مقام معظم رهبري:
برخي نامزدها نگويند
من طرفدار يا مخالف آنها هستم
ايسنا: رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح روز گذشته در ديدار اعضاي ستاد برگزاري مراسم شانزدهمين سالگرد ارتحال حضرت امام خميني (رض)، امام بزرگوار را شخصيت حقيقتا استثنايي تاريخ ايران برشمردند و تأكيد كردند: تنها راه تحقق آرمان هاي سعادت آفرين ملت ايران، ادامه ي راه و خط امام خميني است.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به شأن و جايگاه بي نظير امام راحل عظيم الشأن در ميان «علماي بزرگ، دانشمندان علوم عقلي، فلاسفه، فقها، مصلحان و مناديان تحول، سياسيون و زمامداران تاريخ ايران» افزودند: تقوا و پارسايي بي بديل امام، آن هم در اوج «شهرت جهاني و تبعيت مردم از ايشان» ، مقوله واقعا اعجاب برانگيزي است كه همراه با قاطعيت ، عزم پولادين ، شجاعت و ديگر ويژگي هاي مثال زدني، امام را به اقيانوس پهناور و عميقي تبديل كرده كه هم چنان لبريز گوهرهاي كشف ناشده ي فراوان است.
رهبر معظم انقلاب، تجليل از امام و كارهاي پرعظمت ايشان را لازم اما ناكافي دانستند و با اشاره به ضرورت زنده ماندن ياد و راه امام و استمرار تفكرات ايشان افزودند: حيات و هويت پيامبران به دوران زندگي آنها محدود نشد و در استمرار معارف والا و فضايل بي نظيري كه در تاريخ بشر آفريده اند، ادامه يافته است
و حيات امام بزرگوار نيز كه ادامه دهنده راه انبياست بايد در استمرار مباني، انديشه ها و روش هاي استراتژيك ايشان، ادامه يابد.
حضرت آيت الله خامنه اي، هدف از فعاليت بي وقفه سلطه گران براي تخريب چهره ي امام خميني را، از بين بردن راه و خط امام برشمردند و افزودند: ملت و همه ارادتمندان امام بزرگوار، براي مقابله با اين خصومت ها، بايد تجليل از امام را از دايره تمجيد و سپاسگزاري فراتر ببرند و با عمل به مباني و انديشه هاي امام و ايستادگي در مقابل قدرت هاي استكباري، حفظ هويت و استقلال و آزادي خود را ممكن سازند.
حضرت آيت الله خامنه اي، با اشاره به لزوم پيروي از شيوه هاي ابتكاري و راهبردي امام خميني در مقابل جهان استكبار خاطرنشان كردند: امام اجازه نمي داد دشمن ميدان بازي را مشخص كند بلكه با برهم زدن قواعد و ساز و كاري كه قدرت هاي سلطه گر در پي تثبيت آن بودند، به قلب هدف مي زد و دشمن را غافلگير مي كرد و امروز نيز بايد با استفاده از همين روش، با صراحت، شجاعت و دليري، اهداف انقلاب را تبيين و دنبال كنيم.
ايشان، ابطال تلاش هاي تاريخي دشمن را براي تفكيك دين از سياست، از كارهاي پر عظمت امام خواندند و افزودند: متاسفانه امروز در داخل كشور، كساني با قلم يا زبان، همان حرف هاي دشمنان را درباره جدايي دين از سياست تكرار مي كنند.
حضرت آيت الله خامنه اي حضور پربركت و نيروهاي مومن و حزب اللهي در پيشرفت هاي بزرگ كشور را از نتايج تلاش امام در شكوفا كردن استعدادهاي دروني ملت برشمردند و افزودند: احياي ياد امام و برافراشته نگهداشتن پرچم هدايتگر آن بزرگوار، نيازمند آن است كه در همه كارها اصول و استراتژي امام را اصل قرار دهيم و با استفاده از روش ها و تاكتيك هاي نوگرايانه اي كه در خدمت اين استراتژي قرار دارد آينده روشن و پراميد كشور و ملت را محقق سازيم.
رهبر معظم انقلاب هم چنين در بخش ديگري از سخنانشان انتخابات رياست جمهوري را بسيار مهم و مظهر آزادي فكر و استقلال راي فرد فرد ملت برشمردند و با اشاره به تفاوت عميق حضور آگاهانه و آزادانه در انتخابات نظام اسلامي و حضور بسته و بدون شناخت در انتخابات حزبي ديگر كشورها به مردم توصيه كردند: ضمن احساس مسئوليت از حق خود مبني بر آزادي شركت در انتخابات نگذرند و با تحقيق در مورد نامزدها بهترين فرد را انتخاب كنند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: ممكن است برخي بگويند بنده طرفدار يا مخالف آنها هستم، اين جور نيست من هم يك راي دارم كه هيچ كس از آن مطلع نيست و در روز انتخابات به صندوق خواهم انداخت.
در آغاز اين ديدار، محمدعلي انصاري رئيس ستاد برگزاري مراسم شانزدهمين سالگرد ارتحال حضرت امام خميني (ره)، در گزارشي از برنامه هاي اين ستاد براي برگزاري هر چه باشكوهتر مراسم ۱۴ خرداد، گفت: بيعت امت با امام راحل، در پيوند قلبي و وفاداري عميق ملت با حضرت آيت الله خامنه اي به بهترين شكل، استمرار يافته است.
|
|
هيأت رئيسه جديد مجلس امروز انتخاب مي شود
|
|
گروه سياسي: در جلسه علني امروز مجلس، اعضاي هيات رئيسه از سوي نمايندگان برگزيده خواهند شد.
عليرغم اعتراض برخي نمايندگان به انتخاب هيات رئيسه كه روز گذشته در مجلس صورت گرفت به نظر مي رسد تغيير آنچناني در تركيب هيات رئيسه مجلس جز جايگزيني فردي به جاي زاكاني يكي از منشي ها كه خود عدم تمايل به ادامه حضور داشته تغييري ديگر صورت نگيرد و از طرفي، از شاهين محمد صادقي نماينده كازرون به عنوان عضو جايگزين زاكاني نام برده مي شود. روز گذشته خانم شائق كه از معترضين به انتخاب هيأت رئيسه بود، گفت: اگر خانم ها يا آقايان نماينده در ستاد يك كانديدا نباشند در ليست هيأت رئيسه قرار نمي گيرند.شجاع پوريان نماينده بهبهان نيز از عملكرد يكساله هيات رئيسه انتقاد نمود و گفت كه فراكسيون خط امام براي انتخاب هيات رئيسه كانديدا معرفي نمي كند.
در جلسه فراكسيون اصولگرايان براي بررسي اعضاي هيات رئيسه جديد مجلس كه ديروز بعدازظهر با حضور ۱۶۰ نماينده تشكيل شد، نجابت به توصيه باهنر مبني بر حفظ تركيب فعلي اشاره كرد. در جلسات فراكسيون اكثريت قرار بر اين شده كه براي كارپردازها و منشي ها ليستي معادل دو برابر نياز تهيه شود و سپس در مورد آنها تصميم گيري شود.
سپاسگزاري حداد عادل
از مقام معظم رهبري
همچنين در جلسه علني
ديروزغلامعلي حداد عادل، رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به ديدار نمايندگان مجلس با مقام معظم رهبري در اولين سالگرد مجلس هفتم گفت: از مقام معظم رهبري به خاطر محبتي كه به مجلس هفتم دارند سپاسگزاريم و از خشنودي ايشان احساس رضايت مي كنيم.
وي افزود: از اينكه خدمات مجلس هفتم مورد رضايت مقام معظم رهبري قرار گرفته خوشحاليم و نتيجه مي گيريم بايد در سالهاي آينده در خدمت به كشور استوارتر و پيگيرتر باشيم.حداد عادل تصريح كرد: مقام معظم رهبري راهنمايي كردند و خطوط اصلي و مهمي را از وظايف نمايندگان در ماهها و سالهاي آينده برشمردند كه همه براي ما مهم بود از جمله نكاتي كه رهبري فرمودند اين موضوع بود كه مردم با راي به نمايندگان مجلس هفتم جهت واقعي كشور را نشان دادند و بر ادعاي كساني كه مدعي پايان يافتن انديشه هاي انقلاب و راه امام بودند خط بطلان كشيدند.
رئيس مجلس گفت: اين وصف از مجلس هفتم توسط مقام معظم رهبري بار سنگين مسئوليت را بر دوش ما قرار مي دهد و ايجاب مي كند در انجام وظايف در مسير امام(ره) و انقلاب مصمم تر باشيم.
حداد عادل اظهار داشت: رهبري به اصولگرايي و اهميت مجلس تاكيد داشتند. ايشان در مورد شناخت مهندسي كلان دشمن براي مقابله با نظام تذكر دادند و فرمودند عناصر و مسائل سياسي تكميل كننده مهندسي كلان دشمن نباشد و نمايندگان هوشمند باشند و در دام نيفتند.
در جلسه علني ديروز، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي رديفي مستقل تحت عنوان مطالعه و احداث راه آهن همدان _ سنندج را در بودجه سال ۱۳۸۴ كل كشور تصويب كردند. نمايندگان هشتم خرداد ماه جاري دو فوريت طرح مطالعه و احداث راه آهن همدان _ سنندج را تصويب كردند كه در جلسه علني ديروز مجلس با حضور برخي از اعضاي شوراي نگهبان آن را به تصويب نهايي رساندند.
كليات اين طرح با ۱۱۹ راي و جزئيات آن با ۱۳۵ راي مثبت به تصويب رسيد. براساس تبصره ذيل ماده واحده اين طرح كه به تصويب رسيد، «ضمناً مبلغ ۵۰ ميليارد ريال از محل رديف ۵۰۳۰۰۲ هزينه هاي پيش بيني نشده سرمايه اي به رديف فوق اضافه مي گردد.»
اين طرح را ۳۵ نفر از نمايندگان از جمله غلامعلي حداد عادل، محمدرضا باهنر، حميدرضا حاجي بابايي، حسين سبحاني نيا، حسن نوعي اقدم، علي عباسپور تهراني، ولي الله شجاع پوريان، رضا طلايي نيك، محمدناصر توسلي زاده، مرتضي تمدن، هوشنگ حميدي، جعفر آيين پرست، عادل آذر، سيد حسين هاشمي و محمدباقر بهرامي ارائه كرده اند.
طراحان اين طرح را با توجه به محروميت استان كردستان و فقدان راه مواصلاتي مطلوب و انتظار بيش از بيست سال مردم كردستان جهت احداث راه آهن همدان _ سنندج ارائه كرده اند.همچنين نمايندگان به منظور تامين نظر شوراي نگهبان طرح سقط درماني را با اصلاحاتي تصويب كردند. براساس ماده واحده اين طرح كه اعاده شده از شوراي نگهبان بود، سقط درماني با تشخيص سه پزشك متخصص و تاييد پزشكي قانوني مبني بر بيماري جنين كه پس از ولادت به علت عقب ماندگي يا ناقص الخلقه بودن موجب حرج مادر است و يا بيماري مادر كه با تهديد جاني مادر توام باشد قبل از چهارماهگي با رضايت زن مجاز است و مجازات و مسئوليتي متوجه پزشك مباشر نخواهد بود و متخلفين از اجراي مفاد اين قانون به مجازاتهاي مقرر در قانون مجازات اسلامي محكوم خواهند شد.
لايحه كنوانسيون چارچوب حفاظت از محيط زيست درياي خزر اعاده شده از شوراي نگهبان با راي ۱۱۲ نماينده به تصويب رسيد. براساس تبصره اين ماده واحده رعايت اصل ۱۳۹ قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران در اجراي اين كنوانسيون الزامي مي باشد. اين لايحه در بيست و يكم فروردين ۸۴ در مجلس مصوب شد كه شوراي نگهبان در جلسه ۳۱ فروردين ۸۴ خود آنرا مغاير با قانون اساسي شناخت.
همچنين لايحه الحاق دولت ايران به پروتكل كيوتو در مورد كنوانسيون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغيير آب و هوا به منظور تامين نظر شوراي نگهبان با اصلاحاتي به تصويب نمايندگان مجلس رسيد .لايحه مذكور در سي ام دي ماه ۸۳ در مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيده بود كه در جلسه بيست و يكم بهمن سال ۸۳ شوراي نگهبان مغاير با قانون اساسي شناخته شد.
لايحه الحاق ايران به كنوانسيون استكهلم در خصوص آلاينده هاي آلي پايدار از ديگر مصوبات ديروز مجلس بود كه به منظور تامين نظر شوراي نگهبان اصلاح و با راي ۱۲۱ نماينده به تصويب رسيد.
حاشيه
*بيژن نامدار زنگنه براي پاسخ به سئوال اعلمي در جلسه علني ديروز حضور يافت اما اعلمي سئوال خود را مطرح نكرد و باهنر، نايب رئيس مجلس اين اقدام نماينده تبريز را سياسي و غيرعادلانه خواند و گفت: آقاي اعلمي باب جديدي را گشودند.
*۱۵۱ نماينده مجلس در نامه اي درخصوص مشكلات كشاورزان گندم كار از رئيس جمهوري خواستند با دستور قاطع زمينه پرداخت به موقع مبلغ گندمهاي خريداري شده از كشاورزان را فراهم كنند.
*عشرت شايق با انتقاد از تصميم فراكسيون اكثريت مبني بر حمايت از برخي نمايندگان در انتخابات هيات رئيسه مجلس گفت: فراكسيون اكثريت مجلس براي تصميم فراكسيون زنان ارزشي قائل نشد.
وي افزود: فراكسيون زنان مجلس در جلسه خود در مورد يك نماينده زن به اجماع رسيده بود اما فراكسيون اصولگرايان فرد ديگري را در پست پيشنهادي و مورد حمايت خود براي هيات رئيسه مجلس قرار داد.
*نجابت گفت: باهنر در جلسه امروز مي خواهد توصيه كند كه اعضاي فراكسيون مجدداً هيات رئيسه فعلي باقي بماند.
*ولي الله شجاع پوريان گفت: شوراي سياستگذاري فراكسيون خط امام مجلس هفتم طي جلسه اي عملكرد يك ساله هيات رئيسه مجلس را بررسي كرده و براي انتخاب هيات رئيسه سال دوم تصميم گيري نمود.
* مخبر كميسيون اجتماعي مجلس گفت: در جلسه ديروز انتخابات اعضاي هيأت رئيسه كميسيون اجتماعي، عبدالرضا مصري نماينده كرمانشاه به عنوان رئيس برگزيده شد.
|
|
حضرت آيت الله خامنه اي درگذشت حجت الاسلام
محمد جعفري ثمري را تسليت گفتند
ايسنا: رهبر معظم انقلاب اسلامي حضرت آيت الله خامنه اي در پيامي درگذشت روحاني خدوم و بزرگوار مرحوم حجت الاسلام آقاي حاج شيخ محمد جعفري ثمري رحمه الله عليه را تسليت گفتند.
متن پيام به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
درگذشت روحاني خدوم و بزرگوار مرحوم حجت الاسلام آقاي حاج شيخ محمد جعفري ثمري رحمه الله عليه را به خاندان محترم و دوستان و ارادتمندان ايشان و به عموم مردم عزيز شهريار تسليت مي گويم.
اين عالم خدمتگزار و ابوالشهيد در طي ساليان متمادي خدمات با ارزشي به مردم مومن آن سامان انجام داده و اميد است اين تلاش ها ماجور و مقبول حضرت احديت باشد. رحمت و غفران الهي بر آن مرحوم باد.
والسلام عليكم و رحمه الله
سيد علي خامنه اي
۹ / خرداد / ۱۳۸۴
|
|
تأكيد نشست اروپا - مديترانه بر برقراري
دموكراسي و حفظ حقوق بشر در خاورميانه
ايسنا: بسياري از مسئولان اتحاديه اروپا كشورهاي خاورميانه را به برقراري دموكراسي بيشتر و بهبود اوضاع حقوق بشر دعوت كردند.
به گزارش پايگاه اينترنتي المحيط، وزراي خارجه اتحاديه اروپا در نشست دو روزه شان با وزراي خارجه كشورهاي عربي و حوزه مديترانه، بر دمكراسي و بهبود اوضاع حقوق بشر در خاورميانه تأكيد كردند.
بنيتا فررو والدنر، كميسيونر روابط خارجه اتحاديه اروپا، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: قبل از اين كه با نمايندگان كشورهاي عربي و اسرائيل وارد مذاكره شويم، خواستار همكاري در جهت صلح در خاورميانه هستيم.
اين در حالي است كه يان آسلبرون وزير امور خارجه لوكزامبورگ كه كشورش رياست دوره اي اتحاديه اروپا را برعهده دارد، تأكيد كرد كه مساله حقوق بشر موضوع اصلي اين نشست بوده است.
مقامات اتحاديه اروپا اعلام كردند كه اتحاديه اروپا قصد دارد يك صندوق دموكراسي تشكيل دهد تا از طريق آن به كشورهايي كه اصلاحات دموكراتيكي را دنبال مي كنند، انگيزه اي بدهد.
اين مقامات افزودند: احتمالا از اين صندوق براي سرمايه گذاري طرح هاي حمايت كننده حقوق بشر، افزايش مشاركت زنان و تحكيم دموكراسي استفاده خواهد شد.
والدنر تأكيد كرد: اين نشست در جهت فعال سازي مذاكرات اروپا و مديترانه تلاش مي كند و سرعت بخشيدن به فعال سازي اين عمليات از ضروريات است.وي با ابراز اميدواري از همكاري كشورهاي عضو اتحاديه اروپا براي برگزاري مذاكراتي كه نوامبر آينده صورت مي گيرد، خواستار برقراري روابط سريعتر اتحاديه اروپا و كشورهاي حوزه مديترانه در اين مذاكرات شد.
از سوي ديگر، كميسيونر اتحاديه اروپا پنج طرح جديد را به منظور سرعت بخشيدن و افزايش تلاشها براي ايجاد منطقه آزاد تجاري در سال ۲۰۱۰ و همچنين افزايش ميزان كمك هايي اتحاديه اروپا به كشورهاي عربي در نظر گرفته است.وي افزود: اين كمك هاي اتحاديه اروپا در زمينه آموزش ويژه زنان و بالا بردن سطح ارتباط آنها با سازمان هاي غيردولتي عربي است.
|
|
خاتمي در جمع مديران ستاد مبارزه با مواد مخدر:
مبارزه با مواد مخدر نيازمند عزم ملي است
ايسنا: حجت الاسلام والمسلمين سيدمحمد خاتمي، رييس جمهور در جمع معاونان و مديران ستاد مبارزه با مواد مخدر، تاكيد كرد: مبارزه با بلاي خانمانسوز مواد مخدر نيازمند عزم و تصميم ملي است.
رييس جمهور موقعيت جغرافيايي كشورمان را كه در كنار يكي از كانون هاي توليد و قاچاق مواد مخدر است، يادآور شد و گفت: در سال هاي گذشته با وجود همه تلاش هاي انجام گرفته، كشور آسيب هاي مادي و معنوي فراواني از ناحيه ي مواد مخدر متحمل شده است.
خاتمي قرارداشتن جامعه ي ايران را در مرحله ي گذار خاطرنشان ساخت و با اشاره به جوان بودن جامعه و مشكلات موجود كه گرايش به استعمال و آلوده شدن به مواد مخدر را افزون مي كند، گفت: بايد با برنامه ريزي علمي و تحقيقاتي نگاه تازه اي به پديده مواد مخدر، نحوه برخورد و مبارزه با آن يافت و دبيرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر مي تواند در اين زمينه نقش هماهنگ كننده دستگاه ها را ايفا كند.
رييس جمهور تصريح كرد: اگر همه در كنار هم در صحنه حاضر شويم و كارها به صورت پيوسته و گسترده انجام پذيرد، ما قادر خواهيم بود با معضل مواد مخدر هم چون مشكل رشد جمعيت مبارزه كنيم و موفق شويم.
پيش از سخنان رييس جمهور، علي هاشمي دبير ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نگرش دبيرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر در سه سال گذشته به موضوعات هدايت، برنامه ريزي، نظارت و ارزشگذاري، گفت: دبيرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر در مقابله با عرضه مواد مخدر، امر درمان، پيشگيري و مصون سازي جامعه و همكاري هاي منطقه اي و بين المللي گام هاي بلندي برداشته است.
|
|
رئيس جمهور فرا رسيدن روز ملي ايتاليا را تبريك گفت
فارس: سيد محمد خاتمي رئيس جمهور در پيامي به كارلو آتزليوچامپي رئيس جمهور ايتاليا، فرا رسيدن روز ملي اين كشور را به وي و ملت ايتاليا تبريك گفت.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از دفتر رسانه هاي رياست جمهوري، خاتمي در اين پيام با اشاره به پيوندهاي عميق دوستي بين دو ملت ايران و ايتاليا كه پشتوانه مستحكم و اعتماد بخش مناسبات حسنه بين دو كشور در عرصه هاي مختلف مي باشد، بر اراده جدي جمهوري اسلامي ايران براي توسعه همه جانبه همكاريها تأكيد كرد.
|
|
دو توصيه خيلي جدي
علي اكبر اشعري
داوطلبان انتخابات رياست جمهوري!
- مردم از شما انتظار نظريه پردازي ندارند، آنها مي خواهند بدانند شما با بقيه كانديداها چه فرقي داريد و چرا بايد شما را بر بقيه ترجيح بدهند. اگر برنامه هاي تلويزيوني شما ضبط شده و ديگر نمي شود كاري كرد، مي توانيد تا فرصت باقيست به ميان مردم برويد و حرفهايتان را در مساجد و محافل با آنها بزنيد، شايد بي فايده نباشد!
- براي مجلس، قوه قضاييه و ديگر نهادها و سازمان ها، در اجراي برنامه هايتان چقدر نقش و سهم قائليد. براي همراه ساختن آنها چه تمهيداتي انديشيده ايد؟ بالاخره شما اگر راي هم بياوريد، رييس آنها كه نمي شويد؛ آنها هركدام براي خودشان يك رييس دارند. حتما اين را هم قبول داريد كه يك دست صدا ندارد؛ مگر اين كه اهل معجزه باشيد! اينها را براي مردم توضيح بدهيد.
|
|
دوويلپن نخست وزير شد
تغيير دولت در فرانسه به دنبال رفراندوم
گروه سياسي خارجي: ديروز پس از پذيرش استعفاي ژان پي ير رافارن، نخست وزير فرانسه از سوي ژاك شيراك رئيس جمهور اين كشور، دومينيك دوويلپن، وزير كشور فرانسه به عنوان نخست وزير جديد اين كشور مأمور تشكيل كابينه جديد شد.
به گزارش منابع خبري ژان پي ير رافارن، نخست وزير مستعفي فرانسه با اعلام تعهد و وفاداري خود به ژاك شيراك اعلام كرد: در زمان تصدي نخست وزيري همه تلاش خود را براي ايجاد تحول مثبت در زمينه مشكلات اجتماعي به كار گرفته است.ژان پي ير رافارن، از سال ۲۰۰۲ پس از پيروزي مجدد شيراك در انتخابات رياست جمهوري در جايگاه نخست وزير فرانسه فعال بوده است.
از سوي ديگر دومينيك دوويلپن، نخست وزير جديد فرانسه كه ۵۱ سال سن دارد قبل از تصدي پست وزارت كشور، وزير امور خارجه فرانسه بوده كه به خاطر دفاع از موضع فرانسه در مخالفت با تهاجم آمريكا به عراق از آوازه و احترامي خاص برخوردار شد، با اين حال وي در سياست هاي داخلي فرانسه تجربه چنداني ندارد.
خبرگزاري فرانسه در گزارش خود تأكيد كرده كه دوويپلن هرگز در انتخابات شركت نكرده و روابط چندان خوبي با اكثريت پارلمان كه به آنها وابسته است ندارد.
از سوي ديگر براساس نتايج يك نظرسنجي در فرانسه و در پي رأي منفي مردم اين كشور به قانون اساسي اروپا نزديك به نيمي از فرانسويها برگزاري انتخابات زودهنگام پارلمان را در اين كشور خواستارند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، نتايج اين نظرسنجي كه دوشنبه منتشر شد نشان مي دهد ۴۸ درصد مردم فرانسه از برگزاري سريع انتخابات زودهنگام حمايت و ۴۶ درصد با آن مخالفت كردند. ۶ درصد از پاسخ دهندگان نيز اظهارنظر نكردند.
در اين حال ۵۵ درصد پرسش شوندگان معتقدند نتايج همه پرسي روز يكشنبه بي اعتباري جديدي براي شيراك است. با اين حال تنها ۳۷ درصد با برگزاري انتخابات زودهنگام رياست جمهوري موافقند در حالي كه ۵۸ درصد با آن مخالفت كردند.
نگراني از رأي منفي هلندي ها
به قانون اساسي اروپا در همه پرسي امروز
ايسنا: آخرين نظرسنجي ها در هلند نشان مي دهد كه ۵۹ درصد از مردم اين كشور عليه قانون اساسي جديد اتحاديه اروپا راي مي دهند.
به گزارش خبرگزاري شينهوا، راديو هلند گزارش داد، مخالفت فرانسه با قانون اساسي اتحاديه اروپا بر مخالفت عليه اين قانون در هلند تاثير گذاشته به طوري كه ميزان مخالفت با اين قانون در هلند دو درصد بيشتر از يك روز پيش از همه پرسي فرانسه است.
اين در حالي است كه ژان پيتر بالكننده، نخست وزير هلند درست پس از راي «نه» فرانسه به اين قانون اعلام كرد مخالفت فرانسه دليل بيشتري براي راي مثبت هلندي ها به اين قانون است. بالكننده اظهار داشت: هلند بايد يك تصميم مستقل در اين خصوص اتخاذ كند.
سخنگوي وزارت كشور هلند به خبرگزاري شينهوا گفت: راي دهندگان هلندي روز چهارشنبه از ساعت ۳۰/۷صبح به وقت محلي در پاي صندوق هاي راي حاضر مي شوند و انتظار مي رود نتايج اوليه اين همه پرسي در ساعت ۱۱ امشب اعلام شود. وي افزود: نتايج رسمي اين همه پرسي در شش ژوئن اعلام خواهد شد.
همه پرسي هلند با فرانسه از دو جهت متفاوت است، يكي اينكه لازم الاجرا نيست و ديگر اينكه كنگره هلند مجددا راي مي دهد و حرف آخر در خصوص تأييد اين قانون را اعلام مي كند. اما سخنگوي وزارت كشور هلند گفت: تمام احزاب سياسي كنگره هلند قبول كرده اند كه به خواست مردم احترام بگذارند.
|
|
آخرين تحولات در فضاي تبليغاتي رياست جمهوري
گروه سياسي: كانديداها با انتشار متن عهد نامه خود با مردم در قالب ميثاق با مردم و يا پيمان با مردم در كنار ديدارهاي استاني و برنامه هاي تلويزيوني مرحله نويني از تبليغات انتخاباتي را آغاز كردند.
در كنار اين تحركات ستادهاي انتخاباتي نيز بر حجم فعاليت هاي خود افزوده اند و در اين ميان عده اي هم خارج از چارچوب ستادهاي كانديداها اقدام به حركات ناشايستي مي نمايند كه نمي تواند مورد تأييد ستادها و كانديدها باشد.
توجه به اين نكته كه مي تواند يك حركت مشكوك تخريبي قلمداد شود از سوي ستادهاي انتخاباتي يك ضرورت به نظر مي رسد. از طرفي اقدام برخي ستادها در نصب پوسترهايي خارج از ابعاد قانوني اعلام شده حركت ناپسند ديگري است كه شائبه عبور از قانون را براي اين كانديداها در اذهان مردم ايجاد مي نمايد كه مناسب است از سوي ستادهاي انتخاباتي به اين مورد هم توجه شود.
نكته ديگر اينكه كانديداهاي رياست جمهوري افراد ناشناخته اي نيستند و همگي در طول ۲۶ سال گذشته در متن نظام و در مسئوليت هاي گوناگوني بوده اند با توجه به اين نكته لازم است در اظهارات خود عملكرد نظام را سياه و تاريك نشان ندهند و اگر به مواردي هم انتقاد دارند حتماً اشاره اي هم به خدمات فراوان انجام شده در دوره هاي گذشته داشته باشند. زيرا اداره حكومت مجموعه به هم پيوسته اي است كه محصول مديريت حوزه هاي مختلف آن است كه اين كانديداها در سال هاي گذشته در آن حضور داشته اند. توصيه مي شود به جاي انتقاد صرف، به راهكارهاي حل مشكلات در آينده اشاره شود اين شيوه را مردم بهتر مي پسندند.
صرف انتقاد از عملكرد گذشته اين شائبه را به وجود مي آورد كه گويا مردم مقصر بوده اند نه مديران كه كانديداها و حاميان آنها بخش اعظم آن بوده اند.
از اين مقدمه بگذريم و چند جمله اي هم از آخرين اظهارات كانديداها ذكر كنيم.
احمدي نژاد در خرم آباد از عيدي يك ميليوني نمايندگان مجلس انتقاد كرد. وي افزود ۱۶ سال است توسعه اقتصادي برپا شده ولي عدالت برپا نشده است.
لاريجاني هم در كرمان به فقر و فساد و تبعيض اشاره كرد و گفت: چيزي دردآورتر از آن نيست كه جوانان ايراني شغل ندارند. وي اصلاحات بنيادين را مستلزم تصميم خواند نه بخشنامه و ستاد و گفت در دولت اميد تورم زير ده درصد خواهد بود.
رضايي هم از نبودن قانون براي برابري و عدالت انتقاد كرد و گفت اولين قدم براي برخورد با مفاسد نوشتن همين قانون است. وي انتخابات رياست جمهوري را فرصت خوبي براي نقد عملكرد دولتهاي گذشته خواند. رضايي همچنين بر شورا در اداره كشور تأكيد كرد.
كروبي هم در ديدار اساتيد و دانشجويان از سياست تعديل اقتصادي انتقاد و رويكرد توسعه استان محور را مطرح نمود.
وي به سيطره مدافعان سياست تعديل اقتصادي در طول ۱۶ سال گذشته بر بخش اقتصادي دولت اشاره و مشكلات تورم، فقر و محروميت را محصول آن دانست.
مهرعليزاده هم در اسلامشهر همه كانديداها را رقيب خواند ولي گفت: قصد تخريب هيچكدام را ندارم. وي نتيجه را منوط به رأي و نظر مردم خواند كه تصميم نهايي را مي گيرند.
معين هم طي بيانيه اي از ادامه زنداني بودن ملي مذهبي ها اظهار تأسف كرد و خواستار آزادي آنها شد.
هاشمي هم ديروز در اولين برنامه تبليغاتي تلويزيوني خود با اشاره به تحولات جهاني گفت: ما بايد در جهت هماهنگ با اين تحولات حركت كنيم.
متن كامل ميثاق نامه هاشمي با مردم هم در يك پيش گفتار و ۱۴ بند منتشر شد. اين ميثاق نامه در زمينه هاي منابع انساني، علم و فناوري، اقتصاد و اشتغال، تأمين اجتماعي، دولت، تمركز زدايي فرهنگ و هنر، توسعه اجتماعي، توسعه سياسي جوانان، زنان، ورزش، محيط زيست و منابع طبيعي و تعامل بين المللي است.
|
|
الهام:
شوراي نگهبان بناي استفاده از نيرو هاي مسلح
در امر نظارت را نداشته و ندارد
غلامحسين الهام سخنگوي شوراي نگهبان براي روشن شدن بيشتر اذهان درباره مصاحبه مورخ ۷/۳/۱۳۸۴ درباره عضويت اعضاي نيروهاي مسلح در هيات هاي اجرايي و نظارت توضيحاتي را ضروري خواند.
در پاسخ شوراي نگهبان آمده است: دامن زدن به موضوعي كه هيچ گونه واقعيت خارجي ندارد وكاملا زاييده وهم و تصورات است، جز ايجاد التهاب، تشويش و اضطراب در جامعه هيچ ثمري ندارد و به نظر مي رسد كه عملا «تكميل كردن ناخواسته اجزاي مهندسي كلان دشمن» است. موضوع مداخله نظاميان در انتخابات جز اين مقوله نيست.
به قاطعيت مي توان اعلام نمود كه نظاميان نه در انتخابات مداخله كرده اند و نه هرگز بناي مداخله وجود دارد و نه چنين امري در جمهوري اسلامي ايران قابل تصور است. صرف ثبت نام دو عضو سابق نيروهاي مسلح كه يكي سال هاي متمادي از نيروهاي مزبور جدا بوده و عملا به امور ديگري اشتغال داشته و ديگري نيز پس از قطع ارتباط با نيروهاي مسلح بر اساس مقررات قانوني وارد عرصه انتخابات شده اند و هر دو نفر استعفاي كتبي و رسمي خود و قبول استعفا را جزو مدارك ثبت نام به شوراي نگهبان تسليم نموده اند، هرگز معناي مداخله نظاميان در انتخابات را ندارد.
سخنگوي شوراي نگهبان همچنين افزود: ممنوعيت و محدوديت هايي كه در قانون براي اعضاي نيروهاي مسلح وجود دارد، بي ترديد لازم الاجرا بوده و هم فرماندهي مربوطه در نيروها و هم سازمان قضايي نيروهاي مسلح، قطعا مراقبت لازم را معمول داشته و همه نهادهاي ديگر از جمله شوراي نگهبان آن را مدنظر قرار داده و اعمال خواهند كرد.
الهام افزود: عليرغم بند فوق تصريح مي كنم كه شوراي نگهبان بناي استفاده از نيرو هاي مسلح در امر نظارت نداشته و هر گز از سازمان نيروها نيز در اين خصوص استفاده ننموده و نخواهد كرد ولي اگر در خيل عظيم نيرو هاي ناظر در سراسر كشور عضوي از اعضاي نيرو هاي مسلح حضور داشته باشند و همين امر در تعداد كثير نيرو هاي اجرايي وجود داشته باشند و نهي سازماني هم وجود نداشته باشد، تخلف محسوب نشده و اشكال قانوني ندارد.
|
|
اخبار كوتاه
وزير كشور: قاضي ويژه انتخاباتي در ستاد انتخابات مستقر مي شود
ايرنا: وزير كشور گفت كه از قوه قضاييه خواسته ايم قاضي ويژه انتخاباتي با اختيارات ويژه از سازمان قضايي نيروهاي مسلح در ستاد انتخابات كشور مستقر شود.سيدعبدالواحد موسوي لاري در همايش استانداران سراسر كشور با ابراز نگراني از اظهارات منتسبين شوراي نگهبان درخصوص بلامانع بودن حضور افراد نظامي در هيات هاي نظارت و فعاليت هاي انتخاباتي كانديداها افزود: آقاي هاشمي شاهرودي با اعزام يك نفر قاضي ويژه از قوه قضاييه براي انتخابات موافقت كرده كه ما نيز در ستاد انتخابات كشور شرايط لازم را براي حضور وي مهيا مي سازيم تا به محض وصول گزارش تخلفات بلافاصله قاضي موضوع را مورد بررسي قرار دهد.
موسوي لاري خاطرنشان كرد: ما درخواست كرده ايم كه قاضي مذكور با اختيارات ويژه از سازمان قضايي نيروهاي مسلح در ستاد انتخابات كشور مستقر شود.وي درخصوص شائبه حضور اعضاي نيروهاي مسلح در هياتهاي نظارتي يا شعب اخذ راي و ستادهاي انتخاباتي گفت : واقعيت اين است كه يكي از نقاط آسيب پذيرانتخابات استفاده از امكانات عمومي و دولتي براي تبليغ كانديداها و ديگري حضور و دخالت نيروهاي نظامي درامر انتخابات است .
موسوي لاري افزود: نص قانون در ممنوعيت حضور سياسي نيروهاي نظامي و عدم دخالت آنها در انتخابات كاملا واضح و با صراحت است .
وزير كشور حضور نيروهاي مذكور در فعاليت هاي انتخاباتي را
شاه بيت تخلفات انتخاباتي ذكر كرد و گفت : وزارت كشور در اين قضيه محكم ايستاده و با آن برخورد هم خواهد كرد.
شمخاني: صنايع دفاعي ما نبايد در چارچوب علوم جديد بمانند
فارس: وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح ماندن در چارچوب علوم جديد موجود را خطري براي صنايع دفاعي كشور خواند و بر خلاقيت و نوآوري در اين حوزه ها تاكيد كرد.به گزارش خبرگزاري فارس دريابان علي شمخاني صبح ديروز در مراسم افتتاحيه نخستين همايش سراسري مشترك انجمن هاي علمي CFORI و ICt وزارت دفاع كه در دانشگاه صنعتي مالك اشتر برگزار شد، با بيان اين كه ما به عنوان وزارت دفاع قادر نيستيم همه آنچه را كه مي خواهيم به تنهايي توليد كنيم، بيان داشت: بنابراين بايد شرايطي را براي بهره برداري از تجارب و علوم توليد شده در زمانها و مكان هاي مختلف فراهم كنيم . به همين منظور تاكنون انجمن هاي علمي و نيز انجمن هاي مديران صنايع دفاعي در اين وزارتخانه شكل گرفته است.
وي افزود: تشكيل چنين انجمن هايي بستر مناسبي براي استفاده از عناصر دانشگاهي و آزاد است. وزير دفاع با بيان اين كه آفت واژه هايي همچون ict و جنگ متقارن اين است كه ما در چارچوب ها بمانيم، گفت: ما مبدع اين علوم نيستيم و شيك انگاري و مفتون اين واژه هاي زيبا شدن، يك تهديد است بلكه بايد تهديد تهديد كننده و نيز مبناي علوم را شناخت و به چيزهايي بهتر و متفاوت دست يافت. وي تصريح كرد: هم اكنون سقف عالي تهديد عليه ما تسلط كاملي در اين حوزه ها دارد و اگر نتوانيم كار جديدي كنيم، حتي اگر بر حق باشيم شكست خواهيم خورد.
مركز پژوهش ها خواستار تاسيس كميسيون دائمي براي مبارزه
با فساد در مجلس شد
فارس: مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي با تهيه گزارشي، پاسخگويي را از ابزارهاي اصلي مبارزه با فساد و از اركان حكمراني خوب توصيف و خواستار تقويت كميته ها و كميسيون هاي ناظر و تاسيس يك كميسيون دائمي براي مبارزه با فساد در مجلس شد.در اين گزارش كه به درخواست يكي از نمايندگان توسط دفتر مطالعات سياسي اين مركز تهيه شده و «جايگاه مجلس در اعمال و انجام پاسخگويي» نام دارد، تصريح شده كه پارلمان در چارچوب وظايف قانونگذاري، نظارتي و نمايندگي خود، نقش اساسي در تقويت ارزش هاي حكمراني خوب، پاسخگويي و شفافيت ايفا مي كند.
دفتر مطالعات سياسي در اين گزارش يادآور شده است كه يك مجلس قانونگذار و پاسخگو، نيازمند شهرونداني است كه دانش كافي درباره نقش مجلس، احزاب، نمايندگان، مهارت هاي كافي در زمينه جمع آوري اطلاعات و تحليل آنها و تعهد به ارزش هاي معين در ارتباط با روندهاي دمكراتيك، مسئوليت هاي مدني، تساهل، تعهد و... داشته باشند.
مركز پژوهش ها در بخش ديگري از اين گزارش، پاسخگويي را پيش نياز اساسي ممانعت از سوء استفاده از قدرت دانست و افزود: پاسخگويي تضميني است براي اين كه قدرت با بيشترين درجه ممكن از كارآيي، كارآمدي، تاثيرگذاري، تناسب، آينده نگري و تدبير به سوي اهداف ملي پذيرفته شده حركت كند.
|