۶۰ درصد مصرف داخلي لوازم التحرير از خارج وارد مي شود
اتحاديه صنف نوشت افزار و لوازم مهندسي تهران ۲۰ سال قبل از انقلاب با هدف ارائه جواز و كنترل زيرپوشش اتحاديه كار خود را آغاز كرد. اين اتحاديه در حال حاضر ۱۳۰۰ عضو رسمي و حدود ۴۰۰ جواز سه ساله دارد.
|
|
عملكرد اتحاديه طي سالياني كه كار خود را شروع كرده است بيانگر اين است كه هر سال نسبت به سال قبل بهتر بوده است و از آنجا كه افراد تابع دستورات هيأت مديره هستند به نظر مي رسد اين عملكرد رو به بهبودي و بهترشدن نيز پيش برود و تنها مشكل اتحاديه رعايت نكردن وظايف واحدهاي صنفي زيرپوشش است.
عباس رحماني رئيس اتحاديه صنف نوشت افزار و لوازم مهندسي تهران در گفت وگو با خبرنگار ما، افزود: لوازم التحرير بيشتر از حد نياز وارد كشور شده و ۶۰ درصد مصرف بازار داخلي از اين طريق تأمين مي شود.
وي گفت: اجناس ايراني حدود ۵۰ درصد استاندارد و حدود ۵۰ درصد هم بدون استاندارد و كنترل، تهيه و توزيع مي شود كه متأسفانه استاندارد توجهي به لوازم التحرير غيراستاندارد ندارد.
وي معتقد است اجناسي كه از كشورهاي خارج به طور رسمي و غيررسمي وارد ايران مي شود اكثراً فانتزي و نامرغوب و غيرقابل استفاده است و در اين زمينه اظهار داشت: اين اجناس از طرق گوناگون وارد كشور مي شود. ناگفته نماند اجناس ايراني به علت مشكلاتي كه سر راه توليدكننده و واردكننده وجود دارد (مثل تورم، اختلاف قيمت ارز و...) گرانتر از اجناس خارجي به دست مصرف كننده مي رسد.
رئيس اتحاديه صنف نوشت افزار و لوازم مهندسي تهران بزرگ تأكيد كرد: صنف لوازم التحرير چند سالي است به علت به وجود آمدن فروشگاه هاي زنجيره اي رفاه، قدس، شهروند، اتكا، تعاوني هاي آموزش و پرورش، تعاوني هاي دولتي و نيز مخارج حاشيه اي مثل ماليات و غيره در حال ركود به سر مي برند. بعضي ها هم فعاليت خود را تعطيل كرده و به كارهاي متفرقه گوناگون پناه برده اند.
رحماني يادآور شد: متأسفانه در سال هاي اخير هم بعضي ادارات دولتي و نهادها واردكننده شدند و اجناس فراواني را وارد كشور مي كنند كه متأسفانه مازاد بر نياز كشور است. آنها در بعضي مواقع ناچارند زيرقيمت تمام شده و پايين تر از قيمت روز اجناس خود را به فروش برسانند.
مينا اكبري- ۴۲ ساله كه سه دانش آموز در حال تحصيل دارد- مي گويد: با شروع فصل تحصيل و بازشدن مدارس بازار نوشت افزار و لوازم التحرير داغ مي شود. در اين فصل شاهد دستفروشان هستيم كه در گوشه و كنار شهر بساط خود را پهن مي كنند، علاوه بر اين كه راه بندهاي زيادي را به وجود مي آورند به فروش اجناس خود با كيفيتي پايين تر از مغازه داران مي پردازند.
وي در ادامه گفت: درست است كه هر ساله از سوي مدارس تعدادي دفترچه به دانش آموزان داده مي شود اما متأسفانه اين تعداد به اندازه اي نيست كه براي يكسال آنها كافي باشد و در بيشتر مواقع ما مجبوريم همان دفترچه ها را با قيمت خيلي بالاتر از مغازه دارها و يا در ابتداي سال تحصيلي همان دفترچه ها را با كيفيت پايين تر از دستفروشان تهيه كنيم.
عباس هدايتيان- عضو هيأت مديره اتحاديه صنف نوشت افزار و لوازم مهندسي تهران- گفت: با باز شدن مدارس و شروع سال تحصيلي جديد ازدياد دستفروشان در گوشه و كنار مغازه داران و در مسير عابرين از جمله مهمترين معضلاتي است كه هر ساله اتحاديه ما با آن مواجه است.
گفته مي شود اين دستفروشان شامل مردان و زنان، بچه هاي كوچك شهرستاني و افغاني در بازارهاي بين الحرمين كوچه مسجد جامع، بازار نوروزخان و پياده روهاي خيابان هاي اطراف بازار تهران هستند.
وي در ادامه افزود: ازدياد و مزاحمت چرخ هاي باربري دستي به وسيله مردان و پسربچه هاي كوچك در حال گردش جهت انتقال بار كه باعث راه بندان هاي بسياري مي شوند از جمله مشكلات ديگر در اين زمينه است.
رحمانيرئيس اتحاديه صنف نوشت افزار و لوازم مهندسي تهران در اين زمينه گفت: ورود پسر بچه هاي خياباني دستفروش، واكسي و متكدي و همچنين تردد موتورسيكلت سواران به طور روشن با صداي نابهنجار در بازارها و پارك كردن موتورهاي خود در گوشه و كنار واحدهاي صنفي كه باعث راه بندان فراوان مي شوند از مشكلات ديگر اتحاديه است.
مطلبي ۵۳ ساله نيز در اين مورد مي گويد: اغلب دستفروشان لوازم التحرير را بچه ها تشكيل مي دهند، آن هم براي اين كه بتوانند خرج تحصيل خود را به دست آورند و تقريباً دو هفته مانده به شروع سال تحصيلي به اين كار مبادرت مي كنند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چه عاملي سبب مي شود تا افراد لوازم التحرير خود را از دستفروشان تهيه كنند، اظهار داشت: صرف نظر از اين كه تعداد دفترچه هاي ارائه شده از سوي مدارس به دانش آموزان محدود و كم است و دانش آموزان دبيرستاني نيز در اين زمينه سهميه اي ندارند بايد بگويم متأسفانه نصف بيشتر لوازم التحرير از خارج از كشور وارد مي شود.
|