شنبه ۱۷ آبان ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۲۱۹
مصاحبه با رئيس گروه مشاوران جوان شهردار تهران
اين هفت نفر سر جنگ دارند
000124.jpg
گفت و گو :محدثه قيدي
آنها هفت نفرند؛ گروه تازه از راه رسيده اي تحت عنوان مشاوران جوان شهردار تهران و متشكل از جمعي دانشجوي نخبه كشور.آنها صادقانه اقرار به بي تجربگي مي كنند اما براي اين كه حق مطلب را هم ادا كرده باشند با ايمان و اعتماد به نفس كامل از جسارت و قدرت و استعداد خلاقيت و تعهد خود سخن مي گويند.با روحيه يك مبارز وارد حوزه مشاوران مديريت شهري تهران شدند تا به قول خودشان عليه هر چه سنتهاي كهنه و پوسيده و ناكارآمد سيستم مديريتي است مبارزه كنند. بسيار بلند پروازند مثل همه جوانهاي همسن و سال خود، پر از انرژي و تازه نفس، سر هايي پرشور و سينه هايي پر از آرمانهاي... بماند زمان ثابت خواهد كرد.همواره زمان بر تجربه ها افزوده و از جسارتها و شهامتها و ... كاسته و آن وقت ديگر پايان جواني است، اما جوانان ديگري از راه خواهند رسيد تا خلاقيت نميرد ، تا جسارت و شهامت باقي بماند تا صداقت و ايثار، نجات جامعه بشري را تداوم بخشد.
با رئيس گروه مشاوران جوان شهردار تهران مهندس مهرداد بذر پاش مصاحبه اي انجام داديم كه در پي مي آيد:

* گروه مشاوران جوان شهردار تهران يعني چه،زيرا در ميان انواع مشاوران مطبوعاتي و اجتماعي و اقتصادي و سياسي و ... براي مديران ارشد، عنوان جديدي است؟
- مشاوران جوان شهردار عبارتند از گروهي كه به دليل عدم آلودگي به سيستم اداري كه از انسان فردي محافظه كار و محصور درچارچوب اداري مي سازد و قدرت حركت و خلاقيت را بعد از مدتي از او مي گيرد، داراي روحيه جسور و خلاق و متعهد هستند. اينها شعار نيست، كتابي هم حرف نمي زنم، كاملاً  عملياتي است تاريخ ثابت كرده است. تنها خلأ ما جوانان كمبود تجربه است كه همه جا مثل پتك بر سرمان مي كوبند و از ميدان و عرصه اجرايي محروم و منفعل مان مي كنند. اين يعني حسن نظر نداشتن به جوانان و حاكميت يك تفكر سنتي ناكارآمد، اما نگاه دومي هم مي تواند وجود داشته باشد و آن اين كه بي تجربگي گرچه شايد اهميت خودش را به عنوان يك نقص براي جوان داشته باشد اما در برابر انرژي و صداقت جوان خيلي برجستگي ندارد و در واقع حاكميت چنين اعتقادي موجب تشكيل گروهي جوان به عنوان مشاوران شهردار تهران شد اگر نه آقاي احمدي نژاد هرگز از اعتبار خود براي به كارگيري اين جمع خرج نمي كرد.
* كار شما تنها جنبه  مشاوره اي دارد؟
- نه ما فقط مشاوره نمي دهيم براي خود سابقه اجرايي و سياستگذاري هم قائليم در واقع دستمان خيلي باز گذاشته شده است.
* چه مدتي است كارتان را در اين مجموعه آغاز كرديد؟
- دو ماه.
* از اين گروه بيشتر بگوييد.
- ما ۷ نفريم ۵ نفراز برادران و ۲ نفراز خواهران: آقاي مهندس سيد محمدصادق اماميان دانشجوي فوق ليسانس رشته مديريت (MBA) دانشگاه شريف، مهندس عليرضا جاويد فارغ  التحصيل رشته عمران دانشگاه علم و صنعت، سجاد بنابي رتبه يك كنكور سراسري سال ۷۹ و دانشجوي مهندسي برق دانشگاه صنعتي شريف، سيدمحمدحسن رضوي رتبه دو كنكور سراسري و رتبه يك دانشگاه آزاد در سال ۸۰ و دانشجوي رشته حقوق دانشگاه تهران و خودم كه به تازگي در رشته صنايع دانشگاه صنعتي شريف فارغ التحصيل شدم خانمها مهندس  هاجر فرشيدي فارغ التحصيل رشته شيمي دانشگاه شريف و دانشجوي فوق ليسانس شيمي دانشگاه علم و صنعت و مينا پورصالحي فارغ التحصيل رشته رياضي از دانشگاه علم و صنعت.
*  تركيب شما غالباً از رشته هاي فني و مهندسي است به نظر مي رسد شهردار تهران مجموعه كاملي از تخصص ها را در ميان مشاوران جوان خود نداشته باشد؟
- بله- ولي تنوع در دانشگاهها لحاظ شد. خواجه نصير، صنعتي شريف تهران ، علم و صنعت، ضمن اين كه همه اين افراد سوابق طولاني در كار دانشجويي و عضويت در تشكلهاي دانشجويي دارند. ضمن اين كه گروه ، صد در صد هم ايده آل نيست كه بتواند همه را راضي كند اما رويكرد، عام است .روي اين گروه قسم مي خورم كه از لحاظ تجربه، دانش، قدرت اجرايي و ساير صلاحيتها توانمندترين دانشجويان هستند و گلچين شدند.
* فعاليتهاي دانشجويي اين گروه از چه نوع بود؟
- فعاليتهاي مختلف، حال وارد جزييات نشويم بهتر است ولي فعاليتهاي سياسي، اجتماعي،  فرهنگي، صنفي وجود داشته است .
* يك مقدار بيشتر در مورد معيار و ملاك شهردار تهران در انتخاب اين گروه بگوييد.
- آقاي احمدي نژاد يكي دو نفر را مأمور كردند تا در سطح دانشگاهها افراد واجد شرايط را انتخاب كنند كه ابتدا سراغ من آمدند و بعد همفكري و رايزنيهايي انجام شد، دانشجويان ديگري را انتخاب كرديم ملاكمان هم رشته تحصيلي، نخبه بودن، ممتاز بودن در حوزه درس و تحصيل و تعهد و دغدغه لازم براي فعاليت در مجموعه نظام و تجربه فعاليت در امور دانشجويي بود كه بر همين اساس هم ليستي تهيه و اين جمع انتخاب شد.
* شما وقتي اين هفت نفر را دور هم جمع كرديد به آنها گفتيد چه كارهايي قرار است براي شهرداري تهران انجام دهند؟
- ما يك جمع دانشجويي هستيم و با حال و هواي دانشجويي و خلقيات خاص خود قطعاً  قرار نيست كارمند شهرداري باشيم و فرم استخدام پركنيم و گزينش شويم.
* اما عملاً  گزينش شديد؟
- نه به آن معناي رايج .قطعاً  براي انتخاب گروه مشاوران شهردار بايد ملاك و معيار داشت همچنان كه خودمان هم داشتيم و فقط براساس شناخت از آقاي احمدي نژاد و سوابق ايشان پذيرفتيم همكاري كنيم و شايد اگر كس ديگري در مجموعه شهرداري بود، با او كار نمي كرديم.
* يعني اين جمع هم از استخدام شدن پرهيز دارند هم از حقوق گرفتن؟
- بله اما شايد بعدها به عنوان پاداش چيزي به دوستان داده شود ضمن اين كه ما اصلاً  نبايد خودمان را محصور به كار در شهرداري كنيم و در يك اتاق بنشينيم و ارتباط خود را با جامعه قطع كنيم بلكه بايد آزادانه در عرصه هاي اجتماعي فعاليت كنيم و برآيند تجربيات حاصله مان را بتوانيم در سيستم شهرداري دخيل كنيم در واقع اين سياست به خاطر شأن مشاوره اي است كه براي خود قائليم و جايگاه يك ناظر جوان كه از بيرون به مجموعه سيستم شهرداري نگاه مي كند.
* خب نگفتيد قرار است چه كار كنيد؟
- ريز آنها را بگويم؟
* نه كلي هم مي توانيد بگوييد اينقدر كه مردم بفهمند شما قرار است چكار كنيد؟
- راه ما باز است تا در همه زمينه ها مشاوره بدهيم و اصلاً  دستمان بسته نيست اما به خاطر جوان بودنمان در امور جوانان و به دليل دانشگاهي بودن در امور دانشجويان بهتر مي توانيم كار كنيم از طرف ديگر به دليل نبود تشكيلاتي مختص خيل عظيم جوانان تهراني گروه ما بايد بار خلأ و نبود متوليان امور جوانان را در شهرداري به دوش بكشد.
* آيا نگاه شما به مجموعه شهرداري به عنوان يك ناظر بيروني در برگيرنده سلايق ديدگاهها و خواسته هاي جوانان است يا جوانان از طيف شما تحصيل كرده و مذهبي، نخبه، شاغل و در كل برخوردار از يك آينده روشن در پيش رو؟
- ما مكانيزمهايي طراحي كرديم تا براساس آن نگاه ما جامعيت داشته و برآيند كلي مسائل و آمال ودغدغه هاي جوانان باشد به همين منظور تشكيلاتي خودگردان در سطح شهر تهران طراحي شد، كه مديريت آن بر عهده خود جوانان است كه ما به عنوان پل ارتباطي بين جوانان با شهرداري نقش جمع بندي و نظام مند كردن اين خواسته ها و مطالبات و رساندن آن به گوش مديريت شهري را داريم.
* حالا چرا قرار است در كنار دريايي از مشكلات و معضلات و كارهاي به زمين مانده و چه و چه كه در شرح وظايف شهرداري است به امور جوانان و دانشجويان هم پرداخته شود؟
- اصلاً يك بخش از وظايف شهرداري تهران كه بايد تقويت شود برنامه ريزي و سياستگذاري در امور جوانان است ،ما توصيه كرديم.
يك شوراي سياستگذاري متشكل از شهردار تهران به عنوان رئيس شورا و جمعي از مديران مجموعه راجع به امور جوانان تشكيل تا تصميمات حوزه مشاوران جرالد در آنجا عملياتي شود، تصور مديريت جديد شهر تهران اين است كه اين وظيفه مي بايست از قبل تعريف مي شد كه نشد و يا در درياي كارهاي فرهنگي مجموعه سازمان فرهنگي، هنري شهرداري حل مي شد. در هر حال نسل امروز يا نسل سوم انقلاب در عصر ارتباطات مطالبات و نگاه متفاوتي نسبت به نسل گذشته دارد و بايد يك سري فعاليت هاي جديد به فراخور حال او در عرصه هاي مختلف سرگرمي، آموزش، تفريحات و حتي مسكن و اشتغال براي او تعريف شود.
* آيا اين به معني تداخل و موازي كاري با سازمان هاي فعال در عرصه جوانان نيست؟
- شهردار تهران مدير شهر است و خلأ قانوني موجب تداخل كاري و اظهارنظر هزار و يك سازمان براي جوانان مي شود. در صورتي كه همه سازمانها بايد خودشان را در اين زمينه و ساير زمينه هاي مربوط به اداره شهر تهران با شهرداري هماهنگ كنند، ناهماهنگي و تداخل ها ناشي از خلأ قانوني است.
* منظور شما تحقق مديريت واحد شهري است؟
- بله. قطعاً تصميم گيري به طور جدي در تمام ابعاد اداره شهر بايد تحت امر يك مركز واحد باشد.
* خوب ، براي اين كه از بحث دور نشويم برويم سراغ حوزه دانشگاه و دانشجو و برنامه هاي شما در اين بخش.
- يك سري فعاليت هاي خاصي در حوزه دانشجويي در نظر داريم، متأسفانه ارتباط شهرداري تهران تاكنون با جامعه دانشگاهي خيلي ضعيف بوده به همين دليل ما در نظر داريم يك سري فعاليت ها را براي دانشگاه ها و دانشجويان و اساتيد تعريف كنيم و آنها را در ارتباط تنگاتنگ با شهرداري قرار دهيم.
* در چه زمينه هايي از دانشجويان استفاده مي كنيد؟
- از آنجايي كه پتانسيل عظيمي در جامعه دانشجويي نهفته است، جوانان بسيار با استعدادي در زمينه هاي مختلف آمادگي همكاري دارند و مي توان پروژه هاي مختلفي از حوزه شهرسازي، ترافيك، اجتماعي، هنري، فرهنگي حتي پزشكي به آنان واگذار كرد.
* در قالب پيمان كاري
- بله، مي تواند اين طور هم باشد، از همه توان دانشگاهيان استفاده مي كنيم ضمن اين كه براي تحقق اين امر در حال ساماندهي يك نظام جامع مشاوره اي دانشجويي براي شهرداري هستيم و نحوه و جزئيات اين همكاري متقابل در دست بررسي است.
* يعني اگر شهرداري بخواهد پل هوايي احداث كند از اين به بعد از دانشجويان رشته فني و عمراني استفاده مي كند؟
- با رعايت يك سري شرايط و پارامترها قطعاً اين اتفاق مي افتد. يك سري كارها را دانشجويان و اساتيد با كمك هم به راحتي مي توانند انجام دهند به ويژه كه روش هاي به كار گرفته شده فعلي در انجام پروژه هاي شهري بسيار زمان بر، سنتي و قديمي و ناكارآمد است و مطابق با استانداردهاي علمي و فني روز دنيا نيست در حالي كه دانشجويان با اين روش ها آشنا هستند.
* به نظر مي رسد شما يك سري آرمان هاي بلند پروازانه و جسورانه در سر داريد. آيا از وقتي وارد مجموعه شهرداري شديد، با در بسته اي، مدير تنگ نظري يا نظام بوروكراتيكي كه سد راه شما شده باشد و به نوعي توي ذوقتان زده باشد مواجه نشديد؟
- قطعاً سيستم اداري شور و نشاط و سرعت بچه ها را تحت تأثير قرار مي دهد و ما بايد تمكين كنيم از اين سيستم اداري و فضاي سرد و سنگين، اما ما در حال حاضر در فاز شناخت تمام فعاليت هاي ريز و درشت شهرداري و حك و اصلاح و واقع بينانه كردن هدف گزاريهايمان هستيم.
* سؤالم را طور ديگري مطرح مي كنم. آيا شما بسترهاي فرهنگي و زيرساخت هاي لازم را براي فعاليت هاي خود در شهرداري، دانشگاه و سطح جامعه فراهم مي بينيد؟
- بحث نوگرايي كه قطعاً در مجموعه شهرداري و ساير جاها كمتر مطرح بوده است و يك شبه و با بخشنامه و دستورالعمل هم از بين نمي رود و بايد با اين مشكلات كلنجار برويم اما يقين داريم كه اراده مديريت ارشد شهري و حتي مديران زيرمجموعه ايشان بر به ميدان آمدن جوان هاست كه جاي اميدواري است. در هر حال به قول معروف۱۰۰ را مي گيريم تا اگر۷۰ هم به دستمان رسيد راضي كننده باشد. من ايمانم اين است كه نگاه مان را بايد بلند تعريف كنيم تا اين مشكلات پيش پا خيلي به چشم نيايد، ما نبايد يك لحظه هم چشم از اهداف خود برداريم تا نكند متوجه موانع شويم.
* جالب است كه تاكنون به مشكلات فكر نكرديد. در هر حال شما قرار است خيلي از تابو و سنت هاي سفت و سخت را بشكنيد حتي اگر از جانب مديران ارشد كشور هم حمايت شويد هنگام عمل با مديران مياني اجرايي با مشكل مواجه مي شويد كه احياناً با سياست هاي مديران ارشد هماهنگ و يا با روحيات شما همخواني نداشته باشد، در هر حال بايد براي مواجهه با چنين موانعي استراتژي داشته باشيد.
- اصلاح اين وضعيت فقط به دست جوانان است. ما ايمان داريم هر كاري كه بخواهيم بايد بتوانيم انجام دهيم. اگر ما از جانب مديران بالادستي حمايت شويم مديران مياني بايد تمكين كنند، راهي جز اين ندارند. در هر حال اين نگاه نو گرايي و جوان گرايي در سطح كشور مطرح است حتي در جلسه شوراي شهرداران كلان شهرها هم قرار شده است شوراي مشاوران جوان براي همه شهرداران كلان شهرها تعريف كنند. ما عزم آن داريم كه ميانگين سني مديران شهرداري را كاهش دهيم و در اين راه اگر لازم باشد تجربه جنگ را تكرار مي كنيم.
* جنگ با چه كسي، چه چيزي؟
- جنگ يا هجوم بي مهابا و جسورانه با همان سر نترس فرماندهان جوان زمان جنگ، اما اين بار متناسب با مقتضيات زمان حال و براي نابود كردن خيلي از سنت هاي غلط حاكم بر عرصه مديريتي كشور در جهت اصلاح و رفع نظام هاي اداري پوسيده. مبارزه ما در جهت خدمات رساني بهتر و اداره صحيح تر كشور است.

ضوابط استفاده از فرصت هاي مطالعاتي براي اعضاي هيأت علمي
باتوجه به تحولات چند سال اخير وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اصل تمركززدايي و حركت به سمت استقلال دانشگاه ها و مراكز پژوهشي، ضوابط جديد استفاده از فرصت مطالعاتي خارج از كشور براي هيأت علمي دانشگاه ها و مراكز پژوهشي، توسط دفتر پشتيباني پژوهش معاونت پژوهش وزارت علوم، تحقيقات و فناوري تهيه و اعلام شد.
متن نهايي و مصوب ضوابط جديد استفاده از فرصت هاي مطالعاتي (مصوب مردادماه گذشته)، به شرح ذيل است: در ادامه تحولات ساختاري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و باتوجه به اصل تمركززدايي و نيل به استقلال دانشگاه ها و مراكز پژوهشي و با عنايت به ارزيابي نتايج به دست  آمده از اجراي «آيين نامه اصلاحي شماره ۸ فرصت مطالعاتي اعطاي هيأت علمي دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي و پژوهشي» (موضوع بخشنامه ۳۸۹۹/۳ مورخ ۲/۱۰/۱۳۷۶) و در اجراي ماده ۵ اصلاحي پيوست شماره ۶ آيين نامه استخدامي هيأت علمي دانشگاه ها و موسسات پژوهشي كشور، به منظور ايجاد ارتباط پيوسته و هدفمند با دانشگاه ها و موسسات علمي و پژوهشي خارج از كشور و تقويت همكاري هاي علمي پايدار در سطح منطقه اي و بين المللي «ضوابط استفاده از فرصت مطالعاتي خارج از كشور براي هيأت علمي دانشگاه ها و مراكز پژوهشي» به شرح زير براي اجرا ابلاغ مي شود.
دانشگاه ها و مراكز پژوهشي در اين بخشنامه به اختصار «موسسه» ناميده مي شوند.
۱ - شرايط استفاده از فرصت مطالعاتي:
- دارابودن وضعيت استخدامي رسمي (آزمايشي / قطعي)
- دارابودن دست كم چهار سال سابقه خدمت براي بار اول و لحاظ دست كم چهار سال فاصله از پايان فرصت قبلي براي دفعات بعد؛ مدت هاي مذكور براي اعضاي هيأت علمي موسسات تازه تأسيس و درحال توسعه، سه سال خواهد بود.
- دارابودن مرتبه علمي استادياري به بالا؛ استفاده از فرصت مطالعاتي براي مربياني كه ازنظر آموزشي و پژوهشي برجسته هستند مطابق دستورالعمل اجرايي بند ۶ اين بخشنامه بلامانع است.
- دارابودن حداقل امتيازهاي حاصل از فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي و اجرايي مطابق دستورالعمل اجرايي بند ۶ اين بخشنامه.
۲ - آن دسته از اعضاي هيأت علمي كه تصدي رياست دانشگاه رياست پژوهشگاه و معاونت وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي را براي يك دوره چهارساله به عهده داشته اند، حق استفاده از فرصت مطالعاتي بدون دارابودن حداقل امتيازهاي حاصل از فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي و اجرايي را دارند.
۳ - تعهدات موسسه
تعيين ضوابط پرداخت هزينه هاي ريالي و ارزي فرصت مطالعاتي شامل بليت و هزينه هاي اقامت باتوجه به شئونات علمي و كشور محل انجام مأموريت به عهده هيأت امناي موسسه است.
- موسسه موظف است از محل حقوق متقاضي و ساير منابع، هزينه هاي تعيين شده توسط هيأت امنا را تأمين كند.
۴ - مدت فرصت مطالعاتي
مدت فرصت مطالعاتي ۶ ماه تا يك سال است و اين مدت براي اعطاي ترفيع سالانه و ارتقاي مرتبه جزء سابقه خدمت دانشگاهي متقاضي محسوب مي شود.
۵ - تعهدات متقاضي
متقاضي موظف است پيشنهاد انجام كار تحقيقاتي و نيز گزارش پاياني پيشرفت تحقيقات خود را طبق دستورالعمل اجرايي بند ۶ اين بخشنامه ارايه كند.
۶ - دستورالعمل اجرايي ضوابط استفاده از فرصت مطالعاتي با پيشنهاد رئيس به تصويب شوراي موسسه مي رسد.
۷ - نظارت بر حسن اجراي اين ضوابط برعهده معاونت پژوهشي وزارت است.
۸ - اين ضوابط پس از بحث و بررسي در جلسه مورخ ۲۸/۵/۸۲ شوراي معاونان در ۸ بند تنظيم شد و به تصويب وزير علوم، تحقيقات و فناوري رسيد و مقررات مغاير با آن لغو مي شود.

در خبرها
استعفاي دكتر پرويز پيران
دكتر پرويز پيران يكي از استادان نمونه و عضو هيأت علمي دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه علامه طباطبايي در اعتراض به روند نامعمول پذيرش استاد در اين دانشگاه استعفا كرد.
به گزارش ايسنا دكتر پرويز پيران هفته گذشته در اعتراض به روند نامعمول پذيرش استادان جديد در گروه هاي آموزشي دانشكده و دانشگاه، استعفاي خود را تقديم گروه جامعه شناسي كرد.
اين استعفا در پي پذيرش استادي در گروه علمي مطالعات فرهنگي دانشكده صورت گرفت كه قبلاً پرونده اش در گروه جامعه شناسي دانشكده مطرح شده و با ۳ راي موافق و ۱۳ راي مخالف، راي لازم را كسب نكرده بود.
همچنين دكتر موحدي معاون پژوهشي دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه نيز به خاطر مشكلات شخصي و انجام فعاليت هاي پژوهشي، استعفاي خود را تقديم رئيس دانشكده كرد.
اعتصاب غذاي دانشجويي
مقدار اندك غذاي خوابگاه دانشكده برق دانشگاه خواجه نصير، دانشجويان معترض به نحوه توزيع غذا را به مقابل در اصلي معاونت دانشجويي دانشگاه كشاند. جواد ياقوتي، دبير شوراي صنفي مركزي دانشگاه خواجه نصير با اعلام اين خبر گفت: براي اعتراض به مقدار كم غذا، همراه حدود ۸۰ تن از دانشجويان معترض به مقابل ساختمان مركزي معاونت دانشجويي دانشگاه واقع در خيابان ميرداماد رفتيم، كه با قول حراست معاونت دانشجويي مبني بر حضور معاونت دانشجويي در خوابگاه، دانشجويان به خوابگاه برگردانده شدند.
وي ادامه داد: قرار شد تا دو هفته ديگر يك نماينده مسئول خوابگاه با نظر اكثريت دانشجويان انتخاب شود تا خواسته هاي آنها برآورده شود.
دانشجويان دانشكده مكانيك دانشگاه خواجه نصير هم به دليل كيفيت بد غذا هفته گذشته دو روز در اعتصاب غذا به سر بردند.
اداره ثبت اختراعات در دانشگاه
دانشگاه صنعتي اميركبير به منظور تسهيل در ثبت اختراعات و ايده هاي نو استادان و پژوهشگران دانشگاه اداره ثبت و بهره برداري از اختراعات را تأسيس مي كند.
دكتر عليرضا جهانگيريان مدير كل فناوري و ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتي اميركبير با اعلام اين خبر گفت: با توجه به اهميت حقوقي بحث مالكيت فكري در دانشگاه در نظر داريم آيين نامه هاي ويژه اي در اين زمينه تدوين نماييم كه هم مالكيت حقوقي دانشگاه محفوظ بماند و هم حقوق اساتيد و دانشجويان همكار پروژه حفظ شود.
وي اظهار كرد: ما در دانشگاه اختراعات را ثبت نمي كنيم، بلكه با ارايه فرم ها و راهنمايي در ثبت اختراع تسهيلاتي براي اساتيد فراهم مي آوريم و با يافتن مشتري براي پروژه هاي تحقيقاتي كار را تا رسيدن به توليد و بهره برداري صنعتي ادامه مي دهيم.
تاريخ ثبت نام آزمون كارشناسي ارشد
ثبت نام آزمون كارشناسي ارشد ناپيوسته داخل دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالي كشور در سال ۱۳۸۳ از روز پنج شنبه ۲۹ آبان ماه جاري آغاز مي شود.
دكتر محمد حسين پور كاظمي معاون اجرايي سازمان سنجش آموزش كشور با اعلام اين خبر گفت: دفترچه هاي ثبت نام آزمون كارشناسي ارشد ناپيوسته داخل از ۲۹ آبان ماه جاري در مراكز پستي سراسر كشور توزيع مي شود و ثبت نام آن به مدت دو هفته ادامه دارد. دكتر پوركاظمي در خاتمه اظهار كرد: آزمون كارشناسي ارشد سال ۸۳ در نيمه اول اسفند ماه سال جاري در سراسر كشور برگزار مي شود.
پايگاه اطلاع رساني نشريات دانشجويي
در راستاي برنامه ها و اهداف دبيرخانه دايمي نشريات دانشجويي كشور مستقر در دفتر امور فرهنگي و اجتماعي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، پايگاه اطلاع رساني «نشريات دانشجويي كشور» راه اندازي مي شود.
به منظور بسط و گسترش فعاليت هاي دبيرخانه دايمي نشريات دانشجويي كشور در يك ماه گذشته، سه جلسه كارشناسي با حضور كارشناسان سازمان و نهادهاي مرتبط با نشريات دانشجويي و مسئولان كانون هاي موفق  نشر دانشجويي برگزار شده كه ماحصل اين جلسات جهت ارايه به شوراي سياستگذاري نشريات دانشجويي كشور آماده شده است.
بنابه همين گزارش جلسات شوراي سياستگذاري نشريات دانشجويي كشور در آينده نزديك آغاز شده و مقدمات برگزاري ششمين جشنواره سراسري نشريات دانشجويي كشور در طي اين جلسات مهيا خواهد شد.
پذيرش دو هزار دانشجوي دانشگاه آزاد در مقطع كارشناسي ارشد دولتي
بنابر اعلام سازمان سنجش آموزش كشور ۲۱۲۶ نفر از پذيرفته شدگان مقطع كارشناسي ارشد ناپيوسته دانشگاه هاي دولتي در سال تحصيلي ۸۳-۸۲ از بين دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامي بوده اند.
به گزارش روابط عمومي اين دانشگاه واحد دانشگاهي تهران مركزي با ۳۶۹ پذيرفته شده بيشترين تعداد را در ميان واحدهاي دانشگاهي به خود اختصاص داده است و پس از آن واحدهاي دانشگاهي تهران شمال و تهران جنوب قرار دارند.

نامه هاي رسيده
در جستجوي مسكني براي درد مسكن دانشجويان
معضل اسكان در شهرهاي بزرگ از مسائل هميشگي و مزمن در كشور ماست. ولي اين مهم در حيطه وضعيت خاص دانشجويي رنگي به مراتب متفاوت به خود مي گيرد. براساس آئين نامه هاي داخلي يا وزارتي در مورد چگونگي و مدت زمان استفاده دانشجويان مقاطع مختلف از تسهيلات خوابگاه هاي متأهلي، هر دانشجوي مقطع PhD مجاز است به مدت ۵ نيم سال تحصيلي از خوابگاه استفاده نمايد و براساس تصميمات اتخاذ شده از سوي شوراي خوابگاه هاي متأهلين اين دوره زماني به مدت يك تا دو ترم ديگر قابل تمديد است. با سپاس از همه دست اندركاراني كه هميشه در تكاپوي حل مسائل و مشكلات دانشجويان هستند؛ اين امر از چند جهت قابل بررسي است:
۱- پس از اتمام مدت زمان مجاز سكونت، دانشجويان مابقي سنوات تحصيلي خود را با كدام توان مالي و اعتباري سپري كنند و آيا هزينه هاي اجاره و رهن در كنار ساير هزينه ها در مخيله دانشجوي ضعيف مي گنجد. بنا بر اين به علت عدم هماهنگي ميان درآمد! و هزينه هاي روزمره مخصوصاً در شهري مثل تهران، استدعا دارم كه دست اندركاران بخش خوابگاه هاي دانشجويي در وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و يا حداقل كارمندان مربوطه در دانشگاه تهران در مورد هماهنگي مدت زمان تحصيل در دوره PhD با مدت زمان اسكان دانشجويي چاره اي بيانديشند. مخصوصاً اينكه اين زمان در مورد دانشجويان شاغل به تحصيل در رشته هاي تجربي مصادف با اوج كارهاي تحقيقاتي است كه فكر آرام و شرايط مساعد را مي طلبد.
۲- پديده فوق الذكر زماني حالت فوريت به خود مي گيرد كه بدانيم بعضي از دانشجويان مقطع دكتري از نعمت بورسيه هم محروم هستند.
۳- لازم است بدانيد كه حضور دانشجويان مقطع دكتراي PhD در محل تحصيل به صورت تمام وقت است و اين نكته در مركز تحقيقاتي بيوشيمي - بيوفيزيك به صورت اخذ تعهد از دانشجويان در هنگام ثبت نام تجلي مي يابد. گفتني است اكثر دانشجويان شاغل در اين مركز به حكم طبيعت كارهاي تجربي آزمايشگاهي و گاه با توصيه اساتيد راهنما ملزم به حضور تمام وقت و شبانه روزي حتي در جمعه و يا روزهاي تعطيل در مركز هستند، بنا بر اين مجالي جهت انجام كارهاي اقماري به اميد كسب روزي نمي ماند.
- اكثر دانشجويان از طبقه ضعيف و رنج كشيده هستند و واضح است در صورت داشتن توان مالي هيچگاه آزادي و مزيت اسكان در آپارتمانهاي سطح شهر را به زندگي در محيط محدود خوابگاه ترجيح نمي دادند. لذا اين سئوال باقي مي ماند كه آيا ازدواج در دوران دانشجويي آن هم براي افراد ضعيف از نظر اقتصادي درست است يا نه؟
بنا بر اين سعه صدر مسئولان امر را در جهت رفع مشكل فوق خواهانيم.
رضا خدارحمي
دانشجوي دوره دكتراي بيوشيمي
وزارت علوم: مدارك غيرحضوري دو دانشگاه خارجي فاقد اعتبار است
اداره كل امور دانش آموختگان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري مدارك غيرحضوري صادره از سوي دانشگاه هاي SOUTHERN CROSS استراليا و SIKKIM MANIPAL هند را كه از سوي مؤسسه مركز آموزش بين الملل APTECH مورد تاييد وزارت علوم قلمداد شده است، را فاقد اعتبار دانست.
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، اداره مذكور اعلام كرد: مدارك صادره از سوي اين دو دانشگاه مورد تاييد نبوده و مدارك دانشگاه استراليايي نامبرده تنها در صورت تحصيلات حضوري و تمام وقت در كشور استراليا قابل ارزشيابي است.
اداره كل امور دانش آموختگان وزارت علوم تاكيد كرد: فعاليت شعبه هاي دانشگاه معتبر خارجي در ايران نياز به اخذ مجوز از شوراي گسترش آموزش عالي دارد. وزارت علوم در خصوص تاييد مدارك تحصيلي دانش آموختگان دانشگاه هاي فاقد مجوز هيچ گونه مسئوليتي ندارد.

دانشجو-۳
دانشجو-۲
دانشجو-۴
دانشجو-۵
|  دانشجو-۲  |  دانشجو-۳  |  دانشجو-۴  |  دانشجو-۵  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |