|
ناداني
امام علي(ع): براي نادان بودن آدمي همين بس كه نسبت به عيبهاي خويش نادان باشد.
(غررالحكم / ۲۴۳)
|
|
|
امروز با حافظ
|
كه من نسيم حيات از پياله مي جويم
|
|
سرم خوشست وبه بانگ بلند مي گويم
|
مريد خرقه دردي كشان خوش خويم
|
|
عبوس زهد به وجه خمار ننشيند
|
|
|
|
|
گسترش جشنواره ادينبورگ
اولين جشنواره رسمي هنرهاي تجسمي در ادينبورگ با مشاركت بيش از ۳۰ گالري هنري طي ماه جاري افتتاح مي شود.
به گزارش خبرگزاري مهر از سايتهاي اينترنتي ، پس از سالها برگزاري جشنواره هنرهاي نمايشي ادينبورگ در ماههاي مرداد و شهريور ، با توجه به اينكه نگارخانه هاي تجسمي اين شهر در زمان برپايي اين جشنواره آثار جديد و درخور توجه خود را به نمايش مي گذارند ، جشنواره تجسمي ادينبورگ نيز به رسميت شناخته شد.
با به رسميت شناخته شدن اين جشنواره و برنامه ريزي كلان صورت گرفته براي برپايي آن به نظر مي رسد يك جشنواره معتبر هنرهاي تجسمي ، نقاشي و عكاسي در شهر ادينبورگ در حال شكل گيري است و به زودي جشنواره هنر ادينبورگ با گسترش وسعت اجراي آن به هنرهاي تجسمي ، تبديل به يك بازار مهم هنري جهان مي شود.
اين جشنواره امسال شامل نمايش آثار جاسپر جونز در گالري ملي هنر مدرن اسكاتلند و پرتره هاي سيسيل بيتون در سيتي آرت سنتر مي شود.همچنين گالري هاي كوچك و مستقل شهر در يك اقدام مشترك آثار هنرمندان وابسته خود را در پنج محل بزرگ و مهم شهر در كنار هم به نمايش مي گذارند.
كتاب معرفي جشنواره امسال طي ماه هاي مرداد و شهريور چاپ و روانه بازار مي شود در حالي كه از هم اكنون برنامه ريزي ها براي اجراي اين جشنواره در سال آينده ميلادي صورت مي گيرد و كتاب معرفي برنامه هاي سال آينده از مهر ماه روانه بازار خواهد شد.
هنرمندان تجسمي معتقدند ، برپايي اين جشنواره تجسمي كمك شاياني به پيشرفت و توسعه ادينبورگ به عنوان يك پايتخت هنرهاي تجسمي جهان همانند آنچه در ونيز روي مي دهد ، خواهد كرد.
|
|
خبرهايي از خانه موسيقي
ناصري ابقا شد
برگزاري دو جلسه براي انتخاب فردي از ميان ۷ عضو هيات مديره تازه خانه موسيقي به عنوان مديرعامل جديد، نتيجه نداد و در نهايت هيات مديره با ابقاي فريدون ناصري، رهبر دائم اركستر سمفونيك و مديرعامل سابق در دور تازه كاري هيات مديره موافقت كرد.
به گزارش همشهري محمد سرير، سخنگوي خانه موسيقي ضمن اشاره به مباحث مطرح شده درباره انتخاب مديرعامل خانه موسيقي از تجربه ناصري در دوره گذشته ياد كرد و گفت: هيات مديره مجددا مجموعه برنامه هاي خود را بررسي خواهد كرد و مديرعامل را با توجه به حجم برنامه هاي اجرايي يا فني هنري انتخاب خواهد كرد.
وي از تصميم هيات مديره براي تشكيل كميسيوني براي رفع نارسايي هاي احتمالي در اساسنامه خبر داد و گفت: اين كميسيون با تركيب محمدرضا درويشي، داريوش پيرنياكان، كامبيز روشن روان و محمد سرير ماموريت دارد اساسنامه را بازبيني و پيشنهادات اصلاحي را ارائه كند.
وي همچنين از انتخاب محمدرضا درويشي، حميدرضا اردلان و محمدرضا قنبري به عنوان مشاوران عالي هيات مديره خانه موسيقي خبر داد و گفت كه براي تعامل افزون تر با كانونهاي هشت گانه قرار شد در جلسات ماهانه هيات مديره نمايندگان اين كانونها حضور يابند.
كناره گيري رئيس كانون پژوهشگران خانه موسيقي
هوشنگ جاويد، پژوهشگر و رئيس كانون پژوهشگران خانه موسيقي ۵ ماه پس از آغاز دور تازه كار هيات مديره كانون پژوهشگران، با انتشار نامه اي سرگشاده از سمت خود استعفا داد.
به گزارش ايسنا وي در اين نامه خانه موسيقي را حياط خلوت مركز موسيقي و ارشاد نام نهاد و از كم كاري و بي توجهي اين نهاد به حقوق هنرمندان موسيقي انتقاد كرد.
هنوز از پذيرش يا عدم پذيرش استعفاي وي از خانه موسيقي خبري دريافت نشده است.
|
|
۳ فيلم ايراني در جشنواره مغرب
سه فيلم ايراني در بخش هاي مسابقه و غير رقابتي نخستين دوره از جشنواره سينمايي «جنوب جنوب» در شهر «اصيله» مغرب نمايش داده خواهد شد.
به گزارش ايرنا در اين جشنواره يك هفته اي كه جمعه آينده پايان مي يابد فيلم «تهران ساعت هفت» به كارگرداني امير شهاب رضويان در بخش مسابقه شركت دارد.
همچنين فيلم هاي « زندان زنان » به كارگرداني «منيژه حكمت» و «افغانستان، حقيقت گمشده» ساخته «ياسمين ملك نصر» نيز به نمايش درخواهد آمد.
هدف از برگزاري اين جشنواره كه فيلم هايي از ۳۰ كشور آفريقايي و آمريكاي لاتين در آن نمايش داده مي شود، گفت و گوي تمدن ها و فرهنگ ها اعلام شده است.
|
|
جايزه پروين اعتصامي براي بانوان اهل قلم
مراسم نخستين دوره جايزه پروين اعتصامي، پانزدهم مرداد با حضور رئيس جمهوري برگزار مي شود.به گزارش خبرگزاري «مهر»، در اين مراسم، برترين آثار تأليفي بانوان اهل قلم كشور معرفي و از آنها تقدير مي شود. اين گزارش حاكي است كه جايزه ادبي پروين اعتصامي اولين دوره خود را برگزار مي كند.
|
|
ديدار شهردار تهران از مراحل ساخت سريال حضرت يوسف
شهردار تهران به همراه جمعي از اعضاي شوراي اسلامي شهر، با حضور در پشت صحنه سريال تاريخي - مذهبي حضرت يوسف (ع) با عوامل و دست اندركاران اين پروژه تلويزيوني ديدار و گفت وگو كرد.
به گزارش ايسنا، در اين ديدار كه بامداد روز يكشنبه و در آخرين شب از شب كاري هاي سريال حضرت يوسف(ع) انجام شد، فرج الله سلحشور تهيه كننده، كارگردان و نويسنده اين سريال توضيحاتي را درباره روند توليد، چگونگي ساخت دكورهاي اين سريال و انتخاب شهرك سينمايي دفاع مقدس (واقع در ۳۰ كيلومتري اتوبان تهران - قم) به عنوان محلي براي ساخت اين دكورها ارائه داد.
وي گفت: اين منطقه به دليل دارا بودن درياچه و زمين هاي وسيع و عدم وجود عوارض غيرطبيعي مزاياي بسياري نسبت به شهرك سينمايي غزالي داشت كه از جمله آنها مي توان به امكان چرخش دوربين در تمام زوايا، عدم همزماني توليد اين سريال با سريال هاي ديگر و نزديكي به جغرافياي داستاني مورد نظر اشاره كرد.
پس از صحبت هاي سلحشور دكتر محمود احمدي نژاد از ماكت ها و دكورهاي شهروندان، كنعان، مصر و معبد ايشتار بازديد كرد و سپس در حضور شهردار تهران آخرين پلان مربوط به شب كاري ها فيلمبرداري شد كه اين سكانس به يكي از نماهاي داخلي سريال و سوختن جادوگر در آتش مربوط مي شد.
در اين بازديد، شهردار تهران ابراز اميدواري كرد تا تلاش هنرمندان اين سريال به خلق اثري ماندگار منتهي شود.
دكتر احمدي نژاد همچنين دستور داد تا مساعدت هاي لازم در ادامه توليد اين سريال ارائه شود و تلاش هايي نيز جهت آسفالت كردن جاده طولاني منتهي به دكورهاي اين سريال انجام شود.
طبق اعلام روابط عمومي اين پروژه، شهرداري تهران و شوراي اسلامي شهر تاكنون حمايت هاي قابل توجهي از ساخت اين اثر قرآني انجام داده است.
|
|
اصلاح يك خبر
رئيس دانشكده ادبيات فارسي و زبان هاي خارجي دانشگاه علامه طباطبايي، خبر برگزاري كنفرانس زبان شناسي خاورميانه در اين دانشگاه را به شرح زير اصلاح كرده است:
با توجه به درج خبر مربوط به ششمين كنفرانس زبانشناسي در دانشگاه علامه طباطبايي به نقل از ايسنا در صفحه آخر روزنامه همشهري مورخ ۲۷/۴/۱۳۸۳ به اطلاع مي رساند كه تاريخ صحيح برگزاري كنفرانس ۷ الي ۹ آذر ۱۳۸۳ است كه در آن روزنامه به اشتباه ۷ الي ۹ مرداد چاپ شده است.
|
|
برگي از تاريخ
پايان جنگ كره
۲۷ ژوئيه در طول تاريخ، علاوه بر پايان جنگ كره كه شرح آن در زيرخواهد آمد، شاهد رويدادهاي متعدد بود كه برخي از آنها از اين قرار است: درسال ۱۶۰۶ شاه عباس اول شهر گنجه و سپس ساير نقاطي را كه عثماني ها در قفقار ايران متصرف شده بودند پس گرفت. در سال ۱۷۹۵ اسپانيا قسمتي از جزيره هيسپانيولا را به فرانسه (دولت انقلاب) داد كه اين كشور آن را «هائيتي» ناميد و مستعمره خود كرد. در سال ۱۸۳۵ «جيوسوي كاردوچي» اديب و ميهن دوست بزرگ ايتاليا به دنيا آمد. در سال ۱۸۳۹ نخستين دوره جنگ ترياك ميان انگلستان و چين آغاز شد. در سال۱۹۰۰ شهر پكن به محاصره ۳۰۰ هزار مشت زن درآمد كه خواهان بيرون رفتن بيگانگان از وطنشان ـ چين ـ بودند. در سال۱۹۳۳ آسوريان عراق كشتار شدند. در سال۱۹۴۲ جنگ «العلمين» با عقب نشيني نيروهاي آلمان پايان يافت و برنامه هيتلر براي تصرف مناطق نفت خيز خاورميانه با شكست رو به رو شد. در سال ۱۹۵۱ شانزده تن از رهبران حزب كمونيست آمريكا به اتهام «تحريك مردم به ضديت با قوانين» دستگير شدند زيرا در آمريكا نمي توان كسي را به صرف داشتن عقيده تحت تعقيب قرار داد. در سال ۱۹۷۸ سازمان ملل كه اداره امور آفريقاي جنوب غربي (مستعمره قديمي آلمان) را به دست گرفته بود به آن استقلال داد كه كشور ناميبيا نام گرفت و درسال ۱۹۸۰ محمدرضا پهلوي (شاه بركنار شده) در يك بيمارستان قاهره از بيماري سرطان درگذشت.
اينك پايان جنگ كره به عنوان برگ امروز: ۲۷ ژوئيه ۱۹۵۳ درپي امضاي قرار داد ترك مخاصمه دوكره، تفنگ ها در شبه جزيره كره خاموش شدند و جنگ سه ساله اين شبه جزيره كه در آن ۲۵ هزار آمريكايي كشته و يكصد هزار تن ديگر مجروح شدند پايان يافت. تلفات كره جنوبي بيش از يك ميليون كشته اعلام شده است و ارقام درستي از تلفات طرف ديگر جنگ در دست نيست، اما پس از گذشت۵۱ سال از آن روز مسأله تقسيم شبه جزيره كره همچنان لاينحل باقي مانده كه براي جهان آتشي است در زير خاكستر، مخصوصاً كه هنوز ۳۷ هزار سرباز آمريكايي در كره جنوبي به استقرار خود ادامه مي دهند، گرچه اخيراً گفته شده است كه در محل استقرار آنان در كره جنوبي جا به جايي صورت خواهد گرفت. هنگام امضاي قرار داد ترك مخاصمه، مالنكوف رهبر وقت شوروي به مردم كره شمالي قول داد كه در صورت حمله نظامي آمريكا به آن سرزمين دولت مسكو از كره شمالي دفاع خواهد كرد. با توجه به اين كه شوروي منحل شده است معلوم نيست كه روسيه به اين قول وفا كند. شبه جزيره كره از اواخر قرن ۱۹ همواره صحنه كشمكش بوده است، نخست ميان چين و ژاپن، سپس ژاپن و روسيه و بعد آمريكا و متحدين آن با كره شمالي و دوستانش چين و شوروي.
www.iranianshistoryonthisday.com
|
|
تازه هاي دنياي رسانه ها
ژاپن در خودكشي ركورد شكست، چرا؟
روزنامه ژاپني «يوميوري» از دولت اين كشور خواسته است كه براي كاهش خودكشي در ژاپن دست به اقدام فوري بزند و راه حل بيابد. اين روزنامه نوشته است كه طبق گزارش پليس، يكي از علل عمده خودكشي در ژاپن، دشواري هاي اقتصادي است كه دولت مي تواند آن را حل و از انتحار مردمي كه به بن بست رسيده اند وآخرين راه نجات را «مردن» تشخيص مي دهند پيشگيري كند. طبق آمار پليس ژاپن كه سه روز پيش انتشار يافت در سال ۲۰۰۳ (سال ميلادي گذشته) در اين كشور ۳۴ هزار و ۴۲۷ تن به عمر خود پايان داده بودند كه بيشترين رقم در ميان كشورهايي است كه چنين آماري را تهيه و منتشر مي كنند. اين آمار شامل كساني كه اقدام به خودكشي كرده و نجات يافته اند نمي شود. در سال ۲۰۰۳ در هفت كشور صنعتي رديف اول جهان، يكصد هزار تن خودكشي كرده بودند كه سهم ژاپن اندكي بيش از يك سوم كل اين رقم بود كه نگران كننده است. بررسي انگيزه خودكشي ها نشان مي دهد كه در كشورهاي ديگر، بيشتر آمار خودكشي مربوط به جوانان و نوجوانان بوده كه به دلايل عاطفي اقدام به قطع حيات كرده بودند ولي در ژاپن، آمار خودكشي عمدتاً مربوط به ميانسال ها (۴۰ تا ۵۰ ساله ها) است كه شكست در كسب و كار، ورشكستگي و عدم توانايي در پرداخت ديون باعث قطع اميد آنان و خودكشي شده است.آمار خودكشي در ژاپن در سال گذشته بالاترين رقم در ۲۶ سال گذشته يعني از زمان جمع آوري اين آمار توسط پليس بوده است. اين آمار نشان مي دهد كه خودكشي در ژاپن در سال ۲۰۰۳ نسبت به سال قبل از آن هفت درصد افزايش يافته بود. با اين كه كويزومي نخست وزير فعلي ژاپن بيش از هر نخست وزير ديگر در تاريخ اين كشور به آمريكا نزديك است، وضعيت اقتصاد ژاپن به دليل به ميدان آمدن چين و توليد كالاي هم ارز ولي به مراتب ارزانتر، رضايت بخش نيست و اميد چنداني هم به بهبود آن نمي رود، زيرا شرايطي كه باعث رونق اقتصاد ژاپن در دهه هاي گذشته شد، ديگر وجود ندارد.
درس عبرت
«اعلام جرم عليه «لويس اچه وريا» رئيس جمهور مكزيك ازسال ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۶ كه اينك ۸۲ ساله است، به خاطر عملي كه ۳۳ سال پيش در دوران حكومت او صورت گرفته بود، گوشزدي است براي همه مديران امور كه پيش از اتخاذ هر تصميم، آينده و روزهاي ناتواني را در ذهن مجسم كنند.»اين پاراگراف كوتاه در نتيجه گيري بسياري از تفسير هايي كه در چند روز اخير در باره گرفتاري «اچه وريا» در اين سن و سال پيش آمد كرده است به چشم مي خورد. در اين اعلام جرم، «اچه وريا» متهم شده است كه دهم ژوئن ۱۹۷۱ دستور تيراندازي به دانشجويان معترض را به پليس داده بود كه ضمن آن ده تن كشته و ۱۳۰ نفر ديگر مجروح شده بودند. به علاوه، سخنگويان او برچسب چپگرا و كمونيست بودن به اين دانشجويان زده بودند تا رسانه هاي آمريكايي از بزرگ كردن قضيه و جلب حمايت جهاني براي آنان اجتناب ورزند. دانشجويان خواستار يك دستگاه قضايي بهتر، تميز و كارآمد براي قلع و قمع غارتگران منابع عمومي و مجرمان اقتصادي و سوء استفاده گران بودند. شاكيان در اعلام جرم خود نوشته اند: تا كنون به دليل ادامه قدرت در دست حزب «پي.آر.آي» كه اچه وريا وابسته به آن بود و هفت دهه قدرت را در مكزيك به دست داشت جرأت شكايت كردن نداشتند و درخواست كرده بودند كه به همين دليل عذر تاخير آنان در تسليم دادخواست پذيرفته شود و قانون مرور زمان شامل اين پرونده نشود، و خون جوانانشان پايمال نگردد. «اچه وريا»ي سالخورده در پاسخ گفته است كه پليس شهر از عوامل شهرداري است و شهردار مكزيكو سيتي دستور تيراندازي به سوي دانشجويان را داده بود كه در آن روز يك اجتماع اعتراضي برپا داشته بودند.
دادستاني كه اين اعلام جرم را دريافت كرده، به همان گونه كه پيش بيني مي شد آن را به دليل گذشت ۳۳ سال از حادثه و شمول مرور زمان، رد كرده ولي راه را براي احاله شكايت به ديوان عالي مكزيك باز گذارده و گفته است كه تنها در صورت موافقت ديوان عالي است كه مي تواند به اعلام جرم رسيدگي كند زيرا كه اين ديوان است كه حق دارد دستور بازگشايي پرونده ها و يا آغاز رسيدگي به اتهامي را كه مشمول مرور زمان شده باشد با توجه به عذر شاكي بدهد. «فوكس» رئيس جمهوري مكزيك هم قول داده است كه از باز كردن و به جريان انداختن پرونده حمايت خواهد كرد.
روسيه آمريكا را مأيوس كرد
پاسخ منفي روسيه به وزير امورخارجه عراق كه آن دولت به عراق نيروي نظامي نخواهد فرستاد، از ديد مقاله نويسان مطبوعات آلمان، دولت آمريكا را بيش از دولت عراق مأيوس كرده است كه مي كوشد به ادامه استقرار نظاميان خارجي در عراق كه توده عراقي با آن موافقت ندارد چهره بين المللي دهد. پريروز «سرگئي لاوروف» وزير امور خارجه جمهوري فدراتيو روسيه در پي مذاكره با «هوشيار زيباري» وزير امورخارجه دولت انتقالي عراق كه از مسكو ديدار مي كرد گفت كه روسيه به عراق نيروي نظامي، از هيچ رسته و رديفي، نخواهد فرستاد و كمك روسيه به عراق از چارچوب توسعه تجارت و تسهيل بازپرداخت بدهي سنگين عراق به آن دولت نمي تواند خارج باشد. لاوروف گفت كه اين مطلب را صريحاً به هوشيار زيباري (وزير كرد عراقي) گفته است. زيباري براي نخستين بار به مسكو رفته بود تا مستقيماً از دولت روسيه بخواهد كه براي برقراري نظم، سرباز به عراق بفرستد. ناظران امور گفته اند كه زيباري به اصرار دولت آمريكا به مسكو رفته بود تا چنين درخواستي را مطرح سازد.
۲ميليون و ۷۸ هزار آمريكايي پشت ميله ها
آمار زندانيان آمريكا كه ديروز از سوي دادستاني كل اين كشور انتشار يافت و در روزنامه ها به چاپ رسيد نشان مي دهد كه ۲ ميليون و ۷۸ هزار و ۵۷۰ تن در زندان هاي آمريكا پشت ميله ها هستند كه نسبت به سال گذشته افزايش چشمگير داشته اند. طبق اين آمار رسمي، چهار ميليون و ۷۳ هزار و ۹۸۷ آمريكايي نيز در حالت آزادي مشروط هستند كه بايد شرايط مربوط را رعايت و منظماً پليس را از وضعيت خود آگاه كنند. عدم رعايت شرايط و بي خبر گذاشتن پليس از وضعيت، باعث بازگرداندن به زندان و گذرانيدن بقيه دوره محكوميت در آنجا مي شود. به اين ترتيب، عده زندانيان آمريكا به نسبت جمعيت، بيش از كشورهاي ديگر است. از زمان مهاجرت انگليسي ها و سپس ديگران به آمريكاي شمالي در چهار قرن پيش، به دليل تفاوت فرهنگ مهاجرين عادت بر اين شده است كه قاضي و مجازات عامل ثبات اوضاع، رعايت قانون، حفظ روابط حسنه افراد با يكديگر و حسن جريان امور باشد.
تاريخ ايران باستان در تلويزيون «تاريخ»
جمعه گذشته نخستين برنامه نيم ساعته از ۱۳ برنامه كه جمعه ها از كانال تلويزيوني «تاريخ» پخش خواهد شد نمايش داده شد كه عمدتا به جنگ هاي سرنوشت ساز ايران و يونان و ايران و روم در عهد باستان اختصاص دارد. افراد، سلاح ها و صحنه هاي جنگ با استفاده از نرم افزارهاي كامپيوتري ساخته شده است. جمعه آينده (سي ام ژوئيه) نبرد اسكندر مقدوني با ايران (داريوش سوم) به نمايش در خواهد آمد و جمعه پس از آن نبرد ترموپيل و تصرف آتن به دست ارتش ايران در زمان خشايارشا. درجريان جنگ ترموپيل ارتش اسپارت تماماً از پاي درآمد و لئونيداس پادشاه آن كشته شد. بايد اين برنامه ها كه از ساعت ۹ شب به وقت واشنگتن (۵ و نيم بامداد روز بعد به وقت تهران) آغاز مي شود ديد و قضاوت كرد كه بي طرفانه تهيه شده اند يا نه.
|
|
پاسخ به پرسش پزشكي
رابطه سردرد با تغيير سريع حرارت بدن
دكتر روزنفلد در پاسخ به پرسشي تاييد كرده است كه تغيير سريع حرارت بدن ايجاد سردرد مي كند كه زنگ خطر بيماري ديگري نيست و اين تغيير حرارت عمدتاً نتيجه خروج از محل گرم و يا سرد به محيطي متفاوت است كه توصيه مي شود قبلاً تعويض لباس شود و يا انتقال از طريق محيطي ميانگين صورت گيرد. به عبارت ديگر هنگام خروج از يك اطاق سرد و يا گرم، نخست چند دقيقه اي در يك راهرو با ميانگين دو حرارت توقف شود. سالخوردگان بايد بيش از ديگران در اين كار دقت كنند. سالخورده نبايد براي مدتي طولاني در يك وضعيت حرارتي قرار گيرد، بايد رفت و آمد به محيط هاي مختلف داشته باشد كه به حفظ سلامت جسماني و رواني او كمك خواهد شد.
|
|
نگارستان
ديه گو ولاسكز
«دوشيزگان» - ۱۶۵۶ - ۲۷۸ * ۳۱۸ سانتي متر
موزه دل پرادو / مادريد
فضا، مواد به كار رفته، تأثيرات متقابل ميان آدم ها و به طوركلي برخورد نگاه بيننده با هر عنصر ديگري در تابلوي «دوشيزگان» هركدام مي توانند به عنوان موضوعي جداگانه مورد توجه قرار گيرند و به تنهايي قابليت نمايش داشته باشند. اما آنچه به طور آشكار نشان داده مي شود، سالني است شامل ديواري با تابلوهاي نقاشي و آدم هايي كه به اين ترتيب نمايش داده شده اند: تصوير مادر يعني مارگريتا دختر پادشاه در مركز تصوير واقع شده و دو دوشيزه جوان نيز در كنارش قرار دارند. در سمت راست تصوير، دو كوتوله و يك مقام عاليرتبه دربار به نمايش درآمده اند. در سمت چپ نيز مي توان ولاسكز را درحالي كه تخته رنگ در دست دارد مشاهده كرد كه مشغول نقاشي كردن از چهره اين افراد است.
با يك نگاه اجمالي نيز مي توان آينه اي را پشت سر نقاش ديد كه به بازتاب چهره هاي پادشاه و ملكه پرداخته، گويي نظاره گر تمامي اين صحنه ها هستند. ولاسكز در روند خلق آثارش به وهم بسيار قانع كننده اي كه به سختي مي توان آن را از واقعيت تشخيص داد، نائل شده است.
|
|
بهارستان
به سنگ ها، كسي گفت:
انسان باشيد،
سنگ ها گفتند:
ما هنوز به اندازه كافي سخت نيستيم
اريش فريد - ترجمه خسرو ناقد
|
|
شناسنامه
|
|
روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
|
|
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵
شماره نمابر
|
شماره تلفن
|
|
۲۰۴۶۰۶۷
|
(۹ خط) ۲۰۵۹۳۸۶
|
دفتر مركزي
|
پيام گير: ۲۰۴۲۴۹۰
|
۲۰۵۱۴۹۲
|
دفتر ارتباطات توزيع و اشتراك
|
۲۰۵۸۸۱۱
|
۲۰۴۲۴۹۰
|
دفتر ارتباطات تحريريه
|
۶۴۸۰۴۰۰
|
۳۴۱۲۰۱۷
|
اشتراك
|
۲۰۴۶۰۶۷
|
۲۰۱۲۷۰۰
|
اشتراك الكترونيكي
|
|
نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني اينترانت: http://www.Hamshahri.net
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org
سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲
دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۸۸۰۶۶۶۶
|
|
|
|
|
داستانك
|
ماهي
روزي كه از دريا گرفتمش هنوز خيلي ريز و كوچولو بود اما براي آزمايش من مناسب به نظر مي رسيد. ماهي كوچولو را انداختم توي يك استخر بزرگ. هر از گاهي محيط زندگي اش را تغيير مي دادم و به مرور جايگاهش را كوچك و كوچك تر مي كردم، از دريا به استخر، از استخر به حوض، از حوض به تنگ بلور، از تنگ بلور به ليوان، از ليوان به استكان و دست آخر گذاشتمش توي يك نعلبكي گود.
يك روز كه به خانه رفتم با كمال تعجب ديدم آب درون نعلبكي تبخير شده و ماهي كوچولو در محيط خانه در حال ورجه وورجه كردن است! هر دو به اين وضع عادت كرده بوديم.اما يك روز ديگر كه به خانه رفتم، با صحنه اي مواجه شدم كه نزديك بود شاخ دربياورم. طفلك ماهي ام در حوض افتاده بود و خفه شده بود!
سيد محسن امين
|
|
|
|
گشتي در دنياي خبرها
|
مردان و زنان چاق
رم: همه ساله در كشور ايتاليا مسابقه زنان و مردان چاق برگزار مي شود كه چاق ترين شركت كننده در هر بخش عنوان قهرماني را به خود اختصاص مي دهد.
حداقل وزن شركت كنندگان زن و مرد براي حضور در اين مسابقه به ترتيب ۱۰۰ و ۱۵۰ كيلوگرم است.امسال يك دختر ۲۰ ساله با ۱۸۹ كيلوگرم وزن قهرمان بخش بانوان شد و مردي ۲۰۶ كيلوگرمي نيز عنوان قهرماني بخش مردان را به خود اختصاص داد.
برق گرفتگي پاي ديوار چين
پكن: صحبت كردن يك جهانگرد با تلفن همراه در كنار ديوار چين باعث برق گرفتگي خود وي و ۱۴ جهانگرد ديگر شد.هنگامي كه اين جهانگرد در كنار ديوار مشغول صحبت با تلفن همراه بود ناگهان صاعقه به گوشي اش اصابت كرد و در مجموع باعث برق گرفتگي ۱۵ نفر شد.درپي اين حادثه، ماموران امنيتي ديوار چين با نصب تابلوهاي هشداردهنده از جهانگردان خواستند در هنگام ابري بودن هوا از روشن كردن تلفن همراه بپرهيزند.
شباهت با همينگوي
فلوريدا: هر سال در آمريكا مسابقه «شباهت با ارنست همينگوي» نويسنده سرشناس آمريكايي برگزار مي شود. چند روز پيش بيست و چهارمين دوره اين رقابت در يكصد و پنجمين سالگرد تولد همينگوي برگزار شد كه در نهايت مردي از كاروليناي شمالي به عنوان شبيه ترين مرد به همينگوي انتخاب شد.البته اين مرد براي هشتمين بار بود كه در اين رقابت شركت مي كرد.
۷۲ ساعت تماشاي فيلم سينمايي
سنگاپور: سه شهروند سنگاپوري، ركورد تماشاي فيلم سينمايي را شكستند.
اين سه نفر طي ۷۲ ساعت، ۳۶ فيلم سينمايي تماشا كردند. البته اين ركوردشكني با ۲۴ تماشاگر آغاز شد كه در نهايت تنها سه نفر تا پايان ۷۲ ساعت دوام آوردند.ركورد قبلي متعلق به ۱۱ نفر در شهر نيويورك بود كه ۶۶ ساعت و ۳۰ دقيقه به تماشاي فيلم پرداختند.اين افراد اجازه داشتند در پايان هر فيلم سينمايي ۵ دقيقه استراحت كنند و به ازاي نمايش هر سه فيلم، ۱۵ دقيقه به آنان وقت تنفس داده مي شد.
پيرزن بدون غذا در صحرا
سيدني: چند روز قبل يك پيرزن ۶۵ ساله در استراليا همراه با گروهي از افراد علاقه مند، به پياده روي در صحراهاي شمال غرب اين كشور پرداختند. اما در طول مسير يك گاو وحشي به سوي اين پيرزن حمله كرد و او را وادار كرد از گروه جدا شود.اين پيرزن به مدت سه روز با اندكي آب و بدون غذا زنده ماند تا خود را به يك مكان امن رساند. دماي هواي اين منطقه در استراليا در طول روز به ۴۰ درجه سانتيگراد بالاي صفر و شب ها به صفر مي رسد.زنده ماندن پيرزن ۶۵ ساله در چنين شرايط جوي تقريبا يك معجزه است.
قتل مربي توسط داور
ژوهانسبورگ: به بازيكنان و مربيان فوتبال توصيه مي شود، از اين پس به تصميمات داوران اعتراض نكنند. ديروز در جريان يك بازي فوتبال در آفريقاي جنوبي، داور مسابقه با اسلحه، يك مربي معترض را به قتل رساند.پس از اينكه داور بازي به يكي از بازيكنان كارت زرد نشان داد، مربي تيم به همراه دو بازيكن ديگر به داور اعتراض كردند كه داور خشمگين بلافاصله با كلت كمري به سوي مربي و دو بازيكن معترض شليك كرد.
|
|
|
|
ساعات شرعي
|
اذان ظهر امروز:ساعت ۱۳ و ۱۱ دقيقه
اذان مغرب امروز:ساعت ۲۰ و۳۴ دقيقه
اذان صبح فردا:ساعت ۴ و ۲۹ دقيقه
طلوع آفتاب فردا:ساعت ۶ و ۹ دقيقه
|
|
|
|
بر ديوار نگارخانه ها
|
خانه هنرمندان ايران: نمايشگاه نقاشي گروهي از اعضاء انجمن هنرمندان نقاش ايران / از چهارم مرداد / خيابان طالقاني، خيابان موسوي، باغ هنر / تلفن: ۸-۸۳۱۰۴۵۷
نگارخانه شفق: نمايشگاه گروهي تصويرسازي دانشجويان و حافظ ميرآفتابي / ۴ تا ۱۲ مرداد / خيابان سيدجمال الدين اسدآبادي، خيابان ۲۱، فرهنگسراي دانشجو / تلفن: ۸۷۱۷۱۹۵
گالري فاطيما: نمايشگاه نقاشي روي پارچه سحر مسلميان / تا ۸ مرداد / خيابان ايرانشهر، كوي مهاجر، پلاك ۱+۱۲
خانه عكاسان ايران: نمايشگاه عكس «بم همچنان زنده است» / تا ۱۲ مرداد / تقاطع خيابان حافظ و سميه.
نگارخانه تهران: نمايشگاه عكس مكزيك با حضور چهار عكاس مشهور مكزيكي / تا ۱۱ مرداد / خيابان ۱۶ آذر، ضلع شرقي دانشگاه تهران.
|
|
|
گل و گياه
|
گل كيفي
نام علمي: +Calceolaria polyrrhiza
خانواده: SCROPHULARACEAE
گياه دائمي هميشه سبز به بلندي ۲۵ و گستردگي ۱۵ سانتي متر است داراي برگ هاي گرد كركدار بوده و گلهاي زرد رنگ و كيسه اي شكل آن با خالهاي ارغواني رنگ در تابستان ظاهر مي شوند.
نيازها: به مكان آفتابي و خاك شني و مرطوب با زهكش خوب نياز دارد و حداقل دماي قابل تحمل آن ۱۵- درجه سانتي گراد است. مناسب كاشت در باغهاي صخره اي مي باشد.
ازدياد: از طريق كاشت بذر در پاييز و تقسيم گياه در پاييز يا بهار امكان پذير مي باشد.
«سازمان پاركها و فضاي سبز شهر تهران»
www.tehranparks.org
tehranparks@tehranparks.org
|
|
|