در نخستين جشنواره ملي تقدير از سازمان هاي غيردولتي پيشگيري از اعتياد مطرح شد
رئيس جمهوري: اعتياد جرم نيست
گروه اجتماعي: نخستين جشنواره ملي تقدير و تجليل از سازمان هاي غيردولتي پيشگيري از اعتياد با حضور جمع كثيري از مسئولين، رياست مجلس شوراي اسلامي، نماينده دفتر مبارزه با موادمخدر سازمان ملل و گروه هاي مختلف از تشكل هاي مردمي مبارزه با اعتياد در سالن همايش هاي بين المللي صداوسيما برگزار شد.
سيد محمدخاتمي رييس جمهوري در ديدار با شركت كنندگان در اين جشنواره ضمن تقدير از تلاش هاي آنها گفت: نبايد با اعتياد به عنوان يك جرم برخورد شود. وي خاطرنشان كرد: اعتياد يك بيماري است كه بدون توجه به مسائل اقتصادي و اجتماعي مبارزه با آن راه به جايي نخواهد برد.
به گزارش خبرنگار همشهري: دكتر حدادعادل رييس مجلس شوراي اسلامي طي سخناني در اين جشنواره ضمن اشاره به جايگاه تشكل هاي مردمي و نقش موثري كه مي توانند در اداره كشور داشته باشند گفت: ملت هايي كه از سابقه ديرينه و تاريخي ماندگار برخوردار هستند، قطعا حضور و شايستگي هاي مردمي در دوام آنها نقشي موثر داشته است. ملت ايران نيز كه همچون درختي كهن و برومند در جهان ايستاده قطعا از حضور و تشكل هاي مردمي بهره مند بوده است.
وي افزود: گروه هايي از جوانمردان كه دستگيري از نيازمندان را وظيفه خود مي دانستند و آيين هاي مخصوصي داشتند و آن را در فتوت نامه هاي خود نگاشته اند. آنچه مسلم است در جامعه ما مردم هميشه به صورتي اعلام نشده و نامكتوب براي خدمت متشكل بوده اند. آنچه شكل جديد دارد تشكل هاي مردمي است و بعضي از قوانين و مقررات كه شكل جديد دارد.
رييس مجلس شوراي اسلامي افزود: تشكل هاي مردمي بايد تلاش كنند كه مستقل باشند، از دولتي شدن پرهيز كنند و با گسترش بيش از حد خود، كارايي شان از دست نرود. اما حقيقت نيز اين است كه دولت بدون مردم نمي تواند وظيفه خود را انجام دهد به خصوص در مقابله با پديده هايي مانند موادمخدر كه محصول دنياي جديد است.
وي همچنين خطاب به تشكل هاي مردمي افزود: من در طول چهار سال گذشته در ديدارهايي كه با موكلان خود داشتم هميشه شاهد درد خانواده هايي بوده ام كه يكي از اعضاي آنها معتاد بوده، زنان جواني كه همسران معتاد داشته اند و كانون هاي گرم خانواده شان متلاشي شده است. كودكان بي سرپرست بدون مسكن و سرپناه.
دكتر حدادعادل در ادامه افزود: متأسفانه كشور ما در منطقه اي قرار گرفته كه گذرگاه عبور موادمخدر است و در همسايگي ما نيز هيچ كشوري به طور جدي به دنبال مبارزه با اين پديده شوم نيست. تاريخ فعاليت ها و مبارزاتي كه كشور ما داشته به درستي نشانگر تلاش هايي است كه در اين زمينه صورت گرفته و شهدا و جانبازان بيشماري نيز در اين مبارزه برجاي مانده است.وي افزود: ما بايد نفرت از موادمخدر را به يك فرهنگ تبديل كنيم و اين نياز به عزم ملي دارد و ما نيز در جايگاه مجلس شوراي اسلامي آمادگي داريم كه قانون هاي لازم را در اين خصوص به تصويب برسانيم.
دكتر هاشمي دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر نيز در اين همايش گفت: گروه هاي مردمي به دليل مشاركت داوطلبانه و نوع علاقه و انگيزه اي كه دارند مي توانند در تحقق هدف مبارزه و پيشگيري نقشي اساسي داشته باشند. باتوجه به اينكه موادمخدر پديده اي چند وجهي است لذا مبارزه با آن مستلزم مشاركت همگاني است و از بالاترين تا پايين ترين سطوح اجتماعي بايد در اين موضوع درگير شوند.
در اين همايش همچنين پيام آنتونيو مارياكاستا مدير اجرايي دفتر مقابله موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد خوانده شد. در اين پيام تعداد مبتلايان به موادمخدر براساس گزارش جهاني ۱۸۵ ميليون نفر تخمين زده شده كه معادل ۳ درصد كل جمعيت جهان است.
«كاستا»، همچنين اعلام كرده است: درمان، راهكاري موثر به واقع پيامي دوجانبه است. اين پيام هم نويد كمك و اميد به آينده اي بهتر براي مصرف كنندگان موادمخدر و خانواده هاي آنها و هم متضمن فوايد درازمدت براي جامعه است.
وي همچنين در پيام خود آورده است: بر مبناي يافته هاي تحقيقاتي، درمان مي تواند تا ۸۰ درصد از فعاليت هاي مجرمانه و بين ۳۰ تا ۵۰ درصد از مراجعات به بيمارستان ها را بكاهد.
همچنين در ازاي هريك دلار كه صرف درمان شود هزينه هاي مرتبط با جرائم موادمخدر بين ۴ تا ۷ دلار كاهش مي يابد. اگر صرفه جويي در هزينه هاي درماني را به اين مبلغ بيافزاييم اين نسبت به ميزان ۱ به ۱۲ بالغ خواهد شد.
|