اگر فر برقي داريد
مقابله با خراب شدن «فر»
|
|
شرايط اقتصادي بسياري از خانواده ها به گونه اي است كه هرگونه صرفه جويي براي آنها مي تواند حياتي و حائز اهميت فراوان باشد. اگر در چنين شرايطي اجاق گاز خانه شما آسيب ببيند و قادر به تشخيص ميزان آسيب ديدگي يا محلي كه نقصان در آن روي داده نشويد، ممكن است متحمل هزينه هاي هنگفتي شويد. در اين كشاكش اگر دريابيد كه مشكل وسيله تان به چه دليل است قطعاً دستمزد بيشتري نيز به تعميركار نخواهيد داد. به هر روي هم اكنون يك فر برقي از ۳۰ تا ۱۰۰ هزار تومان قيمت دارد و تعامل صحيح با آن براي كاهش هزينه ها مي تواند بسيار مهم باشد.
قبل از هر عملي به ياد داشته باشيد براي پيشگيري از وقوع هر حادثه اي بايد ابتدا اتصال دستگاه با برق را قطع كنيد.حتي در چنين شرايطي هم ممكن است جريان الكتريسيته در مدارهاي اجاق گاز يا فر وجود داشته باشد از اينرو از تعمير خودسرانه دستگاه اجتناب كنيد.
اگر اجاق شما كاملا ً از كار باز ايستاده بيشترين احتمال خرابي به سيم اصلي آن باز مي گردد. غالباً زماني كه سيم يا بخشي از آن كه به دو شاخه وصل است، مي سوزد، ارتباط فر (اجاق) با برق خانه قطع مي شود و ديگر كار نمي كند. امكان اينكه سيم از بخشي كه به اجاق - برقي - متصل است هم سوخته باشد، دور از انتظار نيست. شايد خودتان قادر به تعمير و جايگزين كردن آن باشيد اما بهتر است براي اين كار از يك تكنسين ماهر ياري بگيريد. اگر اشكال از سيم نبود فيوز يا مدار اصلي دستگاه را بازبيني كنيد.
اگر اجاق كار مي كرد و ظاهر آن عادي بود اما در طبخ غذا در مي ماند، ممكن است مشكل از المنت مخصوص اين عمل باشد كه سوخته. معمولا ً در ته فر يا اجاق المنتي سياه رنگ با ضخامت يك مداد وجود دارد كه وقتي اجاق گرم مي شود، به رنگ سرخ در مي آيد. اين المنت چند سالي عمر مي كند؛ اما سرانجام با سوختن اش، نياز به تعويض آن داريد كه يك تعميركار زبده به سادگي از عهده انجام آن بر مي آيد.
گاهي نيز ممكن است عمل گرم كردن غذا به سختي صورت پذيرد. در اين برهه دو حالت روي مي دهد. اگر بخش رويين غذاي شما پخته باشد اما بخش زيرين آن كماكان خام مانده و يا اگر عمل طبخ مدت خيلي زيادي طول مي كشد ممكن است المنت دستگاهتان آسيب ديده باشد.
ممكن است در اين شرايط گمان كنيد كه فر سالم است اما به ياد داشته باشيد خيلي از فرهاي برقي معمولا المنت هايي نيز براي كباب كردن دارند كه كار مي كند در نتيجه ممكن است غذا تنها به وسيله اين المنت ها گرم شود.
اگر دماي درون فر يكنواخت است و غذا به يك گونه مي پزد اما دماي آن خيلي كم يا بسيار زياد است، مشكل احتمالا به سنسورهاي حرارتي باز مي گردد. اين سنسورها غالبا در ته فر يا روي المنت جاي داده مي شوند. اگر سيستم فر به شما اجازه داد پيش از تعويض سنسور نخست يكبار تنظيم ترموستات را بررسي كنيد تا مطمئن شويد خرابي به سنسورهاي حرارتي باز مي گردد.
پاره اي اوقات نيز اشكال به كباب پز يا سرخ كن فر بر مي گردد. اگر دستگاه شما در انجام اين عمل بي رمق است ممكن است المنت هاي آن سوخته باشند. المنت هاي اين بخش از لحاظ ظاهري شبيه المنت هاي اصلي هستند با اين تفاوت كه در بالا ي اجاق تعبيه شده اند . معمولا آنها ساليان درازي كار مي كنند اما وقتي سوختند ناچار به تعويض شان خواهيد بود.
اگر گرم كن دستگاه - بي توجه به دكمه اي كه شما تنظيم كرده ايد- تنها روي بالا ترين ميزان ايستاده و كار مي كند احتمالا دكمه اتصال آن خراب شده است. سوييچ آن را عوض كنيد.
اگر دماي درون فر آن چيزي نيست كه شما مي خواهيد بخشي را مرور كنيد كه به طبخ ضعيف غذا مربوط مي شود.
در نهايت بيشتر فرهاي جديد كدهاي ديجيتالي خاصي دارند كه نوع آسيب ديدگي را مشخص مي كنند اما ممكن است نه شما و نه تعميركار از آن سر در نياوريد چون به علت تنوع كارخانه هاي سازنده، تعداد اين كدها بسيار گسترش يافته است. براي آگاهي از علا ئم هشدار دهنده آن با كارخانه سازنده يا نمايندگي تماس بگيريد تا به سادگي اشكال دستگاه تان را دريابيد.
به هر روي در زندگي امروزه، آگاهي بيشتر در اغلب اوقات براي شما ايجاد صرفه جويي اقتصادي خواهد كرد، خصوصا اگر اين آگاهي ها پيرامون وسائل گران قيمت خانه باشد.
|