تقويت نيروهاي آمريكايي در موصل
|
|
واحد مركزي خبر: ارتش آمريكا ديروز از ورود يك يگان جديد از نيروهاي اين كشور به شهر موصل به منظور كمك به برقراري امنيت در اين شهر آشوب زده در آستانه برگزاري انتخابات ۳۰ ژانويه (۱۱ بهمن) عراق خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از موصل ، ارتش آمريكا با انتشاربيانيه اي اعلام كرد يگاني از لشكر هشتاد و دوم هوابرد روز جمعه به منظور كمك به تقويت امنيت و ثبات وارد شهر موصل شد ليكن در اين بيانيه به جزييات بيشتري درباره شمار دقيق اين نيروها اشاره اي نشده است .
ژنرال جان ابي زيد فرمانده نيروهاي آمريكايي در عراق اخيرا اعلام كرده بود حدود شش تا هشت هزار سرباز جديد در شهر موصل مستقر خواهند شد. پيشتر ابي زيد و استاندار استان نينوا اعلام كرده بودند برگزاري انتخابات در اين شهر به علت تهديدات امنيتي بسيار مشكل خواهد بود.
در همين حال ارتش آمريكا اعلام كرد نيروهاي اين كشور طي عملياتي در شمال عراق ، يك عضو مظنون گروه افراطي موسوم به انصار السنه و هشت نفر ديگر را بازداشت كردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بغداد، سرگروهبان رابرت پاول سخنگوي ارتش آمريكا در گفتگو با اين خبرگزاري گفت : اين نه نفر در يك ايستگاه اتوبوس و ساختمان شهرداري حويجه نزديك مركز نفتي كركوك بازداشت شدند و چهار نفر آنان اونيفورم نيروهاي امنيتي پوشيده بودند.
گروه انصار السنه كه با شبكه القاعده ارتباط دارد در هفته هاي اخير فعاليت زيادي داشته است .
ديروز ارتش آمريكا اعلام كرد كه بر اثر بمب گذاري در كنار جا ده اي در بخش شمال بغداد يك سرباز اين كشور مجروح و يك نفر ديگر زخمي شد. همچنين بر اثر انفجار خودرويي بمب گذاري شده در شهر بلد ۱۶ نفر از نيروهاي گارد ملي عراق و تعدادي غيرنظامي به قتل رسيدند.
رئيس شوراي استاني ديالي نيز ديروز به همراه برادرش ترور شد.
از سوي ديگر به گزارش واحد مركزي خبر به نقل از روزنامه واشنگتن پست طبق جديدترين آمار وزارت دفاع اين كشور تا روز اول ژانويه حداقل ۱۳۲۹ تن از نيروهاي آمريكايي از آغاز جنگ عراق تاكنون در اين كشور كشته شدند. براساس اين آمار طي مدت مذكور ۷۶ سرباز انگليسي، ۱۹ ايتالياي، ۱۶ لهستاني، يازده اسپانيايي، ۱۹ اكرايني، ۷ بلغاري، سه اسلواكيايي و دو سرباز از استوني، تاتيلند و هلند و يك تن نيز از نيروهاي دانمارك، السالوادر، مجارستان و لتوني كشته شد ند.
|
|
آرميتاژ در دمشق
دمشق - ايرنا: ريچارد آرميتاژ معاون وزير امور خارجه آمريكا ديروز در چارچوب ديدار از چند كشور خاورميانه ، وارد دمشق شد.
آرميتاژ كه در پايان ديدار از عراق ، به سوريه سفر كرده بود، بلافاصله ازفرودگاه راهي كاخ «الشعب» دمشق شد تا با بشار اسد رئيس جمهوري سوريه گفت وگو كند.
ديداربا فاروق الشرع وزير امور خارجه سوريه نيز در برنامه سفر كوتاه مدت معاون وزير امور خارجه آمريكا به دمشق ،گنجانده شده بود.
آرميتاژ در سفر دوره اي به خاورميانه قرار است ، از تركيه و اردن نيزديدن كند.
مسئولان آمريكايي پيشتر اعلام كرده بودند كه آرميتاژ در
گفت وگوهاي خودبا مقامات كشورهاي ياد شده ، اوضاع عراق را مورد بحث و بررسي قرار خواهدداد.
|
|
محمد البرادعي نامزد بي رقيب رياست آژانس اتمي
|
|
بي.بي.سي: محمد البرادعي، رئيس كنوني آژانس بين المللي انرژي اتمي، تنها كانديداي رياست اين پست در چهار سال آينده است.
البرادعي گفت مايل است براي دور سوم، رياست اين آژانس سازمان ملل را كه مقر آن در شهر وين است، بر عهده بگيرد.خبرنگار بي بي سي در اتريش مي گويد اما آمريكا تصريح كرده كه مايل است شخص ديگري جايگزين البرادعي شود و به اين ترتيب، تاييد كانديداتوري محمد البرادعي از سوي خود او را به هيچ عنوان نمي توان يك نتيجه قطعي تلقي كرد.
با توجه به نبود كانديداي ديگري براي اين پست، اكنون موضوع به شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي ارجاع مي شود و اين شورا يا از طريق اجماع و يا از طريق راي گيري و با اكثريت دو سوم آراء يك رئيس جديد انتخاب مي كند.
به گفته خبرنگار بي بي سي، ديدگاه هاي البرادعي درباره برنامه هاي هسته اي ايران و عراق، موجبات نگراني و ناخشنودي آمريكا را فراهم آورده است.
محمد البرادعي كه اهل مصر است، از سال ۱۹۹۷ رئيس آژانس بين المللي بوده است. آمريكا در آن زمان از رياست وي حمايت كرد. قبل از البرادعي، هانس بليكس ديپلمات سوئدي، رئيس اين آژانس بود. البرادعي كه قبلا ديپلمات بوده، در سال ۱۹۸۴ به اين آژانس پيوست. وي در سال ۱۹۴۲ در مصر به دنيا آمد. در دانشگاه قاهره حقوق خواند و در سال ۱۹۶۴ به وزارت امور خارجه مصر پيوست و پس از آن، در نمايندگي دائم اين كشور در نيويورك و ژنو مشغول كار شد.البرادعي داراي دكتراي حقوق بين الملل از دانشكده حقوق دانشگاه نيويورك است.
|
|
هراس اسرائيل از مشاركت گروه هاي اسلامي
در انتخابات فلسطين
ايرنا: رژيم صهيونيستي از مشاركت گروه هاي اسلامي فلسطيني در انتخابات حكومت خودگردان بيمناك است.
به گزارش خبرگزاري فلسطين (وفا)، رسانه هاي ديداري و نوشتاري اسرائيل ديروز با بررسي روند انتخابات در مناطق خودگردان تاكيد كردند كه سازمان هاي امنيتي اسرائيل از حضور پررنگ گروه هاي اسلامي بويژه جنبش مقاومت اسلامي فلسطين حماس در دو انتخابات مجلس نمايندگان و شهرداريها در سال جاري ميلادي نگراني دارند.در مرحله نخست انتخابات شهرداريها كه هفته گذشته در ۲۶ حوزه انتخاباتي در كرانه باختري انجام گرفت، نامزدهاي حماس يك سوم آرا و جنبش فتح نيز يك سوم ديگر راي ها را از آن خود كردند.
ديروز همچنين رئيس بخش بين المللي دادستاني رژيم صهيونيستي به غيرقانوني بودن مسير ساخت ديوار حائل اذعان كرد.
به نوشته روزنامه البيان، عيريت كاهان گفت، اسرائيل مي دانست مسير ساخت ديوار حائل در اراضي كرانه باختري غيرقانوني است از اين رو در دادگاه لاهه حضور نيافت.
وي از مقامات اسرائيل خواست آنچه از ديوار حائل در اراضي فلسطين ساخته شده است تخريب و به صاحبان اين اراضي غرامت پرداخت شود. وي گفت: اگر اسرائيل در دادگاه لاهه حضور مي يافت خود با دست خود به حكم دادگاه مشروعيت مي بخشيد و ما با توجه به اينكه مي دانستيم دفاع از خودمان به علت غيرقانوني بودن اين ديوار فوق العاده سخت است تلاش كرديم دادگاه را قانع كنيم كه ساخت اين ديوار به مسئله تروريسم مربوط مي شود.
|
|
در واكنش به اعتراض هاي سراسريمشرف مخالفانش
را به شركت در انتخابات ۲۰۰۷ دعوت كرد
ايسنا: پرويز مشرف رئيس جمهور پاكستان اعلام كرد تصميم گرفته در پستش به عنوان رئيس ارتش باقي بماند تا با تهديداتي كه پاكستان با آن روبروست، به نحو موفقيت آميزي مقابله كند.
به گزارش روزنامه جنگ، مشرف، خطاب به جمعي از مقامات و رهبران عالي رتبه اين كشور اظهار داشت: اين يونيفورم دموكراسي درست را كه براي پيشرفت مردم و كشور لازم است، فراهم كرده است. افراد در اين يونيفورم (نظاميان)، قرباني هاي بي شماري براي كشور داده اند و نشان افتخار براي شجاعتشان دريافت كرده اند.
مشرف درباره مسايل سياسي اظهار داشت، مخالفان بايد منتظر زمان مناسبي براي انجام اقداماتشان باشند و از آنها خواست تا به خيابانها نريزند؛ اما خودشان را براي انجام انتخابات سازمانهاي محلي آماده كنند.
|
|
اشغال مجدد شهرك بيت حانون توسط نظاميان اسرائيلي
بيروت- ايرنا: نظاميان رژيم صهيونيستي ديروز با استفاده از ده ها دستگاه تانك و زره پوش و پوشش چند فروند بالگرد نظامي به شهر بيت حانون در شمال نوارغزه يورش برده و آن را به اشغال خود درآوردند.
به گزارش خبرگزاري فلسطين (وفا)، نظاميان صهيونيست از سه محور شمال ، جنوب و شرق به بيت حانون يورش آوردند و براي ايجاد رعب و وحشت در فلسطينيان به سوي خانه هاي اين شهر تيراندازي كردند.
بر پايه اين گزارش ، نظاميان اسرائيلي همچنين از رفت و آمد مردم در بيت حانون جلوگيري كرده و يك مقر نظامي در اين شهر ايجاد كردند.
سخنگوي نظامي رژيم صهيونيستي ادعا كرد كه اين عمليات با هدف جلوگيري از شليك موشك و خمپاره به شهرك سيدروت در اسرائيل (سرزمين اشغالي ۱۹۴۸) انجام گرفت.
اين درحالي است كه گردان هاي شهيدان الاقصي شاخه نظامي جنبش ملي آزاديبخش فلسطين (فتح) در چهلمين سال تاسيس اين جنبش بر تداوم مقاومت و مبارزه ضد رژيم صهيونيستي تأكيد كردند.
اين گردان ها با انتشار بيانيه اي در مناطق خودگردان افزود: سزاوار است حكومت خودگردان نيز با حفظ و تقويت جبهه داخلي افراد فاسد و مزدوران را پاكسازي و از مبارزان حمايت كند.
گردان هاي شهيدان الاقصي در اين بيانيه ، نيروهاي خود را به آماده باش كامل براي مقابله با جنايت ها و ترورهاي رژيم صهيونيستي فراخواند .
|
|
كوتاه از سياست جهان
۵ عضو غيردائم شوراي امنيت سازمان ملل تغيير كردند
مهر: پنچ كشور عضو غيردائم شوراي امنيت سازمان ملل جاي خود را به پنج كشور ديگر دادند. به گزارش خبرگزاري مهر به نقل ازروزنامه اتريشي استاندارد، آلمان، اسپانيا، پاكستان، شيلي و آنگولا پس از دو سال ازعضويت غيردائم شوراي امنيت سازمان ملل جاي خود را به كشورهاي ژاپن، دانمارك، يونان، آرژانتين و تانزانيا تحويل دادند.به نوشته اين روزنامه اتريشي، آلمان درنظر دارد از اين پس با در پيش گرفتن مذاكرات جدي با ديگر متقاضيان عضويت دائم در شوراي امنيت سازمان ملل اين مسئله را دنبال كند.
استاندارد همچنين نوشت: مدتي است كه از سوي «كوفي عنان» دبير كل سازمان ملل مسئله اصلاحات در اين سازمان بطور جدي مطرح شده است. افزايش تعداد اعضاي دائم شوراي امنيت نيز در راستاي تحقق اين امر مطرح شده است.
طرح دولت بوش براي حبس ابد بدون محاكمه مظنونان تروريستي
واحد مركزي خبر: روزنامه واشنگتن پست در شماره ديروز خود از اقدام دولت جورج بوش رئيس جمهور آمريكا در خصوص بررسي و آماده سازي طرحهايي براي حبس ابد مظنونان تروريستي از جمله صدها زنداني خبر داد كه دولت آمريكا براي محاكمه آنان در دادگاه شواهد و مدارك كافي در اختيار ندارد.
به گزارش خبرگزاري رويتر از واشنگتن ، روزنامه واشنگتن پست در شماره ديروز با درج گزارشي در اين باره به نقل از مقامات اطلاعاتي دفاعي وديپلماتيك نوشت مقامات پنتاگون و سازمان سيا، از كاخ سفيد خواسته اند تا در خصوص برخورد طولاني مدت ، با آن دسته از بازداشت شدگاني كه قرارنيست آزاد يا براي محاكمه به دادگاههاي داخل و خارج آمريكا ارجاع شوند، تصميمي اتخاذ كند.
مقامات دفاعي آمريكا به اين روزنامه گفتند وزارت دفاع كه ۵۰۰ زنداني را در خليج گوانتانامو در بازداشت خود دارد، در چارچوب بخشي از اين راه حل در نظر دارد از كنگره بخواهد مبلغ ۲۵ ميليون دلار را به منظور احداث يك زندان دويست تختخوابي براي نگهداري مظنوناني كه به علت فقدان شواهد كافي احتمال محاكمه آنان در دادگاه نظامي وجود ندارد، اختصاص دهد. به نوشته واشنگتن پست بازداشت شدگان در زندان جديد كه تحت عنوان اردوگاه شش احداث خواهد شد از امكانات رفاهي بيشتري برخوردار خواهند شد.
زنداني گوانتانامو به خاطر تلاوت قرآن شكنجه شد
فارِس: يك اسير انگليسي در زندان پايگاه دريايي آمريكا در خليج گوانتانامو به وكلاي خود اعلام كرد به خاطر تلاوت قرآن مجيد به روش ديكتاتور هاي آمريكاي لاتين شكنجه شد.هفته نامه انگليسي «آبزرور» در اين باره گزارش داد، به گفته اين زنداني، مچ دست وي را با طناب محكم بسته و او را آويزان كردند. اين روشي است كه در زمان ديكتاتوري آمريكاي لاتين استفاده مي شد و اسرا به قدري آويزان مي ماندند تا زخم عميقي در مچ دستان آنها ايجاد شود. به نوشته اين هفته نامه، اين زنداني گوانتانامو دليل شكنجه خود را تلاوت قرآن در ساعتي ذكر كرد كه صحبت كردن ممنوع بود.
انتخابات رياست جمهوري كرواسي برگزار شد
فارس: مردم كرواسي ديروز براي انتخاب رئيس جمهور خود به پاي صندوق هاي راي رفتند.به گزارش خبرگزاري فرانسه از زاگرب، مردم كرواسي ديروز از ساعت ۷ به وقت محلي (۶ به وقت گرينويچ) به پاي صندوق هاي اخذ راي رفتند. از هنگام كسب استقلال كرواسي، اين چهارمين انتخابات رياست جمهوري است كه در اين كشور برگزار مي شود. بر اساس نظر سنجي ها احتمال زياد وجود دارد كه «استيپه مسيچ» رئيس جمهوري كنوني كشور در اين دور از انتخابات نيز پيروز شود.
پارلمان باسك به استقلال اين ايالت رأي داد
ايرنا: پارلمان ايالت خودمختار باسك اسپانيا به استقلال اين منطقه و عادي شدن روابط حكومت فعلي آن با دولت مادريد راي داد.به گزارش پايگاه اينترنتي بي بي سي ، پارلمان باسك در مصوبه اي راي به تغيير قانون اساسي اين ايالت خودمختار و تغيير شكل حكومت آن درقالب جديد «اتحاديه آزاد» با اسپانيا راي داد.مصوبه پارلمان براي تصويب تسليم مجلس ملي باسك خواهد شد.گفته شده است كه مجلس ملي باسك اصلاحاتي در مصوبه فوق خواهد داد.«خوان خوزه ايباره تكس» نخست وزير باسك قبل از تصويب طرح فوق ، اعلام كردكه مردم باسك حق تعيين سرنوشت خود را دارند.سازمان مبارزان باسك موسوم به «اتا» مصوبه پارلمان را براي تامين اراده استقلال اين ايالت ناكافي دانسته است .
|