هلند رودررو با خشكسالي
طي قرون متمادي، هلندي ها سدهايي در برابر درياي شمال ساختند تا زمين هاي آن را احيا كرده و از سيل جلوگيري كنند. اما حالا، به خاطر رويارويي با خشكسالي و كاهش آب، آنان سنت شكني كرده و مي خواهند آب شيرين را درون سدها نگه دارند.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس از آمستردام، يكشنبه پيش رود «راين» به پايين ترين سطح در ۱۰ سال اخير رسيد، به طوريكه قايق ها مجبور شدند ميزان بار خود را نصف كنند تا به گل ننشينند.
سدهاي جلوگيري از ورود آب دريا به هلند زماني براي دور نگه داشتن سيلاب ها ساخته مي شدند اما حالا براي ذخيره آب شيرين در كشور استفاده مي شود. مناطق بزرگ كشاورزي به عنوان دشت هاي سيل گير در ماه هاي پرآب زمستان در نظر گرفته مي شوند تا جبران كمبودهاي ماه هاي خشك تابستان بشود.
جزيره كرت در اشغال موش ها
مقام هاي محلي آتن اعلام كردند: جزيره يوناني كرت در درياي مديترانه كه از زيباترين مناطق طبيعي جهان محسوب مي شود، مورد «حمله موش ها» واقع شده است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از آتن و به نقل از سخنگوي مقام هاي محلي در هراكليون، بزرگترين شهر اين جزيره: «موش ها خسارات چشمگير به خانه ها و مزارع وارد كرده اند.»
دليل انفجار شمار موش ها، خوردن انگور باقي مانده بوستان هايي است كه پس از باران شديد زمستان پيش توسط كشاورزان، رها شده و از آنها بهره برداري نشده است.
موش ها در ضمن به محل ساختمان هاي جديد هراكليون حمله ور شده اند. اين ساختمان ها براي برگزاري ها بازي هاي المپيك سال ۲۰۰۴ آماده مي شوند.
خوردن گوشت ميمون و خطر ابتلا به بيماري ايدز
كشتار بيرحمانه انواع ميمون ها و گوريل ها به ويژه در آفريقاي مركزي به منظور عرضه گوشت آنها به رستوران هاي لوكس و گران قيمت اكنون پيامدهاي سوء و غيرقابل پيش بيني خود را بروز داده است.
زيست شناسان، هشدار داده اند، مصرف گوشت ميمون، باعث ايجاد عفونت هاي حاد، كاهش شديد مقاومت بدن و در نهايت ايجاد بيماري ايدز در انسان مي شود. انتشار اين خبر كه از سوي يك گروه از پژوهشگران موسسه زيست شناسي «آينده جهان» در شهر لوس آنجلس، پس از يك دهه تحقيق در مورد مصرف گوشت ميمون ها اعلام شده است، بسياري از مشتريان ثروتمند را از مصرف گوشت ميمون بازداشته و بازار فروش گوشت ميمون را دچار ركود كرده است. پيترسون از محققان وابسته به اين گروه در كتابي تحت عنوان «خوردن ميمون ها» مي نويسد: اعلام خطرات ناشي از مصرف گوشت ميمون يك بازار ۳۶۱ ميليون دلاري را در جهان به خطر انداخته است. از سوي ديگر زيست شناسان و هواداران حفظ محيط زيست ايالات متحده آمريكا پيش از اين هشدار داده بودند كه مصرف گوشت ميمون علاوه بر به خطر انداختن نسل اين حيوان كه بخش مهمي از زنجيره حيات وحش محسوب مي شود، خطرات بي شماري براي نسل آدمي به همراه دارد.
اتيوپي در دام خشكسالي فقر و مالاريا
صندوق كودكان سازمان ملل متحد (يونيسف) سه شنبه پيش گفت كه در حال ارسال سريع دارو به اتيوپي براي مبارزه با همه گيري بيماري مالاريا در ميان ده ها هزار مردم فقرزده اين كشور هستند. خشكسالي باعث فقر و آوارگي و بيماري ميليون ها نفر از مردم اين سرزمين شده است.مالاريا ۷۵ درصد از مردم اتيوپي را تهديد مي كند و بر پايه تازه ترين گزارش ها ۵ ميليون نفر در اتيوپي مبتلا به اين بيماري هستند.
اتيوپي واقع در شاخ آفريقا از بدترين خشكسالي ها در دو دهه رنج مي برد. مددكاران مي گويند ۱۴ ميليون از ۶۵ ميليون جمعيت اتيوپي در خطر مردن ناشي از گرسنگي قرار دارند، در حاليكه سالانه ميلياردها دلار در جهان صرف توليد سلاح هاي مرگبار مي شود.