|
|
|
|
|
|
|
|
|
همزمان با تأكيد واشنگتن بر ادامه فشار بر تهران اعلام شد
آمريكا از كشاندن پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت منصرف شد
در حالي كه قرار است پرونده فعاليت هاي هسته اي ايران، پس فردا در شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي بررسي شود، آمريكا در موضعي مبهم و متناقض اعلام كرد همزمان با ادامه فشار بر تهران از كشاندن پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت دست مي كشد. آمريكا پيش تر از اروپايي ها و ديگر اعضاي شوراي حكام خواسته بود با تأييد «فعاليت هسته اي مشكوك» ايران راه را براي طرح موضوع در شوراي امنيت و وضع تحريم هاي تجاري عليه ايران هموار كنند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از وين جان بولتون معاون وزير امور خارجه آمريكا در امور تسليحاتي ديروز گفت ما مصمم هستيم كه به فشار عليه ايران ادامه دهيم اما درخواست ارجاع پرونده به شوراي امنيت را مطرح نخواهيم كرد.
خبرگزاري فرانسه علت اين تصميم تازه آمريكا را عدم همراهي كشورهاي عضو شوراي حكام ذكر كرد. آمريكا و ۳۴ كشور عضو شوراي حكام هستند.
محمد البرادعي دبيركل آژانس بين المللي انرژي اتمي كه گزارش وي مبناي تصميم روز دوشنبه شوراي حكام خواهد بود، هفته گذشته از نوع همكاري ايران با آژانس ابراز رضايت كرد و گفت اين همكاري با روابطي كه سال گذشته بين آژانس و ايران بود قابل مقايسه نيست.
وي در عين حال از پاره اي پنهانكاري ها توسط ايران انتقاد و ابراز اميدواري كرد ديگر اين وضع تكرار نشود.
|
|
|
كوتاه از سياست ايران
رئيس مجلس به سنگال رفت
مهدي كروبي رييس مجلس شوراي اسلامي صبح ديروز به منظور شركت در سومين اجلاس رؤساي مجالس كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي در رأس هياتي پارلماني تهران را به مقصد داكار پايتخت سنگال ترك كرد.به گزارش خبرنگار ايرنا، در اين سفر علي اكبر ناطق نوري مشاور مقام معظم رهبري به عنوان ميهمان ويژه، رييس مجلس را همراهي مي كند.در سومين اجلاس رؤساي مجالس كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي كه قرار است روزهاي ۱۹ و ۲۰ اسفند ماه در داكار برگزار شود، مسائل جهان اسلام ازجمله فلسطين، عراق و افغانستان بحث و بررسي خواهد شد.
دو نگاه به آينده جبهه دوم خرداد
يك عضو شوراي مركزي حزب مشاركت با اشاره به وضعيت گروه هاي دوم خرداد پس از انتخابات، انشقاق جبهه دوم خرداد به دو الي سه دسته را محتمل دانست.
هادي قابل رئيس حزب مشاركت شاخه قم در گفت وگو با خبرگزاري فارس با اشاره به اينكه به لحاظ مباني فكري و مواضعي در مسائل مختلف، اختلاف ديدگاه در جبهه دوم خرداد شديد است، افزود: دوم خرداد وارد فاز جديدي از مواضع خواهد شد كه در آن بايد استراتژي و تاكتيك هاي خود را تعريف كند. اين امر زمان زيادي را به خود اختصاص مي دهد و حتي امكان دارد گروه هايي كه دور هم جمع مي شوند عنواني غير جبهه دوم خرداد را براي خود برگزينند. در همين حال يك عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز گفت: جبهه دوم خرداد در پي بازسازي انسجام و اتحاد بيشتر است.سيد محمد كاظم موسوي بجنوردي در گفت وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس با بيان اينكه بعيد مي دانم كسي بخواهد از عقيده اصلاحي بازگردد، افزود: كسي كه از اعتقاد اصلاحي خود بازگردد از جبهه دوم خرداد خارج مي شود.وي افزود: كسي كه معتقد به اصلاحات است، خارج شدنش از جبهه دوم خرداد معني ندارد.وي در ادامه در خصوص اينكه برخي از گروه ها در پي خروج از جبهه دوم خرداد هستند، تصريح كرد: چنين خبري را نشنيده ام و جبهه در پي بازسازي، انسجام و اتحاد بيشتر است.
هنوز كسي نامزد نيست
نماينده منتخب مردم كرمان در مجلس هفتم گفت: هنوز هيچ نامزد مشخصي از سوي جناح راست براي انتخابات رياست جمهوري در نظر گرفته نشده است.
محمدرضا باهنر روز پنجشنبه به خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت: تاكنون به جمع بندي خاصي در اين مورد نرسيده ايم و نام هايي كه مطرح مي شود براساس حدس و گمان است.وي افزود: انتخابات رياست جمهوري آينده كاملا به عملكرد مجلس هفتم در سال اول فعاليتش بستگي دارد.دبيركل جامعه اسلامي مهندسين با اشاره به سال پاياني كار دولت خاتمي گفت: اكثريت منتخبين مجلس هفتم با تفاهم صورت گرفته، قصد دارند به وجوه مشترك با دولت بپردازند.وي گفت: ما دست كمك و همياري به سوي دولت و رياست جمهوري دراز مي كنيم و اميدواريم به كمك دولت بخشي از مشكلات مملكت و مردم را برطرف كنيم.
ادعاي دوباره بلر درباره ايران
توني بلر نخست وزير انگليس همكاري ايران با آژانس بين المللي انرژي هسته اي را ناشي از حمله نظامي مشترك آمريكا و انگليس به عراق توصيف كرد.
به گزارش ايرنا از لندن، وي كه در «سچفيلد» حوزه انتخابيه خود در شمال انگليس سخنراني مي كرد گفت: آيا كساني كه با ما مخالفت مي كنند تصور مي كنند كه واقعا فقط فعاليت هاي ديپلماتيك موجب شده است تا ايران، ليبي و كره شمالي حاضر به همكاري براي كنارگذاشتن فعاليت هاي هسته اي خود شوند؟بلر چندي پيش نيز همين ادعا را مطرح كرد اما از ايران پاسخ شنيد كه تصميم ايران براي «تعليق غني سازي اورانيوم» و نه «توقف برنامه هسته اي» اقدامي داوطلبانه و براي دفع توطئه آمريكا بوده است.
توضيح وزارت كشور
وزارت كشور با ارسال نمابري به همشهري راجع به اظهارات يك منبع شوراي نگهبان درباره واجدين شرايط راي اعلام كرد: تعداد واجدان شرايط رأي در انتخابات دوره ششم مجلس يعني در اسفند سال ۱۳۷۸ برابر با ۴۳۱ ، ۷۲۶ ، ۳۸ نفر بوده است و نسبت به آن آمار هم هيچكس مناقشه نكرده است. اين آمار مربوط به افراد شانزده سال تمام به بالاست و بعد از آن با اصلاح قانون، در انتخابات مجلس هفتم، افراد ۱۵ سال تمام به بالا مي توانستند شركت كنند، يعني بايد متولدين ۵ سال پياپي به واجدان شرايط مجلس هفتم اضافه شوند و براساس گزار شهاي مركز آمار ايران و سازمان ثبت احوال در اين سال ها به طور ميانگين سالانه كمي بيش از ۵/۱ ميليون نفر متولد شده اند و بر همين اساس مركز آمار ايران واجدان شرايط راي دادن در اسفند سال ۱۳۸۲ را چهل و شش ميليون و ۳۵۱ هزار و سي و دو نفر اعلام كرده است.
|
|
|
آيت الله امامي كاشاني:
مردم به تذكرات دولت درباره سفر به عتبات عاليات توجه كنند
آيت الله امامي كاشاني در نماز جمعه ديروز تهران به انفجارهاي كربلا، كاظمين و همچنين كويته پاكستان اشاره كرد و با طلب غفران و علو درجات براي شهداي اين حوادث گفت: مردم ايران در سفر به عتبات عاليات بايد به تذكرات دولت و وزارت كشور توجه كنند.
وي از وزارت كشور خواست اهتمام بيشتري داشته باشد و نگذارد مردم بدون هماهنگي به عراق و عتبات سفر كنند.
به گزارش واحد مركزي خبر امام جمعه موقت تهران با تأكيد بر اين كه مردم ايران جامعه و كشوري را مي خواهند كه اداره آن مبتني بر فقه و عقل باشد و اين امر را در راهپيمايي ها و انتخابات مختلف از جمله انتخابات اخير مجلس نشان داده اند خاطرنشان كرد: اكثريت نيرومند و قوي ملت ما در انتخابات دوره هفتم مجلس حضور بسيار خوبي داشتند.
خطيب موقت جمعه تهران همچنين با اشاره به سالگرد تأسيس كميته امداد امام خميني(ره) گفت: كمك به مردم و بينوايان و دستگيري از آنان از مصاديق رابطه ميان انسان و خدا است.
|
|
|
افزايش فشارها براي كناره گيري بلر از نخست وزيري
لرد هيلي وزير سابق خزانه داري انگليس از حزب كارگر اين كشور خواستار كناره گيري توني بلر از سمت نخست وزيري و جايگزين شدن گوردون براون وزير خزانه داري فعلي به جاي وي شد.
وي ديروز در مصاحبه اي با شبكه تلويزيوني بي.بي.سي گفت: بلر پس از هفت سال به دست داشتن پست نخست وزيري، رفتاري به شدت تمركز گرا در پيش گرفته است.
|
|
|
آتش سوزي عمدي در دو مسجد فرانسه
پليس استان «هوت سوا» فرانسه اعلام كرد: دو مسجد در شهر «آنسي» واقع در جنوب اين كشور بطور عمدي به آتش كشيده شده است.
به گزارش ايرنا از پاريس به گفته پليس در پي آتش سوزي مسجد منطقه «سيوند» شهر آنسي كه در ساعت ۲ بامداد ديروز به وقوع پيوست خسارت زيادي به مسجد وارد شد.
پليس فرانسه افزود: دومين آتش سوزي نيز در ساعت پنج بامداد در مسجدي در منطقه ديگر شهر آنسي رخ داد كه در پي آن محل نمازخانه مسجد بطور كامل در آتش سوخت.
|
|
|
پاسخ ايران به اظهارات متناقض ابي زيد
سخنگوي وزارت امورخارجه ايران در واكنش به اظهارات ژنرال جان ابي زيد فرمانده نيروهاي آمريكايي مستقر در عراق گفت: اين اظهارات تكراري، فاقد مباني منطقي و استنادات حقوقي است و در واقع تلاشي است در جهت فرافكني اشغالگران كه البته از مسئوليت آنها در برقراري امنيت در عراق نمي كاهد.آصفي اظهارات فرمانده نيروهاي آمريكا در عراق را متناقض خواند و گفت: وي در بخشي از آن اظهارات ابراز داشته كه ايران چشمان خود را در مرزهاي خود نسبت به ورود القاعده به ايران مي بندد و در جزيي ديگر از همين سخنراني گفته ايران هيچگونه اختلالي در عراق انجام نداده است.
|
|
|
افزايش انتقادات از طرح آمريكايي خاورميانه بزرگ
حسني مبارك، رئيس جمهور مصر، ديروز هشدار داد اگر آمريكا بخواهد طرح اصلاحات خود را براي خاورميانه به كشورهاي عرب تحميل كند ممكن است موجي از خشونت و هرج و مرج شبيه به فاجعه الجزاير در اين منطقه از جهان پديد آيد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از رم، حسني مبارك كه به ايتاليا سفر كرده است در مصاحبه اي با روزنامه ايتاليايي لارپوبليكا ديروز خاطرنشان كرد در ديدار آتي خود با جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا، در تگزاس درباره طرح وي موسوم به خاورميانه بزرگ توضيحاتي خواهد خواست.حسني مبارك افزود: من از جورج بوش خواهم خواست محتوا و مضمون اين اصلاحات را كه مبهم است برايم روشن كند. وي افزود: من به رئيس جمهور آمريكا متذكر خواهم شد كه بدون مشاركت اعراب اين ابتكار محكوم به شكست است.
رئيس جمهور مصر با اشاره به فاجعه اي كه گريبان الجزاير و مردم آنرا گرفته است تاكيد كرد: تحميل آزادي و مردم سالاري به اين شكل نتايجي شبيه يك زمين لرزه در كشور خواهد داشت.وي خاطرنشان كرد: ما اجازه نخواهيم داد از خارج كشور دستورالعمل ها و اصلاحاتي به ما تحميل شود كه ما را به سوي شكست و هرج و مرج سوق دهد.وي تاكيد كرد: ما كشور خود را بهتر از هر كسي مي شناسيم.حسني مبارك بر اين مساله تاكيد كرد كه بايد با دقت زياد طرح اصلاحي آمريكا براي خاورميانه را مورد بررسي قرار داد تا از گرفتار شدن كشور خود و همسايگانمان در گرداب خشونت و هرج و مرج جلوگيري كنيم.
ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه و عبدالله دوم پادشاه اردن نيز از طرح آمريكايي اصلاحات در خاورميانه انتقاد كردند.
به گزارش آسوشيتدپرس از پاريس، شيراك و عبدالله كه به مدت ۴۵ دقيقه در پاريس با يكديگر ديدار و گفتگو داشتند تاكيد كردند هر گونه طرح اجراي اصلاحات در خاورميانه نبايد اين احساس را در ميان مردم بوجود آورد كه كشورهاي خارجي قصد دارند عقيده و نظر خود را در منطقه اعمال كنند.
بر پايه اين گزارش شيراك و عبدالله در اين ديدار همچنين آخرين تحولات عراق و نيز راههاي آغاز مجدد گفتگوهاي صلح خاورميانه را بررسي كردند.
گروهها و احزاب اسلامي و ملي لبناني و فلسطيني هم پنج شنبه در نشستي در بيروت پايتخت لبنان طرح آمريكايي خاورميانه بزرگ را مردود شمردند و هدف از آن را سيطره نظامي و سياسي آمريكا بر منطقه خاورميانه دانستند.
به گزارش واحد مركزي خبر از بيروت اين گروهها و احزاب از جمله حزب الله، جنبش امل، حزب سوسياليست ترقيخواه، حزب كتائب و احزاب فلسطيني حماس، جهاد اسلامي و فتح درباره خطرهاي طرح آمريكايي خاورميانه بزرگ كه تحت عنوانهاي دمكراسي و حقوق بشر و اصلاحات سياسي ترويج مي شود هشدار دادند و با صدور بيانيه اي تاكيد كردند: آمريكا با شيوه هاي آشكار و پنهان و با زور و نيرنگ در پي نابود كردن هويت منطقه است تا اسرائيل به محور و قلب نظام نوين خاورميانه تحت سيطره آمريكا تبديل شود.
اين نشست همچنين خواستار اصلاحات در اتحاديه عرب به نحوي شدند كه اين اتحاديه بيانگر خواسته هاي ملت هاي عرب در برابر تهديدها و فشارهاي خارجي و توسعه طلبي آمريكا و رژيم صهيونيستي باشد.
در همين حال، حسني مبارك رئيس جمهوري مصر و سيلويو برلوسكوني نخست وزير ايتاليا در مذاكرات پنجشنبه شب خود در شهر رم، طرح جورج بوش موسوم به «خاورميانه بزرگ» را بررسي كردند.
به گزارش ايرنا در گزارش دفتر نخست وزيري ايتاليا بدون اشاره به نتيجه مذاكرات مبارك و برلوسكوني آمده است: طرح خاورميانه بزرگ در ملاقات سران مصر و ايتاليا مورد تحليل قرار گرفت.برلوسكوني در اين ديدار بر اهميت ترويج روند اصلاحات براي نوسازي و توسعه كشورهاي «خاورميانه بزرگ» تاكيد كردند.نخست وزير ايتاليا همچنين در مورد بحران خاورميانه گفت: ما نيز مانند آمريكا نقش مبارك را در بحران خاورميانه بسيار مهم مي دانيم.رئيس جمهوري مصر نقش ايتاليا را به عنوان يك كشور اروپايي كه مي تواند با فلسطين و اسرائيل گفتگو كند براي پيشبرد روند صلح در خاورميانه مهم خواند.
همچنين در ملاقات رئيس جمهوري مصر و مبارك، رابطه جهان اسلام با غرب، صلح اسرائيل با فلسطين و سوريه، اوضاع عراق و روابط دوجانبه مورد بررسي قرار گرفت.
حسني مبارك كه روز پنج شنبه همراه «احمد ماهر» وزير خارجه مصر در چارچوب يك سفر اروپايي، وارد رم شد ديروز براي ديدار با «ژاك شيراك» همتاي فرانسوي خود راهي پاريس شد و امروز نيز براي گفتگو با «توني بلر» نخست وزير انگليس به لندن مي رود.
از سوي ديگر فرانكو فراتيني وزير امور خارجه ايتاليا با اعلام پشتيباني اين كشور و انگليس از طرح «خاورميانه بزرگ» گفت: اين نظريه براي پيشبرد مبارزه با دهشت افكني بين المللي است.
خبرگزاري آنسا ديروز به نقل از فراتيني نوشت: سعي مي كنيم ضمن حمايت از ايجاد خاورميانه بزرگ، به منظور كسب پشتيباني بيشتر اين طرح را در اتحاديه اروپا و نشست آينده سران هشت كشور صنعتي مطرح كنيم.وي همچنين با اشاره به بررسي احتمال كمك ناتو در بخش سياسي اين طرح گفت: اميدواريم طرح خاورميانه بزرگ كامل شود.
|
|
|
مقام معظم رهبري:
همه مسئولان تمامي لحظات خود را صرف خدمت رساني به مردم كنند
تهران - خبرگزاري جمهوري اسلامي: رهبر معظم انقلاب اسلامي ظهر روز پنجشنبه در ديدار مسئولان و دست اندركاران كميته امداد امام خميني(ره)، خدمت رساني به مردم را فلسفه و هدف اصلي پذيرش مسئوليت در نظام اسلامي برشمردند و تاكيد كردند: همه مسئولان بايد تمامي لحظات خود را صرف خدمت رساني به مردم كنند.
حضرت آيت الله خامنه اي در اين ديدار كه به مناسبت آغاز هفته احسان و نيكوكاري و در بيست و پنجمين سالگرد صدور حكم امام راحل عظيم الشان براي تشكيل كميته امداد انجام شد، اين نهاد را يادگار امام حكيم و بزرگوار دانستند و خاطرنشان كردند: در همان اوايل انقلاب كه همه به فكر مسائل سياسي و امور كلان انقلاب بودند، امام با تشكيل كميته امداد، اهميت ياري رساندن به محرومان را در اذهان مسئولان و مردم نهادينه كردند.
ايشان، فقر را بلاي عظيم يك جامعه برشمردند و افزودند: از بين بردن شكاف طبقاتي و تامين رفاه عمومي از وظايف مهم نظام است، اما به موازات تلاش بي وقفه براي تحقق اين هدف عالي، بايد مجموعه اي وجود داشته باشد كه به نيازهاي فوري و روزمره محرومان رسيدگي كند كه كميته امداد اين وظيفه سنگين را برعهده دارد.
رهبر معظم انقلاب ،امانت ، صداقت ودلسوزي دست اندركاران كميته امداد را عامل جلب اعتماد عمومي برشمردند و افزودند : در كنار تجربيات بسيار خوبي كه اين نهاد دارد بايد از شيوه هاي علمي نيز براي ياري رساندن به محرومان بيشتر استفاده كرد .
ايشان، وجود فقر در جامعه را از نامطلوب ترين امور و مانع شكوفايي استعدادهاي جوانان و نوجوانان طبقات محروم برشمردند و افزودند: با تلاشهاي انجام شده در كشور، قشرهاي محروم نيز تا حدودي در ميدان پيشرفت حضور دارند اما اگر امكانات براي اين طبقات هم به حد كافي فراهم شود، حتما استعدادهاي خوب آنها بيشتر شكوفا مي شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به كمكهاي خوب دولت و مردم به كميته امداد، مسئولان اين نهاد را به برنامه ريزي دقيق براي كمك رساني هرچه بهتر به محرومان و استفاده كاملا بهينه از كمكهاي دولت و مردم توصيه كردند و افزودند: اگر چه امسال، سال نهضت خدمت گذاري به مردم نام گرفته است اما خدمت به مردم، در همه سالها بايد با جديت دنبال شود.
در ابتداي اين ديدار آقاي عسگراولادي نماينده ولي فقيه در كميته امداد امام خميني با اشاره به تلاشهاي اين نهاد براي خدمت هرچه بيشتر به محرومان از كمكهاي دولت و مردم به كميته امداد تشكر كرد و افزود: اعتماد عمومي به اين نهاد، نتيجه تلاشهاي صادقانه اي است كه براي ياري رساندن به محرمان سراسر كشور صورت گرفته و مي گيرد.
|
|
|