نماينده مرند و جلفا :
توسعه پايدار منطقه با تشكيل منطقه آزاد تجاري در جلفا امكان پذير است
|
|
مجلس شوراي اسلامي به هنگام بررسي لايحه تشكيل مناطق آزاددر بندر انزلي وآبادان و خرمشهر، جلفا را نيز به اين دو منطقه اضافه كرد.
خبرنگار پارلماني ما در رابطه با آينده جلفا به عنوان يكي از مناطقآزاد تجاري صنعتي كشور با نماينده اين شهر درمجلس گفت وگو كرده است.
باقر امامي نماينده مرند و جلفا با اشاره به اين كه منطقه جلفا قبل از انقلاب يكي از ورودي هاي مهم كشور بوده است، گفت: اين منطقه داراي گمرك و راه آهن مجهز به پيشرفته ترين فناوري روز بود به طوري كه ۱۴۰ كيلومتر راه آهن آن مجهز به لكوموتيو برقي بود و بزرگترين انبارهاي روباز و سرپوشيده آن داراي سكوهاي بارگيري و ساير تجهيزات گمركي بود و روزانه بيش از ۵ هزار نفر در گمرك، انبارهاي عمومي و راه آهن جلفا مشغول به كار بودند.
وي اضافه كرد: بعد از پيروزي انقلاب واردات و صادرات كالا از اين مرز به حد نهايي خود رسيد، اما در مناقشه آذربايجان و ارمنستان به علت مشكلات پيش آمده اين ناحيه تجاري كارآيي خود را از دست داد و باعث ركود اقتصادي در منطقه شد كه در مقابل دولت با استفاده از زيرساخت هاي لازم و تجهيزات ياد شده با تبديل منطقه به عنوان منطقه ويژه اقتصادي تا حدي توانست از تعطيلي كامل آن جلوگيري كند.
امامي در مورد شرايط فعلي منطقه اقتصادي جلفا گفت: در حال حاضر تعدادي از واحدهاي صنعتي و توليدي با سرمايه گذاري كشورهاي چين، فرانسه و ژاپن و با همكاري سرمايه گذاران داخلي، در منطقه فعال هستند.
وي با اشاره به اين كه تمام زيرساخت هاي اصلي در منطقه موجود بوده و بارمالي اضافي براي دولت از بابت تبديل به منطقه آزاد ايجاد نمي كند، گفت: به دليل وجود اين شرايط مسؤولان اجرايي و نمايندگان با استفاده از فرصت پيش آمده پيشنهاد تبديل منطقه جلفا را به منطقه آزاد صنعتي تجاري ارائه كردند كه مصوبه اخير شامل منطقه جلفا نيز شد.
باقر امامي با اشاره به اين كه تبديل جلفا به منطقه آزاد باعث مي شود سرمايه گذاران كالاهاي خود را بدون پرداخت عوارض گمركي و سود بازرگاني به منطقه وارد كنند، گفت: اين كالاها به تناسب ارزش افزوده و مواد داخلي به كار رفته در آن، از معافيت گمركي براي ورود كالاهاي ساخته شده در منطقه به داخل كشور استفاده مي كنند، ضمن اين كه ترانزيت و صدور مجدد كالا بدون محدوديت است.
همچنين سرمايه گذاري در منطقه آزاد طبق قانون جلب و حمايت سرمايه گذاران انجام مي گيرد كه در آن سرمايه تضمين شده است. معافيت مالياتي هم تا ۱۵ سال وجود دارد خرده فروشي كالا هم براي اتباع خارجي و داخلي امكان پذير است. همچنين در اين مناطق نياز به اخذ رواديد نيست.
امامي ابراز اميدواري كرد كه با استفاده از تسهيلات ياد شده جوانان و جويندگان كار و سرمايه گذاران بتوانند شتاب خاصي به توسعه پايدار منطقه بدهند.
وي افزود: با اين اقدام مي توان در بازارهاي كشورهاي آسياي ميانه نظير ارمنستان، آذربايجان، تركيه و اروپاي شرقي جايگاه خاصي پيدا كرد و با استفاده از تسهيلاتي كه كشورهاي مشترك المنافع براي اعضا درنظر گرفته اند نسبت به صدور كالا به آن كشورها اقدام كرد.
|