پنجشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۸۴ - - ۳۶۹۶
ترافيك در لهستان
والكس كوچك با معضلات يك كلانشهر
001911.jpg
اين بزرگراه جاده مانند، تنها يكي از كابوس هاي مردم والكس است و با وجود اين دولت مركزي اعتناي چنداني به مشكلات محلي نشان نمي دهد و خود مردم درصدد برآمده اند تا هر كاري را كه مي توانند جهت رفع معضلات ترافيك شهر خويش انجام دهند
آرش نهاوندي
معضل ترافيك و شلوغي خيابان ها را حتي مي توان در والكس يكي از شهرهاي كوچك لهستان نيز مشاهده كرد.
اين شهر به رغم وسعت كم خود داراي مشكلات عديده اي در زمينه ترافيك است.
يكي از علل عمده تردد بيش از حد خودروها در مركز اين شهر را مي توان در وجود دو بزرگراهي كه از شهر مي گذرند جست و جو كرد. در واقع بزرگراه هاي شماره 10 و 22 در مركز شهر يكديگر را قطع مي كنند.
البته تنها مشكل ،بزرگراه نيست كه اين شهر كوچك را به محيطي پرهياهو تبديل كرده است، بلكه تابستان و هجوم مسافراني كه براي رفتن به كنار دريا هجوم مي آورند، در كنار نبود محورهاي مناسب براي تردد خودروها، به ساعت پرترافيك رفت و آمدها در شهر مي افزايند. علاوه بر اين از جاده هاي منتهي به مركز شهر نيز خيابان هاي زيادي منشعب شده اند كه همين امر سبب ساز ايجاد صفوف طويلي از خودروها در محورهاي پرتردد شده است.
در همين راستا و به منظور كاهش بار ترافيك شهري، مسئولان والكس طي دهه 1950 ميلادي طرح احداث يك جاده كمربندي را به تصويب رساندند كه متاسفانه مراحل اجرايي اين طرح از سال 1956 به سبب مشكلات و مسائل اقتصادي كه در آن زمان گريبان جامعه لهستان را گرفته بود، متوقف شد.
اما امروز با گذشت نزديك به 5 دهه، مسئولان شهر مجددا طرح ايجاد جاده كمربندي براي رفع بخشي از معضل روزافزون ترافيك در والكس را مد نظر قرار داده اند. با اين حال به نظر نمي رسد كه اين طرح به اين زودي ها قابل بهره برداري شود، زيرا همانند گذشته، بودجه هاي اختصاص يافته براي انجام طرح هاي عمراني در شهرداري والكس بسيار ناچيز هستند و كفاف مخارج سنگين احداث يك جاده كمربندي كه اطراف شهر را در برگيرد، ندارند. اگرچه مسئولان محلي مبالغي را براي اين پروژه عمراني در نظر گرفته اند، اما دولت ورشو بدون در نظر گرفتن نيازهاي مردم والكس تنها بودجه اي را به منظور بازسازي بزرگراه شماره 10 اختصاص داده است.
اين اقدام غير معمول در واقع پيامي است از سوي دولت مركزي به مسئولان محلي والكس كه مضمون آن را مي توان چنين استنباط كرد: آقايان ما از شما پوزش مي طلبيم، زيرا تا سال 2015 و تا زماني كه منافع دولتي ايجاب نكند قادر به پرداخت چنين هزينه اي براي اجراي طرح ابلهانه شما نخواهيم بود.
ورشونشينان مشكل اصلي را در بزرگراه شماره 10 مي بينند و با ارائه يك نظريه فراگير معتقدند جاده شماره 10 يكي از خطرناكترين مسيرهاي تردد خودرو در لهستان است، اما اين بزرگراه جاده مانند، تنها يكي از كابوس هاي مردم والكس است و با وجود اين،  دولت مركزي اعتناي چنداني به مشكلات محلي نشان نمي دهد، خود مردم درصدد برآمده اند تا هر كاري را كه مي توانند جهت رفع معضلات ترافيك شهر خويش انجام دهند. بر همين اساس مسئولان محلي قصد دارند براي كسب بودجه مورد نياز جهت ساخت 10 كيلومتر جاده كمربندي به نماينده خود در پارلمان لهستان رجوع كنند تا شايد از طريق وي بتوانند مبلغ مورد نياز براي انجام اين طرح عمراني حياتي را به دست آورند.
اگر اين طرح عملي شود، جاده كمربندي تحت نظارت دقيق محلي ساخته خواهد شد. البته ساخت اين كمربندي تنها بخشي از مشكلات اين شهر كوچك را حل خواهد كرد و نه همه آنها را. بنابراين در كنار طرح ساخت اين جاده جديد بايد به مسائلي نظير تغيير نماي كنوني شهر نيز توجه داشت، تا از اين طريق نظر توريست ها به اين شهر جلب شود، زيرا در عصر حاضر توريسم يكي از منابع اصلي كسب درآمد است و والكس با داشتن منابع غني طبيعي و مناظر زيبايي كه در اطراف شهر مي توان مشاهده كرد، قابليت جذب تعداد زيادي از توريست هايي كه به قصد رفتن به كنار دريا از اين شهر مي گذرند را داراست. اما متاسفانه طرح هاي اوليه اين كمربندي كه طي سالهاي اخير در والكس به مرحله اجرا در آمده اند، منطبق با اهداف جذب توريسم نبوده اند، زيرا مسئولان محلي در ابتدا قصد داشتند جاده كمربندي را با نهايت صرفه جويي در هزينه هاي جاري بر گرد شهر بكشند، اينك نيز با توجه به موانع موجود بعيد به نظر مي رسد مسئولان والكس در طرح اوليه خويش تغيير چنداني لحاظ كنند.
حال اين سوال باقي مي ماند كه آيا اجرا كردن چنين طرحي با چنين ديدگاهي به صرفه است؟
اين جاده به منظور عبور و مرور خودروهاي موتوري ساخته مي شود و طول عمليات اجرايي آن 10 سال خواهد بود، در ابتدا تنها يك مسير عبوري ساخته خواهد شد و سپس مسيرهاي ديگر و پل هاي زيرگذر و روگذر نيز ساخته خواهند شد، البته بر اساس طرح نهايي اين پروژه، مسيرهاي انحرافي از كمربندي به سمت شرق و غرب نيز منشعب خواهند شد.
به رغم ساخت اين بزرگراه هنوز تصميمي براي ساخت جاده شماره 22 گرفته نشده است و احتمال كمي مي رود مراحل اجرايي اين طرح به اين زودي ها آغاز شود.
با اين حال كارشناسان، امور شهرسازي معتقدند چنين پروژه هاي بزرگي بويژه با لحاظ كردن مسيرهاي روگذر و زيرگذر و حتي خروجي و ورودي هاي انحرافي بسيار پرهزينه خواهند بود، زيرا در كنار تمامي اين عمليات عمراني بايد براي فصل  هاي توريستي نيز مسيرهاي ويژه اي را در نظر گرفت. در واقع به باور كارشناسان، ساخت يك كيلومتر از اين پروژه هزينه اي معادل ساخت 10 كيلومتر جاده عادي را در بر خواهد داشت. مسئله مهمي كه امروزه در امور شهرسازي مورد نظر مهندسان قرار دارد ساخت جاده هايي با ضريب ايمني بالا و با كمترين هزينه است.
اما امروز ساخت يك كمربندي بر گرد يك شهر براي كاهش بار ترافيك امري است بسيار هزينه بر.

مهاجران رو به سوي اسپانيا
ترفند جديد ماتادورها براي عفو مهاجران غيرقانوني
001902.jpg
دولت اسپانيا در اقدامي بي سابقه 700هزار مهاجر غيرقانوني را مورد عفو قرار داد.
به رغم آنكه اين اقدام مادريد، با اهداف اروپا در زمينه تحت فشار قرار دادن مهاجران اقتصادي و اخراج آنها از اتحاديه اروپا كاملا مغايرت دارد، عفو مهاجران غيرقانوني در اين كشور را مي توان به عنوان حربه موثري جهت مقابله با فعاليت هاي اقتصادي زيرزميني و جلوگيري از گسترش فعاليت مهاجران در بازار سياه ارزيابي كرد.
دولت سوسياليست اسپانيا در اين باره ادعا كرده است كه طي دوره سه ماهه تعيين صلاحيت- مدت زماني كه طي آن به مهاجران غير قانوني و كارفرمايان فرصت داده شده بود جهت كسب اقامت و اجازه كار اقدام كنند - تعداد زيادي از مهاجران غيرقانوني از اين طرح استقبال كردند.
خسوس كالدرا، وزير كار دولت اسپانيا در اين باره مي  گويد: ما از نتايج اين طرح بسيار راضي هستيم، زيرا طي اين مدت توانسته ايم بيش از 700هزار فرصت شغلي را از قيد بازار سياه  رها سازيم، كه اين ميزان برابر است با 80 تا 90درصد مشاغلي كه مهاجران غيرقانوني به عهده داشتند.
البته آنگونه كه ديگر مقامات ادعا دارند، در صورت افزودن تعداد نفرات خانواده اين مهاجران به اين آمار، يك ميليون نفر تحت پوشش اين طرح قرار مي  گيرند و ديگر نبايد خود را از ديد بازرسان وزارت كار يا ماموران پليس مخفي سازند.
اين در حالي است كه آخر هفته گذشته همزمان با پايان يافتن مهلت عفو دولتي صف هاي طويلي از مهاجران خارجي از قبيل اكوادوري ها، رومانيايي ها، مراكشي ها و كلمبيايي ها در خارج از ادارات دولتي مستقر در مادريد جهت تكميل فرمهاي اقامت و اجازه  كا ر تشكيل شده بود. آلوارو سالگادو، مهاجر اكوادوري 30ساله پس از پر كردن فرم هاي اداره مهاجرت در مصاحبه اي با خبرگزاري رويتر گفت: اگر شما كاغذها (جواز اقامت و كار) را دريافت كنيد ديگر ناشناس نخواهيد بود و داراي هويت خواهيد شد.
اما اين اقدام دولت اسپانيا مخالفت هايي را نيز به همراه داشته است. در همين راستا يكي از منتقدان اين طرح بي سابقه سوسياليست ها مي گويد: اين طرح عفو، مهاجران غيرقانوني ديگري را نيز از كشورهايي نظير آلمان، فرانسه و ايتاليا به اسپانيا جذب كرده است. آن پاستو، سخنگوي امور اجتماعي حزب محافظه كار مردم، ضمن عدم استفاده از واژه مهاجران قانوني در اين باره مي گويد: با اجراي اين طرح تعداد مهاجران غيرقانوني نسبت به سال گذشته در اسپانيا تا سقف سه برابر افزايش پيدا كرده است و باتوجه به حضور مهاجران غير قانوني ساير كشورهاي اروپايي، اسپانيا تبديل به دروازه ورود آنها به اروپا شده است.
روزنامه ال موندو چاپ اسپانيا نيز در مقاله اي مدعي شده است: در افق مي  توان لشكري از مهاجران را مشاهده كرد كه در حال حركت به سوي اسپانيا هستند و مي توانند با خود مشكلاتي نظير جرم و جنايت به همراه  آورند. خسوس كالدرا، ضمن تكذيب ادعاهاي مخالفان گفته است: آمارهايي كه از سوي پليس ارائه شده نشانگر كاهش ميزان مهاجران غيرقانوني است. طرح عفو مهاجران غيرقانوني در اسپانيا در حالي به اجرا گذاشته مي شود كه اقتصاد اين كشور همچنان از مهاجرت هاي داخلي رنج مي برد و حتي رشد اقتصادي بي سابقه سالهاي اخير نيز روند اين مهاجرت ها را كاهش نداده است، اين در حالي است كه اسپانيا طي سالهاي اخير در مهاجرپذيري، فرانسه را نيز پشت سر گذاشته و با چهار برابر شدن تعداد مهاجران خارجي در اين كشور و رسيدن جمعيت آنها به 7/3 ميليون نفر كه به عبارتي بهتر 4/8 درصد جمعيت كل را تشكيل مي دهند، مقام اول را در اروپا از اين نظر كسب كرده است.

تلاش محافظه كاران مذهبي براي تغيير كتاب هاي آموزشي مدارس درآمريكا
جنگ با تكامل
001869.jpg
مهدي صارمي فر - شوراي نظارت بر امور آموزشي ايالت كانزاس آمريكا بحثي را پيرامون نظريه تكامل و آموزش آن در مدارس اين ايالت آغاز كرده است كه منجر به تغيير متون درسي دانش آموزان در جهت تضعيف نظريه تكامل و كاهش اهميت آن خواهد شد.
كانزاس از ايالت هاي جنوبي آمريكاست و محافظه كاران مذهبي در اين ايالت از گروه هاي تصميم گيرنده قدرتمند هستند. در سال 1987 ديوان عالي آمريكا طي حكمي دستور داد كه نظريه  آفرينش در كتاب مقدس را نمي توان همزمان با تئوري تكامل داروين به دانش آموزان آموخت. نظريه تكامل داروين با بعضي از قسمت هاي كتاب عهد عتيق (سفر پيدايش) منافات دارد و همين امر باعث تلاش محافظه كاران مذهبي براي طرد اين نظريه علمي كه شواهد زيادي نيز به همراه دارد شده است.
در سال 1999، ايالت كانزاس خواستار كاهش توجه به نظريه تكامل داروين در متون درسي دانش آموزان شد. از آن زمان تاكنون بحث هاي زيادي بين دانشمندان و محافظه كاران مذهبي اين ايالت در گرفته كه هم اكنون به اوج خود رسيده است. هر چند جان كالورت يكي از مذهبيون مخالف اين نظريه گفته كه تلاش آنها تنها براي مبارزه با آنچه وي تعصب عليه مذهب ناميده است، مي باشد، اما شوراي نظارت بر دروس دانش آموزان اين ايالت در نهايت در ماه آينده در مورد متون درسي دانش آموزان و نقش نظريه تكامل داروين حكم نهايي را صادر خواهد كرد. اما سازمان هاي علمي و دانشگاه ها عملا وارد اين بحث نشده و آنها را بي اهميت و مردود تلقي كرده اند.
اگر متون درسي تغيير پيدا كنند، معلمان بايد تمامي توضيحات در مورد آفرينش بشر را در كلاس به دانش آموزان توضيح دهند.
داروين در قرن نوزدهم با توجه به يافته هاي علمي بخصوص در جزاير گالا پاگوس در اقيانوس آرام تئوري را تدوين كرد كه انتخاب طبيعي نام گرفته و خلاصه آن اين است كه موجودات نه همه در يك روز، بلكه طي ميليون ها سال تكامل و انتخاب گزينه هاي برتر توسط طبيعت، به وضع امروزي رسيده اند.
منبع :كانزاس سيتي استار

از ميان خبرها
001914.jpg
تركيه عرب ها را جذب مي كند
آزاده بابايي نژاد- موقعيت جغرافيايي تركيه به عنوان نقطه تلاقي دو قاره مهم آسيا و اروپا به گونه اي است كه سالانه شمار زيادي از جهانگردان راهي اين منطقه خوش آب و هوا مي شوند. همين امر مسئولان تركيه را بر آن داشته تا با وضع قوانين و ارائه تسهيلات جديد اين تعداد را افزايش دهند.
در تازه ترين اين اقدامات، دولت تركيه بر آن شده تا تسهيلات بيشتري را در اختيار توريست هاي عرب بويژه توريست هاي حاشيه خليج فارس قرار دهد. از جمله اين اقدامات صدور رواديد در داخل فرودگاه و ديگر نقاط ورودي به خاك اين كشور است تا بدين وسيله تعداد جهانگردان مسافر به اين كشور افزايش يابد.
از ديگر اقدامات جديد دولت تركيه، حمايت همه جانبه از بخش گردشگري خارجي است تا ميزان تورهاي سفر به اين كشور زياد شود و با استفاده از اين شيوه ها تركيه جايگاه اول اسپانيا در صنعت توريسم را از آن خود كند. ايجاد امنيت سياسي و اجتماعي در داخل تركيه نيز از ديگر شيوه هايي است كه باعث شده تا شركت هاي مسافرتي خارجي تمايل بيشتري براي سفر به اين كشور داشته باشند.
در گذشته به علت بي توجهي و آلودگي سواحل تركيه، ميزان سفر جهانگردان به اين منطقه تقريبا به صفر رسيده بود چرا كه در آن موقع درياي مرمره عنوان يكي از آلوده ترين درياهاي دنيا را داشت اما با زمزمه هاي عضويت تركيه در بازار مشترك اروپا و تاكيد اعضاي آن بر لزوم نگهداري و حفاظت از سواحل، تركيه توجه بيشتري به بهداشت محيط زيست مبذول داشت.
پاكيزگي محيط، وجود ساختمان هاي تاريخي، مساجد، موزه ها و شهرهاي زيبا از جمله استانبول سبب شد تا جهانگردان بسياري به اين منطقه سفر كنند.
با اتخاذ چنين تدابيري، مقام هاي دولت تركيه اميدوارند در سال ميلادي جديد شاهد افزايش 15 درصدي سفر توريست ها به اين كشور باشند.
گفتني است سهم عايدات حاصل از گردشگري همواره به عنوان يكي از منابع اصلي تامين مالي براي صنعتي كردن كشور تركيه محسوب مي شود. طبق آمارهاي رسمي، تعداد جهانگرداني كه از تركيه ديدار كرده اند از رقم 17 هزار نفر در سال 1914، به رقم بيش از چهار ميليون نفر در سال 1988 رسيده و اين ميزان در سال 1991 به بيش از 5 ميليون و 500 هزار نفر بالغ شده است. بر اساس آمارهاي موجود نزديك به 80 درصد افراد خارجي با اهداف گردشگري و بقيه با انگيزه هاي تحصيلي، كار، امور بازرگاني و مسابقات ورزشي به تركيه سفر كرده اند.
001905.jpg
عراق و مشكل موادغذايي فاسد
القدس العربي: فروش موادغذايي فاسد و تاريخ گذشته در بازارهاي عراق به قيمت بسيار نازل موجب نگراني شهروندان عراقي شده است. آنها شركت هاي خارجي بويژه اسرائيلي را به سوء استفاده از اوضاع نابسامان امنيتي اين كشور براي توزيع و فروش كالاهاي فاسد در ميان شهروندان عراق متهم مي كنند كه البته اين اقدام بدون نظارت هيچ نهاد رسمي صورت مي گيرد.
به گفته سازمان نظارت بر توزيع كالاي عراق، از زمان ورود نيروهاي آمريكايي به اين كشور بيش از 5ميليون كالاي غذايي تاريخ گذشته و فاسد وارد عراق شده كه با تباني و رشوه دادن به كارمندان اداره گمرك انجام شده است.
گفتني است اخيرا وزارت بازرگاني عراق تصميم گرفته به جاي واردات گندم از استراليا، اين كالاي حياتي را از آمريكا واردكند. به اعتقاد برخي آگاهان اقتصادي، اين اقدام دولت جديد عراق بخشي از انجام يك توطئه داخلي به هدف افزايش قيمت آرد و دامن زدن به بحران اقتصادي اين كشور است.

پيشخوان
001908.jpg
فيگارو
اصلي ترين عنوان اكثر روزنامه هاي فرانسوي به فرانسوا پينو اختصاص داشت كه ظاهرا تصميم گرفته طرح ساخت و ساز خود در فرانسه را متوقف كند. به نظر مي رسد طرح او يكي از جالب ترين هاي هنر معاصر است و احتمالا از جزيره سگن فرانسه به ونيز منتقل خواهد شد. بحث رفراندوم قانون اساسي اروپا در فرانسه نيز اين روزها دائما به عنوان اصلي ترين موضوع مورد بررسي قرار مي گيرد.
001860.jpg
الحيات
اولين خبر روزنامه پر تيراژ الحيات چاپ لندن به عمليات نيروهاي نظامي آمريكا در نزديكي مرزهاي عراق با سوريه اختصاص دارد و خبر دوم اينكه در صورت پيروزي جنبش حماس در انتخابات، رژيم اسرائيل از طرح غزه عقب نشيني مي كند. از سوي ديگر قرار است ميشل عون با سيد حسن نصرالله دبير كل حزب الله لبنان بزودي ديدار و گفت و گو كند.
001863.jpg
الجزيره
روزنامه الجزيره چاپ عربستان نوشته است كه 75 نيروي مسلح در عراق كشته و يك ژاپني در اين كشور ربوده شده اند. ملك عبدالله وليعهد عربستان بزودي كابينه اين كشور را در جريان نتايج سفرش به كشورهاي عربي و بين المللي قرار خواهد داد.
001866.jpg
چايناديلي
چايناديلي در صفحه اول روزنامه خود نوشته پس از گذشت 60 سال از جنگ جهاني دوم، ياد قهرمانان جنگ گرامي داشته مي شود و در خبر دوم اين روزنامه آمده است كه گروه القاعده براي انجام عمليات تروريستي در پنج كشور حوزه خليج فارس، برنامه ريزي كرده بود.

جهانشهر
آرمانشهر
ايرانشهر
تهرانشهر
دخل و خرج
در شهر
عكاس خانه
شهر آرا
|  آرمانشهر  |  ايرانشهر  |  تهرانشهر  |  جهانشهر  |  دخل و خرج  |  در شهر  |  عكاس خانه  |  شهر آرا  |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |