غذاي حاضري
شامتان را درست كنيد و از زندگي لذت ببريد
سخت نگيريد و از حداقل امكانات خود بيشترين استفاده را ببريد. نويسنده اين مطلب فقط مي خواست بگويد صرف آماده كردن غذا يك كار لذت بخش و يك تفريح درست و حسابي است ... امتحان مي كنيد؟
پژمان راهبر
مي گويند فوتبال خوب برابر است با شنيدن يك ساعت راجرواترز. اما حالا كه فوتبالي وجود ندارد چه كنيم؟ پيشنهاد ما به شما اين است كه شب ها به محض رسيدن به خانه و استحمام و رفع خستگي مهارت خود را در يك دنياي ديگر آزمايش كنيد، آشپزي كه اگر با آن ارتباط مناسب برقرار كنيد، انگار شخص راجرواترز آمده منزلتان و برايتان يك ساعت تكنوازي كرده....!
توضيح: قبل از آغاز مطلب توضيح بدهيم كه خواندن اين مطلب براي آقايان حتي آنها كه همسري دارند و فرزندي هيچ منعي ندارد، شما كه در عمرتان دست به سياه و سفيد نزده ايد، مي توانيد همين امشب «منزل» را سورپريز كنيد؛ ضمنا لازم به توضيح اضافه نيست كه خواندن اين مطلب براي مجردها الزامي است.
نكته: اگر حوصله نداريد، همان بهتر كه امشبتان را هم مثل شب هاي ديگر و به همان سياق بگذرانيد. تلويزيون و غذاي آماده و استراحت و روزنامه و چيزهايي مثل اين. البته همانطور كه مي دانيد راجرواترز هم به خانه آدم هايي بي حوصله نمي آيد!
شروع: اولين قدم بررسي موجودي يخچال مبارك است كه بسته به ذخاير ارزي شما مي تواند پروپيمان، پر، پيمان (!)، پر از خالي و خالي خالي باشد. اين مطلب اساسا براي كساني نوشته شده كه حداقل يك سطل ماست در يخچالشان هست. آدم هايي كه به بهانه بي پولي زندگي را به خودشان حرام نمي كنند.
القصه، بررسي آنچه در يخچال (يا فريزر) داريد مدت زيادي طول نمي كشد. قاعدتا هر يخچال از چند بخش تشكيل شده؛ «ميوه دان، محدوده استراحت پنير، مربا و كره، منطقه تخم مرغ و قفسه هايي كه احتمالا غذاهاي از قبل مانده و چيزهاي ديگر را در برمي گيرد و درست مقابل چشمان شماست. خب، از اين به بعدش با ما.»
تخم مرغ خالي: شايد اين حقيقت يخچال شما باشد. در اين صورت هيچ چاره اي نداريد جز اينكه يك يا دو عدد تخم مرغ برداريد و نيمروي خوشمزه اي درست كنيد. نيمرو كه شايد لذيذترين غذاي ابناي بشر است و اگر كمي سليقه به خرج دهيد، شبي خوشمزه را برايتان رقم خواهد زد. پيشنهاد ما اين است كه در پخت نيمرو حتي از كره استفاده كنيد كه قسمت كوچكي از آن براي سرخ كردن تخم مرغ كافي است.
در لحظه شكستن تخم مرغ حتي الامكان سعي كنيد زرده از هم باز نشود. به هر حال تجربه ثابت كرده قسمتي از نيمرو عسلي باقي بماند، محصول اشتها برانگيزتر است، به خصوص كه مقداري نعناي خشك يا پونه هم روي آن بريزيد. نان، سبزي و ماست به عنوان مكمل نيمرو فراموشتان نشود.
تخم مرغ و گوجه : املت يك شام شاهانه است. به شرطي كه گوجه را ريز ريز كنيد و اجازه بدهيد خوب بپزد و به درجه اي برسد كه بشود تصور كرد حل شده. بعد از پخت گوجه نوبت به اضافه كردن روغن (كره بهتر است البته) مي رسد و بعد بايد كمي زردچوبه و فلفل به آن بزنيد. اگر شيشه رب هم دم دست شماست، يك قاشق محصول را بهتر مي كند. در هنگام شكستن تخم مرغ مراقب باشيد حتما در تمام سطح گوجه ها پخش بشود، البته نه آنقدر كه كاملا داخل هم فرو بروند. كمي حرارت به تخم مرغ كافي است تا غذاي شما آماده شده باشد... ضمنا اگر آويشن در خانه داريد، حتما كمي روي املت بپاشيد و ببينيد چه معجزه اي اتفاق مي افتد. يك كاسه ماست در كنار اين املت ضروري است. نكته باقي مانده اين است كه اندكي پياز داغ كه جدا سرخ شده و پس از پخت گوجه مي شود آن را به غذا اضافه كرد، نتيجه كار را محشرتر مي كند. هستيد؟
پنير خالي : خوردن نان و پنير را همه بلدند. توضيح بيشتري لازم نيست. جز اينكه ورقه هاي گوجه و خيار كمي سبزي، يك كمپلكس فوق العاده را با پنير تشكيل مي دهند. لذت بردن از شام به همين سادگي است.
ماست خالي : جمله مشهوري هست كه مي گويد ماست خوب از ازدواج خوب بهتر است و ماست خوب ماستي است كه سفت و شيرين ( ياكمي ترش مزه) باشد. اين غذا احتياج به يك قاشق، يك كاسه و كمي نعنا دارد. اگر فلفل سياه هم دم دستتان است از خودتان دريغ نكنيد. نويسنده اين مطلب اين غذا را با هيچ بيف استروگانفي عوض نمي كند.
گوشت: آخ آخ آخ . مخصوصا اگر چرخ كرده باشد. آدمي كه در خانه اش گوشت دارد حتما پياز و سيب زميني هم دارد. خب، اجاق را روشن كنيد، مرحله اول خرد كردن پياز است كه سعي كنيد ريز باشد، گرچه اشكتان، در مي آيد. پياز را بريزيد، داخل روغن و بگذاريد خوب سرخ شود، سپس استاد، گوشت را داخل تا به بريزيد و در آن را ببنديد. ۱۰ دقيقه بعد اين آقاي سيب زميني محترم است كه به گوشت و پياز اضافه مي شود. بعد گاز را كم كنيد و منتظر باشيد، شايد۲۰ دقيقه بيشتر طول نكشد. وقتي سيب زميني خوب پخت، رب را رقيق كرده و به همراه زردچوبه، فلفل، كاري و آويشن به «سه گانه» خوش طعمتان اضافه كنيد. اگر فلفل سبز هم داشتيد حتما استفاده بفرماييد كه چيز حقي است
توضيح: با توجه به استفاده از نمك در تنظيم مطلب، نامي از نمك نبرديم، اما شما آشپز محترم حتما مي دانيد كه نمك به مقدار كافي چقدر مزه غذا را دلنشين مي كند.
نتيجه: به همين سادگي بود. غذاي حاضري، خوشمزه و تو دل برو. زندگي به همين زيبايي است كه مي بينيد. تماشاي غذايي كه از آن بخار بلند مي شود. ... و بعد از آن مي توانيد دنيا را فتح كنيد.
|