خبر
نتايج يك بررسي در فرهنگسراي IT نشان داد:
افزايش گرايش زنان به فراگيري رشته هاي علوم رايانه
آمار و نتايج به دست آمده از ميزان ثبت نام در گرايش هاي مختلف رشته رايانه و IT ، نشان مي دهد كه ميزان استقبال زنان از اين رشته ها به ويژه در دروس و رشته هاي عمومي بيشتر از مردان است.به گزارش روابط عمومي مركز فناوري اطلاعات سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، نتايج بررسي و تحليل آمار موجود در واحد آموزش فرهنگسراي IT نشان مي دهد كه از مجموع ۱۰۵۵ دانشجو در رشته هاي مختلف رايانه، ۵۴۶ نفر را زنان و ۵۰۹ نفر را مردان تشكيل مي دهند.
اما نتايج بررسي هاي آماري در فرهنگسراي IT نشان از استقبال به مراتب بيشتر زنان، به كسب مهارت در رشته هاي عمومي رايانه دارد. براي نمونه در خصوص رشته ICDL (كاربري رايانه) از مجموع ۳۹۷ دانشجو، ۲۲۷ نفر را زنان و ۱۷۰ را مردان تشكيل مي دهند.
اما در مورد رشته ديگري همچون «كارور عمومي» (آشنايي كلي با رايانه و ويندوز) نيز همچنان تعداد فراگيران زن به مراتب بيشتر از مردان است به نحوي كه از مجموع ۱۰۰ فراگير اين رشته ۶۸ درصد زن و تنها ۳۲ درصد از مردان در كلاس هاي مربوط به اين رشته حضور يافته اند.
در مجموع آمار به دست آمده نشان مي دهد كه ميزان حضور زنان در كلاس هاي فراگيري دروسي همچون اينترنت، فتوشاپ، كارور عمومي، ICDL، اتوكد و Word بيشتر از مردان است.
اين در حالي است كه رشته هاي ديگري همچون سخت افزار، ITADMIN، فلش و طراحي صفحات وب تقريباً در انحصار فراگيران مرد قرار دارد. در اين خصوص به ويژه در رشته هاي سخت افزار و ITADMIN اكثريت مطلق فراگيران به مردان اختصاص دارد.
اما تحليلي بر آمار به دست آمده نشان مي دهد كه برخي از رشته ها تقريباً ، مختص زنان شده و برخي از رشته ها نيز مختص مردان محسوب مي شود. علت اين امر نيز به نوع و شكل تقاضاي موجود در بازار كار و پاره اي از مسائل فرهنگي در قابليت زنان و مردان جهت انجام كارهاي مختلف بازمي گردد.
از سوي ديگر در بررسي علت گرايش رو به رشد زنان به فراگيري رشته هاي عمومي رايانه نيز نتايج جالبي به دست آمد. در حال حاضر بخش قابل توجهي از فراگيران خانم در رشته هايي همچون «كارور عمومي» ، «اينترنت» و «ICDL» را مادران خانه دار تشكيل مي دهند. اين مادران نيز در پاسخ به دليل گرايش به اين رشته ها، علت را ارتباط بهتر با فرزندان خود به هنگام كار با رايانه و اينترنت و همچنين رفع نوعي احساس بي سوادي در استفاده از رايانه به ويژه به هنگام تعامل با فرزندان خود، اعلام كرده اند.بسياري از اين مادران مايل هستند تا از طريق آشنايي با رايانه و اينترنت، قادر به نظارت و كنترل بهتر فرزندان خود در خانه باشند.اما از جمله ديگر دلايل گرايش خانم ها به رشته هايي همچون Word ، اتوكد و فتوشاپ به نيازها و تقاضاي موجود در بازار كار از زن ها مربوط مي شود.
يكي ديگر از دلايل افزايش تعداد فراگيران زن نسبت به مردان در رشته هاي رايانه اي به گسترش نفوذ و ضريب رايانه و اينترنت در جامعه بازمي گردد. چرا كه تا پيش از اين رايانه ها بيشتر محدود به محيط كار و در اختيار مردان بود اما با گسترش فناوري اطلاعات و ارتباطات و نفوذ رايانه و اينترنت به خانه ها، گرايش زنان در يادگيري و استفاده از اين ابزار نوين نيز افزايش يافت.
|