|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
تازه ترين گزارشها از مناطق زلزله زده كرمان
۹۰درصد زلزله زدگان زرند اسكان يافتند
گزارش تصويري همشهري از روستاي ويران شده حوتكن- صفحه ۲۶
گروه اجتماعي: در حالي كه اخبار رسمي از حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ كشته در مناطق زلزله زده كرمان حكايت مي كنند، بررسي هاي ايسنا حاكي از افزايش شمار كشته شدگان به حدود ۷۹۰ تن بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشكي كرمان و پزشكي قانوني مستقر در منطقه زرند است.همين بررسي نشان مي دهد از زمان وقوع زلزله روز سه شنبه كرمان تا كنون علاوه بر كشته شدگاني كه در بيمارستان به دليل شدت جراحات فوت كرده اند، تا ساعت ۱۴ امروز، ۴۳۰ جسد به پزشكي قانوني كرمان مستقر در منطقه زرند تحويل شده است كه از اين تعداد ۵۸ درصد زن و ۴۲ درصد مرد هستند كه از اين تعداد ۴/۳۳ درصد كودك و مابقي بزرگسال هستند. هويت ۵ جسد تاكنون شناسايي نشده است.
خبرنگار اعزامي ايسنا به منطقه آسيب ديده زرند نيز گزارش داد، سه شهر «شهر زرند» ، «خانوگ» و اسلام آباد به همراه ۵۲ روستا و ۱۳۷۲ واحد مسكوني بين ۳۰ تا ۷۰ درصد خسارت ديده و ۲۸۵ واحد مسكوني در روستاهاي كرمان تخريب شدند.بر اساس آخرين گزارشها از منطقه به دنبال اين حادثه ۱۴ قنات ريزش كرده و ۳۶ واحد موتورخانه كشاورزي تخريب شدند.همچنين به واحدهاي عمومي شامل شهرداري، كشتارگاه، غسالخانه و شركت تعاوني شهر خسارات عمده اي وارد آمده و پاسگاه هاي انتظامي حتكن و اسلام آباد ۱۰۰ درصد تخريب و تعدادي از فرماندهان پاسگاه ها مجروح شدند.از زرند همچنين خبر مي رسد ۶۰ درصد ستاد انتظامي شهرستان تخريب شده است.
گزارش ديگري حاكيست كار آواربرداري براي تخليه مجروحان در منطقه به ويژه در روستاي حتكن ادامه دارد و نيروهاي امدادي مستقر در منطقه به همراه بازماندگان، تعدادي از مجروحان و كشته شدگان را از زير آوارها خارج كرده اند.
كريمي، استاندار كرمان نيز به خبرنگار ايسنا گفت: ۹۰ درصد زلزله زدگان اسكان موقت داده شدند.وي افزود: عمليات اسكان موقت تنها در بخش كوچكي از روستاهاي اسلام آباد و ريحانشهر انجام نشده است.به گفته استاندار كرمان تا پايان وقت امروز تمام زلزله زدگان كرمان اسكان موقت داده مي شوند.وي تصريح كرد: كار امدادرساني در حال انجام است و زلزله زدگان به كمكهاي نقدي هموطنان نيازمند هستند.
كريمي با اشاره به اعزام تيمهاي امدادي به مناطق زلزله زده خاطرنشان كرد: ريزش باران شديد و شرايط جوي نامساعد شرايط را براي زلزله زدگان سخت و دشوار كرده است.
به گفته استاندار كرمان در حال حاضر برق تمام روستاها به جز داهوئيه و يك روستاي ديگر وصل شده است.همچنين آب رساني به اندازه كافي از طريق فعال كردن شبكه هاي آب رساني در حال انجام است.
استاندار كرمان تصريح كرد: كار آواربرداري از مناطق همچنان ادامه دارد.
همچنين به گفته دكتر ابناء مدير عامل هلال احمر استان كرمان مناطق آسيب ديده در حال حاضر به ۵ منطقه تقسيم و به استانهاي همجوار شامل اصفهان، هرمزگان، يزد، سيستان و بلوچستان و اسلام آباد به عنوان استانهاي معين جهت كمك رساني واگذار شدند.وي افزود: ستاد مركزي جمعيت هلال احمر مشغول امدادرساني براي نجات مجروحان و جست و جوي اجساد كشته شدگان احتمالي هستند.ابنا تصريح كرد: اكيپ پزشكي با تجهيزات لازم به منطقه حتكن اعزام و بيمارستان صحرايي ايجاد شده است.وي اعلام كرد: عمليات امدادرساني با يك دستگاه بالگرد هلال احمر در منطقه ادامه دارد و در حال حاضر نان خشك بهداشتي از جمله نيازهاي ضروري است.
دكتر فدايي، معاون عمراني استانداري كرمان نيز از توزيع ۱۰ هزار تخته چادر در ميان زلزله زدگان خبر داد.وي گفت: تمام مسيرهاي بسته شده تاكنون بازگشايي شده و امدادرساني با سهولت و سرعت بيشتري در حال انجام است.فدايي تصريح كرد: اجساد مجروحان بيشتر روستاها خارج و در همان منطقه محل سكونت خود دفن شده اند.
مهندس حسين زاده، مديركل ارتباطات و مخابرات راديويي هلال احمر گفت: سه تيم ۵ نفره فني در محل مستقر هستند.وي گفت: ارتباطات در زرند با استانهاي معين و تهران برقرار است.
وزارت راه و ترابري نيز اعلام كرد: تا كنون ۱۲۰ نفر از مجروحان زلزله زرند در دو مرحله توسط راه آهن به مراكز درماني و اورژانس منتقل شده اند.همچنين اقلام امدادي شامل ۱۰ هزار تخته پتو، ۲ هزار تخته چادر، ۲ هزار توپ موكت و ۳ هزار شعله والور به كرمان ارسال شده است.به گفته وي راه آهن استانهاي معين در حال حاضر در حال آماده باش كامل براي كمك به زلزله زدگان هستند.
به گزارش ايسنا سرهنگ خلبان محمدرضا نجاريان طوسي، نماينده ارتش جمهوري اسلامي در ستاد حوادث غير مترقبه كشور نيز از تشكيل ستاد بحران ارتش در قرارگاه عملياتي جنوب شرق خبر داد و افزود: ۷۰۰ نفر از كاركنان ارتش به زرند اعزام و ۵ فروند بالگرد از پايگاه هوانيروز كرمان جهت تسريع در عمليات امدادرساني و اكيپهاي پزشكي با انجام ۳۲ سورتي پرواز به منطقه اعزام شده اند.به گفته وي تا كنون دو فروند هواپيماي ترابري سنگين جهت ترابري اقلام امدادي و خبرنگاران داخلي و خارجي به منطقه اعزام و تمام آمبولانسها و خودروهاي يگانهاي ارتش مستقر در كرمان جهت ترابري به كار گرفته شده اند.ستاد حوادث غير مترقبه كشور نيز در گزارشي از توزيع اقلام امدادي شامل چادر امدادي، پتو، نايلون پوششي، غذاي كنسرو، نان، چراغ والور، فانوس، بيل، برانكارد، برنج، قند و موكت در مناطق آسيب ديده خبر داد.
بر اساس اعلام نيروي انتظامي جمهوري اسلامي نيز تاكنون ۳ فروند بالگرد ناجا مستقر در كرمان جهت تخليه مجروحان به همراه ۱۲ تيم پزشكي، آمبولانس، ۲۰ تيم پليس راهنمايي و رانندگي جهت برقراري انتظام در جاده ها و كنترل مبادي ورودي و خروجي، ۳ گروهان از يگانهاي ويژه، ۱۰ تيم اطلاعاتي براي استقرار در فرودگاه كرمان، تيم تشخيص هويت كشته شدگان، گردانهاي امدادرساني، ۱۵ دسته رزمي، يك تيم مخابراتي و فني، ۳۰ نفر از كاركنان، همچنين تيم هاي ارزيابي سريع به منطقه جهت برآورد و بررسي وضعيت بهداشتي و تجهيزات وسايل ضروري بهداشتي اعزام شده است.
نيروي انتظامي همچنين از اعزام ۳۵ دستگاه انواع خودرو و ۴ تيم پزشكي با ۴ دستگاه آمبولانس به منطقه خبر داد.وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز ضمن اعلام تشكيل ستاد بحران در دانشگاه علوم پزشكي كرمان خبر داد: استانهاي يزد، مشهد و رفسنجان جهت پذيرش مصدومان اعزامي در آماده باش هستند.بر اساس اعلام اين وزارتخانه تاكنون ۳۰۰ مصدوم توسط دو قطار پس از انجام خدمات درماني از منطقه انتقال داده شدند.
شماره حساب هاي بهزيستي
براي كمك به زلزله زدگان
شماره حساب سازمان بهزيستي كشور براي جمع آوري كمك هاي نقدي به مصدومان و آسيب ديدگان زلزله زرند كرمان اعلام شد.به گزارش روابط عمومي سازمان بهزيستي كشور، شماره حساب ريالي ۹۰۱۹۰ نزد بانك ملي ايران شعبه حافظ تهران به نام سازمان بهزيستي كشور، شماره حساب ارزي ۲۰۰۲۳۷ نزد بانك ملي ايران خيابان حافظ تهران به نام اين سازمان و شماره حساب ريالي ۴۴۴۴ نزد بانك صادرات ايران شعبه سپهرخيابان طالقاني تهران آماده دريافت كمك هاي نقدي هموطنان است .
هموطنان همچنين مي توانند كمك هاي غيرنقدي خود را به ادارات ، مجتمع ها، مهدهاي كودك و مراكز بهزيستي شهرستان محل سكونت خود تحويل دهند.
|
|
|
گزارش به خط ۱۲۳ در دوهفته اي كه گذشت
كودك آزاري ها پيگيري مي شود
خدمات خط ۱۲۳شامل مشاوره ساده ،راهنمايي كودك يا خانواده ،آوردن كودك به مراكز اورژانس اجتماعي، مراجعه به محل استفاده از پليس و انتقال به بيمارستان مي شود
|
|
گروه اجتماعي- ليلا خاكسار: خط تلفن اورژانس اجتماعي يا كودك آزاري كه مدتها بر سر آن بحث و بررسي وجود داشته و راه اندازي آن بنا به دلايل مختلف به تأخير مي افتاد، كمتر از دو هفته است كه راه اندازي شده است. به گفته مسئولان، اين خط ارتباطي مشكلات كودكان و خانواده ها را كه هر روز تيتر درشتي از روزنامه ها و اخبار رسانه ها را در بر مي گيرد، پيگيري خواهد كرد. برقراركنندگان اين خط تلفن تصميم به مداخله در بحران هاي اجتماعي دارند و رسانه ها و سازمان ها و نهادهاي مختلف را به ياري مي طلبند. خط سه رقمي اورژانس اجتماعي(۱۲۳) براي راه اندازي با مشكلاتي مواجه بوده كه عاملي براي اعتراض عده اي شده است.
دكتر معتمدي مدير كل دفتر آسيب هاي اجتماعي سازمان بهزيستي در گفت وگو با همشهري گفت: به طور كلي راه اندازي خطوط سه رقمي از طريق مخابرات به دليل داشتن شرايط خاص مشكلاتي دارد و راه اندازي اين خط نيز همزمان با بارش سنگين برف شد كه خطوط عادي تلفن را نيز با مشكل مواجه كرد و به همين دليل ما نيز مشكلاتي داشتيم.
وي در پاسخ به اين سئوال كه در طول اين مدت كوتاه نحوه ارتباطات تلفني به چه شكل بوده، گفت: در طول اين ۱۲ روز حدود ۲ هزار مورد تلفن وجود داشته، كه به شكل طبيعي، برخي از اين تلفن ها، براي كسب اطلاعات بوده، برخي مزاحمت و در حدود ۵۰ مورد ارتباط مستقيم با موضوع كودك آزاري داشته كه مورد بررسي قرار گرفته است.
دكتر معتمدي در مورد نحوه پيگيري اين موارد مي گويد: اين خدمات از مشاوره ساده شروع مي شود و به راهنمايي كودك يا خانواده تا آوردن كودك به مراكز اورژانس اجتماعي، مراجعه به محل استفاده از پليس، انتقال به بيمارستان و گرفتن حكم قضايي منتهي مي شود و اين بستگي دارد كه ما با چه نوع كودك آزاري مواجه شويم و اين موضوع بايد به چه شكلي بررسي شود و مورد پيگيري قرارگيرد.
وي در ارتباط با اينكه مواردي كه تا به حال مراجعه شده، بيشتر چه نوع مشكلاتي داشته اند، گفت: به دليل اينكه از زمان شروع اين كار خيلي نمي گذرد، هنوز آناليز خاصي صورت نگرفته و ما بيشتر به دنبال رفع مشكلات بوده ايم و توقع پشتيباني از همه سازمان ها را داريم تا بتوانيم اين نهال ضعيف را بارور كنيم.
وي افزود «بسياري از نهادها از جمله نيروي انتظامي، قوه قضائيه، وزارت رفاه و ارگان هاي ديگري در ارتباط با كودك آزاري ما را همراهي مي كنند، ضمن اينكه تلاش ما بر اين است از كليه تشكل هاي غيردولتي فعال در اين زمينه استفاده لازم را بكنيم.»
دكتر معتمدي همچنين گفت: آنچه اهميت دارد اين است كه اين كار به ثمر برسد و در طول اين مسير بنا به موضوعاتي كه پيش مي آيد طرح هايي ارائه خواهيم داد و طرح هاي اوليه را كامل مي كنيم و هر موضوعي كه در اين ارتباط وجود داشته باشد، پيگيري خواهيم كرد.
|
|
|
جانشين فرمانده نيروي انتظامي:
عابران، رانندگان و مأموران ،عامل ۶۸ درصد ترافيك هستند
|
|
گروه اجتماعي: جانشين فرمانده نيروي انتظامي هدف از تعويض پلاك خودروها را شناسايي خودروهاي سرقتي، پلاك مخدوش و دستكاري شده اعلام كرد.
سردار عبداللهي همچنين گفت: در راستاي طرح تعويض پلاك خودروها توانسته ايم تعداد قابل توجهي خودروي سرقتي را كشف كنيم. اما لازم است بيش از اين مراقب باشيم و مأموران هم دقت بيشتري كنند تا از اصالت خودروهايي كه قرار است پلاكشان تعويض شود، اطمينان حاصل كنند.
وي در بخش ديگري از سخنانش به عوامل به وجود آورنده ترافيك و تصادفات اشاره كرد و گفت: سه عامل انسان، خودرو و جاده در تصادفات نقش دارند كه خطاي انساني عامل ۸۰ درصد از تصادفات است.
سردار عبداللهي افزود: عامل ۶۸ درصد از ترافيك شهرها نيز خود انسان ها، يعني سرنشينان، عابران و رانندگان و مأموران هستند كه راهنمايي و رانندگي بايد براي تربيت مأموران از نظر كمي و كيفي تلاش كند.
جانشين فرمانده نيروي انتظامي كه در همايش تخصصي يگان هاي راهور ناجا سخن مي گفت به چگونگي جذب نيروهاي جديد در اين نيرو اشاره كرد و توضيح داد: توسعه دروني نيروي انتظامي با بخش هاي ديگر تناسبي ندارد. با وجود مجوز استخدام سالانه ۱۲ هزار نيرو در ناجا، طي دو سال پاياني برنامه سوم توسعه، متأسفانه به علت عدم تأمين منابع مالي لازم، اين استخدام به حد صفر رسيد.
وي تأكيد كرد: خودروهايي كه بيش از ۷۰ درصد در تصادفات آسيب مي بينند بايد تحت نام «اسقاطي» از رده خارج و اسناد آنها هم باطل شود.
همچنين به گزارش ايسنا وي به انتقاد در بخشودگي هاي صورت گرفته در زمينه جرايم رانندگان دائم الخلاف گفت: متأسفانه هم اكنون تنها افرادي كه كمتر تخلف كرده و جريمه مي شوند، جرايم خود را پرداخت مي كنند و رانندگان دائم الخلاف كه به كرات جريمه مي شوند، با مراجعه به بخش هاي مربوطه از شمول بخشودگي برخوردار شده و از قانون فرار مي كنند كه اين امر موجب شده اين دسته از رانندگان نه به قانون و نه به ماموران توجهي داشته باشند.
|
|
|
مصرف بي رويه نمك باعث اختلال
در خواب شبانه مي شود
واحد مركزي خبر: نتايج پژوهشي در ايران نشان داد مصرف تنقلاتي مانند چيپس ، تخمه ، يا آجيل كه نمك بيشتري دارند باعث بروز اختلالاتي در خواب شبانه مي شوند.
به گزارش واحد مركزي خبر ،محققان دانشگاه علوم پزشكي زنجان تأثير مصرف برخي تنقلات را بر روي خواب شبانه ۲۰ نفر ارزيابي كردند.
در اين پژوهش مشخص شد نمك با ايجاد اختلال در خواب شبانه سبب تأخير در ساعت بستر رفتن مي شود.
همچنين در طول مدت خواب چند بار فرد از خواب بيدار مي شود و طول مدت اختلال خواب در حدود دو تا سه ساعت است .
براساس اين پژوهش نمك الگوي طبيعي خواب شبانه را بر هم مي زند و سبب مي شود كه طول مدت خواب عميق كاهش يابد و در مدتي كه فرد مي خوابد خواب نيمه عميق يا سطحي شود اين افراد همچنين كابوس شبانه بيشتري را ابراز كردند و روز بعد بيشتر دچار حالت رخوت ،سستي ، كسلي و خواب آلودگي بودند.
گفتني است مصرف نمك در ايران چند برابر استاندارد جهاني است كه اين الگوي غلط ، بيماري هاي مهمي مانند بيماري هاي قلب و عروق و پرفشاري خون را در پي دارد.
|
|
|
تأثير بهداشت باروري بر سلامت جسماني
و رواني بررسي مي شود
گروه اجتماعي: بهداشت باروري يكي از اركان عمده سلامت عمومي است و تأثير مستقيم با سلامت جسماني و رواني افراد دارد.
به گزارش واحد مركزي خبر: دكتر ليلي چمني تبريز دبير علمي اين همايش، شناسايي نيازها و مشكلات سلامت باروري افراد جامعه در طول زندگي ،تشريح جنبه هاي مختلف بهداشت جنسي ، بررسي وضع بهداشت جنسي در كشور و بررسي مشكلات ناشي از رعايت نكردن بهداشت جنسي را از جمله اهداف همايش جايگاه بهداشت جنسي در باروري و ناباروري اعلام كرد و گفت: مهمترين هدف اين همايش ارايه راهكارهاي مناسب براي آشنايي هرچه بيشتر افراد جامعه با بهداشت جنسي به منظور پيشگيري از عواقب آن است.
وي افزود:بهداشت باروري از اركان عمده سلامت عمومي است كه به جرات مي توان گفت زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي دهد.
|
|
|
بيمه هاي تكميلي وزارتخانه ها و سازمان هاي
دولتي حذف مي شود
مهر: عضو كميسيون بهداشت و درمان گفت طرح حذف بيمه هاي تكميلي وزارتخانه ها و سازمان هاي دولتي به منظور افزايش حق بيمه همگاني در كميسيون تلفيق به تصويب رسيد.
دكتر بيژن شهبازخاني ضمن بيان اين مطلب افزود: طرح حذف بيمه هاي تكميلي و اختصاص بودجه براي افزايش بيمه هاي همگاني از سوي كميسيون بهداشت و درمان مطرح شد و پس از بررسي توسط كميسيون تلفيق به تصويب رسيد.
وي تصريح كرد: بر اساس اين طرح بيمه هاي تكميلي سازمان ها و ارگان هاي دولتي حذف مي شود، در واقع اين تبعيضي كه بين مردم و افراد استخدام شده در وزارتخانه ها و سازمان هاي دولتي در خصوص دريافت خدمات درماني به واسطه بيمه هاي تكميلي به وجود آمده بود با تصويب اين طرح از بين مي رود.
دكتر شهبازخاني گفت: تصويب طرح فوق مبلغي در حدود ۲۰۰ ميليارد تومان را به صندوق هاي بيمه همگاني اضافه خواهد كرد و ما اميدواريم بتوانيم منابع ديگري را براي افزايش سرانه بهداشت و درمان كشور نيز فراهم كنيم.
وي افزود: حذف اين تبعيض شايد براي وزارت خانه ها و سازمان هاي دولتي تلخ باشد اما براي مردم بسيار شيرين است، اين درست نيست كه تعداد محدودي از افراد از امكانات بهداشتي و درماني خوب برخوردار باشند اما اكثريت مردم جامعه به دليل مشكلات مادي نتوانند از اين امكانات بهره مند شوند.
دكتر شهبازخاني ضمن اشاره به كسري بودجه ۸۰۰ ميليارد توماني وزارت بهداشت در سال گذشته گفت: سال آينده سال دشواري براي وزارت بهداشت و درمان خواهد بود، اگر ما نتوانيم منابع ديگري دربرابرافزايش سرانه پيدا كنيم، مطمئنا با مشكلات عديده اي مواجه خواهيم شد.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس خاطر نشان كرد: سلامت را نمي شود در جامعه دسته بندي كرد و به يكي گفت بمير و به ديگري گفت زندگي كن، برخورداري از امكانات بهداشتي و درماني در سطح خوب حق تمام مردم جامعه از هر قشر و طبقه ي است و هيچ كس حق ندارد اين حق را از مردم دريغ كند.
|
|
|
سازمان نظام پزشكي خواستار رفع محدوديت
تردد پزشكان در شهر تهران است
واحد مركزي خبر: پيرو اعلام اجراي طرح آزمايشي تردد زوج و فرد خودروها در شهر تهران سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي ايران خواستار تردد بدون محدوديت خودروهاي پزشكان شد.
به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي ايران دكتر محسن خليلي ميبدي قائم مقام معاونت امور رفاهي و اجتماعي سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي ايران در گفت وگويي اظهار داشت : با توجه به اينكه اهميت و حساسيت حرفه پزشكي ايجاب مي كند كه اعضاي جامعه پزشكي براي انجام بهينه خدمات خود به همشهريان عزيز، با محدوديت تردد در شهر تهران مواجه نباشند بنابراين از مسئولان ذيربط خواستاريم كه نسبت به تردد بدون محدوديت پزشكان با هماهنگي نيروهاي انتظامي اقدام لازم را صورت دهند.
دكتر خليلي افزود: در اكثر قريب به اتفاق كشورها تسهيلات مختلفي جهت حضور به موقع كادر پزشكي در محل مطب ، درمانگاهها و بيمارستانها در نظر گرفته مي شود و اميدواريم كه مسئولان محترم شهر تهران نيز توجه لازم را به حساسيت هاي شغلي كادر زحمتكش پزشكي داشته باشند.
گفتني است سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي ايران در نامه اي به معاونت راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه خواستار برقراري تسهيلات لازم براي رفت و آمد كادر پزشكي در تهران شده است .
|
|
|
همايش بررسي معضلات كودكان در ايران
امروز در تهران برگزار مي شود
واحد مركزي خبر: همايش بررسي معضلات كودكان در ايران با همكاري فرهنگسراي دانشجو و جمعيت دانشجويي امام علي (ع) فردا در تهران برگزار مي شود.
در اين همايش كارشناسان ، صاحب نظران ونمايندگان انجمن هاي كودكان و بهزيستي درباره موضوعاتي همچون كودكان بزهكار، كودكان كار، كودكان خياباني ، موانع حقوقي بر سر راه حمايت از كودكان ، كودكان فراري ، كودكان معلول ، كودكان محروم ، كودك آزاري ، معضلات كودكان سرطاني و كودكان حاشيه نشين سخنراني مي كنند.
همين گزارش حاكيست اجراي تئاتر، پخش فيلم و برگزاري مسابقه نيز از جمله برنامه هاي جنبي اين همايش است . علاقه مندان براي شركت در اين همايش مي توانند فردا از ساعت ۱۰ تا ۱۸به خيابان سيدجمال الدين اسدآبادي ، خيابان ،۲۱ پارك شفق ، فرهنگسراي دانشجو مراجعه كنند.
|
|
|
حق عائله مندي ۸۶۰ هزار بازنشسته پرداخت شد
مهر: رئيس كانون مستمري بگيران و بازنشستگان سازمان تامين اجتماعي گفت حق عائله مندي ۸۶۰ هزار بازنشسته سازمان تامين اجتماعي پرداخت شد.
علي اكبر خبازها با بيان اين مطلب افزود : حق عائله مندي بازنشستگان هر ۶ ماه يك بار پرداخت مي شود و بازنشستگان بر اساس ميزان سابقه پرداخت حق بيمه حق عائله مندي دريافت مي كنند.
وي گفت : بازنشستگاني كه كمتر از ۱۰ سال سابقه حق بيمه دارند به ميزان ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان ، بازنشستگاني كه تا ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بيمه دارند به ميزان ۱۵ هزار و ۶۶۰ تومان، بازنشستگاني كه بالاي ۲۰سال سابقه دارند ۱۷ هزار و ۶۲۰ تومان و افرادي كه بالاي ۳۰ سال سابقه دارند ۱۸ هزار و ۸۲۰ تومان حق عائله مندي دريافت مي كنند.
وي همچنين از پرداخت مابه التفاوت بن مستمري بگيران خبرداد و گفت :۸۴۰ هزار مستمري بگير مابه التفاوت بن مستمري خود را دريافت كردند كه حدود ۲۰۰ هزار نفر آنان را مستمري بگيران تهران تشكيل مي دادند.
رئيس كانون مستمري بگيران و بازنشستگان سازمان تامين اجتماعي در خصوص تاخير در پرداخت عيدي بازنشستگان گفت : بالا بودن تعهدات سازمان تامين اجتماعي باعث ايجاد تاخير در پرداخت عيدي نسبت به كاركنان دولت شده است اما به طور حتم عيدي بازنشستگان تا ۱۵ اسفند پرداخت خواهد شد.
|
|
|
سردار قاليباف :
مشكل قرض الحسنه هاي بحران زده را حل مي كنيم
ايرنا: مشكل قرض الحسنه هاي بحران زده اين شهرستان را به زودي حل مي كنيم .
سردار سرتيپ پاسدار «محمدباقر قاليباف » روز چهارشنبه در جمع اتحاديه ها ، انجمن ها و تشكل هاي صنفي اصفهان افزود:حل كامل اين مشكل با حدود دوهزار و ۹۰۰ ميليارد ريال امكان پذير است .
وي گفت : هرچند پرداخت اين مبلغ به طلبكاران اين قرض الحسنه ها و جمع كردن آن از طريق اقساط وام ها در چند سال كاري ، دشوار واقتصادي نيست اما نيروي انتظامي براي حل اضطراب و تشويش خاطر مردم شريف اصفهان مشكلات را به جان مي خرد.پيش از اين «حميدرضا فولادگر» نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه موسسه قوامين وابسته به نيروي انتظامي مسئول بازپرداخت ديون قرض الحسنه هاي اصفهان شده است ، گفته بود: در جلسه اي كه بين سردار قاليباف فرمانده نيروي انتظامي ، دكتر شيباني رئيس بانك مركزي و كميسيون اقتصادي مجلس برگزار شد ، صندوق قوامين واسطه بين صندوق هاي قرض الحسنه و مردم براي خريد ديون مردم شد.
|
|
|
هشدار وزارت بهداشت:
بيماري مالاريا در دشت مغان شايع شد
ايرنا: در قسمت شرقي كشور ميزان شيوع مالاريا رو به افزايش است .
دكتر اكبري، معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: هم اكنون ۱۲ هزار و ۶۶۶ نفر در كشور مبتلا به مالاريا هستند كه ۶۰ درصد مبتلايان را افراد ايراني تشكيل مي دهند.
دكتر اكبري با تاكيد بر اينكه بايد شيوع بيماري هايي همچون مالاريا مورد توجه جدي بخش بهداشت و سلامت كشور قرار گيرد، ادامه داد: اگر دولت ، مردم و سازمان هاي مختلف با بخش بهداشت و سلامت همكاري همه جانبه داشته باشند، ما نيز مي توانيم همانطور كه فلج اطفال را در كشور حذف كرديم ، مالاريا را نيز ريشه كن كنيم .
دكتر اكبري در ادامه ، مشكلات مردم در بخش سلامت را تشريح كرد و اظهار داشت : دو ميليون نفر در فقر سلامت بسر مي برند.
وي افزود: براساس مطالعات انجام شده در استان مازندران ، ۴۰ درصد زنان يكي از مناطق اين استان به علت فقر ، دچار انواع بيماري مي شوند.
دكتر اكبري با بيان اينكه ۹۰ درصد مردم كشور كمبود آهن دارند، افزود: زنان دو برابر مردان دچار اين كمبود هستند، به طوري كه ۳۰ درصد زنان در سنين باروري ( ۱۵ تا ۴۵ سال ) كمبود ذخيره آهن دارند.
دكتر اكبري ، توانمندسازي در جهت آموزش سلامت را از ضرورت هاي تغيير وضعيت سلامت مردم ذكر كرد و گفت : دولت بايد به بخش سلامت كشور كه صرفه جويي در اقتصاد كشور است ، توجه بيشتري كرده و اعتبارات لازم و كافي را به اين بخش اختصاص دهد.
وي ، هدف اصلي وزارت بهداشت را شناخت نكات ضعف سلامت و شناخت متغيرهاي مؤثر بر سلامت ذكر كرد.
|
|
|
جسته ، گريخته
قوه قضاييه توزيع سرنگ ميان معتادان را جرم نمي داند
مهر: وزارت بهداشت و درمان كشور اعلام كرد: بر اساس اعلام نظر رييس قوه قضائيه اقدام وزارت بهداشت كشور در توزيع سرنگ و سوزن مورد استفاده معتادان و مبتلايان به ايدز جرم محسوب نمي شود.
رئيس قوه قضائيه طي بخشنامه اي به تمامي مراجع قضايي سراسر كشور عنوان كرد كه وزارت بهداشت براي جلوگيري از سرايت بيماري ايدز، سرنگ و سوزن و ساير اشياي مورد استفاده شخصي معتادان و مبتلايان به ايدز و هپاتيت را به طور رايگان در اختيار آنها مي گذارد ، بنابراين، اين عمل جرم تلقي نشده و قابل تعقيب كيفري نيست.
بر پايه اين گزارش، بر اساس اين بخشنامه از همه مراجع قضايي خواسته شده است كه با توجه به جرم نبودن برنامه بهداشتي درماني اين وزارتخانه، ناخواسته موجب عدم اجراي برنامه هاي بهداشتي و درماني در زمينه پيشگيري و مقابله با بيماري هاي واگيردار و خطرناك نشوند.
مجوز استخدام در وزارت بهداشت
فارس: مخبر كميسيون اجتماعي مجلس اعلام كرد طرح استخدام سالانه ۶ هزار نفر نيروي انساني علاوه بر ۵۰ درصد ميزان نيروي بازنشسته كه وزارت بهداشت مي تواند جذب كند در كميسيون اجتماعي مجلس به تصويب رسيد.
محمد علي مقنيان در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي فارس افزود: طبق اين طرح دولت موظف است پس از تصويب در اجراي ماده ۱۴۵ قانون برنامه چهارم توسعه و با رعايت سقف كلي استخدام نيروي انساني براي تكميل نيروي انساني مورد نياز واحدهاي موجود، ۶ هزار نفر با اولويت مناطق محروم ، پزشك، دندانپزشك، بهورز، پيراپزشك، پرستار، ماما و نيروي انساني مورد نياز فوريت هاي پزشكي استخدام كند.
وي در ادامه گفت: طي برنامه چهارم توسعه حداقل ۲۰۰ هزار نفر نيروي انساني بهداشتي درماني به اشكالي مانند بازنشستگي از بدنه دولت خارج مي شوند كه وزارت بهداشت مجاز است معادل۵۰ درصد آنان را كه حدود ۱۰۰ هزار نفر مي شود جذب كند.
تعيين مهريه براساس مناطق حذف مي شود
مهر: نايب رييس كميسيون فرهنگي مجلس گفت: به احتمال زياد تبصره حاشيه اي تعيين سقف مهريه براي زنان بر اساس مناطق مختلف حذف خواهد شد.
جواد آرين منش با بيان اين مطلب توضيح داد: تعيين سقف مهريه بر اساس مناطق در كشور در يكي از بندهاي طرح تسهيلات ازدواج جوانان مطرح شده بود كه با توجه به مخالفت هايي كه با آن شد و همچنين به دليل ايجاد محدوديت براي تعيين مهريه دختران ، اين تبصره حذف خواهد شد.
وي در خصوص دلايل مطرح كردن تبصره تعيين مهريه از سوي اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس ، افزود: اين تبصره به منظور استفاده از تسهيلات ويژه براي ازدواج جوانان مطرح شده بود يعني افرادي كه مهريه كمتري دارند در اولويت استفاده از تسهيلات ازدواج قرار مي گيرند.
قانوني كه موجب افزايش سقط جنين دختران در انگليس شد
واحد مركزي خبر: براساس آمارهاي رسمي در سال گذشته بيش از هزار دختر چهارده ساله و كمتر از چهارده سال در انگليس سقط جنين كرده اند كه نسبت به سال دو هزار و سه ، هشت درصد افزايش نشان مي دهد.
روزنامه «ديلي ميل» نوشت : دولت انگليس در كاهش ميزان بارداري دختران دانش آموز و كم سن و سال كه بيش از ديگر كشورهاي اروپايي است ناموفق بوده است .
براساس برنامه دولت قرار بود تا سال دو هزار و ده ميلادي شمار موارد بارداري دختران كمتر از هجده سال به نصف كاهش يابد و از سال ۱۹۹۸ ميلادي تا به حال صد و سي و هشت ميليون پوند براي راههاي جلوگيري از بارداري هزينه شده است .
ديلي ميل به نقل از كارشناسان امور بهداشتي نوشت احتمالاً دليل بالا رفتن سريع تعداد سقط جنين در بين دختران نوجوان انگليسي ممكن است وجود قوانيني باشد كه براساس آن، دختران زير ۱۶ سال مي توانند بدون اطلاع والدين شان سقط جنين كنند و مقامات بيمارستاني حق ندارند خانواده آنان را در جريان سقط جنين دخترشان بگذارند.
ثبت نام نوزادان در سازمان ملل
واحد مركزي خبر: برنامه ثبت نام از كودكاني كه هيچگونه سندي در مورد تولد آنها ثبت نشده است ، ديروز از سوي اسقف اعظم «ازموند توتو» در مقر سازمان ملل در نيويورك آغاز شد.
به گزارش شبكه تلويزيوني بي بي سي ، اين برنامه جهاني با شعار نامم را ثبت كن و به من هويت ببخش، آغاز شده است .
براساس اين برنامه نام و مشخصات تمامي كودكان جهان رسماً ثبت مي شود تا از اين طريق بتوان به حمايت و رسيدگي به كودكان جهان بخصوص در مناطق فقير نشين پرداخت .
طب سوزني درد زايمان را مي كاهد
ايسنا: تحقيقات جديد نشان مي دهد كه بهره گيري از طب سوزني ميزان درد مادران هنگام زايمان را كاهش مي دهد.
نشريه آمريكايي «زنان و مامايي» ، در جديدترين شماره خود با چاپ اين مطالب نوشت: شدت درد و نياز به مسكن در زنان بارداري كه در مراحل زايمان خود از روش طب سوزني بهره گرفته اند، كمتر از ديگران است.
بازبيني نتايج چندين مطالعه درباره اثربخشي طب سوزني در كاهش درد هنگام زايمان از سوي چند مركز دانشگاهي در بريتانيا حاكيست كه بهره گيري شيوه طب سوزني در كنار روش هاي رايج پزشكي در ايجاد زايمان بدون درد سودمند است.
|
|
|
عوامل بروز رفتارهاي پرخاشگري در خانواده تشريح شد
ايرنا:امروزه در پاره اي از خانواده ها و بعضا گوشه وكنار جامعه ، رفتارهايي مشاهده مي شود كه از آن با عنوان «رفتار پرخاشگرانه » ياد مي شود.
رفتارهايي چون آزار و اذيت ديگران ، كتك زدن ، تحقير كردن ، پرت كردن اشياء و فرياد زدن از جمله رفتارهاي پرخاشگري است .
كارشناسان و روان شناسان معتقدند در صورت شناسايي عوامل اصلي پرخاشگري مي توان آن را كنترل و اصلاح كرد.
يك عضو هيات علمي دانشگاه يزد در اين رابطه مي گويد: پرخاشگري ، رفتاري است كه قصد صدمه رساندن جسماني يا زباني به فرد يا نابود كردن دارايي افراد را دارد.
دكتر سيد كاظم علوي افزود: رفتارهاي نامطلوب در خانواده ها و محيط مي تواند در بروز اين رفتارها نقش كليدي داشته باشد.
اين استاد رشته روانشناسي اظهار داشت : نحوه برخورد منفي والدين با نيازهاي كودك نيز مي تواند زمينه ساز بروز پرخاشگري باشد زيرا در برابر نيازهاي كودك با تندي و خشونت رفتار كردن ، نوعي الگوي خشونت آموزي است .
وي خاطرنشان كرد: تشويق رفتار پرخاشگري فرد و تنبيه بدني در افزايش اين رفتار نقش مهمي دارد.
وي يادآور شد: تعصبات قومي و ديدن رفتارهاي پرخاشگرانه اطرافيان از جمله عوامل محيطي بروز اين رفتارها است .
دكتر علوي اضافه كرد: انجام بازي هاي كامپيوتري خشن كه داراي هيجان بيش از اندازه است به طور غيرمستقيم در ايجاد اين رفتار موثر است .
او به نقش صفا و صميميت در خانواده ها تاكيد كرد و گفت : با همدلي و مشاركت اعضاي خانواده ، رفتار پرخاشگرانه در افراد نابود مي شود.
اين استاد دانشگاه يزد اضافه كرد: فرد با بروز رفتار پرخاشگرانه ، عقده هاي رواني خود را تخليه مي كند و از اين كار لذت مي برد.
وي گفت : طبق تحقيقات انجام شده در اين زمينه ، اين افراد داراي بحرانهايي در دوران كودكي و نوجواني بودند كه به صورت عقده حقارت در آنان پنهان شده و در شرايط مناسب آن را بروز مي دهند.
علوي ، دعواهاي شديد والدين ، بحث هاي طلاق و جدايي ، فقر شديد اقتصادي ، نقص بدني و تجاوزهاي جنسي به بعضي افراد پرخاشگر توسط افراد بزهكار را از مهمترين عوامل بحران زاي پرخاشگري در اين افراد ذكر كرد.
كارشناس آسيب هاي رواني سازمان بهزيستي يزد نيز گفت : فردي كه رفتارهاي پرخاشگرانه از خود بروز مي دهد از ديدگاه يك روان شناس بيمار شناخته مي شود و بايد با استفاده از خدمات مشاوره مشكل خود را برطرف كند.
|
|
|