تركيه عرب ها را جذب مي كند
آزاده بابايي نژاد- موقعيت جغرافيايي تركيه به عنوان نقطه تلاقي دو قاره مهم آسيا و اروپا به گونه اي است كه سالانه شمار زيادي از جهانگردان راهي اين منطقه خوش آب و هوا مي شوند. همين امر مسئولان تركيه را بر آن داشته تا با وضع قوانين و ارائه تسهيلات جديد اين تعداد را افزايش دهند.
در تازه ترين اين اقدامات، دولت تركيه بر آن شده تا تسهيلات بيشتري را در اختيار توريست هاي عرب بويژه توريست هاي حاشيه خليج فارس قرار دهد. از جمله اين اقدامات صدور رواديد در داخل فرودگاه و ديگر نقاط ورودي به خاك اين كشور است تا بدين وسيله تعداد جهانگردان مسافر به اين كشور افزايش يابد.
از ديگر اقدامات جديد دولت تركيه، حمايت همه جانبه از بخش گردشگري خارجي است تا ميزان تورهاي سفر به اين كشور زياد شود و با استفاده از اين شيوه ها تركيه جايگاه اول اسپانيا در صنعت توريسم را از آن خود كند. ايجاد امنيت سياسي و اجتماعي در داخل تركيه نيز از ديگر شيوه هايي است كه باعث شده تا شركت هاي مسافرتي خارجي تمايل بيشتري براي سفر به اين كشور داشته باشند.
در گذشته به علت بي توجهي و آلودگي سواحل تركيه، ميزان سفر جهانگردان به اين منطقه تقريبا به صفر رسيده بود چرا كه در آن موقع درياي مرمره عنوان يكي از آلوده ترين درياهاي دنيا را داشت اما با زمزمه هاي عضويت تركيه در بازار مشترك اروپا و تاكيد اعضاي آن بر لزوم نگهداري و حفاظت از سواحل، تركيه توجه بيشتري به بهداشت محيط زيست مبذول داشت.
پاكيزگي محيط، وجود ساختمان هاي تاريخي، مساجد، موزه ها و شهرهاي زيبا از جمله استانبول سبب شد تا جهانگردان بسياري به اين منطقه سفر كنند.
با اتخاذ چنين تدابيري، مقام هاي دولت تركيه اميدوارند در سال ميلادي جديد شاهد افزايش 15 درصدي سفر توريست ها به اين كشور باشند.
گفتني است سهم عايدات حاصل از گردشگري همواره به عنوان يكي از منابع اصلي تامين مالي براي صنعتي كردن كشور تركيه محسوب مي شود. طبق آمارهاي رسمي، تعداد جهانگرداني كه از تركيه ديدار كرده اند از رقم 17 هزار نفر در سال 1914، به رقم بيش از چهار ميليون نفر در سال 1988 رسيده و اين ميزان در سال 1991 به بيش از 5 ميليون و 500 هزار نفر بالغ شده است. بر اساس آمارهاي موجود نزديك به 80 درصد افراد خارجي با اهداف گردشگري و بقيه با انگيزه هاي تحصيلي، كار، امور بازرگاني و مسابقات ورزشي به تركيه سفر كرده اند.
عراق و مشكل موادغذايي فاسد
القدس العربي: فروش موادغذايي فاسد و تاريخ گذشته در بازارهاي عراق به قيمت بسيار نازل موجب نگراني شهروندان عراقي شده است. آنها شركت هاي خارجي بويژه اسرائيلي را به سوء استفاده از اوضاع نابسامان امنيتي اين كشور براي توزيع و فروش كالاهاي فاسد در ميان شهروندان عراق متهم مي كنند كه البته اين اقدام بدون نظارت هيچ نهاد رسمي صورت مي گيرد.
به گفته سازمان نظارت بر توزيع كالاي عراق، از زمان ورود نيروهاي آمريكايي به اين كشور بيش از 5ميليون كالاي غذايي تاريخ گذشته و فاسد وارد عراق شده كه با تباني و رشوه دادن به كارمندان اداره گمرك انجام شده است.
گفتني است اخيرا وزارت بازرگاني عراق تصميم گرفته به جاي واردات گندم از استراليا، اين كالاي حياتي را از آمريكا واردكند. به اعتقاد برخي آگاهان اقتصادي، اين اقدام دولت جديد عراق بخشي از انجام يك توطئه داخلي به هدف افزايش قيمت آرد و دامن زدن به بحران اقتصادي اين كشور است.