رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام:
تنگ نظري در صنعت نفت ما را از امكانات دنيا دور مي كند
وزير نفت : اقتصاد ايران بايد به صنعت نفت متكي شود نه درآمدهاي نفتي
|
|
گروه اقتصادي: هيچ نقطه دنيا مانند ايران در منطقه استعداد توسعه در زمينه انرژي را ندارد و ما بايد از اين موقعيت استفاده كنيم و هنوز نتوانسته ايم اين موقعيت بازار و مركزيت ايران را تثبيت كنيم.
اكبر هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در مراسم پاياني نمايشگاه نفت، گاز و پتروشيمي ديروز با اعلام اين مطلب افزود: تنگ نظري ها و كوته بيني ها در صنعت نفت زيان وارد مي كند و دست ما را از امكانات موجود دنيا دور نگاه مي دارد. ما از نظر منابع و شرايط منطقه اي در سطح بالايي هستيم و بايد قدر آن را بدانيم.
هاشمي رفسنجاني ديروز همچنين در مراسم جشنواره ملي كارآفرينان صنعت نفت در محل دائمي نمايشگاه ها افزود: آينده توسعه جهان به انرژي وابسته است و انرژي مهمترين مسئله دنياي امروز است.
وي تأكيد كرد: امروز دنيا به سوي جهاني شدن حركت مي كند و ما نيز بايد خودمان را با ديگران همسطح كنيم و با رقيبان هم وزن شويم تا بتوانيم از موجوديت خود دفاع كنيم. ارتقاي سطح علمي و توانايي صنعتي ايران امكان حضور در صحنه هاي جهاني را فراهم مي كند.
سياست ما توليد كالاهاي نفتي است
در اين مراسم، مهندس بيژن زنگنه وزير نفت با تأكيد بر اينكه اقتصاد ايران بايد به صنعت نفت متكي شود و نه درآمدهاي نفتي گفت: سياست ما در صنعت نفت و توليد كالاهاي نفتي اين است كه چيزي نسازيم كه مشتري اول و آخر آن خودمان باشيم.بايد محصولاتمان با استانداردهاي روز جهان توليد شود.
وي با اشاره به حضور هزار و صد شركت داخلي و خارجي در نمايشگاه نهم تسهيل روابط ميان شركت هاي داخلي و خارجي را از جمله اهداف اين نمايشگاه اعلام كرد.
وي افزود: تاكنون در بخش دريايي ۱۶ ميليارد دلار، در بيع متقابل ۱۹ ميليارد دلار، در طرح هاي پتروشيمي ۱۱ ميليارد دلار و در مجموع ۴۶ ميليارد دلار در بخش صنايع نفتي سرمايه گذاري شده است.
اين مراسم با اهداي جوايزي به برگزيدگان صنعت نفت كشور در بخش هاي گوناگون خاتمه يافت.
مركز استراتژيك نفت، گاز و پتروشيمي منطقه
نهمين نمايشگاه نفت، گاز و پتروشيمي امسال در شرايطي پايان يافت كه در ظاهر تفاوت چنداني با ديگر نمايشگاه هاي قبلي نداشت. تنها تفاوت چشمگير حضور و مشاركت تعداد بيشتري از شركت هاي داخلي و خارجي فعال در اين بخش است. اما نگاهي عميق تر به نمايشگاه يك تحول كيفي را نيز نشان مي دهد.در نمايشگاه امسال همه شركت هاي فعال و صاحب نام جهان در بخش نفت و گاز شركت داشتند. بجز شركت هاي صاحب نام آمريكايي هيچ شركت مهم فعال موجود در بخش نفت و گاز جهان در نمايشگاه غايب نبود امسال حتي از اسپانيا نيز براي نخستين بار يك گروه از شركت هاي فعال در صنعت نفت در غرفه اي جداگانه شركت كرده بودند.
حضور جدي شركت هاي خارجي نشانه اهميت بازار ايران است. اين مسئله و شرايط رقابتي كه فراهم آمده فرصت ارزشمندي براي بهره برداري هوشمندانه به سود توسعه منابع نفتي كشور است.علاوه بر اين در بين ديداركنندگان از نمايشگاه امسال اتباع ديگر كشورها نيز حضور داشته اند، بسياري از دست اندركاران صنعت نفت در منطقه نيز از اين نمايشگاه ديدن كرده اند.
برخي از شركت كنندگان خارجي در گفتگو با خبرنگار ما از اين امر به عنوان يك نكته قوت و روند بين المللي شدن واقعي اين نمايشگاه نام بردند.
اكثر شركت كنندگان خارجي از نمايشگاه امسال اميدوار رفتند و در انتظار فرصت هاي بيشتر براي حضور در بازار ايران تهران را ترك كردند.
آلبرتو سانز يكي از نمايندگان شركت هاي اسپانيايي در گفتگو با خبرنگار ما بازار ايران رايك بازار كليدي دانست و تأكيد كرد در نخستين حضور خود در نمايشگاه تهران دست آوردهاي خوبي داشته و در انتظار نمايشگاه بعدي است.
وي گفت: نمايشگاه تهران يك نمايشگاه مهم است و بازديدكنندگان از آگاهي كافي برخوردارند و از ديگر كشورها از جمله كشورهاي خليج فارس نيز افرادي از نمايشگاه ديدن كردند.
وي از مذاكرات خود با طرف هاي تجاري در زمينه هاي مورد علاقه خبر داد و گفت: مشترياني از قبل در ايران داشتيم، افراد ديگري نيز مراجعه و مذاكره كردند كه در انتظار فرصت هاي بهتري در اين بازار هستيم.وي كه نماينده شركت سازنده شيرآلات صنعتي است تأكيد مي كند برنامه ريزي درازمدت براي حضور در يك بازار ضروري است، تا اعتماد نباشد و اطمينان طرف مقابل جلب نشود موفقيتي حاصل نمي شود.
يكي ديگر از شركت كنندگان اسپانيايي تأكيد مي كند كه ايران به يك مركز استراتژيك براي نفت، گاز و پتروشيمي تبديل شده است و نمايشگاه فرصت هاي زيادي براي وي و شركت متبوعش فراهم كرده است.
آلن استوت مدير شركت بريتيش گاز در ايران نيز از نمايشگاه راضي است و تأكيد مي كند به دليل فعاليت در زمينه گاز تنها با شركت هاي فعال در اين زمينه از جمله شركت ملي گاز ارتباط داشته و گفتگوها سازنده بوده است.
كسري بودجه واردات بنزين
هنوز منبع تأمين كسري بودجه يك ميليارد دلاري واردات بنزين در سال جاري مشخص نشده است.
آقايي معاون وزير نفت و رئيس سازمان پالايش و پخش فراورده هاي نفتي در حاشيه نمايشگاه در گفتگو با خبرنگاران اعلام كرد كه تا پايان برنامه چهارم حدود ۵/۱۲ ميليارد دلار در طرح هاي توسعه و بهبود توليد پالايشگاه هاي كشور هزينه مي شود و توان توليد بنزين به دو برابر شرايط فعلي كه ۳۹ ميليون ليتر روزانه توليد مي شود خواهد رسيد.
وي تأكيد كرد كه برنامه ريزي براي رشد توليد با مصرف بهينه بايد هماهنگ باشد در غير اين صورت توليد براي مصرف داخلي كافي نيست و امسال با نرخ رشد فعلي ميزان واردات افزايش مي يابد.
وي گفت: با افزايش قيمت جهاني بنزين در حال حاضر حدود يك ميليارد دلار كسري بودجه براي تأمين نياز واردات شش ماهه دوم با مشكل روبرو هستيم.
|