يكي از مشكلا ت فراگير در خانواده ها استفاده ناصحيح از كارايي هاي يخچال است به گونه اي كه بسياري اوقات خوراكي هاي موجود در يخچال يا فريزر عطري نامطبوع مي گيرند و بويي آزاردهنده از آنها به مشام مي رسد تا جايي كه ناچار مي شوند آنها را دور بريزند و اين خود در دراز مدت براي خانواده مي تواند هزينه بر باشد. از ديگر سو گاهي پس از مسافرتي كوتاه به خانه باز مي گرديد و با يخچال مملو از خوراكي مواجه مي شويد كه به دليل بوي ناگوار آنها قادر به استفاده از مواد انباشته شده نيستيد و ناچار به دور ريختن آنها مي شويد اما صرفنظر از تمامي هزينه اي كه با دور ريختن مواد روبه رو مي شويد، وادار به پرداخت چند هزار تومان به يك تكنسين مي شويد تا ساختار يخچال شما را به سبب عطر بدي كه از آن استشمام مي شود، بازبيني كند، در صورتي كه خودتان با حربه اي ساده مي توانيد يخچال را از شر رايحه اي كه آن را در بر گرفته وارهانيد.
براي زدودن بوي بد يخچال يا فريزر نخست تمام محتويات آن را خالي كنيد و خوراكي هاي ضايع شده را دور بريزيد. سپس قطعاتي را كه قابليت جداسازي دارند از درون دستگاه خارج كنيد و با مايع پاك كننده ضعيفي نظير مايع ظرفشويي و آب گرم آنها را بشوييد. سپس آنها را آب بكشيد و اجازه بدهيد خشك شوند.
در وهله بعد نخست يك قاشق جوش شيرين را در يك ليتر آب گرم حل كنيد، سپس به وسيله آن ديواره هاي داخلي يخچال يا فريزر و در آن را بشوييد، سپس در را باز بگذاريد تا جريان هوا درون آن را خشك كند. بدين سياق مي توان از مزاحمت بوي بد يخچال نجات يافت اما اگر هنوز چنين عطري استشمام مي شود، مراحل بعدي را در پيش گيريد.
۱- بهترين معجون براي برطرف كردن اين دردسر جوش شيرين است. جوش شيرين را در ظرفي كم عمق نظير ماهي تابه يا بشقاب بپاشيد و آن را درون يخچال يا فريزر بگذاريد. دستگاه را از برق بكشيد و در آن را باز بگذاريد تا بوها جذب جوش شيرين شوند.
۲- كمي ذغال بخريد، آن را مي توانيد با قيمتي اندك در هر فروشگاهي بيابيد. سپس ذغال ها را نيم سوز در ماهي تابه يا بشقاب بريزيد و در قفسه هاي يخچال جاسازي كنيد، بگذاريد يخچال چند روزي با كمترين توان خود كار كند تا عطر نامطبوع آن از ميان برود.
۳- قهوه تازه هم مي تواند براي شما مثمرثمر باشد. ظرفي را مملو از قهوه كنيد و درون يخچال خالي كه آرام كار مي كند بگذاريد. پس از چند روز ممكن است تنها بوي سبكي از قهوه بر جاي بماند كه آن هم با شستشو توسط محلول جوش شيرين از ميان مي رود.
۴- طبقه ها و قفسه هاي يخچال را با روزنامه بپوشانيد، سپس يك فنجان آب را روي بالا ترين طبقه يخچال بگذاريد يا روزنامه ها را نمناك كنيد. اجازه دهيد يخچال پنج تا شش روز كار كند. اين شيوه اگرچه به مدت زمان بيشتري نياز دارد اما براي برطرف كردن بوهاي شديدتر كارايي افزون تري دارد.
۵- مقداري وانيل(نه خيلي خالص) را روي نعلبكي يا ظرفي كوچك بريزيد و درون يخچال بگذاريد. اجازه دهيد دستگاه چند روزي بدون اينكه هيچ ماده اي در آن باشد، به كار خود ادامه دهد.
در نهايت مي توانيد از محلول هاي ويژه اي كه در بازار عرضه مي شوند استفاده كنيد كه بهاي چندان زيادي هم ندارند. به كار بردن آنها مي تواند بسيار مفيد باشد و در مقابل يخچال يا فريزر شما فوق العاده كار خواهد كرد.
اما اگر هيچ يك از اين حربه ها مو‡ثر نبودند احتمالا ً عايق بندي يخچال شما دچار خرابي شده و بهتر است در اين مورد خودسرانه به هيچ كاري اقدام نكنيد و با تعميركاري خبره تماس بگيريد تا او اين معضل را برطرف كند. ولي بهتر است قبل از پرداخت هر وجهي، شيوه هاي ذكر شده را به كار ببنديد تا به احتمال فراوان با خرج هزينه اي بسيار اندك و تجربه اي جالب ديگر ناچار به پرداخت چندين هزار تومان براي كاري ساده نباشيد.
وراي تمام اين مسائل، يخچال، يكي از مهم ترين و گران قيمت ترين وسائل خانه به شمار مي رود كه دقت در نگهداري آن ضروري مي نمايد زيرا بالطبع هزينه هاي تعمير آن بسيار گزاف هستند و با وجود درآمدهاي خانواده هاي متوسط (كه اغلب خانوارهاي ايراني را در بر مي گيرد) به ندرت كسي مي تواند دوباره هزينه خريد يخچالي جديد براي خانه اش را تحمل كند از اين رو در صورت بروز كوچك ترين مشكلي بهتر است براي رفع آن اقدام ورزيد ولي هرگز در مسائل مكانيكي آن دخالت نكنيد و كار را به تكنسين آن بسپاريد تا براي اندكي صرفه جويي، متقبل مخارج بيشتر نشويد.