دكتر احمدي نژاد:
طلب شهرداري از وزارتخانه ها و سازمانها
عمداً پرداخت نمي شود
|
|
گروه شهري: شهردار تهران گفت: با توجه به آن كه شهرداري بخشي از منابع درآمدي خود را براساس طلبهاي خود از وزارتخانه ها و سازمانهاي مختلف پيش بيني كرده است، اما به نظر مي رسد تعمدي براي عدم پرداخت طلبهاي شهرداري وجود دارد.
دكتر محمود احمدي نژاد صبح ديروز در يكصد و بيستمين جلسه علني شوراي شهر تهران ضمن اظهار گلايه از عدم پرداخت طلبهاي شهرداري از سوي وزارتخانه ها و سازمانهاي مختلف با وجود تشكيل جلسات متعدد با مسؤولان سازمانهاي بدهكار تصريح كرد: شهرداري تهران براي تأمين بودجه هاي مورد نياز خود مجبور به فروش اموال قيمتي در ساختمانهاي خود شده است.
شهردار تهران تعمد موجود در اين زمينه را در راستاي تضعيف مديريت شهري دانست و در ادامه با اشاره به اقدامات و حركت جديد شورا و شهرداري تهران براي جذب سرمايه گذاري مردمي اظهار داشت: در حال حاضر، پروژه هاي فراواني در سازمان سرمايه گذاري مردمي بررسي شده كه تحقق آنها نه تنها مي تواند درآمدخوبي را براي شهرداري در پي داشته باشد، بلكه عاملي براي كاهش بار عوارضي است كه طي ساليان متمادي بر مردم تحميل شده است.
احمدي نژاد با اشاره به طلبهاي مردم از شهرداري كه تبعات آن مديريت شهري را دچار مشكل كرده است، گفت: در دهه ۸۰ و قبل از آن تصرف غيرقانوني اراضي مردم موجب شده كه مديريت شهري در پرداخت حقوق مردم دچار مشكل شود، ضمن آن كه آزادسازي املاك واقع در طرحها و رفع مشكل صاحبان اين املاك نيز از اولويتهاي مديريت شهري در رفع مشكلات شهروندان است.
وي از وجود صد هزار پلاك ثبتي در طرحهاي مختلف شهري خبر داد و گفت: تمامي اين پلاكها در حوزه شهري قرار ندارد و تكليف آنها بايد توسط سازمانها و ارگانهاي دولتي مشخص شود.
شهردار تهران افزود: در راستاي رسيدگي به مشكلات اين پلاكها و آزادسازي املاك واقع در طرح كميته اي براي رسيدگي به مشكلات آنان تشكيل شده كه تاكنون توانسته ايم بيش از ۲۵ هزار پلاك ثبتي را آزاد كنيم.
براساس اين گزارش شوراي اسلامي شهر تهران، ديروز يك فوريت لايحه «تثبيت نرخ كليه عوارض شهرداري تهران در سال ۸۴ برمبناي نرخ سال ۸۳» را تصويب كرد.
شهرداري در اين لايحه براي جبران كاهش درآمد ناشي از تثبيت عوارض، صرفه جويي در هزينه ها و يافتن منابع درآمدي مولد را به شوراي شهر پيشنهاد كرده است.
نايب رئيس شوراي شهر هنگام بررسي يك فوريت اين لايحه گفت: بسياري از مصوبات شوراي شهر طي ۲ سال اخير در راستاي تثبيت قيمت ها بوده است.
مهندس حسن بيادي افزود: مصوباتي نظير حذف بهره از تقسيط بدهي مردم به شهرداري و تخفيف بخشي از مطالبات، اعطاي تسهيلات تشويقي براي نوسازي بافت هاي فرسوده ازجمله اقدامات شوراي شهر در خدمت رساني به شهروندان تهراني بوده است.
بيادي در عين حال خاطرنشان كرد كه بر اساس آمارهاي موجود شهرداري به دليل انباشت بدهي سال هاي گذشته حدود ۹ هزار ميليارد تومان به مردم بدهكار است و بايد با برنامه ريزي اقدامات لازم براي پرداخت آن را انجام دهد.
از سوي ديگر، حبيب كاشاني عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر نيز گفت: اين طرح بسيار خوب است ولي در حال حاضر در شهرداري صرفه جويي و مديريت صحيح اعمال مي شود و شهرداري بايد آماري ارائه دهد كه با اين لايحه، چند ميليارد تومان از بودجه اش حذف مي شود.
وي گفت: در سال جاري به دليل عدم پرداخت مطالبات شهرداري از سوي دولت حدود ۲۰۰ ميليارد تومان كسري بودجه داريم و براي جبران آن شهرداري بايد ۱۲۰ ميليارد تومان املاك خود را به فروش برساند.
وي افزود: مردم با افزايش منطقي عوارض مشكلي ندارند و من نگرانم كه با اين لايحه صداقت ها كم شود.
دكتر خسرو دانشجو نيز در موافقت با اين لايحه گفت: با تعريف منابع جديد درآمدي شهرداري كه در اين لايحه به آن اشاره شده نگراني آقاي كاشاني از اين بابت برطرف مي شود.
رئيس شوراي شهر تهران گفت: درصورت تصويب نهايي اين لايحه در شوراي شهر و تثبيت نرخ عوارض شهرداري در سال ،۸۴ به ميزان قابل توجهي فشار از دوش مردم شهر برداشته خواهد شد.
مهندس مهدي چمران افزود: احتمال دارد كه با تصويب لايحه شهرداري تهران به لحاظ منابع درآمدي دچار مشكلات شود ولي از راه هاي ديگر مي توان آن را جبران كرد.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر نيز گفت: در مسايل اقتصادي نبايد دچار افراط و تفريط شد.
دكتر نادر شريعتمداري افزود: در اين رابطه ۲ نگرش در كشور وجود دارد نگرشي كه همه خدمات بايد به قيمت واقعي ارايه شود كه گرايشي افراطي است و از طرفي جلوگيري از افزايش قيمت ها نيز بحثي است كه دير يا زود به بن بست مي رسد.
وي در دفاع از ايجاد تسهيلات و تخفيف هاي مربوط به عوارض ساخت و ساز گفت: در سبد هزينه اي خانوار، مسكن بخش عمده اي را به خود اختصاص مي دهد كه هرگونه تغييري در اين بخش تبعات محسوسي را در پي خواهد داشت.
شريعتمداري گفت: بايد سياست هاي اجرايي در جهتي حركت كند كه بتوانيم توليد مسكن را براي شهروندان داراي صرفه و توجيه اقتصادي كنيم.
وي در عين حال گفت: فروش اموال شهرداري با قيمت هاي نامناسب براي جبران كسري بودجه و يا انعقاد قراردادهاي جعاله و استقراض با شرايط سنگين فشارهايي را بر مردم تحميل مي كند.
رئيس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر گفت: مردم هيچگاه با افزايش منطقي هزينه ها و خدمات شهري مشكلي نداشته اند. مهندس اميررضا واعظي آشتياني عضو هيأت رئيسه شوراي شهر نيز گفت: اجراي طرح تثبيت نرخ عوارض شهرداري در سال ،۸۴ فشارهاي موجود بر قشر آسيب پذير را كاهش مي دهد. خزانه دار شوراي شهر افزود: فشارهاي مالي موجود سبب حذف مرغ از سبد مصرفي خانوارها و جايگزيني «پاي مرغ» شده است.
دكتر نسرين سلطان خواه عضو هيات رييسه شوراي شهر نيز گفت: منابع درآمدي شهرداري عمدتاً از محل عوارض ساختماني، تراكم، تغيير كاربري و پاركينگ تامين مي شود كه در سال ۸۳ هم آن را افزايش نداديم و عملا براي اولين بار در بودجه شهرداري به سمت تثبيت عوارض شهري گام برداشته شد.
منظرخير حبيب اللهي عضو كميسيون فرهنگي شوراي شهر نيز با اشاره به بدهي شهرداري به مردم ميزان اين بدهي را برابر مطالبات شهرداري از دولت دانست و از شهردار پرسيد شهرداري در اين رابطه چه اقدامي كرده است؟
وي گفت: ناهماهنگي هاي اجرايي در راستاي عدم پرداخت بدهي هاي دولت و سرگرداني مردم جهت دريافت مطالبات از شهرداري مشكلاتي را براي آنان در پي داشته است.
انتقاد از گران كردن كالا و خدمات
به بهانه كسري بودجه
از سوي ديگر، مهندس اميررضا واعظي آشتياني عضو هيات رئيسه شوراي شهر در نطق پيش از دستور خود گفت: با اينكه در برنامه سوم توسعه بر كاهش تصدي گري دولت تاكيد شده بود، ولي در طول اين برنامه، ۲۵درصد تصدي گري دولت افزايش يافت.
خزانه دار شوراي شهر افزود: اين موضوع نشان مي دهد كه بعضي از مديران دولتي و بدنه دولت چگونه در مقابل واگذاري امور به نهاده هاي مردمي و مشاركت آنها مقاومت مي كنند و مانع رشد و توسعه كشور شده اند.
به گفته وي ۶۴ درصد بودجه كل كشور مربوط به شركتهاي دولتي است كه عمدتا زيان ده هستند و قرار بوده است ۲۵۰ واحد آن تا پايان امسال سهام خود را كه معادل ۲۲۰۰ ميليارد تومان است به مردم واگذار كنند ولي اين مهم هنوز محقق نشده است.
وي افزود: اين شركتها با اعلام غيرواقعي بودجه هاي خود عامل كسري بودجه دولت را فراهم مي سازند.
وي گفت: اين موضوع باعث شده بودجه جاري طي سالهاي اخير نسبت به توليد ناخالص داخلي تغييري نيابد و در نهايت ديواري كوتاه تر از بودجه بخش عمراني پيدا نكنند.
آشتياني افزود: وقتي در سال ۸۲ كاركنان دولت با ۱۱ هزار سفر خارجي كه معادل ۵۰۰ ميليون دلار بالغ مي شود چگونه مي توان انتظار صرفه جويي داشت.
به گفته وي اگر همين هزينه ها ۲۰درصد صرفه جويي شود مي توان بخشي از مشكلات كشور را حل كرد ولي دولت هر ساله به بهانه هاي مختلف براي كسري بودجه خود متوسل به گران كردن خدمات و كالا مي شود و اين عمل علاوه بر اينكه صدمات جبران ناپذيري به اقشار آسيب ديده جامعه وارد مي كند در اقتصاد كشور نيز اختلال به وجود مي آورد و مردم هر سال شاهد شروع گرانيها و خالي ترشدن سبد اقتصادي خانواده خود مي باشند.
وي ضمن قدرداني از اقدام اخير مجلس شوراي اسلامي در تثبيت قيمت ها گفت: طرح تثبيت قيمت ها نرخ تورم را كنترل و از فشار مضاعف در ابتداي هر سال جلوگيري خواهد كرد.
بزرگراهي به نام خليج فارس
در جلسه ديروز، شوراي شهر همچنين بخشي از آزادراه تهران_قم حد فاصل ميدان جهاد تا فرودگاه بين المللي امام خميني(ره) را به نام بزرگراه خليج فارس نامگذاري كرد.
اعضاي شوراي شهر همچنين از وزارت راه و ترابري و شوراهاي شهرهاي واقع در مسير تهران تا خليج فارس خواستند مسيرهاي منتهي به خليج فارس را به همين اسم نامگذاري كنند. چمران همچنين ابراز اميدواري كرد، با اين كار قدم مثبتي در مقابل طرح توطئه آميزي كه براي خليج فارس به وجود آمده بود، برداشته شود. وي همچنين عقب نشيني مسئولان نشريه بين المللي نشنال جئوگرافيك را درقبال اين موضوع نوعي پيروزي براي ملت ايران دانست.
ديروز همچنين گروهي از شهروندان با حضور در مقابل ساختمان شوراي شهر، طرح توطئه آميز استفاده از نام هاي جعلي براي خليج فارس را محكوم و از اقدام شوراي شهر در نامگذاري بزرگراه خليج فارس تشكر و قدرداني كردند.
مصوبات شوراي اسلامي شهر تهران
شوراي اسلامي شهر تهران در يكصد و بيستمين جلسه علني خود يك فوريت لايحه «تثبيت نرخ كليه عوارض شهرداري تهران در سال ۸۴ بر مبناي نرخ هاي سال ۸۳» را تصويب كرد.
در اين جلسه همچنين بخشي از آزادراه تهران (از ميدان جهاد در بزرگراه آزادگان تا فرودگاه بين المللي امام خميني(ره) به نام خليج فارس نامگذاري شد.
|
|
اصله نهال به جاي خودرو فرسوده
ايسنا: دبير ستاد هواي پاك كشور گفت: از ۲۹ دي ماه به ازاي خروج هر دستگاه خودرو فرسوده يك اصله نهال كاشته مي شود.
مهندس محمد هادي حيدرزاده با اشاره به اهميت افزايش سرانه فضاي سبز و كاهش آلودگي هوا گفت: همزمان با روز هواي پاك ۲۹ هزار اصله نهال در مناطق ۲۲گانه شهر تهران كاشته مي شود.
وي با بيان اين كه بسيج سازندگي تشكل هاي مردمي و شهرداري تهران در كاشت اين نهال ها مشاركت مي كنند گفت: حركتي مشابهي نيز به طور همزمان در شش شهر ديگر آلوده كشور يعني مشهد، تبريز، اراك، اصفهان، شيراز و اهواز انجام مي شود.
|
|
تعطيلي مدارس و ۱۰ درصد كاهش بار ترافيك
كارشناس مركز هماهنگي اطلاع رساني آلودگي هوا،گفت: با توجه به وضعيت ناپايدار هوا تا پايان هفته جاري احتمال بروز شرايط اضطرار و هشدار در وضعيت هوا وجود ندارد. الميرا پرتو، كارشناس مركز هماهنگي اطلاع رساني آلودگي هوا، درگفت وگو با خبرنگار ايلنا، گفت: ديروز وضعيت هواي تهران تا ظهر در شرايط پاك قرار داشت و از بعدازظهر شاهد وضعيت سالم در آب و هواي تهران بوديم.
پرتو خاطرنشان كرد: تعطيلي مدارس به هنگام ايجاد شرايط اضطرار در وضعيت آب و هواي تهران تا ۱۰ درصد موجب كاهش تردد شد كه در پايين آوردن آلودگي بسيار موثر بوده است.
|
|
چهره گشايي بازار تهران
گروه شهري: طرح جامع بازار تهران بعد از ۸۰ سال كه از عمر آن مي گذرد تهيه شد. طرح جامع پيشنهادي شهرداري تهران برخوردار از محاسبات دقيق عرصه و اعيان املاك با همه پتانسيل هاي موجود و ضرايب مثبت و منفي و برداشتهاي تصويري از محدوده بازار است كه به صورت كتابچه اي جهت تصويب به كميسيون ماده ۵ ارسال شده است.
به گفته شهردار منطقه ۱۲ تقريبا ۹۰ درصد از ۵۳ هزار واحد كسبي فعال در بازار ماندگار هستند و با توجه به وسعت ۱۱۰ هكتاري بازار تهران تمركز اينها كار سختي به نظر نمي رسد، ضمن اينكه به منظور تأمين سرانه هاي خدماتي ۴۰ هكتار از مساحت بازار قطعا اختصاص به فضاهاي باز، فضاي سبز و ساير امور خدماتي به منظور تامين رفاه و امنيت منطقه مي يابد كه از جمله آنها تاسيسات ويژه آتش نشاني است.
|
|
چهارباغ اصفهان الگوي خيابان ولي عصر در طرح تعريض
ايرنا: معاون فني و عمراني شهرداري تهران گفت : با اجراي طرح تعريض خيابان ولي عصر(عج )، اين خيابان همچون چهارباغ اصفهان زيبا و پرجاذبه مي شود.
محمد علي آبادي گفت: شهرداري تهران تعريض هر خيابان را بامطالعه دقيق علمي وكارشناسي انجام داده و تمامي جوانب را مي سنجد.
علي آبادي تصريح كرد: اگر امكان تعريض خيابان ولي عصر فراهم شود، اين خيابان كه زيباترين خيابان تهران است و سابقه تاريخي دارد مورد توجه همه گردشگران قرار خواهد گرفت .
معاون شهردار تهران به وجود دو رديف درختان زيبا و بلند در حاشيه خيابان ولي عصر(عج ) اشاره كرد و گفت : با اجراي طرح تعريض ، چهار رديف درخت در اين خيابان خواهيم داشت .
به گفته وي ، نه تنها در اين طرح درختي قطع نمي شود، بلكه اگر تعريض خيابان صورت گيرد، ولي عصر(عج ) زيباترين خيابان دنيا خواهد شد.
وي افزود: وسط خيابان تبديل به باند ترددي تندرو شده و در دو طرف ، باند كندرو احداث مي شود.
|
|
سومين همايش شهروند توليد كننده و مصرف كننده
گروه شهري:در سومين همايش «شهروند، توليد كننده و مصرف كننده» كه در مركز همايش هاي بين المللي صداوسيما و با حضور تأمين كنندگان منتخب كالا و جمعي از خريداران برپا شده بود، معاون خدمات شهري شهرداري تهران طي سخناني توليد كنندگان را سرمايه كشور دانست و بر ضرورت حمايت هرچه بيشتر از آنان تأكيد كرد. مهندس محمدي زاده يادآور شد كه تلاش شهروند در راستاي حذف واسطه ها و برقراري ارتباط مستقيم ميان توليدكننده و مصرف كننده بوده و حمايت از آنان جزء اصول جدي كار در شهروند است.
وي آمار ۵۰ هزار نفري مراجعه كننده روزانه به فروشگاه هاي شهروند را نشان دهنده رضايت و موفقيت اين مجموعه و ناشي از مديريت كارآمد و منسجم در اين مجموعه دانست. در ادامه احمد صيفي كاران مديرعامل شهروند، برپايي اين گردهمايي سالانه را موجب تشويق تامين كنندگان برتر، ايجاد انگيزه در قالب سالم ميان آنان دانست و خاطرنشان ساخت: بالندگي و برپايي هر مجموعه مشتري محور، در گرو رضايت و حمايت مشتريان است.
|