تقويت تحقيقات و ترويج نتايج آن و نقش دانش بومي با هزاران سال سابقه در مناطق خشك بايد مورد توجه جدي مسؤولان قرار گيرد.
دكتر محمدحسن روزي طلب، دبير هفتمين كنفرانس بين المللي توسعه مناطق خشك و معاون سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي در گفت وگو با خبرنگار ما ضمن بيان اين مطلب تأكيد كرد: مديران كشور بايد سرمايه گذاري بيشتري در مناطق خشك به ويژه كشاورزي داشته باشند چرا كه بسياري از كشاورزان در شرايط بسيار خشك و حاد در حال فعاليت هستند.
وي با بيان اين كه هفتمين كنفرانس بين المللي مديريت پايدار مناطق خشك در همين راستا و با هدف ارائه آخرين دستاوردهاي جهاني احيا و مديريت بهينه مناطق خشك برگزار شده است، تصريح كرد: هم اكنون ۳۶ درصد مناطق جهان در منطقه خشك واقع شده و ايران نيز در اين منطقه قرار گرفته است.
روزي طلب اضافه كرد: اين امر موجب شده تا در ايران هم مسائلي مانند تكنولوژي هاي جديد آب و خاك، توليد محصولات زراعي و باغباني (شرايط خشكي و گرما)، جنگل كاري و رابطه دام و مرتع در مناطق خشك و مسائل اجتماعي و اقتصادي مورد بررسي قرار گيرد.
وي دستاوردهاي اين كنفرانس را تقويت تحقيقات، تقويت همكاري ها در سطح منطقه و جهان، برگزاري كارگاه هاي آموزشي علمي، كمك به برنامه ريزان و دست اندركاران كشاورزي درجهت معرفي فناوري هاي كاربردي كشاورزان و توليدكنندگان منطقه، جلب مشاركت بخش خصوصي و آگاهي مردم براي احياي مناطق خشك پيش بيني كرد.
دبير هفتمين كنفرانس بين المللي توسعه مناطق خشك اظهار داشت: اين كنفرانس به گسترش تحقيقات در خشكي، تحقيقات بر محصولات مقاوم به خشكي به ويژه گندم و جو، مسائل مديريت و افزايش راندمان آبياري در مناطق خشك و جلوگيري از فرسايش خاك و استفاده از فناوري هاي جديد مانند بيوتكنولوژي در ايجاد ارقام مقاوم به خشكي و شوري مي پردازد.
وي همچنين گفت: هفتمين كنفرانس بين المللي توسعه مناطق خشك با همكاري مركز بين المللي تحقيقات در مناطق خشك (ايكاردا)، كميسيون بين المللي توسعه پايدار مناطق خشك، فائو و كميسيون برنامه محيط زيست سازمان ملل (UNEP) و با حضور نمايندگان ۲۸ كشور جهان برگزار مي شود.
معاون سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي درخصوص مقالات ارائه شده به اين كنفرانس يادآور شد: ۵۰ مقاله از كشورهاي مختلف و حدود ۱۴۰ مقاله از ايران در رابطه با مسائل اصلي مناطق خشك از جمله پايداري منابع خاك و آب، تنش هاي طبيعي مانند خشكسالي، گرما، سرما و شوري، مديريت مراتع و دام، تنوع زيستي، كاربرد فناوري هاي پيشرفته، استفاده از دانش بومي و سنتي به صورت شفاهي و پوستر در اين كنفرانس ارائه شده است.
وي اطمينان داد كه نتايج تحقيقاتي و تبادل نظر كارشناسان در موضوعات مطرح شده راه حل و راهكارهاي نويني براي حل مسائل مناطق خشك مطرح خواهد كرد.
گفتني است، نمايندگان سازمان هاي بين المللي و كشورهاي حاضر در اين كنفرانس براي آشنايي و بررسي بيشتر، از پروژه هاي بيابان زدايي مناطق كاشان و قم و همچنين مؤسسات تحقيقاتي وزارت جهاد كشاورزي بازديد خواهند كرد.