چهارشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره - ۳۳۵۵
اعطاي وام مسكن به جانبازان
002748.jpg
به هنگام جنگ تحميلي، تعداد زيادي از جوانان و ميانسالا ن با در پيش گرفتن راه جبهه هاي جنگ، سلا متي خود را به خطر انداختند تا از ميهن شان دفاع كنند و حالا  ما و دولت بايد از لحاظ مالي آنان را كه سلا متي شان را از كف داده اند، ياري برسانيم.
معاون تأمين مسكن سازمان امور جانبازان گفت: به منظور تأمين مسكن جانبازان حايز شرايط، در نيمه اول سال جاري براساس تبصره بودجه سال ۸۲ به جانبازان ساكن شهرهاي بالا ي يك ميليون نفر جمعيت، شش ميليون تومان وام پرداخت مي شود و در صورت ابلا غ تبصره سال ۸۳ اين ميزان از نيمه دوم افزايش مي يابد.
مهندس نادر كامكار با بيان اين مطلب افزود: پيشنهاد ما به مجلس براي اعطاي تسهيلا ت خريد مسكن به جانبازان در سال جاري، ۱۲ ميليون در تهران، ۸ ميليون در شهرهاي بزرگ و ۷ ميليون در شهرهاي كوچك بوده است كه نتيجه آن حداكثر تا يك ماه ديگر مشخص مي شود.
وي با اشاره به اين كه در سال جاري ۲۵ هزار جانباز صاحب مسكن مي شوند، تصريح كرد: سياست سازمان در مورد اعطاي تسهيلا ت بانكي ويژه به جانبازان بالا ي ۲۵ درصد است.
به گفته وي، معاون تأمين مسكن سازمان امور جانبازان افزود: اين تسهيلا ت فقط به جانبازاني داده مي شود كه تا قبل از تصويب برنامه و تدوين آن صاحب مسكن نبوده و از تسهيلا ت استفاده نكردند.
كامكار تصريح كرد: سازمان جانبازان از سال ۷۹ تا ۸۴ در نظر دارد در دو برنامه ۱۰۰ هزار جانباز را صاحب مسكن كند كه تا سال گذشته به دنبال اتمام برنامه اول موفق به تأمين مسكن ۵۴ هزار نفر شده است و در سال جاري نيز درصدد واگذاري مسكن به ۲۵ هزار نفر ديگر از جانبازان است.
كامكار در خاتمه گفت: تا قبل از سال ۸۲ هر جانبازي مراجعه مي كرد به او تسهيلا ت لا زم اعطا مي شد ولي از سال گذشته با مراجعه به منازل جانبازان به آنها اطلا ع داده مي شود كه براي خريد منزل مي توانند اقدام كنند.

نگاه مسكن
از افزايش وام متشكريم اما ما فراموش شدگانيم
002742.jpg
عليرضا قاسمي 
سرانجام وام مسكن افزايش يافت. آن هم با درصد بالا تر از تورم. اما اگر صددرصد هم افزايش پيدا مي كرد، بازهم قادر نبود گره هاي كور اين كلا ف را باز كند «خانه از پاي بست ويران است.»
سقف قبلي وام مسكن هفت ميليون تومان بود كه نسبت به حداكثر مبلغ قبلي (پنج ميليون تومان) افزايش چهل درصدي داشته است. سقف كنوني مبلغ وام (دوازده ميليون تومان) در افزايش هفتاد درصدي كه داشته در مناطق ارزان شهر حتي كمتر از پنجاه درصد قيمت ملك است و باتوجه به محدود شدن اين امتياز به خانه هاي نوساز با سند دست اول، يقيناً در نقاط ديگر كاربرد زيادي ندارد. تفاوت سي درصدي افزايش وام با دوره قبلي هرگز متناسب با تورم چهل تا پنجاه درصدي قيمت مسكن نيست چون در آن زمان هم سقف وام تنها حدود چهل درصد قيمت مسكن را تأمين مي كرد.
اما موضوع مورد بحث ما تعلق امتيازات فوق طي شرايط خاص (سپرده گذاري) آن هم در دوره هاي طولا ني است.
وام مسكن، بيشتر مورد نياز مستاجران است تا صاحبخانه ها
تعجب نكنيد. صاحبخانه ها هم به فكر گرفتن وام مسكن و تغيير محل زندگي خود مي افتند اما هرگز اين نياز را كه شامل مواردي مثل كوچك بودن خانه قبلي، شلوغي محيط زندگي، نزديكي منزل به محل كار و ... هستند نمي توان با نياز بي خانمانان مقايسه كرد. پس به راحتي مي فهميم كه شرايط خريد خانه نوساز براي كساني فراهم است كه سرمايه اي دارند و به اصطلا ح با يكي كردن پياله ها قدرت خريد خود را افزايش مي دهند. اما مستأجر كه راضي به زندگي زير سقف چند سال ساخت، اما متعلق به خود است، بايد خانه نوساز بخرد كه يعني: خانه بي خانه!
نكته ديگري كه بارها به آن اشاره شده لزوم سپرده گذاري براي اخذ تسهيلا ت فوق است. اما مستأجري كه تمام سرمايه خود را تبديل به پول پيش خانه كرده كه حداقل كرايه را پرداخت كند چگونه حساب قرض الحسنه بانك مسكن افتتاح كند؟ اگر هم مقداري پول به هزار سختي و فلا كت فراهم كند تا پس از مدت ها چيزي به اوتعلق بگيرد، شايد با آن وام نتواند حتي ده متر خانه بخرد چه رسد به ...
بسياري از افراد در سال هاي گذشته ماهها منتظر رسيدن امتياز خود به سقف وام شدند و تنها چند روز به اين لحظه موعود مانده بود كه ناگهان آپارتمان يازده ميليوني به قيمت هيجده ميليون رسيد!! حالا  نه وام به دردش مي خورد نه سودي كه بانك به پول او مي داد. اجازه فروش وام را هم كه نداشت پس چه كند؟ هيچي شكر خدا. سياستگذاران عزيز، بهتر است در تصميم گيري هاي خود و الطافي كه به مردم داريد حتماً قشر آسيب پذير را در نظر بگيريد. مستأجري كه تمام سرمايه دو ميليوني خود را بابت پول پيش خانه داده و نيمي از حقوق دويست هزار توماني خود را اجاره  مي دهد با يك زن و سه فرزند، هيچ جايي در طرح شما ندارد.
صرفنظر از اين كه افزايش وام توانايي خروج كامل بازار مسكن از ركود را ندارد برخي معتقدند كه حتي باعث گراني مسكن مي شود. اين كه اگر قدرت خريد در مردم ايجاد گردد نرخ كالا ها نيز افزايش مي يابد (هرچند كه اين حد افزايش زنده كردن قدرت خريد نيست) براي ما هم سؤال است.يكي از مشاوران مسكن مي گويد: بازار مسكن پرتلا طم ترين بازار در كشور است و با كوچك ترين پيشنهادي كه شايد هرگز عملي نشود صاحبخانه ها بر قيمت ملك خود مي افزايند. اگر مطلبي با يك تيتر سؤالي به اين مضمون كه قيمت مسكن گران مي شود؟ در روزنامه به چاپ برسد، شايد معامله  اي كه تا محضر و انتقال سند پيش رفته كاملا ً منتفي شود.
به هر صورت ما مي دانيم كه نوك پيكان به سمت مصرف كننده است چون حتي هيچ طرحي نتوانسته قيمت ها را ريالي كاهش دهد. در اين ميان مستأجران همچنان روِياي مسكن را در ذهن خود مي پرورانند.

بازارچه مسكن
002730.jpg
چقدر پول داريد و در چه منطقه اي مي توانيد ساكن شويد؟
۱- قيمت مسكن در نقاط مختلف تهران به عوامل مختلفي نظير متراژ، موقعيت جغرافيايي در محل، تعداد طبقات و واحدها، قدمت ساخت، مصالح به كار رفته، نحوه ساخت، زيبايي ظاهري، معماري داخلي، تجهيزات، آرامش منطقه، وجود موقعيت تجاري، شمالي و جنوبي بودن، داشتن پاركينگ و انباري، نزديكي به مراكز خريد و بسياري از عوامل ديگر بستگي دارد. بنابراين متوسط قيمت ها در هر منطقه درج مي شود.
۲- قيمت هاي درج شده، قيمت هاي پيشنهادي است و معمولا ً قيمت مسكن معامله شده از قيمت پيشنهادي كمتر است.
۳- براساس آنچه در بازار مسكن تهران رايج است قيمت هر متر خانه كلنگي با قيمت هر متر آپارتمان نوساز در آن منطقه برابر است.
بنابراين مبناي قيمت خانه كلنگي در هر منطقه با اين روش محاسبه مي شود.
۴- در مورد هزينه هاي اجاره مسكن به ازاي هر ۳۰ هزار تومان كه از اجاره كم شود مبلغ يك ميليون تومان بر پول پيش پرداخت اضافه مي شود و برعكس اين جريان نيز صادق است. اگر اجاره بها كاملا ً حذف شود پيش پرداخت عنوان رهن مي گيرد. ممكن است در برخي موارد هزينه كم  و  زياد كردن پيش پرداخت اندكي تفاوت داشته باشد.
۵- قيمت هاي فروش هر متر مربع به «هزار تومان» و قيمت هاي اجاره هر متر مربع به «ريال» درج شده است.
۶ - براي محاسبه اجاره بها و قيمت فروش بايد قيمت اجاره بها يا فروش هر متر در مساحت آپارتمان ضرب شود.
۷ - درمورد هزينه اجاره بهاي آپارتمان و قيمت خريد و فروش هر منطقه، پايين ترين سطح در ستون كمترين و بالا ترين سطح در ستون بيشترين درج شده است.

بازارچه مسكن
بازارچه خودرو
بازارچه خوراك
بازارچه آرايش ، بهداشت و شست و شو
بازارچه ارتباطات
بازارچه حمل و نقل
گوناگون
|  بازارچه خودرو  |  بازارچه خوراك  |  بازارچه مسكن  |  بازارچه آرايش ، بهداشت و شست و شو  |  بازارچه ارتباطات  |  بازارچه حمل و نقل  |   گوناگون  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |