نهمين همايش توسعه صادرات غيرنفتي ايران در تبريز
نهمين همايش توسعه صادرات غيرنفتي ايران با هدف بررسي جايگاه توليد وصادرات در برنامه هاي توسعه اقتصادي كشور در تبريز برگزار شد.
به گزارش ايرنا در اين همايش دو روزه ، سياست هاي توسعه صادرات و مقايسه آن با ديگـــركشورهاي صادركننده نفت و روش هاي تغييرات ساختاري در اقتصاد ايران مورد بحث قرار گرفت.علاوه بر موضوعات يادشده ، تاثير الحاق ايران به سازمان تجارت جهاني دربرنامه چهارم توسعه ، نقش مناطق آزاد و ويژه اقتصادي در توسعه صــادرات وتشكيل شركت هاي بزرگ صادراتي منطقه اي در افزايش صادرات غيرنفتي كشور بررسي شد.حدود ۷۰ مقاله داخلي و خارجي علمي و تخصصي به كميته علمي اين همـــايش ارسال شده بود كه از ميان آنها ۳۰ مقاله به صورت سخنراني ارائه شد.
همچنين چندين كارگاه آموزشي نيز براي توسعه جايگاه صادرات غيرنفتي كشوردر اين همايش برگزار شد.
در اين همايش رئيس كل گمركات ايران گفت : در نيمه نخست امسال دو ميليارد و ۸۱۷ميليون دلار كالا از گمركات كشور به خارج صادر شده است .
مسعود كرباسيان ، افزود اين ميزان صادرات نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۳ درصد رشدداشته است .
كرباسيان ، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در گمركات كشور براي تسهيل امر صادرات گفت به حداقل رساندن مدت زماني صادرات و مكانيزه كردن گمركات مطابق با استانداردهاي جهاني از جمله اقداماتي است كه درجهت گسترش وتوسعه آن گامهاي اساسي برداشته شده است .
وي گفت هم اكنون الكترونيكي كردن اظهارنامه هاي صادراتي دردست اجراست ودر همين زمينه گمرك شهريار به اين تكنولوژي مجهز شده است .
سيدرضا زواره اي ، عضو حقوقدان شوراي نگهبان نيز در اين همايش گفت: ارتقاي سطح توليدات بدون توجه به گسترش صادرات انواع كالا به خارج ممكن نخواهد شد.
وي گفت : مسايل مالي مربوط به دولت در جهت توسعه و گسترش صادرات غيرنفتي بايد حل شود تا زمينه هاي لازم براي تسهيل صادرات فراهم گردد.زواره اي اظهارداشت چون در كشور توليدات براي صاحبان صنايع سود چنداني ندارد بنابراين انگيزه هاي لازم براي صادرات نيز از بين مي رود.
عضو شوراي نگهبان ، با بيان اين كه براي افزايش صادرات و عملكرد مناسب اقتصادي در جامعه ، دولت بايد كوچكتر شود، بر برنامه ريزي دقيق دولت براي اقتصاد كلان كشور تأكيد كرد.وي ، رشد نقدينگي را يكي از عوامل عمده روند روبه تزايد گراني انواع كالادر كشور عنوان كرد.
زواره اي گفت تمايل مردم به ساخت و ساز و بساز و بفروشي در جامعه نتيجه عملكرد ضعيف اقتصادي دولت است كه بايد براي از بين بردن آن تلاش كرد.وي ، ابرازاميدواري كرد دولت در بودجه سال ۸۳ در زمينه توسعه صادرات دقت بيشتري داشته باشد.عضو حقوقدان شوراي نگهبان ، توجه به تحولات سريع فكري و پيشرفت هاي علمي در زمينه صادرات را از موضوعاتي عنوان كرد كه بايد در اين همايش با دقت بررسي شود.
|