ليلا آرمان
كاهو از جمله سبزي هاي بسيار مقوي است كه داراي انواع گوناگون پيچ، بهاره، تابستانه، پاييزه و زمستانه است و همان طور كه از نام انواع آن پيداست در تمام فصول سال در بازار مي توان آن را يافت.
برگهاي بيروني كاهو كه همه آن را دور مي ريزند داراي رنگ سبز پررنگ تري است و بسيار مقوي تر از قسمت هاي داخلي است.
عصاره برگ آن در تصفيه خون بسيار مؤثر است و رقت خون را كم مي كند. كاهو در كاهش فشار خون، سردرد، درد معده، التهاب و خارش بدن مفيد است. آب كاهو در سلا مت و لطافت پوست بدن نافع است.
كاهو همچنين اشتهاآور، آرام بخش، خوابآور، تقويت كننده مو و داراي عناصري چون كلسيم، آهن، سديم، روي، مس و ويتامين هايي چون آ - ب - ث - كا - اي - است.اگر كاهو را قبل از غذا مصرف كنيد اشتهاآور است و اگر همراه غذا خورده شود به هضم غذا كمك مي كند.طبيعت كاهو سرد است. پس ادرارآور بوده و يرقان را معالجه مي كند. مؤثر در درمان يبوست، تب، زخم مثانه و مجاري ادرار است. اگر آن را پخته و همراه با روغن زيتون از آن ضماد تهيه كنيد و بر روي كورك و ورم چشم قرار دهيد بسيار نافع است.
اگر لاغر هستيد كاهو را با سكنجبين مصرف كنيد و اگر مي خواهيد لا غر شويد آن را با سركه و گلپر مصرف كنيد.از خام آن سالاد تهيه مي شود. در كوكو و آش هم مي توانيد از آن استفاده كنيد. هنگام تهيه برنج آن را در ته قابلمه قرار داده و ته ديگ بسيار خوش طعمي از آن به دست آوريد كه پخته آن هم بسيار سودمند است.هنگام شستن كاهو، آن را برگ برگ كرده و هر برگ را جداگانه شسته و بعد آن را با يك ماده ضدعفوني كننده خيس كرده و بعد دوباره شستشو دهيد تا كاملا ً از تميزي آن مطمئن شويد.
در ميوه و تره بار هر كيلو كاهو با قيمت ۱۲۰۰ و ۱۴۰۰ ريال عرضه مي شود و در مغازه هاي سطح شهر براي هر كيلو كاهو ۲۵۰۰ و ۳۰۰۰ ريال بايد پرداخته شود.