۷۹ درصد مديران صنعت بازنشسته مي شوند
«براساس آخرين گزارش سازمان ملل، ايران از نظر شاخص توسعه منابع انساني رتبه صد و يكم را در سال ۲۰۰۴ در بين كشورهاي دنيا داراست.»
عباس غفاري- مدير برنامه ريزي و جذب منابع انساني سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران در گفتگو با ايسنا، گفت: «اين تقسيم بندي براساس سه پارامتر نرخ باسوادي، نرخ اميد به زندگي و درآمد سرانه انجام شده است.»
غفاري با اشاره به اين كه در حال حاضر بسياري از مديران بخش صنعت در دهه آخر فعاليت خود قرار دارند، اظهار كرد: «با ايجاد يك بانك اطلاعات مديران كه شامل ۹ هزار نفر از مديران بخش صنعت مي شود، مشخص شد كه ۷۹ درصد آنها در شرف بازنشستگي قرار دارند كه اين امر لزوم پرورش مديران جديد را ضروري مي سازد.» وي افزود: «در حال حاضر حدود هزار نفر از مديران مياني شركت هاي ايران خودرو، سايپا، واگن پارس و تراكتورسازي تبريز مورد ارزيابي قرار گرفته اند تا از بين آنها مديران آينده انتخاب شوند.»
غفاري با اشاره به كاهش ۲۰ درصدي بهره وري منابع انساني در سال ۶۹ نسبت به سال ۶۴ به دليل توجه كم به رويكردهاي توسعه منابع انساني گفت: «در حال حاضر حدود ۲۴۰۰ دانشگاه اقتصادي مرتبط با بنگاه هاي اقتصادي در دنيا فعالند كه متاسفانه تعداد اين دانشگاه ها در ايران بسيار كم است.»
فساد اقتصادي ايتاليا
گزارش سازمان شفافيت بين المللي نشان مي دهد ايتاليا با كسب ۸/ ۴ از ۱۰امتياز شاخص سلامت اقتصادي و اداري در سال گذشته ميلادي ، از جمله كشورهاي پرفساد دنيا بوده كه سلامت آن نسبت به سال ۲۰۰۲ نيز كاهش يافته است .
بنا به گزارش سالانه اين سازمان بين المللي كه روز دوشنبه در رم منتشرشد ايتاليا در جمع ۱۴۶ كشور مورد ارزيابي در رديف ۴۲ قرار گرفت و به علت كسب امتياز كمتر از ،۵ پرفساد شناخته مي شود.
همچنين در گزارش تازه اين سازمان ، ميزان سلامت اقتصادي و اداري ايتاليا نسبت به سال ،۲۰۰۲ معادل نيم امتياز كاهش يافته است .
نگاهي به جايگاه ديگر كشورهاي اروپايي در اين فهرست مي تواند بخشي از گستردگي فساد اقتصادي و اداري در ايتاليا را نشان دهد.
انگليس در مكان ،۱۱ آلمان در رديف ،۱۵ فرانسه و اسپانيا نيز درجايگاه ۲۱ اين فهرست قرار دارند.
فعاليت گروه هاي تبهكاري و مافيايي و نفوذ در عرصه هاي مختلف و همچنين كاغذبازي از مهمترين ناهنجاريهاي اقتصادي اداري و اجتماعي در ايتاليااست .
فنلاند با ۷/ ،۹ زلاندنو با ۶/ ،۹ دانمارك و ايسلند با ۳/ ۹ امتياز، سالمترين كشورهاي جهان شناخته شده اند.
سازمان شفافيت بين المللي در گزارش خود اعلام كرده است : ۶۰ كشور جهان حتي نتوانسته اند دو امتياز كسب كنند كه نشانه طغيان فساد است .
پيراهن سياه در اين فهرست نصيب كشورهاي هاييتي و بنگلادش شده كه باكسب فقط ۵/ ۱ امتياز در آخرين رديف اين فهرست قرار دارند.
فرودگاهي با ظرفيت ۵/۱۲ ميليون مسافر در قطر
پس از موفقيت امارات عربي متحده در احداث و بهره برداري از فرودگاه دبي، كشور كوچك قطر نيز با جمعيت كمتر از يك ميليون نفر، اقدام به ساخت فرودگاهي با ظرفيت جابجايي ۵/۱۲ ميليون مسافر كرده است.
ساخت فرودگاه جديد بين المللي در دوحه و در چهار كيلومتري فرودگاه كنوني اين شهر از اقدامات جديد دولت قطر است.
كشور قطر ضمن توسعه شركت هوايي قطر ايرويز و راهيابي آن به جمع شركتهاي پنج ستاره جهان با طرح گسترش فرودگاههاي اين كشور قصد دارد سهم بيشتري از بازار هوايي منطقه را كسب كند.
فرودگاه جديد دوحه در زميني به مساحت پنج هزار و ۴۰۰ هكتار ساخته مي شود كه تكميل فاز اول آن حدود ۵/۲ ميليارد دلار هزينه دارد.
پيش بيني مي شود فازهاي دوم و سوم اين فرودگاه نيز هزينه اي حدود ۵ ميليارد دلار را در بر مي گيرد.
بعد از تكميل فرودگاه جديد دوحه اندازه آن حدود دو سوم شهر دوحه خواهد بود.
اين در حالي است كه طي مراحل ساخت فرودگاه جديد، فرودگاه قديمي دوحه نيز توسعه داده شده و نوسازي مي شود به طوري كه با صرف هزينه اي بالغ بر ۱۴۰ ميليون دلار ظرفيت آن به ۲/۷ ميليون مسافر در سال خواهد رسيد.
قرارداد ساخت مرحله اول فرودگاه جديد با شركت انگليسي «بچل» منعقد گرديده است.
از نكات جالب توجه اين فرودگاه اين است كه بيش از نيمي از مساحت فرودگاه بر روي زمينهاي احيا شده از دريا ساخته خواهد شد و از اين رو احداث اين فرودگاه ۹/۱۰ مايل به مساحت كشور قطر مي افزايد.
فاز اول فرودگاه شامل دو باند موازي با اندازه هاي چهار هزار و ۲۵۰ متر و چهار هزار و ۸۵۰ متر مخصوص هواپيماهاي جديد ايرباس ۸۰۰ _ A سوپر جامبو مي باشد.
ترمينال آن به مساحت ۱۴۰ هزار متر مربع مي باشد كه ۲۴ درب خروجي مسافر خواهد داشت