در خبرها
سازمان دانشجويي كشور تأسيس مي شود
نخستين سازمان دانشجويي كشور با هدف ساماندهي بهتر امور رفاهي، فرهنگي و معيشتي دانشجويان و ايجاد بسترهاي مناسب مشاركت دانشجويان و بخش خصوصي در انجام امور ياد شده تأسيس مي شود.
دكتر علي محدث خراساني مدير كل امور دانشجويان داخل وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در گفت وگويي اختصاصي با «همشهري دانشجو» ضمن اعلام اين خبر گفت: در حال حاضر و در ساختار فعلي طيف وسيعي از امور دانشجويي از جمله امور رفاهي دانشجويان در دانشگاه ها، امور فوق برنامه ورزشي، فرهنگي و اجتماعي، امور انضباطي و سلامت روحي و جسمي دانشجويان، اعطاي بورس هاي تحصيلي داخل و خارج، امور دانشجويان غير ايراني، صدور دانشنامه هاي تحصيلي، نظام وظيفه، ارزشيابي مدارك تحصيلي دانش آموختگان خارج و... بر عهده معاونت دانشجويي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري مي باشد كه با توجه به امكانات موجود و حجم رو به افزايش دانشجويان و مخاطبان آموزش عالي كه با به كارگيري شيوه هاي متنوع آموزش مثل روش هاي غيرحضوري، دانشگاه هاي مجازي و نظاير آن به سرعت رو به رشد است، عملاً امكان پاسخگويي به نيازها و انجام مأموريت هاي ياد شده در ساختار موجود عملي نمي باشد.
وي با تأكيد بر ضرورت انتقال امور دانشجويي به محيطي خارج از دانشگاه و كاهش دغدغه هاي موجود در اين زمينه اظهار داشت: در تمام دنيا مأموريت اصلي دانشگاه توليد علم و تربيت نيروي متخصص است و نيازهاي رفاهي و خدمات دانشجو نبايد به صورت يك دغدغه ، تمام وقت مديريت را به خود اختصاص دهد.
در كشورهاي دنيا اين خدمات به صورت غيردولتي و كاملاً منفك در مجموعه ها و اتحاديه هاي دانشجويي انجام مي شود و شهرداريها هم كمك هاي فراواني مي كنند و ما نيز اميدواريم با تشكيل سازمان دانشجويي دغدغه هاي مديريت هاي دانشگاهي را از بين ببريم.
دكتر محدث افزود: از آنجا كه مطابق قانون برنامه سوم توسعه مجاز به ايجاد ساختار جديد و جذب نيروي اضافي نيستيم، در صدد هستيم تا با تطبيق معاونت دانشجويي، صندوق رفاه دانشجويان و بخشي از معاونت فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري سازمان دانشجويي را شكل دهيم و در فضايي متفاوت به انجام بهتر مأموريت ها بپردازيم.
وي گفت: سازمان دانشجويي حداكثر تا يك سال آينده راه اندازي خواهد شد و ما در حال حاضر در حال تدوين و طراحي ساختار و سازمان مربوط هستيم و جلسات متعددي را با حضور نمايندگان دستگاه هاي مختلف تشكيل داده ايم.
مدير كل دانشجويان داخل همچنين اظهار داشت: سازمان دانشجويي به صورت نيمه دولتي- نيمه خصوصي اداره خواهد شد و در امور مختلف آن دانشجويان به مشاركت گرفته خواهند شد و به لحاظ حقوقي از استقلال بيشتري برخوردار خواهند بود.
۱۰ دانشگاه برتر كشور در توليد علم
براساس ارزيابي هاي به عمل آمده از سوي دفتر بررسي و ارزيابي پژوهش معاونت پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري رتبه دانشگاه هاي كشور در توليد دانش اعلام شد.
به گزارش خبرنگار ما، ازنظر تعداد مقاله هاي منتشرشده اعضاي هيأت علمي دانشگاه ها در نشريات معتبر بين المللي «ISI»، دانشگاه صنعتي شريف در ميان ساير دانشگاه هاي كشور را به خود اختصاص داد.
براساس ارزيابي هاي به عمل آمده رتبه هاي اول تا دهم دانشگاه ها ازنظر توليد مقالات علمي بين المللي به ترتيب به دانشگاه هاي ذيل اختصاص يافته است:
۱ - دانشگاه صنعتي شريف با ۲۱۹ مقاله و ۳۷۳ نفر...
۲ - دانشگاه تهران با ۲۱۴ مقاله و ۱۳۸۸ نفر اعضاء هيأت علمي
۳ - دانشگاه شيراز با ۱۷۷ مقاله و ۵۵۸ نفر اعضاء هيأت علمي
۴ - دانشگاه تربيت مدرس با ۱۵۲ مقاله و ۳۷۹ نفر...
۵ - دانشگاه صنعتي اصفهان با ۱۲۵ مقاله و ۳۸۹ نفر...
۶ - دانشگاه رازي كرمانشاه با ۸۲ مقاله و ۲۴۶ نفر...
۷ - دانشگاه گيلان با ۶۷ مقاله و ۲۹۲ نفر...
۸ - دانشگاه علم و صنعت ايران با ۶۷ مقاله و ۳۵۸ نفر...
۹ - دانشگاه بوعلي سينا همدان با ۵۶ مقاله و ۲۹۸ نفر...
۱۰ - دانشگاه كاشان با ۲۰ مقاله و ۱۱۷ نفر اعضاء هيأت علمي...
تعداد مقالات چاپ شده دانشگاه ها در ISI در سال ۲۰۰۲ نسبت به سال ۲۰۰۱، افزايش چشمگيري داشته است و اين روند صعودي همچنان ادامه دارد و چنانچه توليد علمي ايران به ۴ الي ۵ هزار مقاله برسد، يك درصد توليد جهاني علم را دراختيار گرفته است. كل مقالات ارايه شده توسط دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي در سال ۲۰۰۲، يك هزار و ۹۸۶ مقاله در ۱۴۸ مركز است.
|