دوشنبه ۱۵ دي ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۲۷۳
اتكا به خود باوري
چگونه شوينده وجلا دهنده بسازيم؟
000270.jpg

هر هفته يك خانواده ناچار مي شود مبالغ زيادي را بابت خريد شوينده ها و پاك كننده هاي مختلف بپردازد، چه، در پاكيزه كردن اسباب خانه و غبار روبي اين مواد شيميايي اهميت بسياري مي يابند. شستن ظروف، پاك كردن وسايل آشپزخانه نظير اجاق گاز، فربرقي، يخچال و زدودن گردوغبار وسايل داخلي مثل مجسمه ها، همه نيازمند وقت بسيار و صرف هزينه تهيه پاك كننده ها هستند اما با به كار بستن برخي تمهيدات مي توانيد از يك سو در رقمي كه صرف خريد اين اجناس مي كنيد صرفه جويي كنيد واز سوي ديگر، به جاي خستگي در پايان كار، با لذت به نتيجه ابتكار خود چشم بدوزيد.
معمولا ً درخانه ها اسباب مسي بسياري يافت مي شوند كه گاه به گاه اثر لك بر سطح آنها مي نشيند اما پاك كردن اين آلايشها برخي اوقات دردسرساز است. آميزه اي ازسركه ونمك مي تواند در اين را ه مثمر ثمر باشد. كافي است وسيله را در ظرفي به همراه يك قاشق نمك و يك فنجان سركه سفيد براي چند ساعت بجوشانيد . سپس آن را با محلول آب و صابون داغ بشوييد و درنهايت آب بكشيد و خشك كنيد تا در ميان ناباوري، حاصل زحمت تان را در يابيد.
حربه ديگري نيز در اين بين مي تواند موثر باشد. يك قاشق چايخوري نمك را در يك فنجان سركه سفيد حل كنيد و آنقدر به آن آرد بيافزاييد تا حالتي خميري بيابد. سپس خمير را روي جداره ظرف بماليد و اجازه دهيد پانزده دقيقه تا يك ساعت به حال خود باقي بماند. با آب گرم شيء مسي را بشوييد و زمانيكه خشك شد براقش كنيد.
اگر از هيچ كدام از اين راه ها خوشنود نشده ايد از آميزه نمك و آب ليمو خميري مهيا كنيد و با پارچه اي نرم روي سطح وسيله مسي بكشيد، آن را با آب شستشو دهيد و خشك كنيد. مي توانيد روي قطعه اي از ليمو ترش جوش شيرين بپاشيد و سپس ليمو را روي سطح مسي بكشيد. دست آخر هم با آب وسيله تان را بشوييد و آن را خشك كنيد.گزينه ديگري هم پيش روي خواهيد داشت. مي توانيد سركه خالص را روي ديواره ظرف مسي بريزيد و رويش نمك بپاشيد سپس با پارچه مخلوط را روي سطح بماليد. وقتي كارتان به پايان رسيد آن را آب بكشيد و يا اينكه خميري از آب ليمو و جوش شيرين بسازيد و روي سطح بماليد. پنج دقيقه بعد آن را با آب گرم بشوييد و با پارچه اي نرم خشك كنيد. هر يك از اين راه ها درنهايت به تميز شدن و براقي وسيله تان منجر خواهد شد.
000123.jpg

ممكن است شما در منزل ظروف يا مجسمه هايي از طلا  يا آب طلا  داشته باشيد. براي اينكه اين اجناس و حتي زيورآلات شما همواره درخشندگي و تلا ‡لو خود را حفظ كنند مي توانيد شيوه هاي مختلفي را پيشه كنيد كه در ساده ترين آنها كافي است كمي خمير دندان را با مسواكي نرم روي سطح پيرايه بكشيد. محلول آب صابون هم براي اينكار مي تواند مثمرثمر باشد. پس از شستشو، آن را با پارچه اي كتاني (يا نخي) خشك كنيد. سپس با پارچه اي چرميآن را جلا دهيد تا درخشندگي اش را باز يابد.نقره ديگر فلز گرانقيمتي است كه پاكيزه ساختنش حائز اهميت است. نخست به ياد داشته باشيد پوشيدن دستكش پلاستيكي يا نخي خود سبب براق شدن آلات نقره اي است كه به دست داريد. اگر هم خواستيد معجوني معجزه گر بسازيد با آب و جوش شيرين خميري بسازيد و آن را روي شيء نقره اي بماليد، وسيله را آب بكشيد و با پارچه اي نخي خشك كنيد. اگر هم مي خواهيد ازآن لك زدايي كنيد مقداري جوش شيرين روي سطح نمناك پارچه اي بپاشيد و روي نقره آن قدر بكشيد تا اثر لك از ميان برود. در نهايت آن را آب بكشيد و خشك كنيد.
ممكن است بقاياي ظروف مفرغي هم درخانه اي باقي مانده باشد، به هر حال هر فلزي كاربردهاي خاص خودش را دارد. كافي است يك قاشق چايخوري نمك را در يك فنجان سركه سفيد حل كنيد و آنقدر با آرد مخلوطش كنيد كه حالتي خميري بيابد، سپس خمير را روي ظرف بماليد و پانزده دقيقه تا يك ساعت به همان حال بگذاريد. با آب گرم آنرا بشوييد و خشك كنيد.
به كار بستن هر يك از اين حربه ها مي تواند شما را در پاك كردن وسايل تان و افزون تر شدن عمر آنها ياري برساند كه در نتيجه لزومي براي تهيه مجدد اين دست وسايل، دراندك مدت پيش نميآيد. از منظري نو ديگر لازم نيست بهاي گزافي بابت شوينده ها و جلا دهنده هاي مختلف بپردازيد. كافي است كمي ذوق و ابتكار به خرج دهيد و در عوض به جاي پرداخت ارقام گوناگون، با لذت حاصل كار خود را دريابيد.

بازارچه آرايش ، بهداشت و شست و شو
بازارچه خودرو
بازارچه خوراك
بازارچه لوازم خانگي
بازارچه مسكن
بازارچه مصالح ساختماني
گوناگون
|  بازارچه خودرو  |  بازارچه خوراك  |  بازارچه لوازم خانگي  |  بازارچه مسكن  |  بازارچه آرايش ، بهداشت و شست و شو  |  بازارچه مصالح ساختماني  |   گوناگون  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |