حقوق بشر در نظام كيفري و زندان ها
تأليف: محمدرضا گودرزي، مظفر الوندي/ ناشر: راه تربيت (وابسته به مركز آموزشي سازمان زندان ها)/ چاپ اول ۱۳۸۲/ ۱۷۶ صفحه، وزيري/ ۱۶۰۰ تومان.
اين كتاب شايد نخستين اثري باشد كه در زمينه موازين حقوق بشر در فرايند زندان و نظام كيفري در كشور به تدوين مي رسد.كتاب حقوق بشر در نظام كيفري و زندان ها در دو بخش و چهار فصل تهيه و تدوين شده. از يك سو در پي معرفي موازين ضروري و مورد نياز حقوق بشري به دست اندركاران نظام كيفري، به ويژه كاركنان زندان است و از سوي ديگر در پي معرفي حقوق قانوني و انساني انسان هايي است كه درگير در فرآيند كيفري و زندان هستند.
مجموعه سخنراني هاي هنري- تحقيقي زنده ياد استاد جليل ضياءپور
(۱۳۷۸-۱۳۲۷)
تهيه و تنظيم: شهين صابر تهراني/ به اهتمام موزه هنرهاي معاصر و مؤسسه توسعه هنرهاي تجسمي جهاد دانشگاهي هنر/ ناشر: اسليمي/ چاپ اول، ۱۳۸۲/ ۴۳۶ صفحه، وزيري/ ۴۰۰۰ تومان.
استاد جليل ضياءپور، اين هنرمند نام آشنا، در سال ۱۲۹۹ خورشيدي در شهرستان بندرانزلي متولد شد و پس از پايان تحصيلات دوران متوسطه و آشنايي كامل با هنرهاي سنتي در مدرسه صنايع مستظرفه قديمه در سال ۱۳۲۰، وارد دانشكده هنرهاي زيبا گرديد و سپس در سال ۱۳۲۴ با كسب رتبه اول و دريافت مدال افتخار، فارغ التحصيل شد. از اين رو دولت فرانسه وي را به عنوان بورسيه و براي پايان تحصيلات تكميلي به دانشكده هنرهاي زيباي پاريس معرفي كرد.
ضياءپور در محضر استاداني چون سووريي و نيكلوس، به اجراي دو هنر نقاشي و پيكره تراشي پرداخت و از تجربيات اين دو استاد بهره فراوان گرفت. وي پس از مراجعت به ايران، به تدريس در دانشكده هنرهاي تزييني پرداخت و طي سفرهاي علمي و تحقيقاتي خود، تجربيات با ارزشي اندوخت. از جمله فعاليت هاي وي طي نيم قرن مي توان به ارايه بيش از يكصد و سي سخنراني مهم در مجامع هنري، پنجاه مقاله پيرامون هنر شرق و غرب و تأليف تعداد قابل توجهي كتاب در خصوص هنر ايران زمين اشاره كرد.
هنرمندان بنام اين مرز و بوم اذعان دارند كه نوشته هاي ضياءپور موجب شده نقاشي معاصر وارد مرحله تازه اي شود. در كتاب «پيشگامان نقاشي معاصر ايران» مي خوانيم: استاد جليل ضياءپور پيشرو و منتقد آگاه، پرچمدار نهضتي بوده است كه در دشوارترين شرايط فرهنگي از تنگناي زمانه سرفراز بيرون آمده است.