دانشمندان سرگرم مطالعه عكس هاي شگفت آوري هستند كه فضاپيماي كاسيني از حلقه هاي كيوان گرفته است.
به گزارش بي بي سي عكس ها و داده هاي كاسيني كه هفته قبل وارد مدار كيوان شد نشان مي دهد كه حلقه هاي زحل عمدتاً از يخ تشكيل شده است.
با اين حال اين حلقه ها همچنين حاوي يك ماده تير ه رنگ است كه دانشمندان آن را «خاك» ناميده اند و به موادي كه بر سطح فيبي، يكي از اقمار دور دست كيهان مشاهده شد، شباهت دارد.
اين داده ها ممكن است منشا حلقه هاي مشهور كيوان را آشكار كند.
كشف اين ماده تيره رنگ نظريه اي را كه مي گويد حلقه هاي كيوان پس از انهدام يكي از اقمار آن تشكيل شدند تقويت مي كند.
كاسيني همچنين عكس هايي با نماي نزديك از دو قمر كيوان كه جزئياتي را بر سطح آن دو آشكار مي كند ارسال كرده است.تصور مي شود بزرگ ترين قمر كيوان، تايتان، تنها پيكره اي در منظومه شمسي به غير از زمين باشد كه روي سطح آن آب يافت مي شود.
كاسيني طي همين چند روز موفق شده است از وراي ابرهاي غليظ آن به سطح تايتان نگريسته و عكس هايي از حفره ها، رسوبات يخ، و خطوط و حلقه هايي كه منشا آنها مجهول است تهيه كند.گزارشگر علمي بي بي سي مي گويد عكس هاي كاسيني از تايتان و فيبي به طور غيرمنتظره اي يادآور عكس هايي است كه نخستين فضاپيماهاي ساخت بشر از زمين و ماه تهيه كردند.
به گفته او اين عكس ها چنان شفاف است كه باعث مي شود بيننده اين مساله را كه از فاصله اي يك و نيم ميليارد كيلومتري ارسال شده است به راحتي فراموش كند.
فضاپيماي كاسيني متعلق به ناسا، در ماه ژانويه كاوشگر اروپايي «هويگنز» را به سوي تايتان پرتاب خواهد كرد تا بر آن فرود آيد و از نزديك به مطالعه آن بپردازد.
سفر كاسيني به كيوان هفت سال طول كشيد.