چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۸۲ - شماره ۳۳۳۸
سياست
Front Page

نياز اسپانيا
004065.jpg
اسلام راديكال اولين پيروزي انكارناپذير خود را در مقابل غرب بدست آورده است و اين در درازمدت قابل مشاهده خواهد بود.
خوزه لوئيس رودريگز زاپاتر حزب مردمي خوزه ماريا ازنار را در انتخابات روز يكشنبه اسپانيا شكست داد. منتقدان و نويسندگان مطبوعاتي در آمريكا پيش از اين ابراز نگراني كرده بودند كه ممكن است راي دهندگان اسپانيايي بعد از انفجار ۱۱ مارس به متحد آمريكا در جنگ عراق راي ندهند.
ناقوس مرگ اسپانيا از مدتي پيش از انفجار قطار در مادريد به صدا درآمده بود هيچ كشوري در دنيا به اندازه اسپانيا مصمم به محوشدن از صفحه روزگار نيست.
نرخ زاد و ولد در اين كشور ۱۲/۱ براي هر زن است كه اين رقم پايين ترين رقم در دنياست. در سال ۱۹۷۵ بعد از مرگ فرانكو ميزان زاد و ولد ۳ تولد براي هر زن بود. تا سال ۲۰۵۰ اسپانيا يك چهارم جمعيت خود را از دست مي دهد. آلمان و ايتاليا كه ميزان زاد و ولد در آنها پيشتر از اسپانيا نزول داشته است تا آن زمان يك سوم جمعيت خود را از دست مي دهند.
۵۰۰ سال بعد از زماني كه كاتوليك هاي اسپانيايي مسلمانان و يهوديان اين كشور را بيرون راندند، اسپانيا اكنون چاره اي ندارد جز اينكه از مسلمانان بخواهد بازگردند و اين سرزمين را مرحله به مرحله در اختيار بگيرند.
در سال ۲۰۵۰ هر كارگر اسپانيايي تنها پشتيبان مالي يك بازنشسته است و اين به اين معني است كه نظام بازنشستگي اين كشور ورشكسته مي شود.
يك تحقيق دانشگاهي نشان مي دهد در سال ۲۰۵۰ بايد ۵ ميليون مهاجر ديگر در اسپانيا كار كنند تا نظام بازنشستگي اين كشور نجات يابد. در اين صورت است كه ميزان زاد و ولد بهبود مي يابد و شايد به ۵/۱ تولد براي هر زن برسد.
كاهش جمعيت در اسپانيا در ۳۰ سال گذشته، نظام مستمري بازنشستگي اين كشور را به سوي نابودي مي برد مگر اينكه اسپانيا لشكري از مهاجران را جذب كند.
غير از جمع محدودي از آمريكاي لاتين، شمال آفريقا در حال حاضر بيشترين تعداد مهاجران اسپانيا را تشكيل مي دهد. در حال حاضر دويست هزار مسلمان در اسپانيا ساكن هستند و در ۱۰ سال گذشته آنها ۱۰۰ مسجد جديد ساخته اند. با توجه به شرايطي كه گفته شد اسپانيا چاره اي غير از پذيرفتن مهاجران مسلمان بيشتر ندارد.
راي دهندگان به سوسياليست ها حرف پيچيده اي نمي زنند. حاميان خوزه زاپاترو در خيابان هاي مادريد فقط نمي خواهند بار جنگهاي راه دور آمريكا به دوش آنها بيفتد به ويژه اگر آتش اين جنگها به كشور خود آنها هم برسد. موضوع ساده است. كشورهايي كه در توليد نسل بعدي شان آنقدر تنبل هستند، نمي جنگند.چه كسي حاضر است جان خود را براي نسل هاي بعدي به خطر اندازد وقتي نسل هاي بعدي اصلا وجود ندارند؟
اسپانيا مانند ديگر پايگاه هاي سابق كاتوليك ها در يك چرخش وحشتناك زندگي خانوادگي سنتي را كنار زد و به سوي خوشگذراني پيش رفت.
اسپانيا در ميان قدرت هاي بزرگ اروپا تنها كشوري بود كه پروتستانيسم را در نطفه خفه كرد تا از جنگهاي هولناك مذهبي كه در قرن ۱۶ فرانسه را ويران كرد و در قرن ۱۷ به مرگ نيمي از جمعيت آلمان انجاميد، اجتناب كند.
با اخراج يهوديان، دادگاه هاي تفتيش عقايد دسترسي به زبان عبري و ترجمه كتاب مقدس را منع كردند. اسپانيايي ها با سوزاندن چندين هزار مرتد در ملأ عام به مخالفان آتي درس عبرت دادند. تا سال ۱۹۳۶ وقتي ژنرال هاي كاتوليك جمهوري كمونيستي را سرنگون كردند، اسپانيا جنگ مذهبي نداشت. اما بالاخره در آن جنگ نيم ميليون نفر كشته شدند كه يك چهارم كشته ها در نتيجه اعدام جان خود را از دست دادند.ژنرال فرانكو فاتح تا زمان مرگش در سال ۱۹۷۵ اسپانيا را كاتوليك نگاه داشت. بعد از آن كاتوليسم در اسپانيا از ميان رفت، مانند هيولايي كه با قرارگرفتن در معرض نور روز نابود مي شود. ميزان زاد و ولد اسپانيايي ها هم مانند ميزان حضور در كليسا از يكي از بالاترين ارقام دنيا به پايين ترين حد رسيد. اين سرنوشت ديگر پايگاه هاي كاتوليك همچون ايالت كبك در كانادا هم بود. جمعيت، فرهنگ و غيرت جنگي اروپاي قديم با هم نزول كرده است.
آسيا تايمز
ترجمه: نيلوفر قديري

وعده هاي سوسياليست هاي فاتح

004068.jpg
حزب سوسياليست كارگران اسپانيا كه در انتخابات روز يكشنبه اين كشور به پيروزي دست يافت، اعلام كرده است در عرصه سياست خارجي و داخلي اسپانيا، «تحول» ايجاد خواهد كرد.
«خوزه لوئيس رودريگز زاپاترو» رهبر اين حزب و نخست وزير آتي اسپانيا كه در پي هيجان عمومي ناشي از انفجارهاي تروريستي اخير در مادريد، بصورتي غيرمنتظره پيروز شد، مبارزه با تروريسم را اولويت اصلي دولت خود اعلام كرد و گفت كه در برابر ترور و وحشت، با تمام توان خواهد ايستاد.
وي در عين حال از مخالفان سياست خارجي « ماريا ازنار» نخست وزير حزب «مردمي» در زمينه مداخله در امور عراق است و پيش از اين بارها مداخله در امور اين كشور بدون كسب مجوز از سازمان ملل و كنگره اسپانيا را محكوم كرده بود. ازنارحضور سربازان اسپانيايي را در عراق و افغانستان با هدف مبارزه با تروريسم بين المللي توجيه كرده است.
رهبر حزب سوسياليست همچنين ازنار را به پيروي بي چون و چرا از جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا متهم مي كرد. زاپاترو كه رهبر مخالفان دولت اسپانيا بود، علاوه بر راه اندازي تظاهرات مختلف ضد جنگ در كشور، بارها تلاش كرد تا ازنار را براي توضيح درباره علت حضور سربازان اين كشور در حمله و اشغال خاك عراق بدون كسب مجوز از كنگره به مجلس فراخواند اما به دليل اكثريت داشتن حزب مردمي توفيقي در اين زمينه بدست نياورد.
رهبر حزب سوسياليست همچنين با انتقاد از نزديكي بيش از حد دولت ازنار به آمريكا، او را به مانع تراشي بر سر وحدت اتحاديه اروپا و تصويب قانون اساسي جديد آن متهم ساخت و در رقابتهاي انتخاباتي، شعار «ما اسپانيا را به دامن اتحاديه اروپا باز مي گردانيم»، براي خود برگزيد.
وي با حضور سربازان اسپانيايي به شيوه كنوني نيز در عراق مخالف است و در برنامه هاي انتخاباتي خود اعلام كرده است در صورتي كه امور عراق به سازمان ملل واگذار نشود، حزب سوسياليست مهلتي را براي بازگشت سربازان اسپانيايي مستقر در اين كشور تعيين خواهد كرد. تقويت روابط با كشورهاي همسايه از طريق نگاه به مديترانه، گسترش همكاريها با كشورهاي آمريكاي لاتين و كمك به همكاريهاي بين المللي از ديگر برنامه هاي حزب سوسياليست در عرصه روابط خارجي است.
حزب سوسياليست گفته است كه اين كمكها را تا چهارسال ديگر به ميزان ۴ دهم درصد توليد ناخالص داخلي اسپانيا افزايش خواهد داد.
در عرصه سياست داخلي نيز حزب پيروز در انتخابات اسپانيا هنگام رقابتهاي انتخاباتي از انجام «اصلاحات دموكراتيك» خبر داده و گفته است كه علاوه بر تغيير نام وزارت كشور به وزارت امنيت، دو نيروي پليس اسپانيا موسوم به «نيروي پليس ملي» و «گوارديا سيويل» را تحت يك فرماندهي مشترك قرار خواهد داد. اين حزب با انتقاد از فقدان امنيت اجتماعي لازم در اسپانيا، وعده داده است كه سالانه ۶ هزار نيروي جديد براي پليس ملي و سه هزار نفر براي گارد سيويل استخدام كند.
حزب سوسياليست همچنين معتقد به اصلاح قانون اساسي اسپانيا در زمينه اعطاي خودمختاري بيشتر به ايالتها و جانشيني پادشاه است.
از آنجا كه نظام سياسي اسپانيا بر اساس قانون اساسي، پادشاهي پارلماني است، زاپاترو گفته است اين قانون بايد به نحوي اصلاح شود كه فرزندان دختر و پسر شاه از حق برابر براي جانشيني وي برخوردار باشند.
با اين حال، اثرات ناشي از اين اصلاحيه در مورد جانشيني وليعهد فعلي به جاي پادشاه موثر نخواهد بود.
در زمينه دادگستري نيز حزب سوسياليست به روند طولاني رسيدگي به پرونده هاي قضايي در كشور معترض بوده و وعده داده است بررسي پرونده ها را به كمتر از دو سال كاهش دهد و يك هزار پست جديد قضاوت و دادستاني ايجاد كند.
اين حزب همچنين به شدت از برابري حقوق زنان دفاع مي كند و وعده داده است علاوه بر اينكه نيمي از اعضاي كابينه خود را از ميان زنان انتخاب خواهد كرد، قانون انتخابات بايد به گونه اي اصلاح شود كه شمار مردان در فهرستها، بيش از۶۰ درصد نامزدها نباشد.
تصويب قانوني جامع در زمينه رسيدگي به تجاوز به عنف و تشكيل يك نمايندگي دولتي براي هماهنگي اقدامات در اين زمينه و اصلاح قانون مدني به نحوي كه امكان ازدواج همجنس بازان را فراهم آورد، از ديگر برنامه هاي حزب سوسياليست اعلام شده است.
حزب سوسياليست در عرصه رفاه عمومي نيز براي بهبود وضعيت حقوقي بازنشستگان و رسيدگي به جوانان، خانواده و بهداشت وعده هايي داده است.
اين حزب هنگام رقابتهاي انتخاباتي گفته است حداقل حقوق بازنشستگي بايدبيش از ميزان تورم افزايش يابد و ايالات خودمختار نيز بتوانند ميزان حقوق بازنشستگي افرادي كه حق بيمه بازنشستگي خود را پرداخت نكرده اند، بااستفاده از منابع ايالت افزايش دهند.
حزب سوسياليست همچنين وعده داده است قانوني را براي مراقبت از كساني كه توانايي جسمي و رواني ندارند، تصويب كند.
براين اساس، مراقبت از كساني كه دچار ناتواني جسمي و رواني شديد هستند، در منزل انجام خواهد شد و كهنسالاني كه تنها زندگي مي كنند و يا بيش از ۷۰ سال سن دارند، از طريق تماس تلفني درخواست مساعدت رايگان خواهند كرد.حزب پيروز انتخابات اسپانيا گفته است يك شبكه دولتي هم براي تامين تمامي نيازهاي معلولين و افرادي كه نياز زيادي به مراقبت دارند، ايجاد خواهد شد.
در زمينه بهداشت اين حزب گفته است كه عملهاي جراحي برنامه ريزي شده حداكثر در مدت ۴۵ روز صورت خواهد گرفت، بهداشت دهان و دندان، جراحي ليزري براي بهبود بينايي و جراحي تغيير جنسيت (در صورت اضطرار) تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي قرار خواهد گرفت.
برنامه هاي حزب سوسياليست در زمينه خانواده، ايجاد ۳۰۰ هزار مهد كودك دولتي براي نوزادان تا سه سالگي، دادن مرخصي زايمان دو هفتگي به پدران علاوه بر مادران و ارائه كمك مالي به آنان اعلام شده است.
اين حزب اعلام كرده است كه براي جوانان نيز يك سازمان دولتي براي اجاره اختصاص مي دهد و۴۰ درصد زمين هاي دولتي جهت ساخت مسكن يارانه اي براي جوانان تخصيص خواهد يافت.
قيمت بازار مسكن هاي مذكور نبايستي بيش از ۹۰ هزار يوروباشد.
در بخش آموزش و فرهنگ، برنامه حزب سوسياليست، آموزش دو زبان در مدارس و اجباري شدن آموزش زبان انگليسي يا يكي از زبانهاي اتحاديه اروپا، اختصاص يك رايانه براي هر دو دانش آموز، ايجاد صندوقي براي فعاليتهاي فوق برنامه مدارس و اختياري بودن دروس مذهبي معرفي شده است.
ايجاد وزارتخانه جديد فرهنگ و ارتباطات، اختصاص يك درصد بودجه كشور به فرهنگ، آموزش مهاجران و ارائه كمكهاي لازم آموزشي به آنان از ديگر برنامه هاي حزب پيروز انتخابات اسپانيا در عرصه فرهنگي است.
كاهش ماليات محصولات فرهنگي از ۱۶درصد به چهار درصد، تدوين قانوني براي جلوگيري از تمركز صنعت سينمايي، موسيقي و هنرهاي نمايشي و حذف برنامه هاي بي محتوا از تلويزيون از ديگر برنامه هاي حزب سوسياليست در بخش فرهنگ و آموزش اعلام شده است.
004071.jpg

حزب سوسياليست در بخش اقتصاد نيز برنامه هايي براي بهبود وضعيت مسكن و حقوق ماهانه افراد دارد. بر اين اساس، اين حزب در دوران حكومت خود، امكان دسترسي سالانه ۱۸۰ هزار خانوار را به مسكن با قيمتي مناسب تضمين خواهد كرد و ساخت و ساز خانه هاي استيجاري را از سقف ۹ درصد كنوني به ۲۰ درصد خواهد رساند.
ايجاد يك سازمان جديد مهاجرت و صدور درخواستهاي مربوط به مجوز كار و اقامت در كمتر از ۶۰ روز، افزايش حداقل حقوق ماهيانه از ۴۶۰ به ۶۰۰ يورو و رفع معضلات كاري در زمينه قراردادهاي موقت از ديگر برنامه هاي حزب سوسياليست اعلام شده است. اين حزب كه در انتخابات روز يكشنبه با كسب ۱۶۴ كرسي از مجموع ۳۵۰ كرسي كنگره اسپانيا بر حزب حاكم مردمي غلبه كرد و به پيروزي دست يافت، پيش از اين در سالهاي ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۶ ميلادي به مدت ۱۴ سال قدرت را در اسپانيا در دست داشته است.
اين حزب چپگرا با اعتقادات ماركسيستي در سال ۱۸۸۸ ميلادي اعلام موجوديت كرد اما ديكتاتوري ۳۸ ساله فرانكو حزب سوسياليست را بصورت يك حزب در تبعيد در آورد.
با مرگ ديكتاتور و آغاز دموكراسي در اسپانيا در سال ۱۹۷۸، حزب سوسياليست با كنار گذاشتن رسمي ايدئولوژي ماركسيستي و طرفداري از حكومت جمهوري، فعاليت دوباره خود را آغاز كرد و در سال ۱۹۸۲ در انتخابات سراسري اسپانيا به قدرت دست يافت.فيليپه گونزالس نخست وزير سوسياليستها توانست به مدت ۱۴ سال به حكومت خود ادامه دهد تا آنكه در انتخابات سراسري ۱۹۹۶ در برابر حزب مردمي به رهبري ماريا ازنار تن به شكست داد.
اين حزب در دوره اخير قانونگذاري اسپانيا ۱۲۵ كرسي در اختيار داشت.حزب مردمي با نامزدي ماريانو راخوي كه در انتخابات اسپانيا شكست خورد و ناچار شد دولت را واگذار كند، در دوره جديد ۱۴۸ كرسي بدست آورده است. ايرنا

مهاجران چهره اروپاي پير را تغيير مي دهند

نوعي انقلاب جمعيتي در حال تغيير چهره اروپاست. كاهش ميانگين زاد و ولد و افزايش ميانگين مهاجرت به معناي پايان تجانس قومي سنتي در قاره اروپاست. افزون بر آن ساكنان قاره اروپا - كه اغلب آنان مسيحي اند بايد با انديشه آميختگي با مسلمانان و مهاجران تركيه و شمال آفريقا و خاورميانه عادت كنند زيرا مساجد و محله هاي فروش گوشت ذبح اسلامي، در كنار كليساها و فروشگاه هاي غذاهاي غربي برپا شده اند. جامعه چند قومي به آساني در اروپا پديد نيامده است. آلمان تا چندي پيش رسما شهروندي را بر اساس تبار نژادي و نه مكان تولد يا اقامت تعريف مي كرد. اين امر باعث مي شد تا ترك هايي كه در آلمان به دنيا مي آيند، احساس واقعي وابستگي نكنند. فرانسه تا مدت هاي طولاني، مفهوم فراگيري را براي شهروندي به كار مي برد اما بسياري از فرانسويان، هنوز هم ميان فرانسويان فرانسوي تبار و شهروندان ديگرتبارها، تمايز قائل مي شوند. در خود فرانسه، جان ماري لوپن كه نماد راستگراي افراطي است، حدود بيست درصد از آراي انتخاب كنندگان را به دست آورد و نخست وزير پيشين را در مرحله نخست شكست داد و اين پيش از شكستش در مرحله دوم و در برابر ژاك شيراك، رئيس جمهور كنوني است.
در هلند، بيم فورتوين، پيش از انتخابات سال ۲۰۰۲ يكي از سياستمداراني بود كه به شكل آشكار و علني - نياز به حفظ سنت ها و معيارهاي اصيل هلندي را در برابر جريان مهاجران مطرح كرد. پس از آن محبوبيت فورتوين به سرعت افزايش يافت اما وي پيش از انتخابات ترور شد. در اتريش، شمار فراواني از انتخاب كنندگان در سال ۱۹۹۹ به نفع حزب راستگراي افراطي آزادي به رهبري يورگ هايدر راي دادند. وي گرچه پس از انتخابات بر اثر اعتراض هاي بين المللي استعفا داد اما حزبش همچنان در ائتلاف حاكم قرار دارد. به رغم ادعاهاي راستگرايان افراطي، اروپاييان نمي توانند درهاي خود را به روي مهاجران ببندند. زيرا بدون اين مهاجرت ها نسبت سالمندي در ميان ساكنان اين كشورها افزايش و جمعيت آنها كاهش مي يابد. ميانگين با روري در اين كشورها بسيار كمتر از سطح مطلوب براي محافظت از جمعيت كنوني آنهاست.در كشورهاي اتحاديه اروپا، از هر ۱۰۰ كارگر ۳۵ نفر آنان بازنشسته هستند و طبق سمتگيري هاي رايج جمعيتي، شمار بازنشستگان در پايان سال ۲۰۵۰ به ۷۵ تن از هر ۱۰۰ كارگر خواهد رسيد. در كشورهايي همچون ايتاليا و اسپانيا اين نسبت ۱۰۰درصد خواهد شد. نزديكي جغرافيايي اروپا به تركيه و شمال آفريقا و نيز افزايش جمعيت جوان در بسياري از كشورهاي مسلمان به معناي جريان يافتن منظم مهاجرت مسلمان به كشورهاي اروپاست. آمارها نشان مي دهد كه هم اكنون حدود ۱۵ ميليون مسلمان در كشورهاي اتحاديه اروپا زندگي مي كنند و انتظار مي رود در سال ۲۰۱۵ اين شمار دو برابر شود و مي دانيم كه شمار مسلمانان در فرانسه به تنهايي حدود ۵ ميليون نفر برآورد مي شود.گرچه نيمي از مسلمانان فرانسه، شناسنامه فرانسوي دارند، گرايش راديكاليسم در ميان اكثريت اينان گسترش دارد كه خود نتيجه احساس انزواي اجتماعي و احساس محروميت از ورود به برخي عرصه ها است. حتي يك مسلمان نيز در ميان اعضاي مجمع ملي فرانسه وجود ندارد. اين امر احساسي از ناخشنودي را درميان بسياري از مسلمانان پديد آورده است. مجمع ملي اخيرا براي كاهش تنش هاي فزاينده اجتماعي، لايحه اي را به تصويب رساند كه طي آن دختران مسلمان از پوشيدن روسري در مدارس ممنوع شدند. البته كاربرد عرقچين يهودي و صليب بزرگ مسيحي نيز به عنوان نمادهاي ديني منع شدند. هدف از اين كار حفاظت از نظام لائيك در عرصه عمومي است كه از سال ۱۹۰۵ جزو اولويت هاي فرانسه به شمار مي رود. مسلمانان فرانسه، اين لايحه را گامي در راه آميختگي و يا نقض ناپسند آزادي هاي مذهبي خويش مي دانند. صرف نظر از تاثير موفقيت ممنوعيت پوشيدن نمادهاي مذهبي در كلاسهاي درسي در پيشبرد همزيستي و آميختگي، فرانسه و كشورهاي همسايه نياز به كوشش جدي و مستمري دارند تا جوامع چندقومي خود را بسازند و اينكه دولت براي همه افراد، فرصتهاي برابر آموزشي، كاري و كارآموزي فراهم سازد وگرنه اقليت ها از انزوا رنج خواهند برد و احساس خشم و ناخشنودي بر آنان مسلط خواهد شد. نيز بر حكومتهاي اروپايي است كه بر تلاش خويش در جهت مبارزه با نژادپرستي بيافزايند و ارزشهاي تسامح و همزيستي در ميان اكثريت را پيش ببرند. خطري كه اروپا را تهديد مي كند نه تنها امكان ايجاد جوامع چندنژادي بلكه استمرار قدرت آن به عنوان مركز دموكراسي ليبرال و كانون سرزندگي اقتصادي در عرصه جهاني است.
چارلز كوبچان - الشرق الاوسط
ترجمه: يوسف عزيزي

نكته
نظاميان كشورها در عراق
004062.jpg

درپي انفجارهاي مادريد و شكست حزب حاكم اسپانيا در انتخابات، كشورهايي كه به عراق نيرو فرستاده اند نگران شده اند و از آن بيم دارند كه با وضعيتي مانند اسپانيا روبه رو شوند. خبرگزاري فرانسه فهرست كامل كشورهايي كه به عراق نيرو فرستاده اند و شمار اين نيروها را به شرح زير منتشر كرد:
۱ - آمريكا: ۱۳۰ هزار
۲ - انگليس: ۹ هزار و ۹۰۰
۳ - ايتاليا: ۳ هزار
۴ - لهستان: ۲ هزار و ۳۵۰
۵ - اوكراين: يك هزار و ۶۵۰
۶ - اسپانيا: يك هزار و ۲۵۴
۷ - هلند: يك هزار و ۱۰۰
۸ - استراليا: ۸۰۰
۹ - روماني: ۷۰۰
۱۰ - بلغارستان: ۵۰۰
۱۱ - تايلند: ۴۴۳
۱۲ - دانمارك: ۴۲۰
۱۳ - جمهوري چك:  ۴۰۰
۱۴ - هندوراس: ۳۶۸
۱۵ - السالوادور: ۳۶۱
۱۶ - جمهوري دومينيكن: ۳۰۲
۱۷ - ژاپن: ۲۴۰
۱۸ - نروژ: ۱۷۹
۱۹ - مغولستان: ۱۶۰
۲۰ - آذربايجان: ۱۵۰
۲۱ - مجارستان: ۱۴۰
۲۲ - پرتغال: ۱۲۰
۲۳ - نيكاراگوئه: ۱۱۳
۲۴ - لتوني: ۱۰۰
۲۵ - فيليپين: ۸۰
۲۶ - اسلواكي: ۸۰
۲۷ - آلباني:  ۷۰
۲۸ - گرجستان: ۷۰
۲۹ - نيوزيلند: ۶۱
۳۰ - ليتواني: ۵۰
۳۱ - مولداوي: ۵۰
۳۲ - استوني: ۴۳
۳۳ - مقدونيه: ۳۷
۳۴ - قزاقستان: ۲۵
قرار است تا اوايل فروردين ماه (اواخر ماه مارس)  ۱۲۰ سرباز ژاپني ديگر نيز به نيروهاي ژاپن در عراق بپيوندند.

سايه روشن سياست
رهايي از چنگ منافقين

جمعي از خانواده هاي اعضاي سازمان منافقين روز دوشنبه در پايان يك گردهمايي در اصفهان طي دو نامه به سازمان ملل متحد و صليب سرخ جهاني خواستار كمك اين دو سازمان براي رهايي فرزندان خود از چنگ سازمان تروريستي مذكور شدند.
به گزارش ايرنا در اين گردهمايي چهار تن از اعضاي سازمان منافقين كه از پادگان اشرف (متعلق به اين گروهك در عراق) گريخته و به ايران بازگشته اند، براي خانواده ها صحبت كردند.
در اين نشست، اعضاي جدا شده سازمان منافقين به خانواده ها اطمينان دادند كه با انگيزه قوي و اميد مي توانند فرزندان خود را از چنگال اين سازمان نجات دهند.
اين اعضاي جدا شده ضمن تشريح رفتار مقام هاي جمهوري اسلامي پس از بازگشت خود، از خانواده ها خواستندكه توجهي به جوسازي ها و ترفندهاي آن گروهك نكنند و براي نجات فرزندان خود تلاش كنند.
گشايش مدارس زبان كردي در تركيه
صدها تن از كردهاي تركيه بازگشايي اولين مدارس اين كشور را كه در آنها زبان كردي تدريس مي شود، جشن گرفتند. چند مركز زبان كه در منطقه عمدتاً كردنشين جنوب شرق تركيه قرار دارند، از ماه آينده دانشجو مي  پذيرند.
به گزارش بي بي سي تصميم تركيه در دادن مجوز به اقليت كرد اين كشور براي آموزش زبان كردي، بخشي از اصلاحاتي است كه در راستاي تلاش هاي تركيه براي پيوستن به اتحاديه اروپا صورت مي گيرد.پارلمان تركيه در ماه اوت سال ۲۰۰۲ س تدريس زبان كردي در اين كشور را قانوني اعلام كرد اما تاكنون هيچيك از مؤسسات آموزشي واجد شرايط قانوني تأسيس مدارس زبان كردي نبوده اند. اقدام پارلمان تركيه در كشوري كه زماني حتي وجود ۱۴ ميليون اقليت كرد خود را ناديده مي گرفت، اقدامي انقلابي محسوب مي شود.
در تركيه كردها به مدت چندين دهه نگران سركوبي هرگونه نمادي از هويت خود بودند اما اين نگراني در سال ۱۹۹۹ كه مبارزات شورشي كردها با دستگيري عبدالله اوج آلان، رهبر حزب كارگران كردستان تركيه، پايان گرفت، كاهش يافت. اين مبارزات بيش از ۳۰ هزار كشته برجاي گذاشت.
اتحاديه اروپا گفته است تركيه بايد قبل از پايان سال ۲۰۰۴ تمامي برنامه اصلاحات خود را اجرا كند. اين اتحاديه قرار است در پايان سال ۲۰۰۴ مذاكره درباره عضويت تركيه را آغاز كند.
فشار بر ايران
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نوشت: ديدار البرادعي با بوش، در حالي صورت مي گيرد كه مقامات ايران، اعلام كرده اند كه تهران در پاسخ به قطعنامه آژانس، مبني بر محكوميت ايران به خاطر برخي پنهان كاري ها در زمينه فعاليت هاي حساس هسته اي، هرگز از كنوانسيون منع گسترش تسليحات هسته اي خارج نخواهد شد.اين روزنامه به نقل از منابع آگاه نوشت: آمريكا قصد دارد در اين ديدار از آژانس بخواهد كه سخت گيري بيشتري عليه ايران اعمال كند. اين منابع تصريح كردند كه بوش در اين ديدار، نارضايتي خود را نسبت به «نرمش» آژانس در قبال تهران، به آگاهي البرادعي خواهد رساند.
«الشرق الاوسط» افزود: البرادعي در ديدار با بوش، همچنين موضوع تحكيم همكاري ميان آژانس و ايالات متحده را به منظور جلوگيري از تكنولوژي هسته اي از طريق بازار سياه به دست كشورهاي ياغي مطرح مي كند.البرادعي و بوش قرار است امروز در واشنگتن ديدار كنند.

|  ادبيات  |   اقتصاد  |   انديشه  |   جهان  |   سياست  |   ورزش  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |