نشست مطبوعاتي نخستين جشنواره سراسري طنز كه از هشت تا ده مهرماه توسط دفتر طنز حوزه هنري برگزار خواهد شد، با حضور ابوالفضل زرويي نصرآباد- دبير جشنواره و مدير دفتر طنز حوزه هنري- و سيد عامر ضيا فيروزآبادي مدير روابط عمومي و امور بين الملل حوزه هنري- برگزار شد.
در ابتداي نشست خبري «زرويي نصرآباد» با اشاره به شناسايي افراد مستعد در اين جشنواره و سپس پرداخت به آموزش آنها از طريق دفتر طنز حوزه هنري هدف نهايي از برگزاري اين جشنواره را استفاده از برگزيدگان و استعدادهاي قابل سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف ادبي و هنري عنوان كرد و يادآور شد: ما از اين افراد در عرصه هاي مختلفي چون فيلمنامه، نمايشنامه، مطالب كوتاه طنز آميز، عكس، طنز و... بهره خواهيم برد.
وي ضمن اشاره به كم و كاستي هايي كه در زمينه هايي چون نمايش و گرافيك طنز موجود هست و همچنين گرايش پيدا كردن طنز پردازان به رشته هاي ديگر هنري خاطر نشان كرد: ما در اين جشنواره به دنبال ارائه شيوه هاي جديدي هستيم و يكي از اين شيوه ها اين است كه سعي مي كنيم جاهايي براي پوشش دادن اين افراد پيدا كنيم. ديگر اينكه باشگاه طنزپردازان جوان در شرف تاسيس است و احتمالاً از آبان ماه ۸۲ كارش را شروع خواهد كرد.
«زرويي نصرآباد» در ادامه به ذكر مطالبي در خصوص اين جشنواره پرداخت و گفت: ما در ۹ رشته هنري شامل: شعر، داستان، نثر كوتاه، تحقيق، تئاتر (تا زمان ۳۰ دقيقه)، فيلم ويديويي (قطع VHS)، عكس، كاريكاتور و آثار حجمي با رويكرد طنز و در اندازه آزاد اعلام مسابقه كرده ايم.
وي به رسيدن آثار شعري و نمايشي از كشورهايي چون: آلمان، فرانسه، ارمنستان، آذربايجان، تاجيكستان و افغانستان اشاره كرد و سپس يادآور شد كه مهلت ارسال آثار به دبيرخانه جشنواره تا ۱۵ شهريور ماه است.
«نصر آباد» محل برگزاري اين جشنواره را تالار انديشه حوزه هنري عنوان كرد و سپس خواهان ارائه آثار طنز از جانب هنرمندان طنز پرداز در سه موضوع: جواني، جوان امروز و ديروز و همچنين موضوعات آزاد شد.
«زرويي نصرآباد» ضمن اشاره به رايزني كه با تعدادي از طنزپردازان مطرح كشور براي داوري اين جشنواره صورت گرفته است به برنامه هاي جنبي اين جشنواره پرداخت و گفت: برپايي نمايشگاهي از عكس ها و كاريكاتورهاي طنز، اجراي نمايش هاي طنز و يك جشن بزرگ از برنامه هاي جنبي اين جشنواره خواهد بود.
وي ضمن اشاره به انعكاس آثار برگزيده جشنواره در نشريات حوزه هنري، تعداد آثار رسيده به جشنواره را ۹۳۵ مورد اعلام كرد و گفت: ۱۲۸ نمايش، ۵۳ فيلم كوتاه، ۳۲ تحقيق، ۱۹۵ شعر، ۱۱۵ داستان، ۱۰۷ نثر كوتاه، ۵ اثر حجمي، ۱۱۰ كاريكاتور، ۱۹۰ عكس و ۵ كاست موسيقي شامل ۲۳ آهنگ از آثاري هستند كه تاكنون به دفتر جشنواره طنز ارسال شده اند.
مدير فني طنز حوزه هنري به فعاليت هاي دفتر مذكور پرداخت و گفت: انتشار يك فصلنامه طنز، تاسيس دفاتر طنز در حوزه هنري استان ها و شهرستان ها، برپايي همايش هاي طنز در سراسر كشور و راه انداختن بانك اطلاعات طنز و كاريكاتور از اقداماتي است كه در دستور كار داريم.
وي با اشاره به چاپ بيست و هشت عنوان كتاب طنز در آينده اي نزديك به ضعف مباني طنز و انقطاعي كه ميان طنزپردازان ما و ساير كشورها پديد آمده است، پرداخت و يادآور شد: بدين خاطر سعي ما بر اين است كه با ترجمه كتاب هايي در خصوص طنز به تقويت مباني طنز در كشورمان پرداخته و از طريق ترجمه آثار ديدگاه هاي هنرمندان، فلاسفه و اهل حكمت و علم خارجي را در ايران ترويج داده و بشناسانيم. همچنين يك واحد درسي با عنوان طنز در دانشگاه ها را به مسئولان پيشنهاد داده ايم كه اين طرح براي اولين بار در دانشگاه سوره آزمايش خواهد شد.
«ابوالفضل زرويي نصرآباد» در ادامه با اشاره به عدم وجود تعريف مشخصي از طنز در رسانه هاي ما افزود: .ما طنز را بيشتر به عنوان ابزاري براي دفاع از گروه خود و كوبيدن گروه ديگر به كار برده و هنوز به مرز ميان هجو و طنز نرسيده ايم. از اين رو در صدا و سيما، سينما و نشرياتمان با اين مسائل مواجه بوده و همين كه وارد يك رسانه اي شديم سعي مي كنيم كه بلندگوي آن رسانه شويم تا در آن بمانيم.
وي با اشاره به عدم وجود مديريت شادي و فرهنگ شادماني جمعي خاطر نشان كرد: ما مي خواهيم فرهنگ شادي و در كنار هم لذت بردن و به همديگر لطمه نزدن را گسترش دهيم به طوريكه شادي هايمان باعث آزار كسي نشود.
در ادامه اين نشست سيد عامر ضيا فيروزآبادي - مدير روابط عمومي و امور بين الملل حوزه هنري- با اشاره به عدم شناخت متوليان فرهنگي نسبت به همديگر به تلاش هاي صورت گرفته در روابط عمومي حوزه هنري در جهت رفع اين مشكل اشاره كرد و گفت: شناخت مجموعه صداو سيما نسبت به حوزه هنري ضعيف بوده و از اين رو رويكرد جديد روابط عمومي حوزه هنري اين است كه حوزه هنري را هر چه بيشتر بشناساند. «فيروز آبادي» در پايان ضمن برشمردن تفاوت هايي كه بين كار تلويزيوني و صحنه اي وجود دارد از پخش كارهاي طنز حوزه هنري در شبكه هاي تلويزيوني خبر داد و گفت: حسن حوزه هنري به خصوص دفتر طنز اين است كه ما سرمايه طنز داريم ولي آنتن پخش نداريم ولي اخيراً جهت ارائه اين سرمايه با صدا و سيما به توافقاتي جدي رسيده ايم.