در دانشگاه هاي ايران اتفاق مي افتد
ضد تقلب با دستگاه پارازيت
گوشه سالن در انتهاي رديف ها نشسته اي و قرار است با ياريSMS امتحان را پاس كني، اما ارتباط برقرار نمي شود. مي داني چرا؟
|
|
اين دستگاه آموزشي به نظر نمي رسد، اما به هر حال استفاده از آن ابتكاري است!
گرچه فصل امتحانات دانشگاه ها سپري شده است ولي هنوز هم پرداختن به برخي از حواشي آن مي تواند جالب توجه باشد.
همانطور كه حتما مي دانيد و شايد هم خودتان دست اندركار اين مساله بوده ايد با پيشرفت علم و تكنولوژي و پيچيده تر شدن ويژگي هاي انساني و اجتماعي در جوامع مدرن يا شبه مدرن امروزي اصول و قوانين تقلب هم دستخوش تغييرات و پيشرفت هاي عجيبي شده است. بسياري از دانشجويان تقلب كردن در امتحان را نوعي ماجراجويي مي دانند و انصافا هم ماجراي بعضي از اين تقلب ها سرجلسه امتحان برق از سر آدم مي پراند.
در عين حال بايد پذيرفت كه تقلب كردن هم نوعي دزدي است و مثل همان دزدي كذايي استفاده از تكنولوژي مدرن روز براي بهبود كيفيت كار قطعا مفيد و موثر است. يكي از بهترين و اصلي ترين لوازمي كه نقش موثري در تقلب هاي امتحاني بازي مي كند موبايل است. كم نديده ايم كه دانشجوياني كه زودتر از سرجلسه بيرون آمده اند با دوستانشان سر جلسه تماس مي گيرند و پاسخ سوالات را مي گويند.
با اضافه شدن امكانات S.M.S استفاده از اين وسيله به يكي از رايج ترين و ساده ترين انواع تقلب سر جلسه امتحان تبديل شده است. مراقبان جلسات امتحاني به خصوص، امتحان هايي كه در كلاس ها يا آمفي تئاتر برگزار مي شود نمي توانند تمام زوايا و گوشه و كنارهاي جلسه را مراقب باشند. از سوي ديگر ترفند « از ورود موبايل سرجلسه امتحان جلوگيري به عمل مي آيد» به يك شوخي بيشتر شبيه است چون بايد دم در ورودي دانشكده تك تك دانشجويان را بازرسي كنند.... البته توجه كنيد كه استفاده از موبايل يك روش كاملا مدرن محسوب مي شود در حالي كه روش هاي كلاسيك تقلب سر جلسه امتحان مثل ديد زدن ورقه نفر كناردستي، حرف زدن، روي دست و پا و ساعد تقلب نوشتن، روي ميز و تخته و ديوار و كاغذ تقلب نوشتن و حتي روش هاي نسبتا جديدتري مثل پدال زدن در امتحان هاي تستي همچنان به شدت كارآيي دارند و تجربه ثابت كرده است كه جلوگيري از اين همه روش متنوع و متفاوت و البته انعطاف پذير عملا غيرممكن است و اين تازه جدا از تقلب ناجوانمردانه اي مثل دستيابي به سوالات است.
مسوولان برگزاري امتحانات (به طور عام) روش هاي مختلف و متفاوتي را براي جلوگيري از اين تقلب ها امتحان كرده اند. مثلا دادن سوالات تشريحي كه امكان «رساندن» را به حداقل مي رساند يا كم كردن زمان امتحان. دادن چند سري سوال متفاوت به طوري كه نفرات كنار دست هم سوالات يكساني نداشته باشند و .... ولي اينها معمولا موثر نيستند و دانشجويان عزيز به كار خود ادامه مي دهند.
يكي از ابداعات جديد برخي از دانشگاه ها براي جلوگيري از تقلب هاي مدرن دانشجويان، نصب دستگاهي است كه روي امواج موبايل پارازيت مي اندازد و امكان ارتباط را مختل مي كند. به همين دليل در ساعت امتحان در داخل دانشكده هيچ موبايلي آنتن نمي دهد. خب ترفند جالبي است ولي عوارض جالب تري با خود دارد.
مثلا اينكه موبايل استادان هم مثل دانشجويان آنتن نمي دهد كه طبعا چندان خوشايند نيست. ولي عارضه اصلي اينجاست كه استفاده از اين دستگاه ها باعث مي شود تا در مساحتي حتي دورتر از محوطه دانشگاه باز هم هيچ موبايلي آنتن ندهد و حالا فرض كنيد اگر كنار آن دانشگاه مثلا يك بيمارستان باشد يا كمي دورتر يك كلانتري شلوغ و پر از مراجعه واقع شده باشد.
اختلال در ارتباطات تلفن همراه در خيابان هاي اطراف يك دانشكده تا مدت ها ساكنان را كلافه كرده بود و بسياري از آنها هم نمي دانستند كه چرا موبايل ها درست آنتن نمي دهد!
ما كه نمي دانيم راه حل قضيه چيست و حق با كيست ولي كليت اين جريان اصولا كمي بدريخت به نظر مي رسد.
|