۴۰۰ هزار ايراني دچار هپاتيت C هستند
ايسنا - آخرين آمار مبتلايان به هپاتيت نوع C در كشور 400 هزار نفر و كمتر از يك درصد جمعيت ايران اعلام شد.
دكتر جعفر فره وش، فوق تخصص بيماري هاي گوارش و آندوسكوپي، هپاتيت نوع C را بيماري مزمن كبدي خواند كه به مرور زمان با ايجاد التهاب در بافت كبدي موجب اختلال در عملكرد آن شده و در نهايت نيازمند پيوند كبد در مبتلايان است.
وي دوره بيماري هپاتيت C را طولاني دانست و اظهار كرد: در مراحل اوليه بيماري، هيچ علائم خاصي مشاهده نمي شود و تنها با آزمايش خون و تست كبد فرد به بيماري پي مي برد، زيرا آثار مخرب آن 10 تا 30 سال پس از ابتلا بروز مي كند.
دكتر فره وش، بيماري هپاتيت نوع C را از جمله بيماري هاي مقاربتي دانست و تصريح كرد: راه هاي انتقال هپاتيت نوع C از راه تماس جنسي، سرنگ و خون آلوده است كه هم اكنون بنا بر آمار سازمان بهداشت جهاني، شايعترين راه انتقال اين بيماري از طريق سرنگ هاي آلوده گزارش شده است.
امسال افزايش بودجه اي نداشتيم
ايسنا - معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام كرد: متاسفانه امسال در بخش بهداشت هيچگونه افزايش بودجه اي نداشتيم، ولي در بخش درمان حدود 50 درصد افزايش بودجه داشتيم كه اگر بودجه اختصاص داده شده تحويل داده شود، بهره هاي خوبي خواهيم برد.
دكتر محمداسماعيل اكبري با اشاره به اينكه اصلاحات در نظام سلامت همواره نيازمند تحول است، اظهار كرد: نظام مديريتي سلامت در راستاي تغيير نيازهاي جامعه بايد متحول شود. وي افزود: تغيير در ساختار مديريتي خدمت هم براساس نيازهاي مردم و هم تغيير در روند بيماري ها از واگير به غيرواگير در تعريف اصلاحات در نظام سلامت در كشور مي گنجد كه مبناي اين اصلاحات را در قالب سطح بندي خدمات جمعيت تعريف شده، پزشك خانواده و نظام ارجاع ديدم.
معاون سلامت وزارت بهداشت در ادامه گفت: خوشبختانه با پيش بيني كه مجلس شوراي اسلامي براي بيمه روستايي تعيين كرد، اين برنامه از روستا شروع شده كه با تعريف مسئول سلامت براي مردم، سلامت و پيشگيري از بيماري ها تضمين مي شود و تا حدودي از هزينه ها جلوگيري مي كند. دكتر اكبري در ادامه با اشاره به قانون جديد نظام پزشكي اظهار كرد: در حالي سازمان نظام پزشكي تعرفه هاي بخش خصوصي را اعلام كرد كه هنوز تعرفه واقعي از سوي دولت اعلام نشده بود. معاون سلامت در خاتمه تصريح كرد: تدوين تعرفه بخش خصوصي مبتني بر تعرفه واقعي دولتي به علاوه سرمايه و هزينه استهلاك است.
كاهش توان بدني زنان در حاملگي
نتايج يك تحقيق جديد نشان مي دهد زنان در دوره بارداري و چند هفته اول پس از زايمان قواي جسمي خود را تا حدود زيادي از دست مي دهند كه پس از حدود 27 هفته از زايمان بدون توجه به شاخص توده بدن به حال طبيعي باز مي گردد.
به گفته محققان آمريكايي، هدف از مطالعه جديد بررسي تغييرات قواي جسمي زنان باردار و نقش فعاليت بدني در دوران بارداري و پس از آن در حفظ توان بدني آنها بود. در مطالعه جديد بيش از 120 زن شركت داشتند كه زنان حامله در ميان آنها با ديگر زنان از نظر قواي بدني مورد مقايسه قرار گرفتند. نتايج نشان داد صرفنظر از شاخص توده بدن بي.ام.اي، افت قواي جسمي در همه زنان حامله از آغاز حاملگي تا چند هفته پس از حاملگي به وجود مي آيد. محققان مي گويند براي به حداقل رساندن افت قواي جسماني به زنان حامله توصيه مي شود در دوران بارداري و پس از زايمان تحت نظر پزشك، فعاليت منظم ورزشي انجام دهند.