خوردن سير را فراموش نكنيد
ليلا آرمان
سير انواع و اقسام مختلفي دارد. سير داراي ويتامين «ب» و «ث» است و همچنين داراي املا حي چون كلسيم، فسفر، آهن، روي، پتاسيم و منيزيم است.
آن را به صورت خام و پخته مصرف مي كنند. از سير خام در ماست مي توان استفاده كرد و همچنين از آن ترشي تهيه مي شود كه بسيار خوش طعم بوده و هرچه كهنه تر مي شود مرغوبتر است.از سير در بسياري از غذاها بخصوص غذاهايي كه مخصوص شمال كشور است، استفاده مي شود.سير در ضدعفوني كردن دستگاه تنفس، گوارش و مجاري ادراري و بيماري هاي ريوي، عصبي - سياه سرفه - نقرس و درد مفاصل و رعشه نقش به سزايي دارد. همچنين اين سبزي اشتهاآور، پايين آوردن فشار و چربي خون و رقيق كننده خون غليظ است و براي پيشگيري بسياري بيماريها از جمله سرطان مؤثر است.
سير در از بين بردن كرم معده و كرم كدو و تقويت حافظه و عضلا ت قلب و جلوگيري از ريزش مو نيز نافع است.براي حفظ حبوبات و بسياري مواد غذايي از آفت نيز مي توان از سير استفاده كرد.
|