تدابير شديدامنيتي براي ۱۱ ساعت حضور بوش در آلمان
در طول مذاكرات بوش و گرهارد شرودر صدراعظم آلمان تظاهركنندگان عليه حضور بوش و سياست هاي جنگ طلبانه وي شعار دادند
|
|
|
|
برلين - ايرنا: به دنبال ورود جورج بوش رئيس جمهورآمريكا به شهر ماينس صدها تن ازآلماني هاي تظاهركننده با شعارهاي ضد بوش همچون:«بوش را متوقف كنيد، بوش تروريست شماره يك ، بوش دوست آلمان نيست» دست به تظاهرات گسترده زدند.
به گزارش رسانه هاي آلمان در شهر ماينس و در طول مذاكرات بوش و گرهارد شرودر صدراعظم آلمان تظاهركنندگان عليه حضور بوش و سياست هاي جنگ طلبانه وي شعار دادند. اين تظاهرات كه بسيار دورتر از محل كنفرانس برگزار شد توسط ۱۰ هزار نيروي پليس آلمان تحت كنترل قرار داشت .
سازمان هاي صلح طلب و ضدجهاني سازي در آلمان نيز بيش از۴۰ تظاهرات را در سراسر اين كشور عليه سياست هاي جنگ طلبانه جورج بوش برپا كردند.
شهر ۲۰۰ هزار نفري ماينس در ايالت رايلند فالز آلمان از چند روز قبل به يك اردوگاه نظامي با مقررات ويژه تبديل شده است و مامورين امنيتي آلمان وسرويس هاي امنيتي آمريكا چندين روز است كه كليه تدابير ممكن براي برقراري امنيت صد درصد بوش در اين ديدار ۱۱ ساعته را بررسي و به مرحله اجرا درآورده اند.
از سوي ديگر، كليه مدارس شهر ماينس و سه مدرسه شهر ويسبادن ديروز تعطيل بودند و حدود يك هزار و ۲۰۰ نفر از ساكنين اطراف محل اقامت بوش صرفا پس از كنترل شديد مي توانند در اين منطقه تردد كنند.
بالكن ها، بام هاي منازل و پنجره هايي كه از نظر امنيتي مهم هستند ازسوي تيراندازهاي ماهر كه همگي آمريكايي هستند تحت كنترل قرار گرفته اند.در جريان اقامت بوش در شهر ماينس ، حركت كشتي ها در رودهاي راين و ماين متوقف شده و حريم هوايي ماينس براي هواپيماهاي بزرگ و هواپيماهاي كوچك خصوصي مسدود شد.
در همين حال گرهارد شرودر صدراعظم آلمان صبح ديروز براي اولين بار و برخلاف پروتكل معمول ، بطور رسمي از جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا در فرودگاه استقبال كرد.يوشكا فيشر وزيرامور خارجه آلمان و رونالد كخ نخست وزير ايالت هسن نيز در فرودگاه نظامي فرانكفورت از بوش استقبال كردند.
رئيس جمهوري آمريكا پس از ورود به فرودگاه تحت تدابير شديد امنيتي ومراقبت شديد نيروهاي امنيتي آمريكا كه مسير را خود مشخص كرده بودند باخودرو به شهر ماينس در ۴۰ كيلومتري فرانكفورت رفت . بوش فقط ۱۱ ساعت در آلمان بود.از سوي ديگر بي بي سي اعلام كرد اعضاي پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) و اتحاديه اروپا با كنار گذاشتن برخي از اختلافات خود با آمريكا كه در پي حمله به عراق بروز كرده بود، قول داده اند در زمينه بازسازي عراق به اين كشور ياري برسانند.
كنفرانس خبري مشترك
بوش و شرودر
واحد مركزي خبر: جرج بوش رئيس جمهور آمريكا و گرهارد شرودر صدراعظم آلمان ديروز پس از ديدار در يك كنفرانس خبري مشترك در شهر ماينس آلمان شركت كردند.به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره گرهارد شرودر گفتگوهاي خود را با بوش مفيد و مثبت توصيف كرد و افزود: همكاري مشترك و عملي ميان آلمان و آمريكا درباره موضوعات مختلف به ويژه در بخش محيط زيست ضروري و مهم است.
شرودر خاطرنشان كرد ما همچنين درباره مشكلات بين المللي گفتگو كرديم و برخي از اين مشكلات را هم روز گذشته در بروكسل بررسي كرديم.
صدراعظم آلمان خاطرنشان كرد: مناسب است تا از صلحي كه آمريكا در پي محقق كردن آن در خاورميانه است حمايت كنيم و اميدواريم تلاش هاي آمريكا براي محقق شدن صلح در خاورميانه به نتيجه برسد.
صدر اعظم آلمان از حمايت آمريكا از اروپا درباره پرونده هسته اي ايران ابراز خرسندي كرد.وي افزود: ما امروز در مذاكرات خود درباره ايران گفتگو كرديم و بايد بگويم كه درباره اين اهداف منافع مشترك داريم و تلاش مي كنيم ايران را به اين هدف سوق دهيم كه برنامه براي سلاح هسته اي را به طور كامل كنار بگذارد و اين هدف اروپا و آمريكاست.
شرودر خاطرنشان كرد: ما درصدديم از راه گفتگوهاي مسالمت آميز به اين هدف برسيم و بي شك دستيابي به اين هدف به فعاليت و تحرك هر دو هدف نياز دارد و اميدواريم به اين اهداف برسيم.
صدراعظم آلمان گفت: اهداف ما مشخص است و آن اين است كه ايران برنامه سلاح هسته اي را كنار بگذارد و آنچه تاكنون بدان دست يافته ايم بايد ادامه يابد.
صدراعظم آلمان گفت: با دخالت و تلاش آمريكا نشانه هاي مثبتي براي برقراري صلح در خاورميانه بوجود آمد.
شرودر افزود: دستيابي به صلح خاورميانه بدون همكاري و دخالت طرف هاي ديگر از جمله كميته چهارجانبه محقق نخواهد شد.
شرودر خاطرنشان كرد: ما در مذاكرات امروز درباره عراق و آينده اين كشورهم گفتگو كرديم گرچه در گذشته درباره عراق اختلافاتي داشتيم اما اين اختلافات مربوط به گذشته است .
شرودر تأكيد كرد: وجود عراقي باثبات هدف مشترك ماست و آلمان براي كاهش بدهي هاي عراق تلاش كرده است .
صدراعظم آلمان گفت: ما مي خواهيم عراق از همه فرصت ها براي بازسازي استفاده كند و آنچه در پاريس توافق شده است بسيار مهم است .شرودر خاطرنشان كرد: ما براي عملي كردن حرف هايمان آماده ايم و آنچه اكنون انجام مي دهيم آموزش نيروهاي امنيتي و پليس عراق در امارات است و مي خواهيم در آموزش پليس يا ديگر نيروهاي امنيتي عراق موفق عمل كنيم تا عراقي ها بتوانند برقراري امنيت و ثبات را خود به عهده گيرند و ما آماده ايم تا در اين امور از عراق حمايت كنيم .
صدراعظم آلمان گفت : با جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا درباره اوضاع اروپا و روسيه نيز گفتگو كردم .
بوش گفت : در ديدار با صدراعظم آلمان درباره مسئله خاورميانه گفتگو كرديم و به صدراعظم تضمين داديم كه كمك به پيشبرد روند صلح خاورميانه ازاولويت هاي دولت آمريكاست .وي افزود: رسيدن به صلح در خاورميانه امكانپذير است زيرا هر دو طرف اسرائيلي و فلسطيني به دنبال صلح هستند و ما مسئوليت داريم به آنها دررسيدن به اين هدف كمك كنيم .
جرج بوش گفت:در ديدار با صدراعظم آلمان درباره مسئله ايران نيزگفتگو كرديم و من از تلاش هاي شرودر در كنار انگليس و فرانسه درپرداختن به اين موضوع مهم تشكرمي كنم .
بوش گفت:اينكه ايراني ها صداي يكپارچه جامعه جهاني را بشنوند كه آنهانبايد سلاح هسته اي داشته باشند ، جنبه كليدي و حياتي دارد.
بوش گفت:ديروز از من درباره مواضع آمريكا درباره موضوع ايران سوال شد و من پاسخ دادم كه احتمال هر گزينه اي وجود دارد و اين بخشي از مواضع ما محسوب مي شود.
رئيس جمهوري آمريكا افزود: اما ما اين مسئله را يادآور مي شويم كه اكنون در آغاز ديپلماسي قرارداريم ، ايران عراق نيست و ما در آغاز تلاش هاي ديپلماتيك هستيم .
بوش گفت: ما از اين سه كشور كه در اين راستا نقش پيشرو را ايفا مي كنند تشكر مي كنيم و ما با آنها همكاري خواهيم كرد تا بتوانيم روحانيون ايران را متقاعد كنيم كه جاه طلبي هسته اي خود را كنار بگذارند.
بوش در بخشي ديگر گفت ما و اروپا اختلافاتي درباره پيمان كيوتو داريم اما در عين حال به گرهارد شرودر تضمين داديم كه آمريكا براي كيفيت هوا توجه قائل است و به همين خاطر آمريكا پنج و هشت دهم ميليارد دلار براي توسعه فن آوري در رعايت استانداردهاي محيط زيست اختصاص داده است و در اين زمينه با كشورهاي بزرگي مانند آلمان همكاري خواهيم كرد.
بوش بر اهميت سفرش به آلمان تأكيد كرد و گفت هر دو كشور اهداف مشتركي دارند و آلمان يكي از شركاي مهم آمريكاست .
بوش گفت : ما با ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه درباره مسئله سوريه نيز گفتگو كرديم و بر اساس قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل ، سوريه بايدنيروهايش را از لبنان خارج كند و من باز تأكيد مي كنم كه سوريه بايد نيروهاي نظامي و عوامل اطلاعاتي خود را از لبنان خارج كند.
بوش گفت: انتخابات آتي لبنان به هيچ وجه نبايد تحت تاثير نفوذ سوريه برگزار شود.
در اين هنگام خبرنگار واشنگتن پست از بوش پرسيد: گرهارد شرودر صدراعظم آلمان گفته است ايران تنها زماني از جاه طلبي هاي هسته اي اش دست خواهد كشيد كه به نگراني هاي اقتصادي و امنيتي اش پرداخته شود، آيا شما اين ارزيابي را قبول داريد و آيا بدون حضور آمريكا درمذاكرات اروپا با ايران اين موضوع مي تواند روي دهد.
بوش در پاسخ گفت: من اين موضوع را درك مي كنم اما بگذاريد اين مسئله را روشن كنم ، در وهله اول طرفي كه موجب شد اين مذاكرات روي دهد، ايراني هابودند و به اين دليل ما به اين مذاكرات نياز داريم كه آنها پس از امضاي يك پيمان غني سازي اورانيوم را متوقف كردند.
بوش گفت: اين مذاكرات به اين دليل در جريان است كه آنها با جامعه بين المللي به يك توافق رسيدند و ايران طرفي است كه بايد مسئول شناخته شود نه هيچ يك از ما.
بوش گفت: ما همچنين با دوستان فرانسوي ، انگليسي و آلماني خود درباره يك سري تاكتيك براي مذاكره گفتگو كرديم تا مطمئن شويم كه فرايند فوق به جلو حركت مي كند و به تقاضاي جهاني پاسخ داده مي شود.
رئيس جمهوري آمريكا افزود: يك درخواست ديگر نيز منطقي است كه دولت ايران بايد به آرزوها و خواست هاي مردم ايران گوش فرادهد و اين همان چيزي است كه در نظام آلمان و نظام آمريكا وجود دارد و ما معتقديم صداي مردم درسياست گذاري ها بايد تعيين كننده باشد همانطور كه ما به آزادي ودموكراسي اعتقاد داريم .
بوش در بخشي ديگر گفت: ما در اين فرايند به مذاكرات با سه كشور اروپايي بر اساس اين درخواست جهاني ادامه خواهيم داد كه آنها بايد سلاح هاي خودرا به شيوه اي شفاف كنار بگذارند و من اميدوارم به هدف خود برسيم .
بوش گفت: ما به مذاكرات درباره تاكتيك ها با دوستان اروپايي خود ادامه خواهيم داد تا درباره رسيدن به هدفمان مطمئن شويم .بوش گفت: ايران به خاطر امنيت و صلح نبايد سلاح هسته اي داشته باشد.
ايران نبايد سلاح هسته اي داشته باشد و اين هدفي است كه آمريكا، فرانسه ،انگليس و آلمان در آن مشترك هستند.
|