد.
وي با اشاره به اين كه بيوتكنولوژي كشاورزي براي تأثير كمي و كيفي در محصولات اين بخش به وجود آمده است تأكيد كرد: متأسفانه كشاورزي ايران در سطح كمي است و هنوز وارد مرحله كيفي نشده، بنابراين كشاورزان كشور محصولات اصلاح شده ژنتيكي را در راستاي افزايش محصول با استقبال وارد خطوط توليد مي كنند، به شرط اين كه محصولات مذكور معرفي شود.
دبيركل خانه كشاورز درزمينه بيوتكنولوژي ايران در مقايسه با كشورهاي توسعه يافته يادآور شد: ايران از نظر تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي از سطح جهاني عقب تر است، در حالي كه ده ها هكتار اراضي دنيا زيركشت محصولات اصلاح ساختار ژنتيكي (از طريق بيوتكنولوژي) است.
وي اضافه كرد: عرصه اين علم در كشاورزي آمريكا و چين روز به روز گسترش مي يابد، به طوري كه كشورهاي اروپايي در مقابل محصولات تزريق ژن شده اين دو كشور مقاومت مي كنند.
به گفته كلانتري هم اكنون بجز چند مورد كوچك محصول قابل توجه اصلاح ساختار شده اي موجود نيست.
وي در خصوص ارتباط خانه كشاورز با مؤسسات تحقيقات كشاورزي خاطرنشان كرد: تلاش خانه كشاورز بر اين است كه تا جاي ممكن بر طرح هاي تحقيقاتي اين مؤسسات تأثيرگذار باشد و مشكلات كشاورزان را منعكس كند.
وي با تأكيد بر اين كه خانه كشاورز به عنوان يك مدعي وارد عرصه تحقيقات خواهد شد تصريح كرد كه تحقيقات بايد در خدمت كشاورزي باشد چون از سرمايه ملي و دولتي استفاده مي كند و خوشبختانه دست اندركاران تحقيقاتي هم از اين امر استقبال كرده و درهاي آزمايشگاه ها، مؤسسات و ايستگاه هاي تحقيقاتي براي مطرح كردن مشكلات و خواسته ها هميشه به روي كشاورزان باز است.
دبيركل خانه كشاورز درزمينه دخالت خانه كشاورز در تحقيقات گفت: اگر خانه كشاورز در تحقيقات دخالت نكند، امكان انحراف اين تحقيقات به سوي برطرف كردن نياز تحقيقاتي خارجي ها وجود دارد.
وي افزود: كشاورزان بايد سفارش دهنده نوع تحقيقات باشند، بنابراين خانه كشاورز آمادگي دارد تا در راستاي اهداف و پروژه هاي تحقيقاتي به گفت وگو و مذاكره با مؤسسات و مراكز تحقيقاتي بپردازد.
كلانتري با اشاره به مخالفت عده اي با علم نوين بيوتكنولوژي كشاورزي خاطرنشان كرد: مخالفت اين عده به دليل ناآگاهي آنهاست، چرا كه ۹۰ درصد اين مخالفت ها بي مورد بوده و تنها ۱۰ درصد همراه با دليل است و نيازبه جواب قانع كننده متخصصان امر بيوتكنولوژي دارد.
به گفته وي اين مخالفت ها بيشتر جنبه سياسي دارد و يكي از عوامل آن نيز بالا بودن قيمت هاي تمام شده در اروپا نسبت به آمريكا و چين به دليل عقب تر بودن تحقيقات بيوتكنولوژي است كه براساس آن گروه هاي سبز به صورت غيرمستقيم آلت دست سياست هاي داخلي قرار مي گيرند تا از ورود مواد غذايي ارزان تر تمام شده جلوگيري به عمل آيد.
دبيركل خانه كشاورز خاطرنشان ساخت: اين تشكل براي انعكاس مشكلات و خواسته هاي كشاورزان در آينده اي نزديك با مسأله تحقيقات، فعال تر از ترويج دولتي بخش كشاورزي برخورد خواهد كرد.
|
|
رئيس اتحاديه صادركنندگان ميوه وتره بار:
فقط ۲ درصد ميوه و تره بار توليدي صادر مي شود
سيدرضا نوراني، رئيس اتحاديه صادركنندگان ميوه و تره بار گفت: ميزان توليد ميوه در سال گذشته بين ۲۷ تا ۲۸ ميليون تن بوده است كه حدود ۶۰۰ هزار تن( معادل دو درصد از توليد) صادر شده است.
وي، سهم صادرات ميوه از كل صادرات غيرنفتي كشور را يك درصد ذكر و اظهار اميدواري كرد با توسعه بخش كشاورزي ۲۰ درصد صادرات غيرنفتي كشور را صدور ميوه و تره بار تشكيل دهد.
وي افزود: صادرات ميوه و تره بار از سال ۷۹ همراه با تثبيت نرخ ارز كاهش يافت و مسائلي مانند تورم و تثبيت بازارهاي جهاني مشكلات زيادي را دراين زمينه به وجود آورد.
وي در مورد سياست تثبيت نرخ ارز افزود: درصورتي كه نرخ تورم صفر باشد ما نيز با تثبيت نرخ ارز مخالف نيستيم و حتي از آن حمايت مي كنيم ولي در صورتي كه تورم با همين روند پيش رود، صادرات در اين بخش به صفر خواهد رسيد.
وي بيشترين اقلام صادراتي را سيب درختي، هندوانه، خربزه، كيوي، انار، ميوه جات فصلي و سبزيجات ذكر كرد و گفت: به دليل ضعف حمل ونقل هوايي و فرسودگي كانتينرها و نداشتن كانتينرهاي نو و داراي كنترل اتمسفر بيشتر ميوه هاي توليدي به كشورهاي حاشيه خليج فارس و حدود ۱۵ درصد به ديگر كشورها صادر مي شود.
وي هزينه زياد حمل ونقل سريع را از مشكلات عمده صادركنندگان ميوه و تره بار برشمرد و افزود: افزايش هر ساله هزينه هاي بسته بندي و دستمزد كارگران قدرت رقابت صادركنندگان ايراني را در بازارهاي جهاني كاهش داده است.
وي در خصوص بيمه محصولات صادراتي فسادپذير گفت: تا به حال هيچ شركتي محصولات فسادپذير را بيمه نكرده است و شركت هاي بخش خصوصي نيز تعرفه هاي زيادي را براي اين كار تعيين كرده اندو به همين دليل صادركنندگان تمايلي به اين امر ندارند.
نوراني افزود: گراني كارتن هاي وارداتي مقاوم در برابر عوامل جوي و شرايط مختلف و جعبه هاي چوبي كه بين ۳۰ تا ۴۰ درصد افزايش داشته از ديگر مشكلات موجود در زمينه صدور ميوه و تره بار است.
وي در مورد ميوه هاي داراي قابليت صادرات اظهار داشت: ايران با توليد ۲ ميليون و ۵۰۰ هزار تن انگور يكي از چند كشور برتر توليدكننده اين محصول است، اما تنها حدود يك درصد از اين مقدار صادر مي شود.
وي تأكيد كرد: براي گسترش سطح زيركشت باغ هاي انگور بايد كارهاي زيربنايي صورت گيرد و به جاي اين كه دولت يارانه هايي را به كشمش اختصاص دهد، طي چند سال از كشاورز حمايت مالي كند.
اين صادركننده اظهار داشت: در كشورهاي پيشرفته از هر هكتار ۶۰ تا ۷۰ تن سيب درختي برداشت مي شود در حالي كه برداشت اين محصول در ايران از هر هكتار ۱۵ تا ۲۰ تن است.
وي پيشنهاد كرد كه دولت صندوق حمايت از صادركنندگان ايجاد كند تا درصورت ورشكستگي و مشكلات ديگر بتواند از اين قشر حمايت كند.
|
|
نمونه هاي ملي جهادكشاورزي شناخته شدند
نمونه هاي ملي وزارت جهاد كشاورزي از سوي ستاد ششمين جشنواره شهيد رجايي اين وزارتخانه در سطوح ملي و دستگاهي معرفي شدند.
به گزارش خبرنگار ما از آييني كه به همين مناسبت برگزار شد، از ۳۵ منتخب نمونه وزارت جهاد كشاورزي شامل ۳ مدير، ۶ سرپرست، ۱۳ كارشناس، ۵ كارمند و ۸ مسؤول ستادي تقدير به عمل آمد.
بنابر اين گزارش، نمونه هاي ملي در سطوح مختلف به تفكيك واحدهاي ستادي، استاني و دستگاه هاي وابسته در روز كارمند شناخته شدند.
در اين مراسم دكتر علي اكبر مهرفرد، معاون امور مجلس، منابع انساني و پشتيباني وزارت جهاد كشاورزي و رئيس ستاد ششمين جشنواره شهيد رجايي اين وزارتخانه، با اعلام اهداف اين جشنواره، خاطرنشان كرد: ستاد ششمين جشنواره شهيد رجايي وزارت جهاد كشاورزي با توجه به بخشنامه سازمان مديريت و برنامه ريزي درخصوص برگزاري، با هدف توسعه و ترويج فرهنگ مطلوب سازماني، كمك به بهبود نظام مديريت اجرايي در راستاي تحقق برنامه هاي توسعه و تحول اداري كشور و ايجاد رقابت سالم از طريق شناسايي، انتخاب و معرفي دستگاه ها، واحدهاي برتر و كارمندان نمونه و براساس موازين و احكام تشكيل شد.
وي افزود: اين ستاد متشكل از ۶ عضو و ۴ كميته اجرايي با عنوان هاي كميته اجرايي انتخاب كارمند نمونه، كميته اجرايي انتخاب واحد نمونه، كميته اجرايي پيشكسوتان نمونه و كميته اجرايي تبليغاتي، اطلاع رساني و برگزاري مراسم با دو محور اعتقادي اخلاقي و عملكردي نمونه ها را در سطوح استاني، دستگاهي و يا ملي انتخاب كردند.
مهرفرد با معرفي ۴ پژوهشگر و مجري طرح هاي جهاد كشاورزي كه از رياست جمهوري نشان پژوهش دريافت كرده بودند، از آنان تقدير كرد.گفتني است اين جشنواره با شعار «خدمت رساني، خوداتكايي و استقلال اقتصادي» برگزار شد، اين در حالي است كه شعار جشنواره سال گذشته «ارتقاي كيفيت و بهره وري مديريت، تنها راه رسيدن به خدمت برتر» بود.
|
|
مديرعامل شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي:
مشكلات طرح توسعه نيشكر با انجام تعهدات بانك صادرات به پايان مي رسد
اتمام طرح توسعه نيشكر به دليل عدم انجام تعهدات مالي از سوي برخي از بانك ها بيش از ۴ سال به تعويق افتاد.
به گزارش ايلنا، مهندس مهدي مفيدي مديرعامل شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي با بيان اين مطلب در جمع خبرنگاران گفت: متأسفانه در زمان شروع كار به خاطر مشكلات مالي و برخي مسائل سياسي در روند اجرايي پروژه اختلالاتي پيش آمد اما در حال حاضر به غير از بانك صادرات كه به تعهدات مالي خود عمل نمي كند، مشكل ديگري وجود ندارد.
وي با بيان اين كه از زمان شروع پروژه تاكنون بيش از هزار ميليارد تومان هزينه شده است، گفت: تاكنون ۳۶ هزار هكتار از ۸۴ هزار هكتار در برنامه اوليه، زير كشت نيشكر رفته است كه تا پايان شهريور ماه جاري به ۴۵ هزار هكتار مي رسد. مفيدي ميزان توليد شكر در دوره برداشت آينده را حدود ۳۲۰ هزار تن ذكر كرد و گفت: درصورت افتتاح تمامي كارخانه هاي شكر ۷۰۰ هزار تن شكر توليد خواهد شد.
وي فرصت شغلي ايجاد شده در اين طرح را ۵۰ هزار شغل مستقيم و غيرمستقيم ذكر كرد.
|
|
بهره برداري ۴۵۰۵ پروژه بخش كشاورزي در هفته دولت
به گزارش روابط عمومي وزارت جهادكشاورزي به مناسبت هفته دولت ۴۵۰۵ پروژه زيربنايي و توليدي بخش كشاورزي و توسعه روستايي با اعتباري معادل يك هزار و ۲۴۷ ميليارد و ۴۵۴ ميليون ريال در اقصي نقاط كشور با حضور مسؤولان و مردم افتتاح و بهره برداري خواهد شد.
بر پايه اين گزارش با بهره برداري از اين تعداد پروژه هزاران خانوار شهري، روستايي و عشايري از خدمات و مزاياي حاصل از اين پروژه ها بهره مند و زمينه اشتغال جديد براي ۲۲ هزار و ۶۸۵ نفر فراهم مي آيد.
گفتني است، پروژه هاي افتتاحي در زمينه هاي آب و خاك، جنگل و مرتع، آبخيزداري، زراعت و باغباني، شيلات، دام و طيور، دامپزشكي، آموزش و تحقيقات، ترويج و نظام بهره برداري، صنايع، عمران و توسعه روستايي و امور عشايري است. همچنين بيشترين پروژه هاي افتتاحي مربوط به استان كرمانشاه با بهره برداري از ۶۰۹ پروژه كشاورزي و توسعه روستايي خواهد بود.
|
|
استقبال چشمگير توليدكنندگان از دومين نمايشگاه بين المللي صنايع غذايي
ظرفيت دومين نمايشگاه بين المللي صنايع غذايي تكميل شده است.
به گزارش روابط عمومي دومين نمايشگاه بين المللي صنايع غذايي مهندس فرامرز ثقفي مدير اجرايي دومين نمايشگاه بين المللي صنايع غذايي ايران با بيان اين مطلب تصريح كرد: اگرچه دو ماه به آغاز اين نمايشگاه بين المللي باقي مانده اما ديگر فضايي براي شركت هاي متقاضي موجود نيست. در حالي كه اين نمايشگاه از تاريخ ۲۳ مهرماه سال جاري در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برگزار مي شود، هم اكنون بيش از ۵۰ شركت در ليست انتظار ثبت نام قرار دارند و براي بالغ بر ۱۳۰ شركت جانمايي شده است.
وي اظهار داشت: علاوه بر دست اندركاران غذا، توليدكنندگان خرما نيز درخواست فضاي نمايشگاهي كرده اند كه مسؤولان ستاد اجرايي به دليل محدوديت فضا از ثبت نام آنها معذور هستند.
ثقفي با اعلام امكان افزايش فضاي نمايشگاهي به ۶ هزار مترمربع، از مركز توسعه صادرات خواست تا برگزاركنندگان را در خدمت رساني بهتر به شركت كنندگان و بازديدكنندگان صنايع غذايي ياري دهد.
مدير اجرايي دومين نمايشگاه بين المللي صنايع غذايي با بيان اين كه نمايشگاه مذكور طبقه بندي شده است، خاطرنشان كرد: تاكنون نمايشگاهي با چنين سازماندهي در ايران اجرا نشده است.
ثقفي گفت: تاكنون حضور هشت شركت خارجي در نمايشگاه قطعي شده است.
به گفته وي آخرين دستاوردهاي علمي صنعت غذا نيز در كنگره ملي صنايع غذايي كه همزمان با نمايشگاه بين المللي صنايع غذايي برگزار مي شود، ارائه خواهد شد.
|
|
بزرگترين بازار حراج ماهي
اولين و بزرگترين بازار حراج ماهي با استاندارد بين المللي به مناسبت هفته دولت در استان هرمزگان به بهره برداري مي رسد.
|
|
يحيي محمدزاده، معاون وزير جهاد كشاورزي و مديرعامل شيلات ايران گفت: اين طرح با هزينه اي بالغ بر يك ميليارد تومان احداث شد و شيلات از ساخت چنين بازارهايي در ساير شهرها خصوصاً تهران حمايت مي كند.
وي با اشاره به محدوديت صيد آبزيان در جهان گفت: با توجه به اين كه ۷۰ درصد منابع صيد ماهي قابل توسعه نيست، اصلاح فرهنگ عمومي براي مصرف آبزيان پرورشي ضروري است.
محمدزاده افزود: علي رغم ثابت ماندن برداشت آبزيان، با افزايش تعداد شناورهاي صيدتن ماهيان در آب هاي آزاد، صيد اين ماهي در كشور از ۳۲ هزار تن در سال ۸۰ به بيش از ۵۰ هزار تن در سال ۸۱ رسيده است.
مديرعامل شيلات در اين رابطه افزود: به منظور توسعه صيد در آب هاي آزاد جهان شيلات در حال حاضر براي بخش خصوصي ۵۰ مجوز خريد يا اجاره كشتي هاي ۱۱ پرسانيرا صادر كرده است.
وي گفت: روند صيد كيلكا ماهيان درياي خزر به خاطر حضور نوعي شانه دار دريايي كماكان روبه كاهش است و به همين منظور متخصصان ايراني و روسي به زودي براي اجرايي كردن تحقيقات خود در مسكو گردهم مي آيند.
محمدزاده از رهاسازي حدود ۲۹۵ ميليون قطعه بچه ماهي در سال ۸۱ و ۳۲۵ ميليون قطعه بچه ماهي در سال جاري در منابع آبي كشور براي بازسازي ذخاير آبزيان، خبر داد و درباره ميزان استحصال خاويار گفت: استحصال خاويار توسط كشورهاي حاشيه درياي خزر در سال گذشته ۱۴۲ هزار تن تعيين شد كه سهم ايران از اين ميزان، افزون بر ۷۵ هزار تن بود.
وي ميزان استحصال خاويار در سال جاري از درياي خزر را حدود ۱۴۷ هزار تن پيش بيني كرد و گفت: بيش از ۷۸ هزار تن از اين ميزان به ايران اختصاص دارد.
محمدزاده، ميزان توليد ميگو در كشور را در سال ۸۰ حدود ۷۳ هزار تن و در سال ۸۱ حدود ۹۰ هزار تن اعلام كرد و گفت: ميزان توليد ميگو در كشور در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۲۲ درصد افزايش داشت.
وي گفت: با توجه به ميزان توليد ميگو در كشور از آغاز سال جاري تاكنون، مجموع توليد اين آبزي براي سال جاري حدود ۱۱۰ هزار تن پيش بيني مي شود.
|
|
وزير جهاد كشاورزي خبر داد:
سازمان بورس كالاهاي كشاورزي تأسيس مي شود
توجه برنامه ۵ ساله چهارم به بخش كشاورزي، تضمين امنيت غذايي كشور است
به منظور شفاف سازي قيمت ها و كاهش فاصله هزينه توليد و مصرف محصولات كشاورزي، سازمان بورس كالاهاي كشاورزي به زودي تأسيس مي شود.
مهندس محمود حجتي با اعلام اين خبر، عدم شفافيت بازار محصولات كشاورزي در بازار داخلي را يكي از مشكلات جدي بخش كشاورزي ذكر كرد.
وي افزود: مصرف كننده براي بهره مندي از محصولات كشاورزي، قيمت سنگيني را پرداخت مي كند و كشاورزان نيز كه براي توليد محصولات زحمات زيادي مي كشند، هزينه بالايي را متحمل مي شوند.
حجتي ادامه داد: بازاري كه بتواند با شفاف سازي قيمت ها و نمايش ارقام، رقابت ايجاد كند، بازار بورس است كه طي دو سال گذشته به آن توجه شده است.
وي افزود: اساسنامه بازار بورس كالاهاي كشاورزي در شوراي بورس كشور به تصويب رسيده و انتظار مي رود با انتخاب كارگزاران بورس كشاورزي كه از متخصصان اين وزارتخانه خواهند بود، مراحل نهايي آن به زودي به پايان برسد.
حجتي با اشاره به اهميت و جايگاه بخش كشاورزي در اقتصاد كشور، توانمندي بخش خصوصي در توليد و تأمين محصولات كشاورزي كشور را قابل توجه دانست و افزود: بيش از ۹۵ درصد محصولات كشاورزي توسط اين بخش توليد مي شود.
وي اضافه كرد: كمتر از ۵ درصد از توليد محصولات كشاورزي كشور در زير بخش هاي مربوط به بخش هاي عمومي و دولتي قرار دارد.
وزير جهاد كشاورزي در زمينه واگذاري بخشي از امور و فعاليت هاي كشاورزي به بخش غيردولتي خاطرنشان كرد: در طول دو سال گذشته بخش عمده اي از مسؤوليت توليد بذر مانند بذر سيب زميني و چغندر از انحصار دولت خارج شده و به بخش خصوصي واگذار شده است و مسؤوليت توليد ۵۰ هزار تن بذر گندم نيز امسال به گروه هاي تخصصي بخش خصوصي واگذار شد كه با تشكيل مكانيزاسيون ماشين آلات و سم، ارائه خدمات مكانيزاسيون كه قبلاً توسط سازمان حفظ نباتات كشور انجام مي شد، از امسال توسط بخش خصوصي صورت مي گيرد.
حجتي گفت: خدمات و پشتيباني از بخش كشاورزي، توزيع بذر، سم و كود طي دستورالعملي به مرور به بخش خصوصي واگذار خواهد شد.
وزير جهاد كشاورزي در ارتباط با برنامه هاي پنجساله چهارم توسعه اقتصادي، حفظ منابع پايه و افزايش بهره وري كه متضمن امنيت غذايي كشور است را دو محور مهم و اصلي اين وزارتخانه در برنامه پنجساله چهارم توسعه نام برد و تأكيد كرد كه كليه برنامه هاي اين وزارتخانه بايد براساس حفظ و حراست از منابع پايه آب و خاك و به دنبال آن حفاظت و صيانت از مراتع و پوشش گياهي عرصه هاي منابع طبيعي كشور تدوين شود.
حجتي با مهم دانستن بهره وري گفت: رشد نرخ توليد شير در سال جاري ۱۲ درصد بوده است و نرخ توليد مرغ در سال جاري نيز ۱۰ درصد بوده، اما اين رقم در زمينه توليد گوشت قرمز به دليل محدوديت هاي سرمايه گذاري و امكانات، كمتر است.
حجتي خاطرنشان كرد: تغيير روش براي افزايش محصول كشاورزي، باعث تبديل توليد معيشتي به توليد اقتصادي خواهد شد.
|