مقام معظم رهبري در ديدار فرماندهان نيرو ي انتظامي :
اعتماد مردم به نيروي انتظامي را حفظ كنيد
هرگونه پيشرفت نيروي انتظامي، در زندگي مردم و روحيه آنان تأثيرگذار خواهد بود
بايد با هرگونه تخلفي برخورد جدي صورت گيرد به خصوص در مواردي كه همكاري با باندهاي متخلف مي باشد
|
|
تهران- خبرگزاري جمهوري اسلامي :حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي ديروز در ديدار فرمانده و معاونان نيروي انتظامي و فرماندهان اين نيرو در سراسر كشور با قدرداني از تلاش ها و فعاليت هاي انجام گرفته در نيروي انتظامي به ويژه فرمانده اين نيرو به بازتاب مثبت فعاليت ها و خدمات نيروي انتظامي در ميان قشرهاي مختلف مردم اشاره كردند وافزودند:نيروي انتظامي بايد بابهره گيري ازسرمايه اعتمادمردم و با توجه به ظرفيت ، استعداد و انتظاري كه از آن وجود دارد، سرعت وشتاب تلاش خود را بيش از پيش افزايش دهد.
مقام معظم رهبري با اشاره به حضور نيروي انتظامي در بافت اجتماعي جامعه و زندگي واقعي مردم ، خاطرنشان كردند:هرگونه پيشرفت نيروي انتظامي ، در زندگي مردم و روحيه آنان تاثيرگذار خواهد بود زيرا مقابله با ناامني و حفظ حرمت جان و مال مردم ، از مسائل واقعي زندگي آنان است .
حضرت آيت الله خامنه اي وجود آراستگي ،نظم و انضباط را در نيروي انتظامي مورد تأكيد قرار دادند و با اشاره به لزوم جلب اعتماد و اعتقاد مردم به اين نيرو افزودند:در برخورد نيروي انتظامي با مردم مي توان دو رويكرد ظاهرخشن و جدي اما باطن نفوذپذير در مقابل عوامل موثر و يا برخورد مهربانانه و عطوفانه همراه با باطن مستحكم و باصلابت در مرز قانون وجود داشته باشدكه برخورد دوم صحيح و مورد پسند خداوند و مردم است و نيروي انتظامي بايدتلاش نمايد تا آنجا كه ممكن است به سوي اين نقطه مطلوب پيش برود.ايشان ، نياز نيروي انتظامي را به همكاري مردم انكارناپذير دانستند وبا اشاره به اقدامات خوبي كه در اين خصوص انجام گرفته ، از جمله برخي كارهاي هنرمندانه و هوشمندانه تأكيد كردند:نيروي انتظامي بايد با هر آنچه كه موجب رخنه در اعتقاد و اعتماد مردم به اين نيرو مي شود، مقابله كند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي ، هرگونه تخلف در نيروي انتظامي را موجب از بين رفتن سرمايه اعتماد مردم كه با زحمات فراوان فرماندهان و كاركنان اين نيروحاصل شده ، دانستند و تصريح كردند: بايد با هرگونه تخلفي برخورد جدي صورت گيرد به خصوص در مواردي كه همكاري با باندهاي متخلف مي باشد كه اين موارداز مصاديق خيانت است و بايد با آن با شدت و منطبق بر عدل و قانون برخوردشود.
ايشان با تأكيد برلزوم حفظ و تقويت روحيه شجاعت در نيروي انتظامي يكي از موارد شجاعت را نهراسيدن از جوسازي ها و جنجال هاي مختلف برشمردند وافزودند:نيروي انتظامي بايد به وظيفه خود در تامين امنيت مردم و سالم سازي محيط اجتماعي و برخورد با جرايم بدون هيچ گونه ملاحظه اي ادامه دهد و ازهياهوها و جنجال ها منفعل نشود.
حضرت آيت الله خامنه اي برلزوم اهتمام بيش از پيش به سازندگي معنوي و ارتقاي روحيه معنوي در نيروي انتظامي وهمچنين رسيدگي به وضعيت معيشتي كاركنان اين نيرو تأكيدكردند.
دراين ديدار پيش از سخنان حضرت آيت الله خامنه اي ، سردار سرتيپ قاليباف فرمانده نيروي انتظامي درسخناني ضمن ارائه گزارشي از فعاليتهاو تلاشهاي اين نيرو در ۳ سال گذشته گفت : راه اندازي سامانه فوريتهاي پليسي وتحت پوشش قراردادن ۶۰ ميليون نفر از جمعيت كشور با ۵۲۰ مركزفوريتهاي پليسي ، تخصصي كردن فعاليتهاي پليسي و ساماندهي هفت دانشكده در دانشگاه پليس و استفاده از تجهيزات پيشرفته وعلوم روز دركشف جرم از جمله اقدامات صورت گرفته در ۳ سال گذشته است .
قاليباف افزود: كاهش ۷/ ۹ درصدي جرايم در سال ۸۱ نسبت به سال ۸۰ وكاهش ۷/ ۴ درصدي آن در ۵ ماهه اول سال ۸۲ ، ايجاد تحول درخدمت رساني به مردم در بخش گذرنامه و نظام وظيفه ، تشكيل پليس راه براي امنيت جاده هاوتفكيك ترافيك شهري از ترافيك جاده اي ، تقويت هنگ هاي مرزي و كاهش ناامني در مناطق مرزي بويژه مناطق شرق كشور، برخورد قاطع با باندهاي توليدو توزيع مواد مخدر، جذب و گزينش نيرو بمنظور كادرسازي و برخوردقاطعانه با هرگونه تخلف وخيانت در نيروي انتظامي از ديگر اقدامات صورت گرفته در ۳ سال گذشته است .
فرمانده نيروي انتظامي همچنين راه مقابله با باندهاي مفاسد اجتماعي ومواد مخدر را كه بصورت سازماندهي شده هدايت مي شوند، هماهنگي وهمكاري تمام دستگاه هاي مسئول و اجراي همزمان راههاي پيشگيري و مقابله دانست .
|
|
خاتمي در مراسم جشن فارغ التحصيلي دانشجويان دانشگاه علوم انتظامي
اقتدار نيروي انتظامي قاطعيت در مقابل اشرار و مهرباني در برابر مردم است
|
|
سيدمحمد خاتمي رئيس جمهوري ديروز تصريح كرد: برهم زنندگان نظم وامنيت بايد از نيروي انتظامي احساس ترس و ناامني كنند و مردم از اين نيرو احساس امنيت و رضايت كنند.
وي در مراسم جشن فارغ التحصيلي و اعطاي سردوشي دوره هاي كارداني و كارشناسي دانشجويان دانشگاه علوم انتظامي افزود: نيروي انتظامي ركن اصلي برقراري امنيت در داخل كشور و جامعه است .
به گزارش ايرنا رئيس جمهوري با تأكيد بر لزوم حفظ اقتدار در نيروي انتظامي و تلاش براي افزايش آمادگي در اين نيرو خاطرنشان كرد كه «اقتدار هميشه به معناي زور و خشونت نيست ، بلكه تدبير و رضايت مردم و اتكاي به مردم براي مبارزه با دشمنان معني اقتدار است ».
خاتمي به وظيفه مهم نيروي انتظامي در برقراري نظم و امنيت دركشور اشاره كرد و گفت : امنيت داخلي ريشه و پايه امنيت ملي است .
وي در عين حال گفت : امنيت داخلي منوط به شناخت و درك مقتضيات سياسي ،اجتماعي ، فرهنگي و شناخت آسيب پذيريهاي داخلي و خارجي و تدبير براي يافتن راههاي مقابله با اين آسيب هاست .
رئيس جمهوري تلاش هاي چند سال اخير نيروي انتظامي در استقرار امنيت داخلي و تلاش براي ارتقاي آمادگي هاي اين نيرو براي مقابله با اشرار و برهم زنندگان نظم در كشور را ستود و گفت : ما نيازمند نيرويي مقتدر هستيم و همه نيروهاي مسلح از جمله نيروي انتظامي بايد تحت فرماندهي معظم كل قوا و رهبري هاي مقام معظم رهبري اقتدار داشته باشند.
خاتمي با تأكيد بر اين مطلب كه نيروي انتظامي بايد با قاطعيت ، قدرت و سرعت در مقابله با اشرار و سوداگران و كساني كه با شرارت امنيت جامعه را برهم مي زنند، اقدام كنند اظهار داشت : در مقابل نيروي انتظامي بايد اساس كار خود را در مواجهه با مردم و به ويژه ستمديدگان ، مهرباني وعطوفت قرار دهد.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي اظهار داشت : مردم بايد از نيروي انتظامي احساس رضايت كنند.
وي از پرسنل نيروي انتظامي به عنوان نيروهايي توانمند و شايسته يادكرد و گفت : برغم همه دستاوردهاي نيروي انتظامي ، اين نيرو همانند ساير بخش ها، دچار كمبودهايي است و كارگزاران نظام ، بايد به اموري كه پشتوانه امنيت و وفاق كشور است ، توجه جدي كنند.
وي اظهار داشت : امروز در سايه تلاشهاي فرماندهي نيروي انتظامي و پرسنل خدوم و زحمتكش اين نيرو، كشور بهتر از گذشته شيريني امنيت را احساس مي كند.
|
|
تفاهم ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي درباره نحوه همكاري
نماينده دائم ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي از تفاهم جمهوري اسلامي و هيأت اعزامي از آژانس بر سر نحوه همكاري ها خبر داد.
«علي اكبر صالحي » ديروز در گفت و گو با ايرنا با مثبت ارزيابي كردن مذاكرات هيات اعزامي آژانس به ايران ، افزود:در اين مذاكرات ، روند كار براي ادامه مذاكره ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي مشخص و رضايت طرفين نيز در خصوص نحوه همكاري حاصل شد. وي اظهار اميدواري كرد كه با شتاب گرفتن روند اين همكاري ها، مسايل طرح شده هر چه سريعتر حل و فصل شود.
نماينده دائم ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي به تركيب هيأت اعزامي و زمينه فعاليت آن ، اشاره كرد و گفت : هيأتي كه صبح پنجشنبه واردتهران شد، حقوقي بوده و بازرسان فني در آن حضور نداشته اند.
پيشتر اعلام شده بود كه تركيب هيات اعزامي از آژانس بين المللي انرژي اتمي را كارشناسان فني - تكنيكي تشكيل مي دهند.
صالحي درباره جزييات تفاهم صورت گرفته ميان ايران و هيات اعزامي ازآژانس بين المللي انرژي اتمي توضيح بيشتري نداد.
شبكه خبري بي.بي.سي نيز ديروز به نقل از يك مقام بلند پايه ايران در تهران خبر از توافق مقامات كشور با هيأت اعزامي آژانس داد.
به گفته وي اين توافق درباره برنامه زمانبندي شده اي است كه براساس آن اطلاعات مورد درخواست آژانس درباره برنامه هسته اي ايران در اختيار آن نهاد داده شود.
بي.بي.سي بدون اعلام نام منبع مذكور به نقل از وي افزود: گفتگو ميان مقامهاي ايران و فرستادگان آژانس به خوبي پيش مي رود و اگر همين روند ادامه يابد، بازرسان اين آژانس طي يكي دو روز پس از مذاكرات، بازرسي از تأسيسات هسته اي ايران را آغاز مي كنند.
بي.بي.سي، در اين گزارش خبري خود مدعي شد كه آژانس بين المللي انرژي اتمي برنامه دقيق بازرسان خود در ايران را طي فرصت چهار هفته اي باقيمانده تا نهم آبان، در اختيار مقامات ايراني قرار داده است.
در اين گزارش به نقل از علي اكبر صالحي نماينده ايران در آژانس آمده است كه ايران در زمينه مذكور همكاري خواهد كرد و از جمله فهرست كاملي از مواد آلوده وارداتي را كه به برنامه غني سازي اورانيم ايران مربوط مي شود در اختيار بازرسان قرار خواهد داد و همچنين به آنها اجازه خواهد داد بازرسي و نمونه برداري بيشتري انجام دهند. پايگاه اينترنتي شبكه الجزيره به نقل از افرادي كه آنها را منابعي از تهران ناميد، مدعي شد كه محور گفت وگوهاي تهران و آژانس بين المللي انرژي اتمي بر بررسي جوانب قانوني پروتكل الحاقي و برطرف ساختن نگراني هاي ايران از اين موضوع كه پرونده هسته اي ايران به عنوان ابزاري براي اهداف سياسي قرار نگيرد، متمركز شده است.
اين منابع مدعي شدند، اين نشست بر چهار موضوع مهم اجماع داشت كه موضوع اول، امنيت است؛ به طوري كه فعاليت بازرسان تسليحاتي در ايران نبايد امنيت ملي ايران را تهديد كند. دوم، تاكيد بر حق تهران براي توليد انرژي هسته اي صلح آميز ازجمله غني سازي اورانيوم، سوم، متوقف ساختن تحركاتي كه به عنوان نقض تماميت ارضي ايران محسوب مي شود و چهارم، محافظت از اطلاعات سري كشور به طوري كه اين اطلاعات به دست طرف ثالث نيفتد.
|
|
اين هفته انجام مي شود
بررسي ۱۱ طرح و لايحه در كميسيون هاي مجلس
كميسيونهاي تخصصي مجلس شوراي اسلامي اين هفته جلسات خود را براي بررسي طرح و لوايح در دستور كار تشكيل مي دهند.
به گزارش خبرنگار همشهري كميسيون اصل ۹۰ روز سه شنبه اين هفته پرونده شكايت هاي مربوط به چهار زنداني ملي مذهبي، عباس عبدي و محمدمحسن سازگارا را بررسي مي كند.
در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي طرح ممنوعيت شنود و استراق سمع و طرح حمايت از حقوق متهمان و محكومان بررسي مي شود.
سئوال هاي ۹ تن از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از وزير كشور نيز در جلسه روز سه شنبه اين كميسيون مطرح مي شود .
طرح الحاق ايران به كنوانسيون منع شكنجه و طرح اجراي اصل ۳۸ قانون اساسي كه آن هم در خصوص منع شكنجه است در كميسيون قضايي مطرح مي شوند.برخي از مواد اين طرحها به علت مغايرت با قانون اساسي وشرع با ايرادهاي شوراي نگهبان مواجه و رد شده اند.
طرح تضمين امنيت اجتماعي براي جلوگيري از برهم زدن نظم اجتماعات قانوني نيز در اين كميسيون بررسي خواهد شد.
كميسيون فرهنگي نيز اين هفته لايحه الحاق ايران به كنوانسيون منع تبعيض عليه زنان را بررسي مي كند. اين لايحه كه با ايرادهاي متعدد شوراي نگهبان روبرو شده براي رفع ايرادها مورد رسيدگي قرار مي گيرد.
كميسيون مشترك رسيدگي به لايحه مبارزه با جرم پولشويي نيز اين هفته جلسات خود را براي بررسي اين لايحه با حضور كارشناساني از مركز پژوهش هاي مجلس، سازمان مديريت و برنامه ريزي، وزارت اقتصاد، وزارت اطلاعات، بانك مركزي و قوه قضائيه تشكيل مي دهد.
همچنين تعادل بودجه سال ۱۳۸۲ و پيش بيني ماليات حقوق و مشاغل در سال ۸۲ در كميته نظارتي كميسيون اقتصاد بررسي مي شود.
طرح اداره بانك هاي دولتي و لايحه تنظيم بازار غيرمتشكل پولي نيز در اين كميسيون مطرح است.
قرار است روز سه شنبه وزير كار و امور اجتماعي با حضور در كميسيون اجتماعي گزارشي از عملكرد مراكز آموزش فني و حرفه اي، نحوه اجراي طرح ضربتي اشتغال و اعزام نيروي كار به خارج از كشور ارائه كند.
طرح توانمند سازي زنان براي حمايت وسيع تر از زنان سرپرست خانوار در كميسيونهاي برنامه و بودجه و اجتماعي بررسي خواهد شد.
|
|
دستور رئيس جمهور به وزراي علوم و اطلاعات:
اجحافي در امر دانشجويان نشود
سيدمحمد خاتمي در پاسخ به نامه شهربانو اماني، نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي در مورد احكام صادره از كميته انضباطي دانشگاه اروميه، به وزراي علوم و اطلاعات دستور داد: اجحافي در امر دانشجويان نشود.
به گزارش ايسنا در نامه نماينده اروميه به رئيس جمهور آمده بود: به استحضار مي رساند در خصوص نحوه برخورد كميته هاي انضباطي با دانشجويان عزيز دانشگاه هاي كشور، خاصه دانشجويان محترم دانشگاه هاي شهرستان اروميه در رابطه با جريان هاي اخير، متاسفانه بدون در نظر گرفتن مديريت دانشگاهي و ساير مسايل جنبي، جانب انصاف و عدالت رعايت نشده و ادامه تحصيل و زندگي آتي اين عزيزان را با مخاطرات جدي رو به رو ساخته است.
اينك با توجه به نظر مساعد مقام معظم رهبري در برخورد با مسايل جاري و جريانات اخير، خواهشمند است با دستورات قاطع و جدي خود در خصوص بازنگري و اعمال تخفيفات قانوني ضمن بازگشت آرامش به دانشگاه ها، موجبات جديت در امر تحصيل، اميد به آينده، آزادگي و سپاسگزاري اين قشر معتمد، توانمند و آگاه را فراهم فرماييد.
در دستور رييس جمهور خطاب به دكتر ميلي منفرد سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فن آوري و علي يونسي وزير اطلاعات آمده است: لازم است وزراي محترم علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت محترم اطلاعات رسيدگي جدي كنند تا اولا اجحافي در امر دانشجويان نشود ثانيا همواره با نظر رافت و رحمت در عين لحاظ مصالح كشور اقدام شود.
|
|
تأكيد فرمانداران بر دفاع از حقوق شهروندان در انتخابات مجلس هفتم
فرمانداران سراسر كشور در قالب بيانيه اي اعلام كردند كه در كمال بي طرفي و امانتداري وظيفه خود در دفاع از حقوق شهروندي را انجام خواهند داد.
به گزارش ايرنا فرمانداران سراسر كشور در پايان نشست خود در تهران و در آستانه برگزاري هفتمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي در بيانيه خود تأكيد كردند كه از حقوق انتخاب كنندگان و انتخاب شوندگان دفاع خواهند كرد.
در اين بيانيه آمده است : ايران اسلامي يكي از دوران هاي سرنوشت ساز خويش را طي مي كند و درك درست از شرايط بين المللي و تحولات داخلي رمز فائق آمدن بر مشكلات سخت و پيچيده است .
فرمانداران اتخاذ شيوه هاي جديد و تحول سياسي را يك ضرورت اجتناب ناپذير مي دانند و معتقدند تنها راه برون رفت از وضع موجود انسجام دروني نخبگان و اجماع نظر و تعريف جديد از شرايط نوين مي باشد.
|
|
خبرهاي كوتاه
* مهدي كروبي رئيس مجلس شوراي اسلامي روز گذشته در گردهمايي سراسري هيات مديره هاي سازمان نظام پرستاري كشور بر رفع مشكلات پرستاران تاكيد كرد.
* فرماندار دزفول از سفر يكروزه رئيس جمهور به استان خوزستان و ديدار از شهرهاي دزفول و انديمشك خبر داد.
* آيت الله صانعي از مراجع تقليد قم در ديدار رياست عقيدتي سياسي نيروي انتظامي با وي خاطرنشان كرد كه نيروي انتظامي در خدمت رساني به مردم و تامين امنيت، جان و ناموس آنها بايد بگونه اي عمل كند كه دسته و گروهي خاص را شامل نشود.
* هجدهمين گردهمايي سراسري ائمه جمعه كشور از ۱۴ تا ۱۶ مهرماه جاري در مصلي امام خميني تهران برگزار مي شود.
* سردار سرلشكر صفوي، ماموريت هاي اصلي سپاه و بسيج را تامين امنيت پايدار در كشور، دفاع نامتقارن و سازندگي برشمرد و گفت: اهداف و آرمان هاي بلند سپاه و بسيج، آينده اي درخشان را در راه تكامل بشريت، صلح و عدالت جهاني و پي ريزي يك تمدن و حركت عظيم ملي، نويد مي دهد.
به گزارش ايسنا، در سومين روز از اردوي فرهنگي رزمي ثاراللهيان فرمانده كل سپاه پاسداران هدف آمريكا را از اشغال سرزمين هاي عراق و افغانستان كمك به تحقق اهداف صهيونيست ها، دستيابي به نفت منطقه، تغيير جغرافيايي سياسي منطقه و فشار به كشورهاي ايران، لبنان و سوريه دانست و گفت كه آنان با حضور نامشروع و تجاوزكارانه اهدافشان را دنبال مي كنند.
|
|
دو روزنامه آمريكايي مطرح كردند
ديالوگ غيرمستقيم ايران و آمريكا درباره بازسازي عراق
مذاكرات ايران و آمريكا درباره عراق، موضوعي است كه همزمان روزنامه هاي واشنگتن پست و تايمز به آن پرداخته اند.
واشنگتن پست اين موضوع را در مصاحبه با كالين پاول وزير امور خارجه آمريكا مطرح كرده است و روزنامه تايمز نيز در گفتگو با ريچارد آرميتاژ معاون پاول پيگير آن شده است. اين موضوع در حالي به عنوان پرسش اساسي از مقامات آمريكايي مطرح مي شود كه به نوشته نشريات بين المللي قرار است ايران در كنفرانس مادريد كه به عنوان كنفرانس بين المللي خيريه مادريد و به منظور كمك به عراق برگزار مي شود شركت كند.
درباره حضور ايران در اين كنفرانس يك ديپلمات ايراني به تايمز گفت: تاكنون ايران پيشنهاد داده است تا در تأمين آب، برق و كمك هاي فني به عراق كمك كند و دولت ايران آمادگي ارائه كمك هاي بيشتر به عراق را نيز دارد.
در واكنش به اين اظهارات يك مقام عاليرتبه آمريكايي كه نام وي افشا نشده به تايمز گفت: نقش احتمالي ايران در عراق مي تواند به عنوان تلاش تهران و واشنگتن براي از سرگيري مذاكرات معلق ميان دو كشور در ماه مه (ارديبهشت ماه گذشته) باشد. تايمز در تفسير اين دو خبر نوشت: همكاري ايران و آمريكا در بازسازي عراق و به موازات آن همكاري تهران با آژانس بين المللي انرژي اتمي مي تواند گام هاي مهمي به سوي از سرگيري مذاكرات ميان دو كشور باشد.
با چنين تفسيري است كه واشنگتن پس از كالين پاول وزير خارجه آمريكا در خصوص از سرگيري مذاكرات ژنو با مقامات ايراني و نيز پيشنهادهايي در زمينه همكاري براي بازسازي عراق پرسش كرد.
پاول در پاسخ گفت: ما همه پيشنهادها را شنيديم و پيامهايي دريافت كرديم و به آنها نيز پاسخ داديم. وي با امتناع از ذكر جزئيات در اين خصوص گفت: ارسال اين پيامها و حتي پاسخ به آنها دلگرم كننده بود.
وي در توضيح پاسخ به اين نشانه ها گفت: آنها (ايرانيان) مي دانستند كه پاسخي وجود خواهد داشت. نشانه ها و علايم آنها هم چيز ساده اي نبود كه به سرعت نابود و محو شود.
|