محيط زيست و خودرو در توكيو
|
|
درهاي سي و هفتمين نمايشگاه بين المللي خودرو توكيو هفته پيش به روي خبرنگاران و دست اندركاران خودرو، گشوده شد.
اين نمايشگاه در سالن نمايشگاهي ماكوهاري مسه در استان چيبا در شرق توكيو در مساحتي بالغ بر ۴۱ هزار و ۵۵۹ متر مربع برگزار شده است .
براساس آخرين گزارش ارايه شده توسط مسئولان برگزاري نمايشگاه خودروتوكيو، دراين نمايشگاه ۶۱۳ خودرو و موتورسيكلت از ۲۶۳ شركت خودروسازي ، از ۱۴ كشور جهان به نمايش در آمده است .
نمايندگان چهار دولت كشورهاي آمريكا، آلمان ، كانادا و سوئد و يك بنيادنيز در اين نمايشگاه ، رسما حضور يافته اند.
دراين نمايشگاه از شركتهاي غير ژاپني ، ۸۷ خودرو و موتور سيكلت جديدبراي نخستين بار به نمايش درآمده است .
از شركتهاي ژاپني نيز در اين نمايشگاه بين المللي ۹۶ خودرو كه هنوز به بازار نيامده اند، به نمايش گذاشته شده است .
شعار سي و هفتمين نمايشگاه بين المللي خودرو توكيو كه محل رقابت شركتهاي بزرگ خودروسازي جهان مي باشد، حفظ محيط زيست است .
شركتهاي شركت كننده با توجه به شعار ياد شده تلاش كرده اند كه با معرفي خودروهايي كه آلايندگي كمتري براي محيط زيست دارند، بازار خود را گسترش دهند.
درهمين راستا دراين نمايشگاه خودروهاي بنزيني كم مصرف ، خودروهاي برقي و يا خودروهايي كه با سوخت باتري و هيدروژني كار مي كنند، فضاي جديدي رابه نمايشگاه داده اند.خودرو كيوامي ساخت شركت هوندا كه بدنه آن كوچك اما داخل آن بزرگ است از جمله خودروهايي است كه در اين نمايشگاه جلب نظر مي كند.
فوكويي رئيس شركت هوندا كه خود اين خودرو را معرفي مي كرد، گفت كه كيوامي گاز سمي دي اكسيد كربن از خود خارج نمي كند و نيروي محرك خود را ازسوخت باتري مي گيرد.
خودرو هايبريد، ديگر خودرو شركت هوندا نيز كه با يك ليتر بنزين ۴۰ كيلومتر مسافت را مي پيمايد نيز از ديگر خودروهاي مورد توجه در اين نمايشگاه است .
خودرو ساخت شركت تويوتا نيز از ديگر خودروهايي بود كه توجه خبرنگاران و دست اندركاران خودرو را جلب كرده است .
اين خودرو كه شكل خودروهاي آينده را دارد با سوخت باتري كار مي كند وبا هر بار شارژ مي تواند ۵۰۰ كيلومتر مسافت را بپيمايد.
به نمايش درآمدن خودرو كوچك ۳ نفره افيس ساخت شركت نيسان كه باسوخت باتري كار مي كند نيز فضاي جديدي به اين نمايشگاه داده است .خودروهايي كه بدنه و يا قطعات داخل اتاق آن از مواد طبيعي و قابل بازيافت ساخته شده اند نيز از ديگر جاذبه هاي اين نمايشگاه بين المللي مي باشد.
بدنه برخي از اين خودروها از الياف گياهي از جمله كنف ساخته شده است كه از نظر مقاومت با بدنه خودروهاي ديگر تفاوت چنداني ندارد.سازندگان اين خودروها مي گويند كه بدنه اينگونه خودروها قابل بازگشت به طبيعت مي باشد و به همين دليل براي محيط زيست زيان آور نيستند.لاستيكهاي خودرويي كه در آن بجاي مواد نفتي از گياه ذرت استفاده شده نيزاز جمله مواردي بود كه سبب تعجب بسياري از تماشاگران شده است .
از سوي ديگر حضور رئيسان شركتهاي بزرگ خودروسازي آمريكا چون نيك سيديلا رئيس شركت فورد نيز از اهميت اين نمايشگاه براي شركتهاي بزرگ خودروسازي جهان خبر مي دهد.
رئيس شركت فورد كه خود از طريق تلويزيون به زبان ژاپني از مردم براي ديدار از اين نمايشگاه دعوت مي كرد، به شبكه فوجي گفت كه سياست شركتش حضور بيشتر در بازارهاي آسيايي است .
سيديلا افزود: با توجه به رشد اقتصادي آسيا، فورد برنامه دارد كه درطول ۱۰ سال آينده ، اين قاره را به عنوان يكي از كانونهاي سرمايه گذاري انتخاب كند.نوبويوشي يوشيدا از كارشناسان نامدار خودرو در مصاحبه با تلويزيون سراسري ژاپن گفت كه از اين پس پيشرفت شركتهاي خودروسازي در گرو تدابيرآنها براي ساخت خودروهايي قرار گرفته است كه حافظ سلامتي محيط زيست هستند.وي افزود: اما تحقق اين امر نياز به سرمايه گذاري سنگين و نيروي انساني متخصص دارد و اين مساله براي شركتهاي خودروسازي بار سنگيني بشمار مي آيد.
اين كارشناس با توجه به اين موضوع پيش بيني كرد كه شركتهاي خودروسازي جهان ، براي كمتر كردن هزينه و بالا بردن قدرت رقابتي خود در بازار، همكاري با يكديگر را تشديد كنند.
|