سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۲۹۵
بازارچه رايانه
Front Page

صرفه جويي
آشنايي با فناوري
اصول نگهداري و مراقبت از كامپيوتر
اين روزها مي توان در هر خانه اي يك دستگاه كامپيوتر را يافت كه با توسعه دامنه فنآوري، به تدريج راه خود را در ميان خانواده هاي ايراني باز مي كند و هر كس به فراخور حال و بسته به درآمد، موقعيت شغلي و نحوه استفاده از كامپيوتر، يك دستگاه از آن را تهيه مي كند: برخي از نرم افزارهاي تخصصي سود مي جويند، گروهي براي كارهاي تفنني و استفاده از بازي هاي جديد روز افزون يك دستگاه كامپيوتر فراهم مي كنند و عده اي هم براي اين كه خود را همگام دانش و فنآوري نشان دهند.
به هر حال جزو هر دسته كه باشيد به طور قطع، بهاي زيادي براي خريد وسيله الكترونيكي خود پرداخته ايد، از اين رو است كه چگونگي تعامل با آن اهميت مي يابد. بسيارند كساني كه هنوز از نحوه برخورد با كامپيوتر آگاه نيستند و پس از اندك زماني به آن آسيب مي رسانند و هزينه هنگفتي را بر خانواده خود وارد مي آورند. در حالي كه با به كاربستن يكي، دو تدبير كوچك مي توان بر عمر دستگاه افزود.اگر در طول روز زياد با كامپيوتر سر و كار داريد بهتر است به جاي چند بار خاموش و روشن كردن آن، يك بار روشن اش كنيد و تا پايان كارهايتان اجازه دهيد روشن برجاي بماند.در اين حالت هموارهScreen Saver را فعال بگذاريد تا هنگامي كه از كامپيوتر استفاده نمي كنيد ، مانيتور آن فشار كمتري را تحمل كند.براي خاموش كردن هم- خصوصا در كيس هاي- AT از شيوه سخت افزاري استفاده نكنيد، بلكه نخست با بهره جستن از تدابير مشخص شده در ويندوز، اجازه دهيد كامپيوتر، خود زمينه خاموش كردن را فراهم آورد.(جاي دادن دستگاه در محيط مناسب هم حائز اهميت است. هرگز نبايد كامپيوتر را در محيط گرم يا در معرض گرد و غبار قرار داد، زيرا موجبات آسيب رسيدن به آن را فراهم ميآوريد. سپس بايد در دوره هاي زماني نسبتا منظم به تميز كردن برخي قسمت هاي وسيله اقدام كرد.) غلتك«موس»، كارت تصوير،CPU ،Power دستگاه را با جارو برقي تميز كنيد. براي اين كار كافي است كامپيوتر را از برق خارج كنيد، روكش آن را درآوريد و بدون اين كه به جايي از آن ضربه بزنيد، پاكيزه اش سازيد.
پس از هر بار استفاده از صفحه كليد هم روكش محافظ آن را سر جايش قرار دهيد تا گرد و غبار بر صفحه كليد ننشيند. هرگز روبه روي دستگاه از سيگار استفاده نكنيد. دود و ذرات باقي مانده حاصل از آن به شدت براي كامپيوتر، ديسكت ها وCD ها مضر است. با اين وجود در پاكيزه ساختن دستگاه، به ويژه مانيتور آن وسواس به خرج ندهيد. براي پاك كردن مانيتور بهتر است نخست دستورالعمل تعامل با آن را بخوانيد و بعد به تميز كردنش اقدام كنيد. زياد آن را پاك نكنيد و روي سطح آنها، به ويژه مانيتورهايLCD زياد فشار نياوريد.
در آخر هم بهتر است يك محافظ جريان برق كه معمولا  براي يخچال به كار برده مي شود، تهيه كنيد تا بر اثر كاهش يا افزايش ولتاژ برق به كامپيوتر آسيبي نرسد.

|  بازارچه خوراك  |   بازارچه لوازم خانگي  |   بازارچه مسكن  |   بازارچه رايانه  |    گوناگون  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |