رنگ قرمز و موفقيت ورزشي
اگرچه ديدن رنگ قرمز در ميدان هاي ورزشي مانند مشاهده كارت قرمز در ميدان فوتبال، گاهي اوقات مي تواند بسيار ناگوار باشد، اما روانشناسان مي گويند پوشيدن لباس قرمز رنگ مي تواند شانس شما را براي پيروزي بر حريف افزايش دهد.
پژوهشگران دانشگاه دورهام انگلستان اعلام كردند بررسي نتايج حاصل از تحقيقات روي نقش رنگ لباس در ميدان هاي ورزشي، نشانگر آن است كه حضور در يك هيبت قرمز رنگ، مي تواند اثر مهمي بر ذهن حريف بر جاي گذارد.
اين محققان كه رقابت هاي ورزشي المپيك آتن در سال گذشته را به دقت بررسي كرده اند، بر اين باورند كه رنگ قرمز در افزايش احتمال پيروزي در چهار نوع ورزش مشت زني، تكواندو، كشتي فرنگي و كشتي آزاد نقش مهمي ايفا مي كند.
به گفته آنان، ورزشكاران حاضر در مسابقات المپيك آتن كه در چهار رشته ياد شده با لباس قرمز رنگ به مبارزه پرداختند، در 55 درصد موارد پيروز شده اند.
اگر چه علل اصلي برتري رنگ قرمز در اين مسابقات ورزشي به طور دقيق روشن نيست، امادانشمندان دانشگاه دورهام معتقدند يك حريف سرخ بسان يك چهره سرخ رنگ، بازتاب و انعكاسي از عصبانيت و تهاجم است.
به گفته پژوهشگران، يك پيراهن يا كلاه قرمز رنگ مي تواند در ميدان ورزشي به طور رواني سبب مرعوب شدن حريف شود و از سوي ديگر، پوشيدن لباس قرمز مي تواند غلظت هورمون تستوسترون را در خون انسان افزايش دهد.
در سلسله جانوران، رنگبندي قرمز نشانه اي از وجود سطح بالاي تستوسترون و شايستگي فيزيكي فرد ارشد است.
نتايج تحقيقات گوناگون در زمينه رفتار جانوران، نشان از آثار عجيب و جالب توجه رنگ قرمز بر رفتار موجودات مختلف دارد و در جوامع انساني نيز، مهاجم بودن رنگ قرمز يا كپيروزمند» بودن اين رنگ به لحاظ رواني، ممكن است آشكار سازد كه به چه علت بسياري از لباس هاي فرم نظامي و مدال ها از اين رنگ بهره گرفته اند.
موسسان جامعه آمريكاي شمالي
نتيجه بررسي هاي انجام شده بر اساس ماده وراثتي (DNA) ساكنان آمريكاي شمالي، نشان مي دهد جمعيت اين منطقه از سياره زمين فقط از 70 نفر منشا گرفته است؛ شمار اندكي از انسان ها كه در آخرين عصر يخبندان از آسيا به آمريكاي شمالي مهاجرت كردند.
بيشتر كارشناسان بر اين باورند كه انسان ها براي نخستين بار در حدود 14 هزار سال پيش از منطقه سيبري به آمريكاي شمالي هجرت كرده اند، اما در زمينه شمار اين مهاجران اوليه كه بنيانگذاران جمعيت كنوني آمريكاي شمالي بوده اند، همواره اختلاف نظر وجود داشته است.
به گفته متخصصان ژنتيك در دانشگاه كراتگرز»، در بررسي هاي ژنتيك پيشين در اين زمينه، فقط يك ژن در جمعيت مورد توجه قرار گرفته بود، اما در كاوش هاي اخير، دانشمندان وقوع تغييرات در 9 ناحيه ژنومي مختلف را مورد بررسي دقيق قرار داده اند تا به اين وسيله بتوانند شمار بنيانگذاران اوليه جمعيت آمريكاي شمالي را تعيين كنند. جودي هي، پروفسور ژنتيك در دانشگاه راتگرز مي گويد: برآوردهاي انجام شده در اين زمينه نشان مي دهد شمار مهاجران نخستين اين سرزمين كه در شكل گيري جمعيت آن نقش موثر داشته اند، در حدود 70 نفر است.
آزمايش هاي ژنتيك نيز زمان بنيانگذاري اين جمعيت را در حدود 12 تا 14 هزار سال پيش تخمين مي زند كه اين نتايج نيز با بررسي هاي باستانشناختي مطابقت دارد.
كاهش قدرت يادگيري زبان
توانايي براي آموزش و يادگيري زبان در سال سوم زندگي رو به كاهش مي گذارد.
پژوهشگران دانشكده پزشكي دانشگاه اينديانا با بيان اين مطلب، تصريح كردند: دو سال نخست زندگي انسان، بهترين زمان براي آموزش زبان به شمار مي رود، زيرا انسان در اين سن در يك دوره نفوذ پذير ويژه قرار دارد كه امكان فراگيري لغات و دستور زبان را براي او تسهيل مي كند.
به گفته اين محققان، نتايج بررسي هاي اخير نشان مي دهد كه از آغاز 3 سالگي به بعد، توان فراگيري و آموزش زبان در انسان ها رو به كاهش مي نهد و به تدريج از آن كاسته مي شود.
اين نتايج در پي تحقيقات براي كاشتن حلزون شنوايي مصنوعي در كودكان ناشنوا به دست آمده است، به طوري كه دانشمندان با بررسي وضعيت 96 كودك كه اين حلزون شنوايي را در 4 سال نخست زندگي خود دريافت كرده بودند، به نتايج ياد شده دست يافتند.
كشف دستخط ارشميدس با اشعه ايكس
فيزيكدانان موفق شدند با بهره گيري از اشعه ايكس با شدت بالا، يك دستخط قديمي متعلق به ارشميدس را در آزمايشگاه فيزيك شناسايي كنند.
اين دستخط كه دانشمندان آمريكايي در آزمايشگاهي واقع در كاليفرنيا موفق به كشف آن شده اند، بخشي از يكي از مهمترين آثار ارشميدس با عنوان روش برهان هاي رياضي است.
دانشمندان در بررسي اين اثر، ذرات آهن موجود در جوهر دستخط را با اشعه ايكس مورد ارزيابي قرار داده و سپس، نتايج را با ديگر آثار به جا مانده از اين دانشمند يوناني تطبيق داده اند.
پيتر لاكس جايزه هابيل را برد
يك دانشــمند مجارستاني موفق شد Abel prize يا به اصطلاح، جايزه هابيل سال 2005 را به خود اختصاص دهد.
اين جايزه 480 هزار پوندي از سوي آكادمي علوم نروژ براي تشويق پژوهشگران در زمينه هاي تحقيقاتي اهدا مي شود كه در حوزه جايزه نوبل، به آن توجهي نشده است. پيتر لاكس رياضيدان 79 ساله اي است كه در مجارستان به دنيا آمده و هم اكنون، در موسسه علوم رياضي كورانت در شهر نيويورك سرگرم پژوهش است.
پژوهش هاي وي در علم رياضيات، رويكردهاي جديدي را در معادلات ديفرانسيل پديد آورده كه در توصيف سيستم هاي غير خطي مانند حركت گازها مورد استفاده فروان واقع شده است.
شيرجه تنوع زيستي!
تازه ترين ارزيابي انجام شده در زمينه كيفيت و نيز آخرين وضعيت اكوسيستم هاي سياره زمين، نتايج ناگواري به بار آورده است.
تحقيقات انجام شده در قالب برنامه محيط زيست ملل متحد (يونپ)، نشان مي دهد زمين در قرن گذشته شاهد شيرجه تنوع زيستي به سوي نابودي و انقراض بوده است.
بر اساس گزارش انتشار يافته از نتايج اين تحقيق، تنوع زمين سريعتر از هر زمان ديگر در حال نابودي است و تداوم اين روند مي تواند آثار و پيامدهاي جبران ناپذيري بر سياره زمين بر جاي گذارد.
بشر در 50 سال گذشته بيش از هر زمان ديگري در طول تاريخ، ذخاير زيستي جهان را از بين برده و سرعت انقراض گونه هاي زنده در قرن بيستم، حدود يكهزار برابر بيش از ميزان طبيعي آن بوده است.
كاوه زاهدي، رئيس مركز پايش جهاني حفاظت وابسته به برنامه محيط زيست ملل متحد (يونپ) در كمبريج انگلستان تاكيد مي كند اگر اين روند متوقف نشود، انسان ها فوايد بسيار مهم و حياتي ناشي از جهان زنده را به سرعت از دست خواهند داد و خود را از سرويس ها و خدمات اكوسيستمي محروم خواهند كرد.
سنگين شدن شرق قطب جنوب
افزايش بارش برف در ناحيه وسيعي از قطب جنوب، در حال قطور ساختن صفحات يخي شرق قطب جنوب و كاهش سرعت بالا آمدن سطح آب درياها ناشي از ذوب شدن يخ هاي قطبي است.
ارزيابي هاي ماهواره اي نشان مي دهد وزن يخ هاي شرق قطب جنوب در فاصله سالهاي 1992 تا 2003 ميلادي، به حدود 45 ميليارد تن رسيده است كه اين افزايش وزن مي تواند به ميزان 12/0 ميليمتر در سال، از سرعت بالا آمدن سطح آب اقيانوس هاي جهان بكاهد. اين صفحات يخي در برخي از مناطق شرقي قطب جنوب، چندين كيلومتر ضخامت دارند و حدود 90درصد از يخ هاي زمين در اين منطقه جاي گرفته است.
جفتگيري در هر 18 ثانيه
زيست شناسان موفق به كشف رفتار توليدمثلي جالبي در يكي از گونه هاي جيرجيرك منطقه آلپ در اروپا شدند. به گفته دانشمندان اروپايي در دانشگاه هاي دربي و ژنو، اين گونه جيرجيرك كه نام علمي آن Anonconotus alpinus است، مي تواند در هر 18 ثانيه يك بار جفتگيري كند و اين ركوردي جالب توجه در دنياي جانوران به شمار مي رود.
بازيافت توان جفتگيري در انواع ساير جيرجيرك ها پس از آخرين جفتگيري، به طور معمول چند روزي به طول مي انجامد.