چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۸۲
سال يازدهم - شماره ۳۱۶۹
آب و كشاورزي
Front Page

قائم مقام شيلات:
سالانه ۴۰۰ هزار تن آبزي در كشور توليد مي شود
به دليل جا نيفتادن فرهنگ مصرف ماهي در كشور، سرانه مصرف ماهي  در سطح بسيار پاييني قرار دارد
سالانه به طور متوسط ۴۰۰ هزار تن انواع آبزيان در كشور توليد مي شود.
عباسعلي مطلبي، قائم مقام و معاون اداري و برنامه ريزي شيلات ايران افزود: از اين ميزان ۳۰۰ هزار تن از دريا و ۱۰۰ هزار تن از آب هاي داخلي و مزارع پرورشي تأمين مي شود.
وي گفت: به دليل جا نيفتادن فرهنگ مصرف ماهي در كشور، سرانه مصرف ماهي در سطح بسيار پاييني قرار دارد.
به گفته وي در حالي كه متوسط فرهنگ مصرف ماهي در جهان ۱۵ كيلوگرم و در برخي از كشورهاي اروپايي ۵۰ تا ۶۰ كيلوگرم است، اين ميزان در ايران حدود پنج كيلوگرم است.
مطلبي افزود: فقدان تكنيك هاي مربوط به فناوري عمل آوري و بسته بندي از دلايل كمبود اين سرانه است.
وي همچنين كمبود منابع تأمين ماهي در كشور، آشنا نبودن بانوان با شيوه هاي طبخ آبزيان، بالا بودن قيمت ماهي و ناسازگاري ذائقه مصرف كننده به دليل عرضه نامطلوب و نحوه حمل ماهي تا بازار را از ديگر عوامل پايين بودن سرانه مصرف در كشور ذكر كرد.
وي با اشاره به اهميت مصرف ماهي در تضمين سلامت و نيز نقش اقتصادي آبزي پروري در اشتغال زايي افزود: در زمان حاضر مطالعه و راه اندازي سايت ها و مجتمع هاي پرورش ماهي در مناطق مستعد در اولويت برنامه هاي شيلات ايران قرار دارد.
مطلبي گفت: با برطرف كردن موانع راه اندازي و ارائه تسهيلات مناسب به صورت فردي، گروهي و مجتمع به متقاضيان و پرورش دهندگان، زمينه هاي رونق اين صنعت فراهم مي شود.
مطلبي، توسعه آبزي پروري در مناطق مختلف كشور، پايين آوردن هزينه هاي توليد آبزيان، ارتقاي دانش مردم از اهميت مصرف ماهي و قرار دادن آن در سبد غذايي خانوار را از ديگر برنامه هاي شيلات ايران ذكر كرد.

|  آب و كشاورزي  |   اقتصاد  |   انرژي  |   بازار  |   بانك و بورس  |   بين الملل  |
|  حمل و نقل  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |