فقط يك سهميه براي المپيك
سايه روشن هاي كشتي ايران
«رولاند گارنر» دارنده مدال طلاي وزن ۱۳۰ كيلوگرم المپيك سيدني از آمريكا با شكست مقابل حريفي از روسيه از دور رقابتهاي قهرماني كشتي فرنگي سال ۲۰۰۳ جهان در فرانسه خارج شد. «گارنر» كه با پيروزي در فينال بازيهاي المپيك ۲۰۰۰ سيدني مقابل «الكساندر كارولين» از روسيه به عنوان شگفتي ساز اين بازيها لقب گرفت، در ديدار با «حسن بارويف» از روسيه با حساب سه بر صفر شكست خورد و از تكرار عناوين قهرماني خود در سالهاي ۲۰۰۰ و ۲۰۰۲ محروم شد. گارنر در پايان اين مسابقه گفت: «بارويف» در اين كشتي از فنوني استفاده كرد كه من تاكنون هرگز آنها را در فيلم هاي كشتي وي نديده بودم و شيوه كشتي وي براي من ناشناخته بود.
|
|
محتواي پيكارهاي كشتي فرنگي قهرماني جهان در فرانسه نشان داد كه فدراسيون كشتي در حال حاضر هرگز نمي تواند و نبايد كه گره هاي موجود در بدنه اين ورزش را با تكيه بر نتايج حاصله از اين ميدان بازكند.
به طور كلي كشتي فرنگي ايران امروز برخوردار از تواني است كه آن را نشان مي دهد و اين توانايي به رغم رشد و بهبود قادر به رها شدن از واقعيت هاي بيروني خود نيست. غريب و ناخوش نشان مي دهد و در ارزيابي مشاوران و ناظران كنار خود هم حكايتي چون آب و آتش دارد.
از ۵۰ سال قبل تا به امروز (تاريخ حيات كشتي فرنگي در ايران) حتي يك مدل علمي و تحقيقي ثابت و اثرگذار هم ديده نشده است كه به عنوان سيستمي پايدار و منطقي تأثيري اساسي داشته باشد.
در راه امروز كشتي فرنگي شكوفايي كال و ناپخته اي موجود است كه فقط حركت است. پس بايد كه براي به سامان شدن و ترميم گسستگي ها خيلي بهتر و بيشتر از هميشه مشكلات فراوان اين رشته را شناخت.
در راه گسترش هر پديده اي حتي كشتي ،حسابگري و دورانديشي يك اصل است و و بر همين اساس است كه بايد گفت: قابليت هاي رؤيت شده كشتي گيران ما در رقابت هاي فرانسه آشنايي بيشتر با اين نكته بود كه در راه عمل بايد پيش از پرداختن به علم و تجربه، منطق را تجربه كنيم.
همان منطقي كه به ما نهيب مي زند كه گناه شكست ها و تلخكامي هاي امروز كشتي مربوط به ديگران نيست. ما خود به دليل فراموشي علوم و كمالات لازم در دايره اي محدود گرفتار شده ايم.
بنابراين كشتي اگر بخواهد در ميدان المپيك كه آن را در پيش دارد خود را پربار نشان دهد، طالب افكاري آگاهانه تر و بهره مند شدن از ويژگي هاي علمي آموزشي عصر مدرن ورزش است.
ما با زباني صميمي تر از هميشه و بياني متكي بر حفظ ارزش ها و حرمت ها و به دور از حب و بغض هاي متداول مي گوييم: «كشتي كامل نيست» عشق و علاقه و دلبستگي، جايگاهي حرفه اي و كافي براي رسيدن به موفقيت و قرار گرفتن در جهت خدمت نيست.
منطق صحيح هم اين را مي گويد: ورزش حال چه كشتي يا هر ورزش ديگري در دنياي امروز نمي ايستد و به حركت هاي روبه رشد خود ادامه مي دهد.
طلايي كه آسان پريد
كاملاً واضح است كه شكست حسن رنگرز در مرحله يك چهارم نهايي مسابقه هاي كشتي فرنگي قهرماني جهان برابر كشتي گيري از جمهوري چك بيش از آنكه ناشي از بر ايرادهاي فني و تكنيكي اين كشتي گير خوب كشورمان باشد، نتيجه همان نارسايي ها و ضعف هايي است كه قهرمانان اين ورزش متحمل آن شده اند. گوش ها را نگيريد و چشم ها را نبنديد. كشتي فرنگي ايران شديداً نيازمند آموزش هاي نوين آن هم با استفاده از مربيان روز دنيا است. كشتي گيري نظير حسن رنگرز كه دوسال پياپي به عنوان فني ترين كشتي گير جهان انتخاب مي شود، چگونه مي تواند در كنار مربياني كه هرگز در اندازه هاي بالايي نيستند، در شرايط آرماني قرار گرفته و با استراتژي و تاكتيك مدرن مبارزاتي، به روي تشك برود.
زماني كه هر ۴ كشتي گير حاضر در مرحله نيمه نهايي رقابت هاي وزن ۵۵ كيلوگرم در فرانسه را رقيبان بازنده رنگرز در سال هاي گذشته مي بينيم، آنوقت پي مي بريم كه چه آسان مدال طلاي اين ميدان معتبر جهاني از اردوي كشتي ايران خارج شده است.
شايد كسب سهميه حضور در المپيك ۲۰۰۴ آتن كه حسن رنگرز آن را به دست آورده است، تنها نكته مثبت حضور اين قهرمان در فرانسه باشد كه او از همين امروز برنامه هاي تمريني و آماده سازي خود براي حضور در المپيك را آغاز كند.
داوران دشمن ما نيستند
اينكه از روي يك كار غلط و غيراصولي عادت كرده ايم كه بعد از هر شكستي زمين و زمان را به هم مي دوزيم و با ارائه دلايلي غيرمنطقي كاستي هاي خود را به گردن اين و آن مي اندازيم،عادتي است كه به دليل تكرار فراوان كمتر كسي ظرفيت پذيرش آن را دارد.
واقعيت اين است كه كشتي فرنگي در فرانسه شكست خورده است و اين چيزي است كه بر اساس اطلاعات دريافتي نبايد آن را به گردن داوران انداخت.
چه خوب است به جاي آنكه اين همه انرژي خود را مصرف اين قضيه كنيم كه حق با كشتي گيران ما بوده يا داوران، براي يك بار هم كه شده بياييم و به اين نتيجه برسيم كه چرا بايد همه داوران دنيا عليه ما سوت بزنند؟
بياييد مرد و مردانه براي يك بار هم كه شده مشكلات خود در برنامه ريزي ها و آموزش را به گردن داوران نيندازيم.
عليرغم اين همه اعتراض مربيان و سرپرستان تيم كشتي فرنگي ايران در فرانسه مهدي خالدي رئيس سابق كميته داوران كشتي كه در اين دوره يكي از داوران اعزامي كشورمان بوده است، صراحتاً اعلام كرده است كه داوران اين مسابقه ها قضاوت هاي درستي داشتند و اين كشتي گيران ايراني بودند كه خوب كشتي نگرفته اند.
بياييد واقع بينانه بپذيريم كه داوران دشمن كشتي ايران نيستند.
محمد رضا منصوريان
|