ناوگان حمل و نقل شهري جامه نو بر تن مي كند
سمند و پژو هشت ميليون توماني براي تاكسي داران تهران
گروه اقتصادي: شهردار تهران در مراسم تحويل ۳۰۰ دستگاه خودروي سمند گازسوز به ناوگان حمل ونقل شهري اعلام كرد: منابع شهرداري و واحدهاي توليد براي كاهش قيمت اين خودروها كافي نيست و بايد از خزانه عمومي يارانه بيشتري در اختيار ناوگان حمل ونقل شهري قرار بگيرد.
دكتر احمدي نژاد با اشاره به تلاش سازمان تاكسيراني و وزارت كشور براي كاهش قيمت خودروي سمند براي تاكسي داران گفت: قرار است خودروي سمند به قيمت ۸ ميليون تومان با يارانه سازمان بهينه سازي مصرف سوخت به تاكسي داران تحويل داده شود.
شهردار تهران با بيان اينكه خودروهاي گازسوز جديد مصرف و ميزان آلودگي كمتري دارند، اظهار داشت: اگر كاهش مصرف را در اين خودروها محاسبه كنيم قيمت تاكسي سمند بايد به ۷ ميليون تومان كاهش يابد.
وي افزود: شهرداري تهران مشغول رايزني با سازمان تاكسيراني، خودروسازان و بانكهاست تا قيمت را به حداقل ممكن برسانند.
به گفته وي بر اين اساس مقرر شد تا پژوي ۴۰۵ نيز با تغييراتي كه در آن انجام خواهد گرفت تا پايان آذرماه سال جاري با قيمت ۷ ميليون تومان براي تحويل به ناوگان تاكسيراني آماده شود.
احمدي نژاد گام اول براي خارج ساختن خودروهاي فرسوده با سوخت بالا را جايگزيني ۱۵ هزار دستگاه سمند ذكر كرد و خاطرنشان ساخت: ۳۰ هزار تاكسي عضو سازمان تاكسيراني و ۳۰۰ هزار دستگاه تاكسي راهي در شهر مشغول تردد هستند.
وي با اشاره به اينكه بودجه شهرداري تهران براي ناوگان اتوبوسراني، تعريض شبكه راهها و احداث معابر در سال جاري ۶۰ ميليارد تومان است، افزود: ۲۰۰ ميليارد تومان نيز براي توسعه سيستم هاي جديد حمل و نقل در نظر گرفته شده است.
شهردار تهران تاكيد كرد: البته اين رقم به هيچ عنوان كافي نيست و ۱۵۰۰ شركت دولتي و سازمانها و وزارتخانه هاي دولتي كه هر كدام سهمي را در مصرف بنزين و آلودگي هوا دارند، بايد خود را در پاكسازي محيط زيست دخالت دهند.
دكتر احمدي نژاد، مجموعه سهم ۴۵۰۰ دستگاه اتوبوس در تهران كه در آلودگي هوا نقش دارند را يك درصد از مجموع آلودگي اعلام كرد و گفت: اگر بتوانيم تعداد اتوبوس هاي فعلي را به ۷۵۰۰ دستگاه برسانيم و سهم اتوبوسراني را از ۲۱ درصد فعلي به ۳۵ درصد ارتقا دهيم بخشي از آلودگي تهران كاهش مي يابد.
او با اشاره به درخواست جديد از دولت براي ورود ۵۰۰ دستگاه اتوبوس جديد به ناوگان حمل ونقل شهري گفت: در حال حاضر قرارداد ورود ۲۴۷ دستگاه منعقد شده و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس گازسوز وارد ناوگان حمل ونقل شهري شده است.
او اضافه كرد: اميدواريم كه تا پايان سال اجازه ورود سه سايت ديگر با ظرفيت ۴۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل ونقل شهري تهران صادر شود.
منوچهر منطقي مدير عامل ايران خودرو نيز در جمع خبرنگاران گفت: ۳۰۰ دستگاه خودروي سمند به عنوان نخستين محموله خودروي گازسوز معروف به خودروي سبز به ناوگان تاكسيراني تهران تحويل داده شد.
او افزود: شركت ايران خودرو آمادگي دارد تا پايان سال ۱۵ هزار دستگاه خودروي سمند را به ناوگان تاكسيراني كشور تحويل دهد.
|
|
ضلع غربي بزرگراه همت از بن بست خارج مي شود
تهران همچنان از كاستي هاي ساختاري رنج مي برد
|
|
گروه شهري: معاون فني و عمراني شهرداري تهران اعلام كرد: شهر تهران براي خروج از معضلات موجود، نيازمند مديرت شهري واحد با جايگاهي شايسته و شفاف است.
به گزارش روابط عمومي شهرداري منطقه ۲۲ تهران، مهندس علي آبادي پس از بازديد از طرح هاي در دست اجرا، در نشستي با مديران شهرداري منطقه گفت: مقوله شهر و شهرسازي در ايران طي چند دهه اخير، تعريف و جايگاه خود را از دست داده است و اين در حالي است كه مردم در شهرهاي قديم، مفهوم زندگي را به خوبي درك و حس مي كردند و رفتاري مناسب با شهر داشتند.
وي تصريح كرد: ايران در جريان يك تحول، از كشوري فلاحتي به يك جامعه صنعتي تبديل شده و در اين رهگذر، شرايط ناهنجاري رخ داد به نحوي كه فوج فوج كارخانه ايجاد شده و ميليونها روستايي به شهرها از جمله تهران كوچ كردند و افزون بر ايجاد رشد ناموزون فيزيكي شهر، تهران را با انواع معضلات ساختاري و بنيادي روبرو ساخت و شهر همچنان از كاستي هاي بنيادي در رنج است.
مهندس علي آبادي گفت: تهران در شرايط كنوني زير انواع فشارها از جمله ترافيك است و در صورت عدم توجه كافي به آن، ساير حوزه ها از جمله فرهنگ و اجتماع از تبعات منفي آن متضرر خواهند شد.
وي با اظهار اين مطلب كه نتيجه بررسي سير تاريخي تهران نشان مي دهد كه متناسب با رشد فيزيكي شهر، فرهنگ شهرنشيني حركت نكرده است، افزود: شبكه حمل و نقل تهران، ناكارآمد و ناقص است از اين رو شاهد هستيم كه ۳۰ درصد سفرها توسط ناوگان حمل و نقل عمومي و ۷۰ درصد توسط وسائل نقليه شخصي انجام مي شود، اما در شهرهاي جوامع توسعه يافته اين نسبت، وضعيت عكس دارد.
معاون فني و عمراني شهرداري تهران گفت: تهران به دليل عدم برخورداري از زيرساختارها، در مقابل كوچكترين مساله دچار مشكل مي شود ولي بايد درباره منطقه ۲۲ تهران به نحوي تصميم گيري كرد كه دچار معضلات ساير مناطق نشود.
وي عمر سياست فروش مازاد تراكم را رو به اتمام خواند و افزود: شهرداري با مشاركت شهروندان و نهادهاي علمي در صدد شناسايي و فعال سازي منابع درآمدي پايدار و تجديد شونده است و به نظر مي رسد با تحقق اين مهم و تعميق فرهنگ شهرنشيني و جلب مشاركتهاي علمي مردم، مي توان تهران را بسامان كرد.
علي آبادي با توصيه اين مطلب كه اراضي موجود در طرح هاي عمران شهري را مي توان با تفاهم تملك كرد، افزود: با توجه به اهميت بزرگراه درون شهري همت، خروج ضلع غربي اين بزرگراه از بن بست الزامي است.
وي تصريح كرد: طرح مسيل كن با توجه به ويژگيهاي اقليمي مي تواند به عنوان يكي از بزرگترين مركز تفرجگاهي شهر تهران محسوب شود.
براساس اين خبر، همچنين مهندس اصغر نصيري، شهردار منطقه ۲۲ تهران، طي ارائه گزارشي از وضعيت منطقه شمال غربي تهران گفت: كليه طرحهاي عمران شهري منطقه، با مشاركت و نظارت نهادهاي علمي و شهروندان اجرا مي شود.
|
|
ساخت وساز غيرقانوني در ۸۰ درصد سواحل مازندران
گروه شهري: مديركل دفتر محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: بيش از ۸۰درصد سواحل مازندران مورد ساخت و ساز بخشهاي خصوصي و نهادهاي دولتي قرار گرفته است.
محمد سعيد حسيني در گفت وگو با ايسنا افزود: بسياري از اين ساخت و سازها با مجوز بوده است و افراد سند مالكيت دارند.
وي با اعلام اين كه ۳۴۰ كيلومتر سواحل كيفي از ۷۵۰ كيلومتر سواحل شمالي كشور، در استان مازندران قرار دارد، تصريح كرد: در اين استان تنها حدود ۱۵ درصد سواحل آزاد است.
به گفته وي، در استان گلستان به دليل دوري راههاي ارتباطي با سواحل، از ۱۲۹ كيلومتر خط ساحلي، ۷۰ درصد نوار ساحلي آزاد بوده و ۳۰ درصد مورد ساخت و ساز و كاربريهاي زراعي و آبزي پروري قرار گرفته و در استان گيلان نيز از ۲۷۰ كيلومتر ساحل به دليل ساختار و شكل خاص سواحل آن و فقدان جاذبه گردشگري، تنها در ۲۰ درصد ساخت و ساز شده است.
|
|
شهردار تهران بر پيشگيري از تلف شدن منابع شهري تاكيد كرد
گروه شهري: شهردار تهران بر پيشگيري از تلف شدن منابع شهري ناشي از عدم رعايت كيفيت ها تأكيد كرد.
«محمود احمدي نژاد» در حاشيه آغاز عمليات تكميلي تونل بهمنيار گفت : پس از آغاز فعاليت دوره جديد مديريت شهري ، از همان هفته هاي اول تصميم گرفته شد تا بر كيفيت فعاليت ها نظارت كامل شود.
وي افزود: معاونت فني و عمراني شهرداري نيز اين منظور را به صورت دستورالعمل به شهرداري هاي مناطق ابلاغ كرد.
وي در پاسخ به اين سئوال كه چرا هنوز برخي از پيمانكاران شهرداري همچنان از روش هاي سنتي تعويض جداول شهري و خيابان ها استفاده مي كنند، گفت : اين موارد محدود به برخي پروژه هاي جزيي است كه به دليل اهميت زماني ، با اين روش ها انجام مي شود.
احمدي نژاد با بيان اينكه در سال گذشته ۳۶۰ ميليارد ريال در تهران صرف جدول گذاري شده است ، توضيح داد: بر امر جدول گذاري هاي عمده و طرح هاي بزرگ قطعاً نظارت هاي فني و مهندسي انجام مي شود.
وي افزود: برخي طرح ها براي انجام اين گونه نظارت ها حتي متوقف شده است .شهردار تهران در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اين موضوع كه شهر تهران بسيار وسيع شده است ، از جمع آوري آبهاي سطحي به عنوان يك فعاليت بسيار مهم در اين شهر نام برد.
احمدي نژاد گفت : تونل بهمنيار بخشي از آب هاي سطحي حوزه شمال غرب و مركزي تهران را انتقال مي دهد و در پائين دست شهر پس از تصفيه ، آب مناسبي در اختيار كشاورزان قرار مي گيرد.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا براي دريافت وام خارجي ۳۰۰ ميليون دلاري ويژه نوسازي بافت هاي فرسوده شهرهاي كشور شرطي از سوي پرداخت كننده خارجي وجود دارد، گفت : چنين چيزي نيست و ما فقط موظف به بازپرداخت وام و سود آن هستيم .
|
|
موزه «ظرف» در مجموعه تاريخي فرهنگي سعدآباد تأسيس مي شود
مدير مجموعه تاريخي فرهنگي سعدآباد گفت : با تجهيز و بازسازي آشپزخانه قديمي و سلطنتي اين مجموعه ، موزه «ظرف» تاسيس مي شود.
«محمد عبدالعلي پور» روز يكشنبه در گفت وگو با ايرنا، هدف ازاحداث موزه ظرف را نمايش ظروف سلطنتي و درباري براي علاقه مندان به اشياي قديمي عنوان كرد.
وي اظهارداشت : حدود ۶۰ هزار ظرف از متنوع ترين ظروف غذاخوري درباري درقالب ۲۰ هزار نوع ظرف در مجموعه سعدآباد موجود است كه به سفارش دربار وخاندان سلطنتي از كارخانه هاي معروف چيني سازي كشورهاي آلمان و فرانسه خريداري شده بود.
وي افزود: اين ظروف تا پيش از سال ۱۳۷۵ در عمارت گلستان مجموعه سعدآبادنگهداري مي شد كه در اين سال همزمان با برگزاري اجلاس سران كشورهاي اسلامي ،اين ظروف جمع آوري و به انبارهاي مجموعه منتقل شد.
عبدالعلي پور ادامه داد: از اين ظروف و آشپزخانه اي كه ظروف در آن قرارداشته در گذشته به هنگام انجام مراسم و پذيراييهاي بزرگ استفاده مي شد.
وي اظهارداشت : هم اكنون براي تبديل اين آشپزخانه به موزه بايد تغييراتي در دكوراسيون داخلي و كف سازي و تعمير و بازسازي ساختمان انجام شود.
وي تصريح كرد كه بازسازي و مرمت اين بنا هم اكنون آغاز شده و پيش بيني مي شود تا اواسط سال آينده مورد بهره برداري قرار گيرد.
|
|
دستورالعمل جديد سازمان نظام مهندسي در زمينه ساختمانهاي بيش از هشت هزار مترمربع
گروه شهري: رئيس شوراي مركزي سازمان نظام مهندسي اعلام كرد با تصويب دستورالعمل جديد هرگونه فعاليت ساختماني بيش از هشت هزار مترمربع با مسئوليت مستقيم يك مهندس ، يا كاردان داراي تجربه كافي ، يا شركت پيمانكاري مجاز مي شود.به گزارش واحد مركزي خبر، محمد غرضي با اعلام اينكه اين دستورالعمل به پيشنهاد سازمان نظام مهندسي و تصويب وزير مسكن وشهرسازي ابلاغ شده است ، افزود: سازمان نظام مهندسي ساختمان براي رفع نارسايي ها در بخش نظارت دقيق بر فعاليتهاي ساختماني شرح خدمات مهندسان ناظر در چند سال گذشته را تهيه و به وزارت مسكن پيشنهادداده و از آن طريق نيز به استانداريها و شهرداريها ابلاغ شده است ،اما شهرداريها هنوز آمادگي و امكانات لازم را براي تبديل اين شرح خدمات به يك سند فني لازم الاجرا ندارند.رئيس شوراي مركزي سازمان نظام مهندسي با اعلام اينكه بيش از ۹۸ درصداز ساختمانهايي كه در شهرهاي كشور ساخته مي شوند از نظر حجم عمليات ساختماني در حدي نيستند كه براي آنها استخدام يك مهندس تمام وقت لازم باشد، افزود: هم شهرداري ها و هم مالكان ترجيح مي دهند كه مهندسان ، تنها در چند مرحله معين گزارشي از وضع پيشرفت كار و چگونگي انطباق عمليات ساختماني با نقشه هاي معماري و ضوابط شهرسازي بدهند ومتاسفانه نگراني از اجرانشدن استانداردهاي مهندسي وجود ندارد.
|
|
۴۰۰ ملك شهرداري در تصرف افراد حقيقي و حقوقي است
گروه شهري: شهردار تهران ، گفت : ۴۰۰ ملك متعلق به شهرداري به صورت غير قانوني درتصاحب افراد حقيقي و حقوقي است .
به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران ، محمود احمدي نژادافزود: با تلاش هاي قضايي صورت گرفته تاكنون بيش از ۶۰ مورد املاك به بيت المال بازگردانده شد و اين روند را تا پس گرفتن آخرين اموال در دست غير، ادامه خواهيم داد.
وي كه در جمع مردم مسجد امام حسين (ع ) در ۳۰ متري نيروي هوايي سخن مي گفت بااشاره به اينكه اموال زيادي از شهرداري به صورت رايگان به افراد و سازمان هاي مختلف سپرده شده تا خدمات عام المنفعه ارايه دهند، افزود: برخي ازاين افراد و سازمان ها اموال و امانت داده شده را به استفاده در راه هاي ناصواب و خارج از تعهدات فرهنگي خود مي كشانند.وي ادامه داد: هنگامي كه براي دفاع از حريم بيت المال با آنان مقابله مي شود، جريان ها و چرخه هاي تبليغاتي به حركت در مي آيند و در كمال تعجب شهرداري به مخالف با فرهنگ و مدنيت متهم مي شود.
|