عوامل حمله به سفارت انگليس در تهران دستگير شدند
تهران - خبرگزاري جمهوري اسلامي :عوامل حمله به سفارت انگليس در تهران شناسايي و دستگير شدند.
به گزارش روابط عمومي وزارت اطلاعات ، با تلاش و پيگيريهاي اطلاعاتي در سازمان اطلاعات استان تهران ، عوامل حمله مسلحانه به سفارت انگليس شناسايي و دستگير شدند.
روابط عمومي وزارت اطلاعات تأكيد كرد كه اخبار و اطلاعات تكميلي را متعاقبا اعلام خواهد كرد.
در شهريور گذشته دو بار به سفارت انگليس و يك بار به مجتمع مسكوني سفارت انگليس در تهران تيراندازي شده بود.
|
|
قدرداني رئيس مجلس از نيروي انتظامي
رئيس مجلس شوراي اسلامي طي سخناني در پنجمين نمايشگاه عمومي نيروي انتظامي گفت: بزرگترين مسئوليت حكومت ها برقراري امنيت است كه نيروي انتظامي به حق در اين راستا حركت كرده و خدمات شاياني را ارائه كرده است. وي ايجاد آسايش، اشتغال، تعليم و تربيت را از حقوق مردم و وظيفه حكومت ها دانست و اظهار داشت: اين ها همه مهم است، ولي امنيت در رأس همه آنها قرار دارد، كه بخش مهمي از آن معلول و حاصل تلاش و فداكاري هاي پرسنل نيروي انتظامي است.
وي گفت: مردم بايد احساس كنند كه نيروي انتظامي ملجاء و پناه آنهاست. كروبي به تلاش هاي نيروي انتظامي در ۲۳ سال گذشته اشاره كرد و ادامه داد: نيروي انتظامي تلاش هاي زيادي كرده است، اما در دو سه سال اخير با درايت، تدبير، تيزهوشي و مديريت بسيار عالي سردار قاليباف تحول بسيار بزرگي در ناجا ايجاد شده است. نيروي انتظامي در سال هاي اخير توانسته است در راه اعتمادسازي مردم به اين نيرو، قدم هاي بسيار بزرگي بردارد. اقداماتي مانند ايجاد پليس ۱۱۰ رضايت مندي مردم را موجب شده است، ايجاد مشاركت مردمي موجب اطمينان مردم به پليس شده است.
|
|
برداشت خبرگزاريهاي غربي از سخنان هاشمي رفسنجاني
شرايط ايران براي امضاي پروتكل الحاقي
علني مي گويند به خاطر اسرائيل به ايران فشار مي آوريم
|
|
دور تازه ماموريت بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي در ايران امروز يا فردا آغاز مي شود. هدف اين بازرسي اطمينان يافتن از اين است كه برنامه هسته اي ايران صلح آميز است و به سوي توليد سلاح هسته اي پيش نمي رود. ايران بارها گفته است كه براساس باورهاي ديني خود توليد چنين سلاح هايي را حرام مي داند و بر مبناي تعهدات مندرج در پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي، خود را به پرهيز از توليد سلاح هسته اي ملزم مي داند. در هفته هاي اخير همه مقام هاي مسئول ازجمله وزير امورخارجه و نماينده ايران در آژانس، براين نكات پاي فشرده اند. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز ديروز در نمازجمعه تهران با تأكيد بر اينكه موضع رسمي در آينده توسط نهادهاي ذي ربط اعلام مي شود برخي شروط ايران را براي الحاق به پروتكل الحاقي معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي تشريح كرد. آيت الله هاشمي رفسنجاني با اشاره به شروطي كه آمريكا براي الحاق به اين پروتكل تعيين كرده است از جامعه جهاني خواست براي ايران هم همين حق را قائل شود.
خبرگزاري هاي غربي ديروز با استناد به سخنان رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، آن را «شرايط چهارگانه ايران» تعبير كردند و نوشتند ايران انتظار دارد پس از پيوستن به پروتكل الحاقي، به امنيت ملي اش خدشه وارد نشود، مكان هاي مذهبي مشمول بازرسي نباشد، بخش هاي نظامي نامرتبط با مسائل هسته اي بازرسي نشوند و آژانس به تعهدات خود در زمينه كمك به برنامه هسته اي ايران عمل كند.
اگرچه آنچه تاكنون توسط مقام هاي ايراني گفته شده، نظر نهايي تلقي نمي شود اما برداشت عمومي اين است كه به هرحال شروطي كه ايران در آينده قائل خواهد شد، در همين چارچوب خواهد بود. مشروح گزارش را بخوانيد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ديروز در خطبه هاي نماز جمعه تهران با يادآوري شرط هاي آمريكا براي پيوستن به پروتكل الحاقي، به طور تلويحي گفت كه ايران نيز چنين شرط هايي را براي پيوستن به پروتكل مذكور دارد. آيت الله هاشمي رفسنجاني شرط هاي آمريكا را حفظ امنيت، ارزشها ومقدسات و عدم نفوذ به حوزه اسراري كه مربوط به مسئله انرژي اتمي نيست اعلام كرد.
پيش از اين از سوي ديگر مراجع رسمي كشور از جمله وزير امور خارجه، شرط ايران براي امضاي پروتكل، امكان تداوم غني سازي اورانيوم از سوي ايران براي مقاصد صلح آميز عنوان شده بود بدين ترتيب مي توان گفت كه با جمع بندي مجموعه سخنان مراجع رسمي كشور ايران در حال حاضر چهار شرط براي پذيرش پروتكل الحاقي دارد.
اين شروط عبارتند از: حفظ امنيت، عدم بازرسي مناطق حساس نظامي و امنيتي كه ارتباطي با فعاليت هاي هسته اي ندارند، توجه به ارزشها و مقدسات كشور احتمالاً نظير عدم بازرسي از اماكن مقدس و محترم كشور و نيز اجازه به ايران براي غني سازي اورانيوم درجهت بهره برداري صلح آميز از آن.
هاشمي رفسنجاني: ايران به دنبال سلاح اتمي نيست، هياهوها نابجاست
به گزارش ايرنا آيت الله هاشمي رفسنجاني در خطبه دوم نماز جمعه تهران گفت : متاسفانه به رغم آنكه جمهوري اسلامي ايران بارها بصورت شفاف اعلام كرده كه درصدد دستيابي به سلاح هسته اي نيست اما مي خواهد از دانش هسته اي استفاده كند، در دنيا عليه ايران هياهويي به راه انداخته اند.
خطيب نماز جمعه تهران با اشاره به قطعنامه شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي افزود: اينها بسيار دورو، فريبكار و فرصت طلبند و اين امر براي قدرتهاي جهاني و وجهه آنان در دنيا بسيار زشت و خطرناك است .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ، با بيان اين مطلب كه آمريكا نمي تواند سياست يك بام و دو هواي خود را توجيه كند، اظهار داشت : اين همه جنجال و هياهو عليه ايران در حالي اتفاق افتاده كه بصورت قاطع و صريح اعلام كرده ايم به مذاكره با آژانس مايليم ، پروتكل الحاقي (۲+ ۹۳) و شرايط و جوانب گوناگون آن را بررسي خواهيم كرد و در صورتي كه به صلاحمان باشد، آن را مي پذيريم و در اين زمينه ها مذاكراتي نيز در وين و تهران شده است .
وي تصريح كرد: آنها بخوبي مي دانند ما اين تصميم را در عالي ترين سطوح كشور گرفته ايم و هم اكنون نيز آن را پيگيري مي كنيم اما اين چنين بيرحمانه و مغرضانه با ما برخورد مي كنند.
امام جمعه موقت تهران افزود: ما نيز شرطهايي داريم كه شرطهاي ما نيز ممكن است همان شرطهايي باشد كه خود آمريكا در مذاكره با آژانس بين المللي انرژي اتمي بيان كرده است .
آيت الله هاشمي رفسنجاني گفت : آمريكا با اينكه در زمينه انرژي هسته اي تخلفات بسياري را مرتكب شده ، اما حفظ امنيت ، ارزشها و مقدسات خود و نيز نفوذ نكردن در اسراري كه مربوط به مساله انرژي اتمي نيست را از جمله شرطهاي خود براي پذيرفتن پروتكل الحاقي بيان كرده است .
وي اظهار داشت : ما هنوز شرطهايمان را اعلام نكرده ايم ولي فكر مي كنم محور شرطهاي ما نيز همين مسائل باشد.
خطيب جمعه تهران تأكيد كرد: همانگونه كه مقام معظم رهبري نيز بيان كردند ما استفاده از سلاح اتمي را براساس مقدسات و دين خود حرام مي دانيم و به اين امر پايبند بوده و هستيم .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهارات اخير «توني بلر» نخست وزير انگليس درباره ايران را يك رسوايي و افتضاح توصيف كرد و افزود : اين سياستمدار، بي پروا دليل مخالفت انگليس را با ايران ، مخالفت ايران با اسرائيل بيان مي كند و مي گويد، ما نمي خواهيم در منطقه كسي مخالف اسرائيل باشد.
هاشمي رفسنجاني به مساله فلسطين و طرح نقشه راه اشاره كرد و افزود: آمريكا خود نقشه راه را طراحي و روسيه و اتحاديه اروپا را با خود همراه كرد اما امروز مي بينيد كه اسرائيل حتي حاضر نيست اين طرح را اجرا كند.
امام جمعه موقت تهران سپس به اعلام مناقصه دو روز پيش رژيم صهيونيستي براي ساخت شهرك هاي يهودي نشين در كرانه باختري و طرح ترور سران فلسطيني از طريق و تصويب طرح «حذف عرفات » در كابينه رژيم صهيونيستي اشاره كرد و گفت : وقتي اين مساله در مجمع عمومي سازمان ملل نيز مطرح مي شود، ۱۳۳ كشور به آن راي مي دهند اما باز هم آمريكا و چند كشور ديگر مخالفت مي كنند.
خطيب جمعه تهران افزود: آيا با چنين اوضاعي كسي ديگر به حسن نيت آمريكا اعتماد و ادعاهاي حقوق بشر و صلح طلبي وي را باور خواهد كرد؟
هاشمي رفسنجاني همچنين به جنگ عراق اشاره كرد و گفت : يكي ديگر از تناقض هاي رفتاري آمريكا و انگليس در دنيا اين است كه به بهانه حذف سلاحهاي كشتار جمعي ، در عراق جنگي را شروع كردند اما امروز خبري از سلاح كشتار جمعي در عراق نيست . وي ، به مساله امنيت در عراق اشاره كرد و گفت : آمريكا معتقد بوده كه در عراق امنيت و آزادي را ايجاد مي كند اما وزير امور خارجه اش دو روز پيش به آمريكايي ها توصيه كرد به عراق سفر نكنند چون اين كشور جاي امني نيست .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت : آمريكا وعده آزادي به مردم عراق مي دهد و همچون سلطانهاي جنگل با مردم حرف مي زند اما امروز مي بينيم كه اظهار عجز مي كند و هم نيازمند پول است و هم سرباز. وي افزود: آمريكا براي تامين نيروي انساني و هزينه هاي مورد نياز خود در عراق ، از سازمان ملل و ديگر كشورها كمك مي خواهد، بي آنكه آنها نقشي در تصميم گيري ها داشته باشند.
هاشمي رفسنجاني ، سپس با اشاره به قطعنامه پيشنهادي آمريكا در مورد عراق و مخالفت ها نسبت به آن از جمله از سوي كوفي عنان و فرانسه تصريح كرد: آمريكا در اين قطعنامه نيز همچون قطعنامه اوليه مي خواهد تا هر وقت كه دلش خواست در عراق بماند، اما مسئوليت امور و هزينه ها بر عهده سازمان ملل و ديگر كشورها باشد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت : در حقيقت ، آمريكا امروز حرفهاي استعماري صد سال گذشته خود را در قالب هاي مردم پسندانه بيان مي كند و دنيا را ملك طلق خود مي داند. خطيب جمعه تهران گفت : همه ملتها و دولتهاي دنيا بايد جلوي زورگويي آمريكا را بگيرند و كشورها را از سلطه مخفي استكبار آمريكا رهايي بخشند تا اين كشور نتواند برنامه هاي خود را كه گاه از طريق افراد خودفروخته در كشورها اجرا مي شود، دنبال كند.
|
|
دولت انتقالي عراق سالروز جنگ با ايران را از تعطيلات اين كشور حذف كرد
شوراي دولت انتقالي عراق در تصميمي تازه شش روز از جشن هاي ملي دوران حكومت صدام از جمله سالروز جنگ با ايران و كويت را از تعطيلات رسمي اين كشور حذف كرد.
به گزارش ايرنا راديو وادي الرافدين ديشب با بيان اين مطلب افزود: رژيم صدام روزهاي حمله به ايران، كويت و برخي رويدادهايي را كه براي ملت عراق تراژدي بزرگي ببار آورده اند، روز ملي و تعطيل رسمي اعلام كرده بود.
براساس گزارش اين راديوي عراقي، شوراي دولت انتقالي اين كشور با حذف شش روز از اين تعطيلات، درصدد جايگزين كردن ضوابط جديدي در خصوص تعطيلات رسمي عراق است.
|
|
ديدار اعضاي شوراي هماهنگي گروه هاي جبهه دوم خرداد با رئيس جمهوري
سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري ، در ديدار با شوراي هماهنگي گروههاي جبهه دوم خرداد، بر زمينه سازي و همكاري به منظور حضور پرشور و مستحكم مردم در هفتمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي تأكيد كرد.
به گزارش ديروز جمعه اداره كل اخبار رياست جمهوري ، خاتمي در اين ديدار با اشاره به اوضاع حساس داخلي و خارجي ، حضور مردم را زمينه دفع تهديدها و پشتوانه معنوي حركت اصلاحي براي تحقق آرمانهاي آنها دانست .
ايرنا كه اين گزارش را مخابره كرد مي افزايد: خاتمي ضمن آسيب شناسي حركت گروههاي دوم خردادي ، بر وحدت ، همكاري و پرهيز از تفرقه به منظور پاسخگويي به مطالبات مردم ، در عين پايبندي به ارزش ها و منافع ملي تأكيد كرد.
رئيس جمهوري ، دستاوردهاي دوم خرداد را برشمرد و حركت دوم خرداد راحركتي براساس معيارهاي ديني و در چارچوب موازين قانوني كه در شيوه و روش امام خميني (ره ) متجلي بود، ارزيابي كرد.
در اين نشست ، مهدي كروبي رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز در سخناني با تبيين وضعيت سياسي تشكيل مجالس چهارم و پنچم و شرايط تحقق دوم خرداد، بر توجه به مشتركات ، تحكيم ارتباطات و استفاده از همه زمينه ها و امكانات به منظور آمادگي جدي حضور در انتخابات آينده مجلس شوراي اسلامي تأكيد كرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت : مردمسالاري در چارچوب جمهوري اسلامي موردنظر حضرت امام راحل (ره ) كه در آن عزت و عظمت مردم ايران لحاظ مي شد، خواست گروه هاي دوم خردادي است . وي افزود: مجلس ششم دستاوردهاي بسياري در عرصه هاي سياسي و اقتصادي داشته است .
كروبي از همه گروه ها خواست تا با اميدواركردن مردم و تبيين اقدامات انجام شده ، تلاش دشمنان را براي دلسرد كردن مردم بي اثر كنند.
همچنين در اين نشست ديگر اعضاي شوراي هماهنگي جبهه دوم خرداد، با تحليل شرايط كنوني ، ديدگاه هاي خود را مطرح و بر رايزني بيشتر تأكيد كردند.
|
|
خبرهاي كوتاه
* مجلس شوراي اسلامي اين هفته سئوالات نمايندگان از سه وزير بازرگاني كشور و امور خارجه را بررسي خواهد كرد .
به گزارش ايسنا در اين هفته سئوالات الهه كولايي نماينده مردم تهران از وزير بازرگاني مورد بررسي قرار مي گيرد .
حجت الاسلام والمسلمين عبدالواحد موسوي لاري وزير كشور نيز براي پاسخ به سئوالات عبدالله كعبي ، احمد ميدري ، حميد كهرام و سيدعلي سيد آقا ميري در مجلس حضور خواهد يافت . سئوال علي اكبر آقايي مغانجوقي نماينده مردم سلماس از وزير امور خارجه نيز بررسي خواهد شد .
* خوان كارلوس شاه اسپانيا آمادگي كامل اين كشور را براي تقويت همه جانبه روابط با جمهوري اسلامي ايران ابراز داشت.
به گزارش ايرنا از مادريد خوان كارلوس ديروز هنگام تسليم استوارنامه مرتضي الويري سفير جمهوري اسلامي ايران در مادريد همچنين سفر سال گذشته محمد خاتمي رييس جمهوري كشورمان به اسپانيا را براي تحكيم روابط دو كشور بسيار موثر خواند.
شاه اسپانيا، شخصيت خاتمي را ارزشمند خواند و از انديشه هاي وي به ويژه در زمينه گفت وگوي تمدن ها تجليل كرد و گفت كه بايد تلاش كرد تا در عصر حاضر گفت وگو جاي مخاصمه را در جهان بگيرد. وي با اشاره به تحولات عراق اظهارداشت كه همكاري هاي ايران و اسپانيا مي تواند به تحكيم ثبات و استقرار امنيت در اين كشور كمك كند.
* تصميم آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره برنامه هاي هسته اي ايران تصميمي نژادپرستانه و بيانگر تاكيد اين آژانس بر منحصربودن حق استفاده از توان هسته اي براي برخي كشورها و رژيم صهيونيستي است. رفيق النشه وزير امور كشاورزي فلسطين در گفت وگوي تلفني با خبرنگار واحد مركزي خبر با بيان اين مطلب گفت : تصميم آژانس بين المللي انرژي اتمي بيانگر تمايل نداشتن كشورهاي غربي به دستيابي كشورهاي اسلامي به فن آوري هسته اي است. پيش از ايران نيز شاهد بوديم كه پاكستان چقدر در اين باره تهديد شد و اين درحالي بود كه هند اين تسليحات را دراختيار داشت.
|
|
۱۰ بازرس آژانس انرژي اتمي در تهران
رئيس مجلس بريتانيا: جامعه جهاني نبايد با ايران مثل عراق رفتار كند
درپي ورود دو مقام ارشد آژانس بين المللي انرژي اتمي به تهران و گفت وگو با مقامات كشور درباره پروتكل الحاقي، بازرسان آژانس مذكور نيز در تهران فعال خواهند شد.
روزنامه گاردين دراين باره نوشت كه بازرسان مذكور امروز وارد تهران خواهند شد اما خبرگزاري آلمان ديروز در خلال گزارش خبري خود از نماز جمعه تهران يادآور شد كه ۱۰ تن از بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي ديروز به تهران آمدند تا بازرسي هايي را كه از فروردين گذشته آغاز كرده بودند ادامه دهند.
درهمين حال پيتر هين، رئيس مجلس بريتانيا و رئيس حزب حاكم در مجلس عوام اعلام كرد كه از ديد او جامعه جهاني نبايد با ايران همان رفتاري را انجام دهد كه با عراق داشت.
وي در مصاحبه با مجله نيواستيت من گفت: توني بلر بايد مراقب نظرات مشاوران افراطي باشد.
ايرنا كه اين خبر را مخابره كرده به نقل از بي.بي.سي مي افزايد: همچنين ضمن تأكيد بر اينكه بريتانيا نبايد مسئوليت هاي خود را ناديده بگيرد، گفت: هيچكس در دولت معتقد نيست كه همان چيزي كه در عراق اجرا شد، درمورد ايران، سوريه و كره شمالي بايد اجرا شود.
|
|
يك مقام نظامي بلغارستان:
مرزهاي عراق با ايران و سوريه به مدت يك ماه بسته شد
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن به نقل از يك مقام نظامي بلغارستان نوشت كه عمليات افزايش كنترل مناطق مرزي عراق با ايران و سوريه از ديروز آغاز شد.
به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه مذكور يكي از مقامات نظامي بلغارستان در كنفرانس مطبوعاتي كه به مناسبت حضور نيكولاي سونياروف وزير دفاع بلغارستان در كربلا برگزار شد، اظهار داشت: عمليات كنترل از ديروز (جمعه) به مدت يك ماه ادامه خواهد داشت و طي اين مدت مرزها بسته خواهند شد.
وي به حضور يا عدم حضور نيروهاي بلغاري دراين عمليات اشاره اي نكرد، اما گفت كه هدف از انجام اين عمليات كنترل كامل مرزها مي باشد.
|
|
سخنراني نماينده مقام معظم رهبري در مراسم اربعين آيت الله حكيم
مراسم اربعين شهادت آيت الله سيدمحمد باقر حكيم صبح ديروز از ساعت ۹ الي ۱۱ در كنار مرقد ايشان در نجف برگزار شد.
به گزارش ايسنا سيدمحسن حكيم، مشاور سياسي رييس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق در گفت وگو با خبرنگار سياسي - خارجي ايسنا ضمن اعلام خبر فوق گفت: اين مراسم ديروز با پيام سيدمحمد سعيد طباطبايي كه به وسيله سيد عنان بكاء قرائت شد، آغاز گرديد و پس از آن حجت الاسلام والمسلمين اختري نماينده مقام معظم رهبري سخنراني كرد. پس از آن، پيام خاتمي رياست جمهوري ايران قرائت شد.
جلال طالباني، دبيركل اتحاديه ميهني كردستان نيز پس از پيام رياست جمهوري ايران به نمايندگي از كردهاي عراق سخنراني كرد.
حكيم ادامه داد: همچنين در اين مراسم دكتر محسن عبدالحميد، به عنوان عضو شوراي رهبري و رييس حزب اسلامي عراق و نماينده اهل تسنن سخنراني كردند. طبق اظهارات محسن حكيم در پايان اين مراسم نيز سيد عبدالعزيز حكيم، رييس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق و رهبر سازمان بدر به ايراد سخنراني پرداخت.
|