يكشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۱۷۳
قيمت گوشت گوساله وگوسفند
001188.jpg

قيمت مرغ
001186.jpg

ارزش غذايي يك ليوان شير(۲۵۰ ميلي ليتر) تأثير اجزاي تركيبي و عوارض كمبود آن در بدن 
رشد بدن،سلا مت بافت هاي عصبي، خون سازي 
رشد و استحكام و سلا مت لثه، دندان،انعقاد خون، انقباض عضلا ني 
استحكام استخوان ها، دندان ها، توليد انرژي، ساخت سلول هاي عضلا ني 
تقويت رشد و سلا مت پوست 
ساخت بافت هاي بدن، انسولين، تيروكسين، هموگلوبين وفعاليت هاي هورمون تيروئيد
حفظ تعادل مايعات بدن، تحرك پذيري عضله قلب، ساخت آنزيم هاو تنظيم فشار خون 
فعاليت آنزيمي، ساخت استخوان- فعاليت قلب و مغز مو‡ثر در فرآيند اكسيداسيون مواد غذايي و توليد انرژي 
ساخت متابوليسم پروتئين، توليد انرژي مو‡ثر در فعاليت آنزيم ها، تشكيل پروتئين 
ساخت گلبول قرمز و سفيد خون 
تنظيم مكانيسم بينايي،سلا مت دندان ها، استخوان ها و رگ هاي خوني، كمك به جذب آهن،كمك به جذب كلسيم، تشكيل دندان هاي سالم وتنظيم غلظت كلسيم  خون 
عوارض كمبود
كم خوني و در موارد حاد كم خوني كشنده 
نرمي استخوان، پوكي استخوان، خرابي و فساد دندان ها، عدم رشد كافي 
عوارض مشابه كمبود كلسيم 
وقفه در ترميم ترك گوشه دهان، پوسته پوسته شدن اطراف دهان وتحريك چشم 
سوء تغذيه، تورم بدن، تحليل عضلا ت و بي حسي 
بزرگ شدن غده تيروئيد(بيماري گواتر)
افزايش فشار خون 
افزايش تحريك پذيري و بي هوشي 
خستگي، كم اشتهايي واختلا لا ت عصبي 
ناراحتي هاي پوستي و خستگي 
عدم رشد كلي و كم خوني 
كم خوني، در دوران حاملگي تولد زودرس و تولد نوازد كم وزن 
بي اشتهايي، كندي رشد، خستگي وگيجي 
ناراحتي پوستي، كاهش مقاومت بدن در مقابل بيماري هاي عفوني وشب كوري 
وقفه در رشد كودكان و در موارد شديد خون ريزي زير پوست و تورم لثه 
نرمي استخوان(راشيتيسم) پوكي استخوان و فساد دندان 
نياز كودك ۶ ساله
تركيبات 
تأمين نياز
۹۰۰/۱۹
۹۸%
ويتامين ۱۲B
۵۴%
كلسيم 
۵۳%
فسفر
۴۴%
ويتامين۲B
۳۲%
پروتئين 
۲۹%
يد
۲۷%
پتاسيم 
۱۸%
منيزيم 
۱۶%
نياسين 
۱۳%
ويتامين۶ B
۱۲%
روي 
۱۲%
اسيد فوليك 
۱۱%
ويتامين۱B
۱۰%
ويتامينA
۷%
ويتامينC
۵%
ويتامينD
۸

چگونه كالباس مرغوب را از كالباس نامرغوب تشخيص دهيم ؟
انجمن صنايع فرآورده هاي گوشتي ايران در نامه اي به « بازارچه»  راههاي تشخيص كالباس خوب و سالم را از كالباس بد و نامرغوب براي مصرف كنندگان اعلام داشته و از خريداران درخواست كرده است هنگام تهيه كالباس ، موارد زير را مورد توجه قرار دهند :
۱ - علاوه بر ويژگيهاي درج شده بر روي كليه پوششهاي محصول از جمله علامت مشخصه كارخانه ، نام محصول ، آدرس كارخانه و شماره پروانه ساخت ، تاريخ توليد محصول را كنترل كنيد .
۲- مقدار درصد گوشت بر روي پوشش را كنترل كنيد . طبيعي است هر مقدار درصد گوشت در محصول بيشتر باشد ، از كيفيت و مرغوبيت بهتري برخوردار است .
۳- در موقع خريد بايد توجه نمود كالباس در زير دستگاههاي برش ، ريزش كمتري داشته باشد .
۴- داراي عطر و طعم و بوي مطبوع باشد .
۵- از خريد هر نوع محصولات سوسيس و كالباس بدون نام و نشان و مشخصات ، جدا‡ خودداري نمائيد .
انجمن صنايع فرآورده هاي گوشتي ايران ، توجه و آشنايي مصرف كننده را به حقايق توليد ، موجب تشويق واحدهايي مي داند كه با رعايت هرچه بهتر استانداردها و كنترل كيفي توليدات خود ، به نياز جامعه در دستيابي به محصولات مرغوب با قيمت مناسب توجه دارند و براي ارتقاء  كيفيت توليد ، از هيچ كوششي فروگذار نيستند .قيمت عمده فروشي و خرده فروشي انواع كالباس به شرح زير است 
مصرف كننده 
عمده فروش 
درب كارخانه 
نوع و نام محصول 
۹۰۰/۱۹
۲۰۰/۱۸
۵۰۰/۱۷
كالباس مارتادلا با  %۴۰ گوشت 
۵۰۰/۲۰
۷۲۰/۱۸
۰۰۰/۱۸
سوسيس آلماني با %۴۰ گوشت 
۰۰۰/۲۵
۸۰۰/۲۲
۰۰۰/۲۲
ليونر با  %۵۵ گوشت 
۲۰۰/۲۶
۹۲۰/۲۳
۰۰۰/۲۳
كوكتل ( سوسيس)  با%۵۵ گوشت 
۶۰۰/۲۹
۰۴۰/۲۷
۰۰۰/۲۶
كالباس خشك با %۶۰ گوشت 
۳۰۰/۳۵
۲۴۰/۳۲
۰۰۰/۳۱
كالباس خشك با %۷۰ گوشت 
۲۰۰/۳۰
۵۶۰/۲۷
۵۰۰/۲۶
كوكتل ويژه با %۷۰ گوشت 
۰۰۰/۲۹
۵۲۰/۲۶
۵۰۰/۲۵
ليونر ممتاز با %۷۰ گوشت 
۶۰۰/۳۷
۳۲۰/۳۴
۰۰۰/۳۳
كالباس خشك با %۸۰ گوشت
۳۰۰/۴۳
۵۰۰/۳۹
۰۰۰/۳۸
كالباس خشك با %۹۰ گوشت 
۹۰۰/۳۵
۷۶۰/۳۲
۵۰۰/۳۱
كالباس خشك ممتاز با %۹۰ مرغ 
۱- سه درصد تجميع عوارض به قيمتهاي فوق اضافه مي شود ( در ذيل فاكتورها )
۲ -ب ه قيمت عرضه محصولات با واكيوم هر كيلو ۲۵۰۰ ريال اضافه مي گردد .

قيمت ماهي
بهجت آباد
تجريش 
ملا صدرا
سرچشمه 
استانبول 
امام حسين 
قيمت (ريال)
قيمت (ريال)
قيمت (ريال)
قيمت (ريال)
قيمت (ريال)
قيمت (ريال)
وزن تقريبي 
مقدار كالري 
قيمت ماهي
۳۴۰۰۰
۳۳۰۰۰
۳۱۰۰۰
ُ۳۰۰۰۰
۲۹۰۰۰
۲۷۰۰۰
-
۱۲۵
نوع 
۳۸۰۰۰
۳۷۰۰۰
۳۴۰۰۰
۳۳۰۰۰
۳۲۰۰۰
۳۰۰۰۰
بالا ي ۵/۱ كيلوگرم 
۱۴۹
ازون برون فيله 
۳۵۰۰۰
۳۴۰۰۰
۳۱۰۰۰
۳۰۰۰۰
۲۹۰۰۰
۲۷۰۰۰
۱ تا ۵/۱ كيلوگرم 
۱۴۹
سفيد دريايي 
۲۶۰۰۰
۲۵۰۰۰
۲۲۰۰۰
۲۱۰۰۰
۲۰۰۰۰
۱۸۰۰۰
بالا ي ۵/۱ كيلوگرم 
۱۴۹
سفيد دريايي 
۲۳۰۰۰
۲۲۰۰۰
۱۹۰۰۰
۱۸۰۰۰
۱۷۰۰۰
۱۵۰۰۰
۱ تا ۵/۱ كيلوگرم 
۱۴۹
سفيد پرورشي 
۲۹۰۰۰
۲۸۰۰۰
۲۶۰۰۰
۲۵۰۰۰
۲۴۰۰۰
۲۲۰۰۰
بالا ي ۵۰۰ گرم 
-
سفيد پرورشي 
۲۶۰۰
۲۵۰۰۰
۲۳۰۰۰
۲۲۰۰۰
۲۱۰۰۰
۱۹۰۰۰
زير ۵۰۰ گرم 
-
كفال
۲۹۰۰۰
۲۸۰۰۰
۲۶۰۰۰
۲۵۰۰۰
۲۴۰۰۰
۲۲۰۰۰
زير يك كيلوگرم 
-
كفال 
۳۲۰۰۰
۳۱۰۰۰
۲۹۰۰۰
۲۸۰۰۰
۲۷۰۰۰
۲۵۰۰۰
۱تا ۲ كيلوگرم 
-
سوف دريايي 
۱۹۰۰۰
۱۸۰۰۰
۱۶۰۰۰
۱۵۰۰۰
۱۴۰۰۰
۱۲۰۰۰
بالا ي ۵/۱ كيلوگرم 
۱۳۲
سوف دريايي 
۱۶۰۰۰
۱۵۰۰۰
۱۳۰۰۰
۱۲۰۰۰
۱۱۰۰۰
۹۰۰۰
۱ تا ۵/۱كيلوگرم 
۱۳۲
آزاد پرورشي 
۱۷۰۰۰
۱۶۰۰۰
۱۴۰۰۰
۱۳۰۰۰
۱۲۰۰۰
۱۰۰۰۰
بالا ي ۵/۱ كيلوگرم 
۱۳۲
آزاد پرورشي 
۱۵۰۰۰
۱۴۰۰۰
۱۲۰۰۰
۱۱۰۰۰
۱۰۰۰۰
۸۰۰۰
۱ تا ۵/۱ كيلوگرم 
۱۳۲
آزاد دريايي 
۲۰۰۰۰
۱۹۰۰۰
۱۷۰۰۰
۱۶۰۰۰
۱۵۰۰۰
۱۳۰۰۰
بالا ي يك كيلوگرم 
-
آزاد دريايي 
۱۶۰۰۰
۱۵۰۰۰
۱۳۰۰۰
۱۲۰۰۰
۱۱۰۰۰
۹۰۰۰
زير يك كيلوگرم 
-
كپور پرورشي 
۲۶۰۰۰
۲۵۰۰۰
۲۳۰۰۰
۲۲۰۰۰
۲۱۰۰۰
۱۹۰۰۰
ريز
۱۴۸
كپور پرورشي 
۲۸۰۰۰
۲۷۰۰۰
۲۵۰۰۰
۲۴۰۰۰
۲۳۰۰۰
۲۱۰۰۰
درشت 
۱۴۸
قزلآلا
۳۵۰۰۰
۳۴۰۰۰
۳۲۰۰۰
۳۱۰۰۰
۳۰۰۰۰
۲۸۰۰۰
يك كيلوگرم 
-
قزلآلا 
۲۷۰۰۰
۲۶۰۰۰
۲۴۰۰۰
۲۳۰۰۰
۲۲۰۰۰
۲۰۰۰۰
-
۷۰
شير ماهي فيله شده 
۱۰۰۰۰
۹۰۰۰
۷۰۰۰
۶۰۰۰
۵۰۰۰
۵۵۰۰
-
۱۶۵
ماهي حلوا
۱۰۰۰۰
۹۰۰۰
۷۰۰۰
۶۰۰۰
۵۰۰۰
۵۰۰۰
بسته بندي شده 
-
ماهي كولي 
۵۲۰۰۰
۵۱۰۰۰
۴۹۰۰۰
۴۸۰۰۰
۴۷۰۰۰
۴۵۰۰۰
-
۱۴۹
كيلكا
۲۹۰۰۰
۲۸۰۰۰
۲۶۰۰۰
۲۵۰۰۰
۲۴۰۰۰
۲۲۰۰۰
-
۲۶۵
ماهي دودي سفيد
۸۷۰۰۰
۸۶۰۰۰
۸۴۰۰۰
۸۳۰۰۰
۸۲۰۰۰
۸۰۰۰۰
درشت
۱۰۶
ماهي دودي آزاد
۵۲۰۰۰
۵۱۰۰۰
۴۹۰۰۰
۴۸۰۰۰
۴۷۰۰۰
۴۵۰۰۰
درشت 
۱۰۶
ميگودريايي بي سر
۸۸۰۰۰
۸۷۰۰۰
۸۵۰۰۰
۸۴۰۰۰
۸۳۰۰۰
۸۱۰۰۰
درشت 
۱۰۶
ميگودريايي باسر
۵۷۰۰۰
۵۶۰۰۰
۵۴۰۰۰
۵۳۰۰۰
۵۲۰۰۰
۵۰۰۰۰
درشت 
۱۰۶
ميگوپرورشي بي سر
۷۰۰۰۰
۶۹۰۰۰
۶۷۰۰۰
۶۶۰۰۰
۶۵۰۰۰
۶۵۰۰۰
ريز
۱۰۶
ميگو پرورشي باسر
۳۷۰۰۰
۳۶۰۰۰
۳۴۰۰۰
۳۳۰۰۰
۳۲۰۰۰
۳۲۰۰۰
ريز
۱۰۶
ميگودريايي بي سر
۷۰۰۰۰
۶۹۰۰۰
۶۷۰۰۰
۶۶۰۰۰
۶۵۰۰۰
۶۵۰۰۰
ريز
۱۰۶
ميگودريايي باسر
۴۳۰۰۰
۴۲۰۰۰
۴۰۰۰۰
۳۹۰۰۰
۳۸۰۰۰
۳۸۰۰۰
ريز
۱۰۶
ميگوپرورشي بي سر

كالري چيست؟
عده اي از خوانندگان بازارچه ضمن تماس با اين گروه خواستار توضيح بيشتري درباره تعريف كالري و راههاي تأمين آن شده اند. با تشكر از بذل توجه اين عزيزان جزئيات بيشتري درباره راههاي تأمين كالري منتشر مي كنيم .
معمولا ً مقدار انرژي كه از مواد غذايي به دست ميآيد با كالري سنجيده مي شود. هضم مواد غذايي و سوخت و ساز آنها مقادير مختلفي از كالري برحسب نوع مواد غذايي ايجاد مي كند به صورتي كه يك گرم گلوسيد ۴كالري، يك گرم پروتئين ۴كالري و يك گرم ليپيد ۹ كالري انرژي توليد مي كند. ميزان حداقل كالري مورد نياز هر فرد بدون توجه به فعاليت او در روز يك هزار و ۶۰۰ كالري است كه اين ميزان صرف فعاليت سلول ها و اندام هاي فرد مي شود. علا وه بر اين حداقل كالري مورد نياز براي اعمالي نظير جابه جايي، انجام حركات و هضم غذا حدود ۸۰۰ كالري است. به عنوان مثال شخص ۴۰ ساله اي كه ۷۰ كيلو وزن دارد و حداقل فعاليت فيزيكي را انجام مي دهد در روز حدود ۲ هزار و ۴۰۰ كالري انرژي نياز دارد. ولي به طور كلي نياز افراد به كالري بر حسب وزن، سن، نوع فعاليت، متغيرو متفاوت است و مي تواند به راحتي تا دو برابر افزايش يابد. مثلا ً يك دوچرخه سوار در طول يك مسابقه در تابستان براي بالا  رفتن از جاده هاي كوهستاني بايد ۵ هزار كالري در روز مصرف كند يا خانمي كه كودك خود را شير مي دهد بايد مقدار مصرف كالري را ۳۰ درصد افزايش دهد ولي همين خانم بعدها كه بازنشسته شد چون فعاليت فيزيكي اش كم مي شود بايد ۳۰ درصد از مصرف كالري را كاهش دهد.
ارقام ذكر شده در جدول هاي كالري در چند سال اخير نسبت به سال هاي دورتر كمي كاهش يافته زيرا با متحول و ماشيني شدن زندگي، نياز به كالري هر روز رو به كاهش است. براي درك اين موضوع طرح چند مثال مي تواند موثر باشد.
مكانيزه شدن كشاورزي اين حرفه را ساده تر كرده است از اين رو تلا ش كمتري از سوي كشاورز صورت مي گيرد چرا كه وي تنها روي تراكتور يا خرمنكوب مي نشيند، يا اينكه وجود ماشين لباسشويي كار خانم هاي خانه دار را بسيار ساده كرده است.
تعادل وزن انسان شبيه به ترازوي خانگي است. در يك كفه اين ترازو كالري هايي قرار دارند كه از طريق تغذيه به دست ميآيند و در كفه ديگر كالرهايي كه هر روز برحسب فعاليت هاي مختلف مصرف مي شوند .
در چنين شرايطي مسأله اندازه گيري مطرح مي شود چرا كه وزن اولين كفه بايد با كفه دوم متناسب باشد زيرا در چنين شرايطي بدن به ذخيره كردن چربي مي پردازد.
اطلا عات جدول به شما  كمك مي كند تا مقدار انرژي مورد نياز خود را بهتر بشناسيد.
001156.jpg
001158.jpg
001184.jpg

بازارچه خوراك
001160.jpg
001162.jpg

بازارچه خوراك
گوناگون
|  بازارچه خوراك  |   گوناگون  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |