ايسنا: دو دانش آموز يك مجتمع آموزشي راهنمايي در يكي از روستاهاي شهرستان «زرنديه» بخش خرقان بر اثر سرما و يخ زدگي جان باختند.
اين دانش آموزان كه در مقطع دوم و سوم راهنمايي تحصيل كرده و اهل روستاي «ورچند» بودند، بر اساس اعلام بخشداري خرقان، بعدازظهر ر وز جمعه به رغم تاكيد مجتمع مبني بر مسدود بودن راههاي ارتباطي منطقه و ضرورت ماندن آنها در محل تحصيل، به صورت پنهاني از مجتمع خارج شده و با پاي پياده به سمت روستاي «ورچند» محل سكونت خود حركت كردند. سرايدار اين مجتمع كه از غيبت آنها هنگام صرف ناهار مطلع شده بود، با انجام تحقيقات متوجه فرار آنها شد. اين دو دانش آموز در راه مانده بر اثر خستگي، عدم توانايي و سرماي شديد و كولاك، با تاريك شدن هوا از ادامه راه بازماندند و هر يك در فاصله ۱۰۰ و ۲۰۰ متري روستاي «ورچند» بيهوش شده و به علت سرمازدگي جان باختند.
جسد اين دانش آموزان پس از گذشت ۲۴ ساعت از وقوع حادثه در بيراهه اي كه آن دو براي طي مسير انتخاب كرده بودند، به وسيله اكيپ هاي برف روبي اداره راه و ترابري زرنديه يافت شد.
اوضاع استان گيلان عادي مي شود
ايسنا: با ورود دو بالگرد به استان گيلان در كنار بالگردهاي نظامي، انتظامي و سپاه، كار امدادرساني به روستاهاي آسيب ديده و در محاصره برف، از زمين و هوا بطور جدي پيگيري مي شود. دفتري، رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر كشورافزود: مجموعا يكهزار و ۲۱۱ تن از نيروهاي امدادي در قالب تيمهاي عملياتي در استان گيلان مشغول فعاليت و ۶۵ دستگاه خودروي سنگين اعزام شده، ۴۲۷ تن محموله امدادي از تهران، اردبيل، مازندران و قزوين و ۶۷ دستگاه آمبولانس تاكنون براي امدادرساني مورد استفاده قرار گرفته است. وي افزود: با تلاش نيروهاي مستقر در استان پيش بيني مي شود طي ۵ روز آينده اوضاع استان به حالت عادي باز گردد.
دفتري با اشاره به تعدد وقوع حوادث طبيعي در ايران تصريح كرد: به دليل استمرار وقوع سوانح در كشور، آمادگي خوبي براي پاسخگويي به نيازها وجود دارد و در ارزيابي جهاني هم، در رتبه بالايي از اين نظر قرار داريم؛ اما بايد متناسب با دانش و تكنولوژي روز دنيا پيشرفت كنيم.
برف ده ها ميليارد تومان خسارت وارد كرد
بنا بر خبرها همچنين پس از بارش چندين روزه برف در استان گيلان، ۷۰۰ روستاي اين استان در شهرستانهاي رشت، شفت، آستانه، لاهيجان و سياهكل همچنان در محاصره برف قرار دارند.
عليزاده، معاون امور عمراني استانداري گيلان با اعلام اين خبر افزود: راههاي ارتباطي اين روستاها كاملا مسدود شده و دسترسي به اين مناطق و امدادرساني زميني به هيچ وجه امكانپذير نيست.
وي افزود: با اعزام اكيپ هاي برف روبي و امدادرساني، ۲۷۰ مسير ارتباطي روستاهاي استان گيلان بازگشايي شده است.
معاون عمراني استانداري گيلان با اشاره به اين كه بارش برف در اين استان تاكنون هيچ گونه تلفات جاني در بر نداشته است، خاطرنشان كرد: تاسيسات زيربنايي، برق و آب اين استان دچار خسارت و همچنين منازل مسكوني و واحدهاي اقتصادي ازجمله كارخانجات برنج كوبي و بسته بندي به دنبال بارش سنگين برف تخريب شدند.
عليزاده، بحراني ترين مشكل استان گيلان را خسارتهاي وارده به تأسيسات برق و ناپايداري شبكه برق آن عنوان و تصريح كرد: امدادرساني در اين استان به اقدامات گسترده تر و جدي تر وزارت نيرو نيازمند است.
معاون عمراني استانداري گيلان با بيان اين كه ۴۳۰ راه ارتباطي ديگر اين استان تا فردا بازگشايي مي شود افزود: خسارتهاي وارده به استان چيزي بيش از دهها ميليارد تومان برآورد شده است.