پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۸۳ - سال يازدهم - شماره ۳۴۱۰ - Jun 17, 2004
مقام معظم رهبري در ديدار نمايندگان مجلس:
مجلس با جديت با فساد مبارزه كند
* چند سال قبل كه بحث مبارزه با فساد مالي مطرح شد توقع اين بود كه مجلس در اين ميدان، نقش آفريني كند، اما اين توقع محقق نشد كه مجلس هفتم بايد با جديت در ميدان مبارزه با فساد، فعاليت كند
* بايد در درجه اول خود را نماينده قشرهاي محروم مردم بدانيد و خواست هاي آنان را پيگيري كنيد
* ذوب در ولايت اصولا معني ندارد، چرا كه رهبري هم بايد در اسلام ذوب شود
008211.jpg
رهبر معظم انقلاب اسلامي، ديروز در ديدار نمايندگان هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي، مجلس را مظهر مردمسالاري ديني خواندند و با تشريح وظايف نمايندگان مجلس در حل مشكلات مردم و روند پيشرفت كشور تاكيد كردند: مجلس بايد آيينه تمام عيار عزت، استقلال، پاسداري از منافع ملي و مقابله با سلطه جويان جهاني باشد.
به گزارش ايسنا، حضرت آيت الله خامنه اي، با اشاره به جايگاه تعيين كننده و سرنوشت ساز مجلس افزودند: مجلس شوراي اسلامي قله  رفيع نظام جمهوري اسلامي است و بايد ساز و كاري را يافت كه اثرگذاري مجلس در حركت عمومي كشور روز بروز بيشتر و عميق تر شود.
ايشان نمايندگان مجلس را نمايندگان تمام قشرهاي ملت خواندند و در عين حال افزودند: بايد در درجه اول خود را نماينده قشرهاي محروم مردم بدانيد و خواست هاي آنان را پيگيري كنيد.
حضرت آيت الله خامنه اي، با اشاره به لزوم استفاده از همه ظرفيت هاي قانونگذاري و نظارت مجلس افزودند: با استفاده از ابزارهاي نظارتي به ويژه ابزار بسيار مهم ديوان محاسبات بر فعاليت هاي دستگاه ها، نظارت كنيد. ايشان در همين زمينه بر لزوم پرهيز كامل نمايندگان از ايجاد برخي ارتباطات مخدوش با دستگاه هاي تحت نظارت تاكيد كردند و افزودند: اينگونه اقدامات، تاثيرگذاري مجلس و توانايي عظيم و قانوني جمعي را در نظارت بر دستگاه ها، سلب مي كند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي، مجلس شوراي اسلامي را نماينده و عصاره ملت برشمردند و در تشريح جايگاه سياسي مجلس، يادآوري كردند: موضع گيري سياسي مجلس مي تواند دشمنان را اميدوار و گستاخ كند و يا برعكس آنها را از دستيابي به هدف اصلي مراكز قدرت جهاني يعني سيطره مجدد بر دولت و كشور ايران، نااميد سازد و مجلس شوراي اسلامي بايد با موضع گيري هاي صحيح در پايداري سرنوشت ساز ملت در مقابل دشمنان استقلال و عزت اين سرزمين، نقش ويژه خود را به خوبي ايفا كند.
حضرت آيت الله خامنه اي جمع شدن ۲۹۰ نفر از نخبگان كشور و ملت در مجلس شوراي اسلامي را فرصت بي نظيري براي بررسي و بحث و مجادله منطقي درباره  مسايل اصلي كشور دانستند و افزودند: همان گونه كه امام راحل عظيم الشأن، مكررا مي فرمود مجلس جاي مباحثات پرشور و پرنشاط برگزيدگان ملت است.
ايشان مجادلات علمي و مباحثات تخصصي نمايندگان مجلس را كاملا مفيد و ضروري خواندند و خاطرنشان كردند: ميان جنجال هاي دبستاني و حزبي با مباحث و مجادلات متكي بر انگيزه هاي صحيح تفاوت بسيار عميقي وجود دارد و مجلس بايد ضمن پرهيز كامل از درگيري هاي زشت جناحي ـ سياسي و فردي از مباحثات راهگشا و پرشور، كاملا بهره بگيرد.
رهبر معظم انقلاب در تبيين الگوي صحيح توسعه  ايران، از طرح برخي مسايل از جمله مدل هاي چيني، ژاپني و ديگر الگوهاي خارجي انتقاد كردند و افزودند: مدل توسعه ايران بايد براساس شرايط فرهنگي، تاريخي و ايمان و اعتقادات مردم، مدلي كاملا بومي بوده و ضمن برخورداري از تجربيات مفيد ديگران، از مدل هاي توصيه شده بانك جهاني، صندوق بين المللي پول و كشورهاي ديگر الگوبرداري نشده باشد.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به آغاز فعاليت هاي مجلس هفتم در سال پاسخگويي افزودند: كليه  دستگاهها و قوا از جمله مجلس بايد در مقابل افكار عمومي پاسخگو باشند. ضمن آن كه بر اساس ساز و كار قانوني دستگاههاي اجرايي بايد در مقابل مجلس نيز پاسخگو باشند. ايشان، نمايندگان مجلس هفتم را به اولويت بندي هدف ها و زمان بندي پي گيري و اجراي اولويت ها توصيه كردند و افزودند: اين كار مي تواند مبناي پاسخگويي منظم به مردم قرار گيرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي، مهلت ۴ ساله خدمتگذاري به مردم را فرصت خوبي براي نمايندگان مجلس دانستند و افزودند: تمام خاطرات خوب ملت ايران از اميركبير، به دوران سه سال مسئوليت او برمي گردد، بنابراين ۴ سال، مهلت كمي نيست به شرط آن كه حتي يك روزش را از دست ندهيد. حضرت آيت الله خامنه اي پرهيز از آرمان گرايي صرف را ضروري خواندند و خطاب به نمايندگان مجلس هفتم افزودند: به وضع موجود قانع نشويد و به دنبال قالب ها و روش هايي بگرديد كه بتوان آرمان هايي حقيقي را با استفاده از آنها عملي ساخت.
ايشان چشم انداز ۲۰ ساله  ايران و سياست هاي اعلام شده را مبناي قانونگذاري مجلس برشمردند و خاطرنشان كردند: اگر همه اركان كشور و دستگاهها به وظايف مشخص شده در اين چشم انداز عمل كنند، ايران ظرف ۲۰ سال به نقطه اوج خود خواهد رسيد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي، با انتقاد از طرح مسأله ذوب شدن در ولايت خاطرنشان كردند: ذوب در ولايت اصولا معني ندارد، چرا كه رهبري هم بايد در اسلام ذوب شود تا احترام داشته باشد؛ بنابراين همه بايد در اسلام و اهدافي كه اسلام براي سعادت ملت ترسيم كرده است و در واقع در ملت ذوب شويم.
ايشان پيگيري استقلال ملي، عدالت اجتماعي، كم كردن شكاف بين فقير و غني و مبارزه با فساد را از وظايف اصلي نمايندگان مجلس خواندند و افزودند: اداره صحيح كشور، متوقف به مبارزه همه جانبه با فساد است.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به تاثير منفي برخي فسادهاي موجود در كمرنگ كردن فعاليتها و اقدامات مثبت انجام شده، افزودند: فساد مالي هرچند محدود باشد مانند ايدز و سرطان گسترش مي يابد و بتدريج همه كشور را از پا مي اندازد.
ايشان نقش مجلس را در مقابله با فساد مهم خواندند و افزودند: چند سال قبل كه بحث مبارزه با فساد مالي مطرح شد توقع اين بود كه مجلس در اين ميدان، نقش آفريني كند، اما اين توقع محقق نشد كه مجلس هفتم بايد با جديت در ميدان مبارزه با فساد، فعاليت كند.
رهبر معظم انقلاب خاطرنشان كردند: البته با دستمال كثيف نمي شود شيشه را تميز كرد، بنابراين بايد در درجه اول مراقب باشيد كه به هيچ وجه به فساد آلوده نشويد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي با توصيه به نمايندگان مجلس به هوشياري در مقابل لغزشگاه هايي نظير مال و ثروت، از تصميم برخي نمايندگان در مورد تجديدنظر در برخورداريهاي بيهوده ناشي از نمايندگي، تشكر كردند و افزودند: هرقدر مي توانيد در پرهيز از اسراف و زياده روي پافشاري كنيد.
ايشان ترجيح دادن مسائل كلي كشور بر مسائل محلي و منطقه اي را ضروري خواندند و با اشاره به نيمه تمام ماندن هزاران طرح در مناطق مختلف كشور، افزودند: از جمله مصاديق ترجيح مصالح كلي كشور، تلاش براي به پايان رساندن اين طرحهاي نيمه تمام است.
حضرت آيت الله خامنه اي، انضباط نمايندگان و حضور كامل در جلسات علني و كميسيونها را لازمه نمايندگي ملت خواندند و افزودند: ان شاءالله اميدي كه مردم به شما بسته اند با فعاليتهاي شما روزبروز بيشتر مي شود كه در اين صورت بنده نيز دعاگوي شما خواهم بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامي همچنين بار ديگر از مردم به خاطر حضور هوشمندانه در انتخابات مجلس هفتم و مقابله با خواست دشمن تشكر و به نمايندگان مجلس هفتم توصيه كردند: براي خدا كار كنيد تا مقام و مسئوليت به دامي براي به هدر رفتن عمرتان تبديل نشود.
در ابتداي اين ديدار، رييس مجلس شوراي اسلامي پيام عميق رهبر معظم انقلاب به مجلس هفتم را منشور كاري نمايندگان مجلس خواند و افزود: نمايندگان مجلس به پشتوانه حضور ملت در انتخابات و متكي بر حمايتهاي هميشگي رهبر معظم انقلاب از قوه قانونگذاري، تلاش مي كنند مجلس مقتدر، مستقل، آگاه، بصير و آزاده را سامان دهند كه ضمن قانونگذاري و نظارت بر اداره امور كشور، خود را در مقابل مردم پاسخگو بداند. آقاي حدادعادل، ايستادگي در مقابل زياده خواهي بيگانگان، ترجيح مصالح عمومي بر منافع حزبي، محلي و فردي را از ديگر هدفهاي نمايندگان مجلس هفتم برشمرد و گفت: تلاش مي كنيم با پيگيري عدالت اجتماعي، مبارزه با فقر و فساد و تبعيض، همكاري با ديگر قوا و استفاده از همه ظرفيتهاي قانوني مجلس روند حل مشكلات مردم را تسريع كنيم كه در اين راه به هدايت رهبر معظم انقلاب، راهنمايي علما و كمكهاي نخبگان فكري و علمي، نيازمنديم.

هشدار دوباره خاتمي به اروپايي ها و آژانس :
ايران قطعنامه خلاف واقع را نمي پذيرد
008238.jpg
دولت - خبرنگار همشهري: سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري برنامه سفر خود را به ماهشهر لغو كرد تا پس از چند هفته وقفه، با خبرنگاران حوزه دولت گفت و گو كند.
مسائل مربوط به آژانس بين المللي انرژي اتمي، پيش نويس قطعنامه آنها در مورد ايران، صدور قطعنامه اروپايي ها عليه ايران و نامه شديداللحن رئيس جمهوري به سران سه كشور اروپايي، مسائل بسيار مهمي بودند كه باعث لغو سفر داخلي رئيس جمهور و برگزاري كنفرانس خبري شدند.
سيد محمد خاتمي پس از پايان جلسه هيات دولت كه در ساختمان حافظيه كاخ سعدآباد تشكيل شد، و مشخص بود محور اصلي گفت و گو هاي وزيران به موضوع اجلاس كنوني شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي اختصاص داشته است در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي به پرسش هاي متعدد آنها در اين زمينه پاسخ داد.
رئيس جمهوري پس از آنكه همه سئوالها را شنيد اقدام به دادن پاسخ كلي كرد، پاسخي كه در جاي جاي آن احساس نگراني و دلخوري از آنچه كه در اجلاس وين مطرح شده و بويژه عدم پاي بندي اروپايي ها به قولهايي كه به ايران داده اند، وجود داشت.
رئيس جمهوري در هر قسمت از سخنانش كه سعي داشت با قاطعيت اعلام كند كه اگر اروپايي ها و آژانس به تعهداتشان عمل نكنند ما هم به تعهدات خود عمل نمي كنيم بلافاصله تاكيد مي كرد كه ما عضو آژانس هستيم، پروتكل را پيش از امضاء اجرا كرده ايم و بر سر تعهدات خود هستيم.رئيس جمهوري در ابتداي شروع سخنش از خبرنگاران خواست تا نسبت به انعكاس مطالبي كه وي در مورد موضع ايران در قبال مذاكرات اخير آژانس مي گويد كاملا با دقت عمل كرده و كلمات بكار رفته را عينا منعكس كنند.
رئيس جمهوري گفت: سير برنامه هسته اي ايران را كمابيش همه مي دانيد، ما برنامه فناوري هسته اي جهت غني سازي اورانيوم براي تهيه سوخت نيروگاه هاي اتمي را داشته، داريم و خواهيم داشت، ايران مصمم است به فناوري هسته اي در مسير صلح آميز دست يابد.
رئيس جمهوري با اشاره به حساسيتي كه در مورد برنامه هسته اي ايران وجود دارد و ادعاهايي كه تاكنون مطرح شده گفت كه از طرح اين مسائل نگراني نداشتيم زيرا عضو آژانس بوديم و قصدي هم براي خروج از آن نداشتيم. بعد هم صحبت شد كه ما پروتكل الحاقي را كه مسائل بازرسي در آن روشن تر و مشخص تر است بپذيريم، با بحث هايي كه انجام شد مسير امضاي پروتكل با بررسي در دولت طي و پس از آن به مجلس مي رود تا در صورت تصويب مجلس به شوراي نگهبان ارسال شود.
رئيس جمهوري تاكيد كرد كه امضاي پروتكل بايد سير قانوني خود را در ايران طي كند و ما هم به هيچ وجه بر خلاف مسير قانوني آن حركت نمي كنيم.
خاتمي با اشاره به نشست مقامات ايراني با وزيران خارجه سه كشور اروپايي در تهران گفت: در اين نشست بحث هاي خوبي مطرح شد، احساس حسن نيت از سوي آنها كرديم، ما توقع اضافي نداشته و نداريم، قصد نداريم كاري غيرقانوني انجام دهيم اما توقع داريم موضوعي خلاف موازين پروتكل و ضوابط جهاني آژانس انرژي اتمي نيز از ما نخواهند.
رئيس جمهوري با تاكيد بر اينكه مسائل هسته اي ايران بيش از آنكه جنبه فني داشته باشد سياسي است و اراده اي سياسي در پشت آن قرار دارد كه عليه ايران بهانه گيري كرده و خواستار جلوگيري از دستيابي ايران به فناوري هسته اي است گفت: دستيابي به سلاح هسته اي پس از طي مراحل دشوار و پيچيده امكان ناپذير است كه ما نه قصد رسيدن به آن را داريم و نه با ۵/۳درصد غني سازي مي توان به آن رسيد.
رئيس جمهوري گفت كه در دكترين دفاع نظامي ما سلاح هسته اي جايي ندارد. خاتمي اضافه كرد: كشور ايران خواستار عاري شدن منطقه و جهان از سلاح هاي هسته اي است و در تمامي مجامع جهاني نيز پيشتاز طرح اين پيشنهاد بوده است اما از فناوري هسته اي مفيد استفاده مي كند زيرا كشورهاي در حال توسعه نمي توانند از اين علم چشم پوشي كنند.
خاتمي گفت كه اگر نيروگاه اتمي هم نداشتيم نيازمند فناوري هسته اي بوديم.خاتمي تاكيد كرد كه مسئله ما دستيابي به فناوري هسته اي خارج از حدود و ضوابط آژانس نيست و ما عضو آژانس هستيم و حتي قبل از امضاي پروتكل الحاقي، آن را اجرا كرديم روي تعهداتي كه اخلاقا نسبت به امضاي پروتكل پذيرفتيم ايستاده ايم و در چارچوب ان.پي.تي عمل مي كنيم، ولي حق مسلم كشورهاي عضو است كه از تكنولوژي هسته اي استفاده كنند. خاتمي تاكيد كرد:  قطعنامه هايي كه بخواهد ما را از اين حق مسلم خود محروم كند معتبر نيست و ضمانت اجرايي ندارد و ما مجبور به اجراي آن نيستيم.
وي گفت: با كشورهاي اروپايي بحث كرديم، به نتايجي هم رسيديم، آنها از ما درخواست هايي داشتند، ما هم داشتيم، مسير مناسبي بود، هنوز هم نمي خواهيم بگوييم كه به موقعيتي رسيده ايم كه نمي خواهيم با اروپايي ها همكاري كنيم و يا با آژانس همكاري نمي كنيم. ما پروتكل را امضا كرده ايم، عضو ان.پي.تي هستيم و آن را اجرا مي كنيم.
خاتمي گفت: ما براي نشان دادن حسن نيت خود هم پروتكل را اجرايي كرديم و هم داوطلبانه فرآيند غني سازي اورانيوم را متوقف كرديم. البته نظر ما اين بود و تاييد شفاهي آقاي البرادعي را هم داشتيم كه غني سازي يعني گازدهي به سانتريفيوژها و نه قطعه سازي و مونتاژ و غني سازي. اينها اصلا جزو غني سازي نبودند و مسئله غني سازي را به قطعه سازي و مونتاژ تعميم دادند و ما آن را با حسن نيت پذيرفتيم. حتي اجازه داديم از تشكيلات نظامي ما بازرسي كنند و فكر نمي كنم بيش از اين بتوان حسن نيت نشان داد.
خاتمي با اشاره به تعهدات انجام شده توسط ايران تعهدات اروپايي ها مبني بر انتقال تكنولوژي هسته اي به ايران و همكاريهاي گسترده منطقه اي و دوجانبه را انجام نشده خواند و گفت: آنها به بهانه هاي مختلف در اين مسير حركت نكردند.
خاتمي افزود: با بحث هاي فراواني كه شد و در بروكسل نيز ادامه داشت بنابراين بود كه پرونده هسته اي ايران در اجلاس ژوئن عادي و مساله فوق العاده از پرونده خارج شود و ما معتقد بوديم كه دوستان اروپايي ما به اين مساله پاي بندند. ولي اكنون نه تنها اين پرونده از دستور كار آژانس خارج نشده بلكه با بازديدهاي جديد روبرو شده ايم در حالي كه همكاريهاي زيادي با آنهاشده و متجاوز از هزار صفحه گزارش به آنها داده ايم.خاتمي افزود: گزارش البرادعي و پيش نويس قطعنامه جديد تناقض هايي با گزارشات بازرسان انرژي اتمي دارد كه ما توقع انعكاس آن را داشتيم ولي منعكس نشده البته گزارش البرادعي جنبه هاي مثبت هم دارد ولي ما توقع اين گزارش را نداشتيم. همچنين قطعنامه اروپايي ها نيز قابل قبول نبود. چيزهايي وارد آن كردند كه حق آنها نبود به آن وارد شوند، مثلا مساله غني سازي چه نسبتي با آب سنگين اراك دارد؟ در حالي كه اين كار در چارچوب ضوابط در حال انجام است و يا مسئله يو.سي.اف در اصفهان كه قرار بود افتتاح آن سال آينده با حضور دبيركل آژانس انجام شود.
رئيس جمهور با اشاره به نامه اي كه براي روساي سه كشور اروپايي نوشته است گفت: ما خواستار همكاري هستيم و قصد لغو آن را نداريم ولي احساس مي كنيم شما قصد انجام تعهدات خود را نداريد و اين به معني آن است كه تعهد يكطرفه نيست. ما اخلاقا تعهد كرديم و داوطلبانه مسائل را پذيرفتيم.
رئيس جمهور افزود: اين تعهد تا زماني براي ما هست كه طرف ما هم به آن پاي بند باشد ولي احساس مي كنيم روند كنوني براي ما هيچ تعهد اخلاقي جهت توقف روند غني سازي و تعليق آن را بوجود نمي آورد هر چند كه نمي خواهيم كاري انجام دهيم ولي فكر مي كنيم وقتي تعهد از يك طرف زيرپا نهاده شود طرف ديگر هم متعهد نيست ولي البته اين به معناي خروج از ان.پي.تي و يا جلوگيري از اجرايي كردن پروتكل نيست. كسي نمي تواند به دولت و مجلس ما دستور دهد بلكه بحث هاي قانوني و روال طبيعي آن انجام مي شود. البته اگر هر چه فضا مناسب تر و بهانه هاي سياسي كمتر شود جنبه فني قضيه بيشتر ديده شده و زمينه براي انجام شدن اين مرحله (تصويب مجلس) آماده تر مي شود.
خاتمي قطعنامه اروپايي ها را بسيار بد و آن را بر خلاف تعهدات اروپايي ها خواند و گفت: اين قطعنامه عبور از چارچوب هاي حقوقي و ناقض چارچوب هاي كشورمان است.
رئيس جمهور تاكيد كرد كه اگر اين روند ادامه يابد مشكلات بيشتري بر سر راه همكاري ما با اروپايي ها ايجاد خواهد شد. وي افزود: پس از ارسال نامه من، تعديل هايي در پيش نويس قطعنامه انجام شد كه جوابگوي خواست ما نيست. خاتمي ابراز اميدواري كرد كه دو طرف به يك روش منطقي و دور از فشارهاي سياسي دست يابند.وي با ابراز تعجب از نحوه برخورد

رئيس شوراي شهر:
شخصيت شهيد چمران را بايد به جوانان معرفي كنيم
گروه شهري: شهيد دكتر مصطفي چمران شخصيت علمي، عرفاني، سياسي، نظامي و فرهنگي و هنري بود كه نسل كنوني به دليل قصور نسل گذشته در شناساندن وي، كمتر او را مي شناسند.
به گزارش روابط عمومي شوراي شهر، مهندس مهدي چمران رئيس شوراي اسلامي شهر تهران ديروز در جمع خبرنگاران به مناسبت سالگرد شهادت دكتر مصطفي چمران با اشاره به اينكه شهيد دكتر چمران در سي و يكم سال ۱۳۶۰ در محلي به نام دهلاويه (۸ كيلومتري جاده سوسنگرد - بستان) به همراه دو تن از فرماندهان نظامي به شهادت رسيد. افزود: دكتر از بزرگترين دانشمندان و نوابغ فيزيك و فيزيك پلاسما در زمان خود بود. وي از علم، در راه رضاي خدا و تكامل روحاني و معنوي استفاده مي كرد و از نظر سياسي جزء فعالترين افراد بود.
وي در واقعه ۳۰ تير و ۲۸ مرداد در دانشگاه تهران حضور داشت. مبارزات شهيد چمران به سالهاي قبل از انقلاب بر مي گردد. شهيد چمران به دليل مبارزات سياسي، در رژيم شاه با حكم غيابي به اعدام محكوم شده بود، به همين دليل نمي توانست به ايران بيايد.
چمران افزود: فعاليت هاي نظامي اين شهيد بزرگوار بر كسي پوشيده نيست، زماني كه ورود او به ايران ممنوع بود به جنوب لبنان رفت و در آنجا به تربيت و آموزش جوانان لبناني پرداخت. كه در نهايت نتيجه اين آموزش ها منجر به آزادسازي جنوب لبنان شد.
وي خاطرنشان كرد: بعد از انقلاب هم به عنوان وزير دفاع و مشاور امام(ره) براي فرونشاندن غائله هاي مختلف در سراسر كشور حضور داشت. زماني كه نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي بود به كردستان و خوزستان رفت و موفق شد با به كارگيري نيروهاي داوطلب جنگ هاي نامنظم، شهر اهواز را از سقوط حتمي نجات دهد.
چمران گفت: شهيد چمران يك دانشمند، هنرمند و خلاق در طراحي تسهيلات نظامي بود. اولين زيردريايي ايراني را ايشان طراحي كرد. موشك هاي زيرآبي، پل هاي شناور، نفربرهاي كوچك و اتومبيل هاي نيمه شني... از جمله طرح هاي ايشان بود.
چمران در ادامه به آثار ادبي، فرهنگي و هنري شهيد چمران اشاره كرد و افزود: بنياد شهيد چمران سعي در جمع آوري آثار اين شهيد كرده است، و پس از سال ها، توانست بيش از هزار قطعه عكس و اسلايد و ۴۰۰ نوار سخنراني و دستنوشته هاي وي را گرد آوري كند.
همچنين بيش از ۱۲ جلد كتاب و يادنامه از ايشان به چاپ رسيده است.
چمران در پاسخ به اينكه اگر شهيد چمران زنده بود، چه مي كرد گفت: ايشان معتقد بود هر جا كه ظلم و ستم بيداد مي كند بايد آنجا حاضر باشد. پس اگر امروز در ميان ما بود جايي مي رفت كه ظلم زياد است.
چمران افزود: شهيد دكتر چمران معتقد بود انقلاب ايران عمق استراتژي همه مسلمانان دنياست.

آخرين رايزني ها در وين درباره ايران
گروه سياسي: عليرغم بحث هاي فشرده در شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي نه تنها اعضا هنوز بر سر يك قطعنامه به توافق نرسيده اند بلكه تاكنون سه كشور اروپايي انگليس، فرانسه و آلمان مجبور شده اند دوباره پيش نويس قطعنامه پيشنهادي خود را تغيير دهند.
شواهد نشان مي دهد كه در نهايت بحث بر سر فعاليت هاي هسته اي ايران به صدور قطعنامه اي خواهد انجاميد كه اسكلت اصلي آن از سوي سه كشور اروپايي مذكور تهيه مي شود. از اين روي تاكنون آمريكا از يك سوي و كشورهاي غير متعهد عضو شوراي حكام از سوي ديگر فشار سنگيني را متوجه سه كشور مذكور وارد ساخته اند به گونه  اي كه آنها مجبور شدند با انجام تعديل ها و تغييراتي ديگر سومين پيش نويس قطعنامه خود را فراهم كنند.
تا هنگام تهيه اين گزارش هنوز پيش نويس سوم منتشر نشده است. اما خبرهاي وين حاكي از آن است كه اگر چه آمريكا در طي اين مدت تا حدودي نرم تر شده است، اما همچنان معتقد است كه ايران به تعهدات خود به ان.پي.تي پايبند نبوده و در فعاليت هاي هسته اي تهران انحراف از اهداف صلح آميز ديده مي شود.
بدين ترتيب آمريكا برآن است تا در قطعنامه مذكور به طور صريح ضمن محكوميت ايران، مكانيزم زمانبندي براي تهران برقرار شود از ديگر سوي ضمن تعيين ضرب الاجلي براي ايران به صراحت عمليات راكتور آب سنگين اراك قطع شود.
اما غير متعهدها كه نظرشان ديروز طي بيانيه اي رسمي منتشر شد معتقدند ايران به ان. تي. پي پايبند بوده و به غيراز دو ابهام كه يكي مربوط به منبع يا منشاء آلودگي هاي كشف شده ناشي از اورانيوم غني شده و ديگري اطلاعات تكميلي در مورد سانتر يفوژ p2 است، تهران مشكلي ندارند. غيرمتعهدها بر اين باورند كه در مورد ابهام نخست همكاري ديگر كشورها كه به نوعي در ارتباط هسته اي با ايران بوده اند از اهميت بسزايي برخوردار است .در مورد سانتريفوژهاي p2 نيز اطلاعات ارائه شده از ايران مي تواند به شفافيت و زدودن ابهامات كمك كند.
اروپايي ها نيز برخلاف آمريكايي ها معتقدند كه مسائل مربوط به فعاليت هاي هسته اي ايران در قالب آژانس هسته اي انرژي اتمي قابل حل است و نبايد گستره آن را از اين محدوده خارج كرد.
حسين موسويان دبير كميته سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي نيز كه در وين بسر مي برد معتقد است كه در مواضع اروپا و آمريكا بر روي پرونده هسته اي ايران تفاوت هايي وجود دارد.
اما در مورد آستانه تحمل اروپا از اين فشار دو سويه، يك ديپلمات مالزيايي مستقر در وين مي گويد كه اروپايي ها تاكنون توانسته اند بر سر موضوع لغو زمانبندي براي تهران و توقف پروژه آب سنگين اراك، نطنز تا حدود ناچيزي موضع آمريكايي ها را متعادل كنند. وي در عين حال بر اين باور است كه در نهايت محتواي پيش نويس قطعنامه سوم را نحوه تفاهم آمريكا با سه كشور اروپايي طراح پيش نويس قطعنامه شكل خواهد داد.
بازتاب سخنان خاتمي
در خصوص بازتاب نامه سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري اسلامي ايران درباره اجلاس اخير شوراي حكام و رفتار ايران نسبت به تصويب قطعنامه اي نامتعارف، دبير كميته سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي گفت: نامه رئيس جمهوري محرمانه است و من مجاز به ارائه جزئيات آن نيستم. اما تهران در نهايت در انتظار پاسخ آنها و سومين تغيير در متن قطعنامه مورد نظر سه كشور اروپايي است.
ريچارد بوچر سخنگوي وزارت خارجه آمريكا در اين خصوص طي اظهار نظري بدون اشاره به نام سيد محمد خاتمي گفت: با تهديد كردن به جايي نمي توانيم برسيم. وي كه اظهاراتش در سايت وزارت خارجه آمريكا منعكس شده است افزود: ايران تعهداتي دارد كه بايد انجام دهد.
خبرگزاري فرانسه نيز به نقل از كنت بريل ديپلمات آمريكايي مستقر در وين نوشت: تهديد ايران به كاهش همكاري هايش با آژانس نشانگر آن است كه آنها چيزهايي براي پنهان كردن دارند.
وي افزود: از اين روي من تصور مي كنم كه ما شاهد فشار و تهديد تمام عيار دولت و نمايندگان ايران در اجلاس شوراي حكام هستيم.
يك ديپلمات غربي نيز در وين گفت: اروپايي ها هنوز نتوانسته اند با بهره گيري از نامه خاتمي، آمريكايي ها را نرم تر كنند.
رفع نگراني
اظهار نظرات مقامات ارشد ايران ودر پي آن نامه رياست جمهوري به سه كشور اروپايي اين نگراني را در محافل ديپلماتيك بوجود آورد كه ايران شايد از ان.پي.تي. خارج شود. ديروز رئيس مركز تحقيقات فيزيك نظري ايران اظهار داشت كه آمريكا، البرادعي و اسرائيل باعث شدند تا NPT براي هميشه بميرد و به خاك سپرده شود. محمد جواد لاريجاني گفت: گزارش البرادعي نشان داد كه نبايد با اين آژانس بر اساس صداقت و شفافيت رفتار كرد بلكه بايد با عوام فريبي با آنها تعامل داشت.
خرازي: مجلس هفتم با دوره پيش تفاوت دارد
وزير امور خارجه ايران نيز ديروز گفت: به اروپايي ها تأكيد شده است كه در زمينه پرونده هسته اي ايران، مجلس هفتم شوراي اسلامي همانند مجلس ششم نمي  انديشد و اين موضوعي است كه بايد در محاسبات مدنظر قرار گيرد.
وي كه در بازگشت از اجلاس وزراي خارجه كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي با خبرنگاران سخن مي گفت ضمن مروري بر وقايع چند روز اخير در وين در مورد تصويب پروتكل الحاقي به پيمان منع و تكثير سلاحهاي هسته اي در مجلس شوراي اسلامي گفت: هنوز زمان ارائه لايحه مربوط به پروتكل الحاقي به مجلس هفتم فرا نرسيده و نبايد توقع داشت كه مجلسيان به سرعت آن را تصويب كنند.
در حالي كه مجموعه اين سخنان به شايعات مبني بر خروج ايران از پيمان NPT و احتمال عدم تصويب آن در مجلس شوراي اسلامي قوت مي بخشيد، حسين موسويان كه عملا هدايت تيم ديپلماتيك ايران در وين را برعهده دارد گفت: ايران به همكاريهاي خود با آژانس ادامه مي دهد. وي در عين حال تأكيد كرد كه اقدامات بعدي ايران منوط به نتايج حاصل از نشست اين هفته ۲۵ عضو شوراي حكام آژانس است. موسويان تصريح كرد كه ايران از NPT خارج نمي شود.

حسين موسويان:
محاكمه مظنونان القاعده در ايران نزديك است
ايران مظنونان القاعده را به آمريكا تحويل نمي دهد
خبرگزاري رويتر ديروز به نقل از حسين موسويان دبير كميته سياست خارجي شوراي امنيت ملي كه اكنون در وين به سر مي برد گزارش داد، ايران به زودي گروهي از اعضاي القاعده را كه مظنون به طراحي حملات تروريستي در داخل كشور هستند، محاكمه مي كند.
به گفته موسويان، اين مظنونان از اعضاي رده مياني القاعده هستند كه همچنان در زندان تحت بازجويي قرار دارند.او به خبرنگاران در وين گفت، اين شبه نظاميان عليه امنيت ملي ايران توطئه كرده و قصد انجام فعاليت هاي تروريستي داشته اند.
موسويان در پاسخ به اين سئوال كه چرا محاكمه اين افراد در ايران آنقدر طول كشيده است گفت: محاكمه اين افراد نزديك است و روند كار در جريان است. ابتدا مرحله بازجويي بايد پايان يابد.
موسويان تحويل مظنونان القاعده به كشورشان را ممكن دانست اما گفت، اين كار به بعد از محاكمه و به نتايج محاكمه بستگي دارد، اما ايران اگر بخواهد به كشوري تحويل دهد آن ها را به كشورهاي خودشان تحويل مي دهد نه آمريكا.

مريم رجوي امروز محاكمه مي شود
دادگاه «مريم رجوي» همسر سركرده منافقين، امروز در فرانسه برگزار مي شود،  به همين علت ۲۰۰ نفر از اعضاي خانواده هاي عناصر منافقين صبح ديروز در برابر سفارت فرانسه اجتماع كرده و خواستار برخورد قاطع با اين گروه تروريستي شدند.به گزارش ايرنا، «آلكس لامك» سفير فرانسه در تهران با حضور در جمع معترضين قول داد كه محاكمه علني و عادلانه باشد.

اصلاح طلبان و انتخابات
احمد شيرزاد نماينده مجلس ششم در خصوص برنامه ريزي آينده اصلاح طلبان براي انتخابات رياست جمهوري گفت: در شوراي هماهنگي جبهه دوم خرداد بحث هايي در اين خصوص بوده ولي هنوز نتيجه آن اعلام نشده است.به گزارش ايرنا، شيرزاد افزود: اين بحث هنوز به صورت كلي از سوي اصلاح طلبان مطرح نشده است.وي افزود: در حال حاضر احزاب و گروه ها وظيفه خودشان را انجام مي دهند و چنانچه در آينده ائتلاف و هماهنگي وجود داشته باشد، اعلام خواهد شد.

اجلاس وزيران خارجه كنفرانس اسلامي پايان يافت
سي ويكمين اجلاس وزيران خارجه سازمان كنفرانس عصر ديروز پس از سه روز بحث و بررسي مسائل جهان اسلام در استانبول به كار خود پايان داد.
به گزارش ايرنا از استانبول در بيانيه پاياني با اشاره به اين كه كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي در زمينه توسعه و اصلاحات به يكديگر كمك خواهند كرد، تأكيد شده است كه اين اصلاحات بايد از درون صورت بگيرد.
در بيانيه بر حق مسلم جمهوري اسلامي ايران در استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي تأكيد شده و در مقابل اتهامات وارده از سوي برخي محافل، در رابطه با استفاده صلح آميز از انرژي اتمي، با جمهوري اسلامي ايران اعلام همبستگي شده است.
در بخش ديگري از اين بيانيه اقدامات رژيم صهيونيستي به شدت محكوم شده و آمده است: اين رژيم همچنان به حملات وحشيانه خود عليه اماكن مقدس و مردم مظلوم فلسطين ادامه داده و سياست اخراج فلسطينيان از سرزمين هاي اشغالي و جايگزين كردن يهوديان را اجرا مي كند.
در بخش مربوط به مسئله عراق نيز آمده است: كشورهاي اسلامي خواستار پايان يافتن اشغال خاك عراق و انتقال حاكميت به مردم آن كشور هستند.
بيانيه تأكيد كرده است كه روند سياسي تشكيل دولت منتخب در عراق بايد شفاف و دربرگيرنده حقوق همه اقشار آن كشور باشد و در اين ميان كشورهاي اسلامي از قطعنامه ۱۵۴۶ شوراي امنيت سازمان ملل حمايت مي كنند.
در بيانيه پاياني اجلاس وزيران خارجه سازمان كنفرانس اسلامي ضمن محكوم شدن هرگونه اعمال تروريستي تأكيد شده است كه دين اسلام هيچ ارتباطي با اقدامات تروريستي كه موجب مرگ غيرنظاميان شود، ندارد و تروريسم را نبايد با هيچ دين، ملت و تمدني مرتبط دانست.
سي ويكمين اجلاس وزيران امور خارجه كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي از روز دوشنبه در استانبول برگزار شد.
در اين اجلاس ضمن انتخاب دبيركل جديد سازمان رياست دوره اي اجلاس وزيران كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي از ايران به تركيه منتقل شد.

اظهارات رئيس دادگستري تهران در مورد پرونده هاي مهم قضايي
رئيس  دادگستري  استان  تهران  به مناسبت  هفته  قوه  قضاييه  درجمع  خبرنگاران ، دبيران  و مسئولان  بخش هاي  خبري  سازمان خبرگزاري  جمهوري  اسلامي حضور يافت ، و با پاسخ  به سئوال هاي  آنان ، نقش  دستگاه قضايي  در كاهش  آسيب هاي  اجتماعي  در جامعه  را تشريح  كرد.
حجت الاسلام  والمسلمين  عباسعلي  عليزاده  با توجه  دادن  خبرنگاران  ودبيران  خبر به  انواع  آسيب هاي  اجتماعي  همچون  فساد اخلاقي ، افزايش  سن ازدواج ، طلاق  و تعداد معتادان  در جامعه ، خطاب  به  آنان  گفت : اگر سه  مسئله عمده  يعني  سن  ازدواج ، بيكاري  و معضل  اعتياد حل  شود، ساير مشكلات  نيزمرتفع  خواهد شد.
وي  در پاسخ  به  اين  سئوال  كه  آيا تاكنون  تاثيرات  احكام  قضايي  در جامعه مورد بررسي  قرار گرفته است ؟ گفت : قاضي  حق  ندارد در رسيدگي  به  پرونده هامصلحت انديشي  كند و براساس  مصلحت  و تاثيرات  اجراي  حكم  در جامعه  راي  دهدچرا كه  در اينصورت  نمي تواند حكم  صحيح  و منطقي  صادر كند.
وي  كه  يكي  از دو قاضي  داراي  نشان  عدالت  در كشور است ، افزود: مديران دادگستري  نيز در برخي  مواقع  مي توانند بررسي  كنند كه  در نحوه  اجراي  حكم به گونه اي  عمل  كنند تا احكام  طوري  اجرا شود كه  تنش  اجتماعي  به دنبال  نداشته باشد.
عليزاده  به  عنوان  مثال  بر احضار نكردن  دانشجويان  از سوي  دادگاه انقلاب  تأكيد كرد و ادامه  داد: در حالي  كه  مجدانه  اين  مهم  را در نظرداريم  اما شنيده  مي شود كه  دو دانشجو به  دادگاه  انقلاب  احضار شده اند درصورتي  كه  پس  از پيگيري  موضوع ، مطلع  شدم  كه  دانشگاه  مربوطه  مستقيما ازدانشجويان  خود شكايت  كرده  و اين  افراد نيز اقرار كرده اند، حال  چگونه مي توانيم  براساس  قانون  عمل  نكنيم ؟
رئيس  كل  دادگستري  استان  تهران  در بخش  ديگري  از سخنانش  درباره  اين كه بحث  مبارزه  با مفاسد اقتصادي  به  كجا انجاميد و چرا قوه  قضاييه  هم اكنون بطور جدي  در اين  زمينه  كار نمي كند؟ گفت : ما دراين باره  به  وظيفه  قانوني خود عمل  كرديم  و تمامي مواردي  كه  سازمان  بازرسي  كل  كشور به  دادگستري ارسال  كرده بود، رسيدگي  شد و هم اكنون  نيز پرونده اي  نداريم .
وي  با اشاره  به  دستور مقام  معظم  رهبري  به  سران  سه  قوه  در اين  ارتباط افزود: در اين  ماجرا قرار بود قوه  قضاييه  آخرين  مرجع  رسيدگي  باشد در حالي كه  پرونده اي  به  ما ارسال  نكردند كه  ما رسيدگي  كنيم .
حجت الاسلام  عليزاده  درباره  وضعيت  پرونده  زهرا كاظمي گفت : پس  از بروزحادثه ، هياتي  از سوي  رياست  قوه  قضاييه  تعيين  شد و اين  هيات  پس  از نشستهاي مختلف ، گزارشي  تهيه  و ارائه  كرد. وي  با بيان  اين كه  دادگاه  مربوط به  اين  پرونده  در تاريخ  ۲۷ تيرماه برگزار خواهد شد، افزود: قاضي  در حال  مطالعه  پرونده  است  و اظهار نظردرباره  محتويات  پرونده  را زود مي داند.
وي  همچنين  در پاسخ  به  سئوالي  در خصوص  نتيجه  دادگاه  تجديد نظر عباس عبدي  اظهار داشت : اين  دادگاه  مربوط به  بخش  دال  (سري ) پرونده  است  و سعي بر اين  است  كه  دادگاه  تجديد نظر كه  داراي  سه  قاضي  است ، پرونده  را كاملا موشكافي  كند.
وي  افزود: من  به  قضات  توصيه  كردم  كه  به  هرچه  رسيديد بدون  هيچ ملاحظه اي  راي  دهيد.
حجت الاسلام  والمسلمين  عليزاده  در پاسخ  به  سئوال  ديگري  از سوي خبرنگاران ، درباره  نحوه  رفتار دادگستري  با افرادي  كه  سياسي  خوانده مي شوند گفت : دستگاه  قضايي  وارد سياست  نمي شود و اگر جايي  مطرح  مي شود كه افرادي  به  دلايل  سياسي  زنداني  شدند، گمان  آنهاست .
وي  تأكيد كرد كه  ما براساس  قانون  عمل  مي كنيم ، وقتي  قانون  عوض  شدما نيز متناسب  با آن رفتار مي كنيم . حرف  ما اين  است  كه  جرم  سياسي  درقانون  جمهوري  اسلامي تعريف  نشده است .
عليزاده  ادامه  داد: اگر جرم  سياسي  تعريف  شود ما هم  براساس  آن عمل خواهيم  كرد و اگر خلاف  كرديم  ما را سرزنش  كنيد.

آيت الله هاشمي رفسنجاني:
طرح خاورميانه بزرگ مهمترين چالش با آمريكا است
قم - خبرگزاري جمهوري اسلامي: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در حال حاضر چالش اصلي ما با آمريكا طرح خاورميانه بزرگ است كه مي خواهد همه خاورميانه را با فرهنگ و دموكراسي آمريكايي بسازد.
آيت الله هاشمي رفسنجاني ديروز در ششمين اجلاسيه اساتيد سطح عالي و خارج حوزه علميه قم افزود: اكنون همه بحث هاي اينها در اجلاس سران هشت كشور صنعتي در آمريكا در خصوص ما و انقلاب اسلامي است كه دنيا را تكان داده است.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه با پيروزي انقلاب اسلامي مركز استكبار از حالت دفاعي خارج و حالت تهاجمي به خود گرفت تصريح كرد: استكبار و در رأس آن آمريكا پس از ۱۱ سپتامبر به خود لرزيد و با سربازگيري كامل تصميم گرفتند تا اسلام را مورد تهاجم همه جانبه قرار دهند كه خوشبختانه تا امروز همه اين اقدامات شكست خورده است.
وي افزود: آنها تهاجم را آغاز و ما را به عنوان محور تهاجم محاصره كردند ولي اكنون در عمل خود آمريكا محاصره شده و در منطقه تحت فشار است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه ما كارهايمان را خيلي خوب انجام مي دهيم و آمريكا مجبور شده است به نيابت از انقلاب اسلامي دشمنان اين انقلاب را سركوب و خود را ذليل كند، افزود: اكنون ذليل ترين كشور آمريكا است، چون در همه جا دشمن را در مقابل خود مي بيند و در همه جا تحت فشار است.

سياسي
اجتماعي
اقتصادي
خارجي
شهري
ورزش
ورزش جهان
صفحه آخر
همشهري ضميمه
بازارچه همشهري
همشهري ايرانشهر
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   خارجي   |   سياسي   |   شهري   |   ورزش   |   ورزش جهان   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |