مستند نيازمند بازنگري است
به گفته زين العابديني مدير گروه مستند شبكه ۴ در گفت وگو با ايسنا در برخي از مستندها با يك اكيپ خيلي كوچك شامل تهيه كننده و كارگردان و تصويربردار، يك مستند خوب توليد مي شود و در برخي از آثار نيز بايد اين تفكيك ها صورت بگيرد تا نتيجه بهتري حاصل شود.
وي افزود: نوع مستند در ادغام يا تفكيك عوامل خيلي تأثير دارد. در حال حاضر، مستندهايي در شبكه چهار توليد مي شوند كه يك تهيه كننده با چندين كارگردان مسئوليت ساخت را برعهده دارند.
زين العابديني درباره امكان حضور موفق مستندهاي سيما در سطح جهان، گفت: در برخي از انواع مستندها، نيروهاي خيلي خوبي داريم. اما ملاك بسياري از مستندها كه در جهان مطرح مي شوند تنها نيروي انساني و تجهيزات نيست ، بلكه مستندسازان در دنيا به تكنيك هايي رسيده اند كه هنوز نتوانسته ايم به آنها دسترسي پيدا كنيم. اگر در زمينه آموزش نيروهاي انساني تلاش بيشتري انجام دهيم و سطح دانش نيروهايي را كه در اين عرصه فعاليت دارند، ارتقا دهيم موفقيت بيشتري كسب خواهيم كرد.
رؤياي بلورين در راديو
«رؤياي بلورين» ، ويژه برنامه جشنواره بين المللي فيلم فجر در گروه ادب و هنر شبكه سراسري صداست.
اين برنامه به صورت زنده و مستقيم از سينما صحرا هر روز از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ماه به مدت ۳۰ دقيقه با حضور كارشناسان و اجراي رضا درستكار، منتقد سينما و گويندگي مهين احمد پور پخش مي شود.برنامه با هدف اطلاع رساني درباره جشنواره فيلم فجر با تأكيد بر بخش مسابقه سينماي ايران تهيه و پخش مي شود.بخش هاي متنوع اين برنامه شامل خبرهاي روزانه جشنواره و نقد فيلم با حضور منتقدان و عوامل اصلي فيلم است.
تلويزيون و تأثير آن در طنز
به گفته استاد دانشگاه علامه طباطبايي تلويزيون از رسانه هاي بسيار تاثيرگذار در زمينه طنز است؛چرا كه آثار ساخته شده از سوي سازندگان آن جنبه كلامي دارد و به خصوص كه از فرهنگ مخفي جوانان نيز مقداري استفاده مي كند و آن را بين بقيه پخش مي كند.
دكتر شهلا اعزازي در گفت وگو با ايسنا افزود: الگوهاي تصوير شده در رسانه ها بايد براي مردم عادي قابل دستيابي باشد و وسايل ارتباط جمعي نمونه هاي فرشته آسا ارائه ندهند.
اين جامعه شناس ارائه الگوهاي فراانساني را موجب ارتباط برقرار نكردن مخاطب با اين گونه آثار دانست.
وي همچنين در ادامه، الگوي ارائه شده در فيلم هاي ايراني را سياه و سفيد توصيف كرد و تصريح كرد: تصوير كردن چنين نمونه هايي موجب مي شود كه مخاطب با آن همذات پنداري نكند و در نتيجه از آن تاثير نپذيرد.