سالانه 16 هزار نوزاد ايراني به كام مرگ مي روند
ايسنا - يك فوق تخصص نوزادان با هشدار نسبت به اينكه سالانه در كشور 16 هزار نوزاد متولد شده به كام مرگ مي روند، دليل اين امر را عدم آگاهي از نحوه عمل احياي درست و مناسب اعلام كرد. دكتر هادي سمائي در حاشيه كارگاه آموزشي احياي نوزادان با اعلام اين خبر اظهار كرد: اگر متخصصان زنان، اطفال و بيهوشي، عمل احيا و روشهاي انجام آن را در برخورد با نوزادان بياموزند، مي توانيم بگوييم اين 16 هزار نوزاد را از مرگ نجات داده ايم.
وي افزود: متاسفانه اگر عمل احيا بدرستي انجام نشود، نوزادان دچار عوارض عصبي، انواع معلوليت ها و حتي مرگ مي شوند.
اين فوق تخصص نوزادان در ادامه تصريح كرد: در كارگاه احياي نوزادان، ابتدا به صورت تئوري طرز رفتار با نوزاداني كه دچار خفگي هستند آموزش داده مي شود، سپس روي مولاهايي كه به همين منظور تهيه شده اند و كاملا مشابه نوزاد هستند كار احيا را به طريق عملي انجام مي دهند.
دكتر سمائي در پاسخ به اينكه اين كارگاه ها تا چه ميزان در كاهش مرگ و مير نوزادان موثر بوده اند، خاطرنشان كرد: امروزه مي توان با تغيير طرز تفكر مردم، متخصصان بيهوشي، اطفال و زنان و علم جديد، نوزاداني كه در اتاق زايمان دچار مشكلات تنفسي و كمبود اكسين مي شوند (حتي نوزاداني كه 700 گرم وزن دارند) را نجات داد.
استاد دانشگاه علوم پزشكي ايران همچنين خاطرنشان كرد: اكنون با برگزاري اين كلاس ها بسياري از اتاق هاي زايمان به وسايل و تجهيزاتي از قبيل دستگاه اكسين، ماسك و تختهاي مخصوص براي نوزادان مجهز شده اند.
وي در پايان اظهار كرد: وجود اين كارگاه ها باعث مي شود سطح علمي دانشجويان پزشكي، پزشكان و رزيدنت ها در جهت احياي نوزادان افزايش يابد.
دفاتر شركت شميم كوثر پلمپ شد
ايسنا - وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اطلاعيه اي از پلمپ دفاتر شركت شميم كوثر خبر داد. وزارت بهداشت در اين اطلاعيه اعلام كرد: با توجه به عدم توفيق شركت شميم كوثر در دريافت مجوزهاي فعاليت هاي قانوني در زمينه امور بيمه اي و ارائه خدمات درماني، با دستور مقام قضائي، دفاتر شركت مذكور پلمپ شد.
دلايل انجام ندادن پاپ اسمير توسط زنان
ايسنا - سهل انگاري و عدم آگاهي، مهمترين علت انجام ندادن مرتب تست پاپ اسمير توسط زنان است.
نجوا بلندگرامي، دانشجوي دانشگاه آزاد اسلامي لارستان در اولين همايش سراسري مراقبت هاي پرستاري در تست هاي تشخيصي با اشاره به كاهش مرگ و مير ناشي از سرطان دهانه رحم در كشورهاي پيشرفته به علت تشخيص زودرس آن گفت: آسان ترين و غيرتهاجمي ترين روش تشخيص سرطان دهانه رحم، تست پاپ اسمير است.
وي با اشاره به تحقيق انجام شده روي 310 زن شهرستان لار در مورد اطلاعات آنها پيرامون تست پاپ اسمير گفت: ميزان انجام پاپ اسمير در زناني كه سطح سواد بالاتر و آگاهي بيشتري داشته اند، كمتر و در خانم هايي كه سابقه نازايي و عفونت داشته اند، بيشتر بوده است. بلند گرامي تاكيد كرد: علت اصلي عدم انجام تست پاپ اسمير، سهل انگاري و عدم آگاهي زنان عنوان شده است.
وي افزود: با توجه به اهميت پاپ اسمير در تشخيص زودرس سرطان دهانه رحم، ضرورت دارد كه به موازات گسترش تكنيك هاي پزشكي و آگاهي پرسنل به ايجاد منابع آگاهي درجامعه پرداخت.
كاهش ارائه خدمات به تالاسمي ها
ايسنا - در پي اعلام كاهش ارائه خدمات درماني به بيماران تالاسمي در بيمارستان حضرت رسول اكرم (ص)، رئيس اين بيمارستان اعلام كرد: بنياد امور بيماري هاي خاص هيچ مبلغي از زمان آغاز به كار درمانگاه تالاسمي به اين بيمارستان پرداخت نكرده است.
دكتر كدخدايي با اشاره به تعداد كم مراجعان بيماران تالاسمي به بيمارستان حضرت رسول اكرم (ص) اظهار كرد: از آنجايي كه براي خدمات بيماران تالاسمي هيچ مبلغي به بيمارستان واريز نمي شود، بيماران مجبورند تجهيزات مورد نياز خود را تهيه كنند به همين دليل تعداد كمي از بيماران به بيمارستان مراجعه مي كنند.
وي تصريح كرد: با بنياد امور بيماري هاي خاص مكاتبات زيادي داشتيم، ولي متاسفانه هيچگونه كمكي از جانب اين مركز به بيمارستان نشده است.
رئيس بيمارستان حضرت رسول اكرم (ص) با بيان اينكه تاكنون سرويس هاي لازم در درمانگاه تالاسمي اين بيمارستان به بيماران داده شده است، گفت: با توجه به مراجعه محدود بيماران به اين مركز قرار بر اين شد كه از اين به بعد بيماران براي ويزيت به درمانگاه اطفال و سپس براي تزريق به بخش مراجعه كنند.
وي در پايان با تاكيد بر اينكه منع پذيرش بيماران تالاسمي در اين بيمارستان صحت ندارد، خاطرنشان كرد: عدم پرداخت سوبسيدهاي لازم به بيماران علت مراجعه محدود بيماران به اين بيمارستان و در نتيجه محدود شدن خدمات اين بيمارستان است.