دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۴ - - ۳۷۱۵
درمانگاه
Front Page

بيماري هاي مشترك انسان و پرندگان
تب طوطي 
004206.jpg
حيوانات خانگي، مورد علاقه بسياري از افراد در سراسر دنيا هستند. فلسفه علاقه به حيوانات خانگي جاي خود، ولي به هر حال صاحبان اين حيوانات بايد توجه دقيقي به مسئله مهم بيماري هاي مشترك بين انسان و دام داشته باشند. اغلب كساني كه حيوانات دست آموز دارند، تنها سگ يا گربه را منشا انتقال برخي بيماري ها مي دانند، اما حيواناتي نظير پرندگان، بخصوص طوطي ها مي توانند عامل انتقال بيماري هاي خطرناك به انسان باشند.
بيماري خطرناكي كه از طوطي ها و ساير پرندگان به انسان منتقل مي شود پسيتاكوزيس يا (تب طوطي) نام دارد. اگر اين بيماري از طريق پرندگان خارج از خانواده طوطي منتقل شود به آن ارينتوزيس مي گويند. عامل ايجاد اين بيماري ميكروارگانيسمي به نام كلاميديا است.
پرندگان از راه هاي مختلفي آلوده مي شوند و به دنبال آن وزن خود را از دست داده، دچار اسهال و بي اشتهايي مي شوند، سپس ترشحاتي از چشم و بيني آنها جاري مي شود. اين عفونت اگر درمان نشود، معمولا براي اين پرندگان مرگبار خواهد بود. افرادي كه با اين پرندگان آلوده تماس نزديك دارند نظير كاركنان مغازه هاي پرنده فروشي يا صاحبان پرندگان ممكن است دچار عفونت شوند.
پرندگان آلوده، حتي اگر ظاهرا بيمار نباشند مي توانند عامل بيماري را از راه مدفوع و ترشحات بيني و چشم انتقال دهند. انتقال بيماري از انسان به انسان تاكنون گزارش نشده است. انسان با استنشاق ذرات ريز و خشك شده مدفوع يا ترشحات پرنده آلوده مي شود. محيط قفس پرندگان خانگي ممكن است براي هفته ها محل آلودگي باشد. در انسان زمان نهفتگي بين 6 تا 16روز است و بعد از آن علائم بيماري بروز مي كند. شروع اين بيماري ناگهاني بوده و همراه با علائم برونشيت (التهاب ريه) و پنوموني (ذات الريه) است. قبل از بروز علائم تنفسي ممكن است بيمار دچار تب شديدي شده و ضعف كند.
اين بيماران دچار هذيان گويي مي شوند. جدا از تب، بيمار دچار سردرد، لرز و ضايعات پوستي مي شود.
براي تشخيص بيماري در انسان نياز به انجام برخي آزمايش هاي اختصاصي خوني است و چون علائم بيماري بسيار شبيه عفونت هاي عادي تنفسي است با يافتن عامل بيماري زا، درمان با آنتي بيوتيك آغاز مي شود.
تتراسيكلين براي بهبود عفونت در پرندگان و انسان موثر است. اين درمان معمولا 30 الي 45 روز طول مي كشد، اما اگر بيماري درمان نشود عوارض بسيار خطرناكي به دنبال خواهد داشت. در عين حال عفونت قبلي باعث ايمني انسان نخواهد شد. اگر بيماري درمان نشود 30 تا 40 درصد خطر مرگ ومير خواهد داشت.
نوع مشابه اين بيماري ارينتوزيس نام دارد كه توسط پرندگاني نظير پرندگان دريايي، مرغ و خروس يا كبوتر به انسان منتقل مي شود. اين عفونت در انسان باعث مشكلات تنفسي نظير پسيتاكوزيس مي شود. اين بيماري شديد است، اما بهبودي آن معمولا كامل خواهد بود. البته عوارض خطرناكي مثل انسفاليت (عفونت مغز و نخاع) و فلج نيز در انسان گزارش شده. ميزان مرگ و مير در اين بيماري حدود 2 درصد است. براي پيشگيري از اين بيماري مي توان به پرندگان مورد نظر، بخصوص مرغ ها در مرغداري ها يا پرندگان پرنده فروشي آنتي بيوتيك داد. اين راه تا حدودي باعث كنترل و كاهش انتقال بيماري مي شود. محموله هاي پرندگان خانگي بايد قرنطيه شده و براي يافتن عامل بيماري مورد معاينه قرار گيرند. در چنين مواردي بهتر است پرندگان آلوده معدوم شوند. تميز كردن مداوم قفس پرندگان خانگي بايد با احتياط، اما در فواصل زماني كوتاه انجام شود، چون عامل بيماري زا مي تواند سالها در مواد آلوده زنده بماند.در صورت مشاهده بي اشتهايي، اسهال و ترشح از بيني يا چشم پرنده خانگي خود، فورا او را براي معاينه نزد دامپزشك ببريد.
گرچه پرندگان اساسا حيوانات دوست داشتني هستند، ولي هنگام تماس با آنها حتما مراقب خود باشيد.
منبع: ميكروبيولوي پزشكي نوشته دكتر پرويز اديب فر

ترسيم دورنماي صنايع دارويي
تجارت جهاني سلامت
در حال حاضر فن آوري نانو با حجم تجارت بالغ بر 5/2 ميليارد دلار در جهان بدون اغراق جايگاه مناسبي را براي خود ايجاد كرده است. بايد منتظر بود تا در سالهاي آتي سهم صنايع دارويي را از اين بازار دقيق تر برآورد كنيم
004149.jpg
درحالي كه هزينه عرضه يك فرآورده دارويي جديد به دنيا نسبت به سال 1980 دو برابر شده، اما عرضه آن ركورد خاصي را نشان نمي دهد و ظاهرا كاهش عرضه داروهاي جديد جوابگوي حجم روبه گسترش هزينه هاي تحقيق و توسعه و ساير مراحل ورود  دارو به بازار نيست، مدت زمان متوسط ارائه فرآورده هاي دارويي جديد به جهان از 2/7 سال به 5/5 سال براي هر قلم كاهش يافته است. به نظر مي رسد گره اصلي بر سر تمايل به سرمايه گذاري در كشورهاي مختلف باشد، اما سرمايه گذاران صنايع دارويي به سمت مسيرهاي نويني در داروسازي متمايل شده اند. دكتر مرتضي پيرعلي،  دكتراي شيمي دارويي از انگلستان و استاديار دانشكده علوم پزشكي دانشگاه تهران در اين زمينه حرف هاي جالبي براي شنيدن دارد.
برآورد مي شود حجم بازار دارويي در جهان از رقم سالانه 466 ميليارد دلار در آينده فراتر برود و همچنان عرصه سرمايه گذاري جهاني در صنايع دارويي پررونق بماند. در اين بين سهم تحقيق و توسعه در نزد شركت هاي داروسازي معتبر جهان از 15 الي 20 درصد سهم فروش فراتر خواهد رفت.
اين درحالي است كه عرضه داروهاي جديد در سال گذشته بيشتر در رده ضدسرطان ها، قلبي-عروقي، موثر بر سيستم اعصاب مركزي و ضدالتهاب ها و ايمونولويك بوده و پرفروش ترين داروي سال ، بالاتر از 9 ميليارد دلار حجم فروش داشته و متعلق به يكي از داروهاي پايين آورنده چربي خون (از دسته استاتين ها) بوده است. در اين راستا در سال گذشته اقلام مهمي از داروهاي جديد تازه به بازار راه يافته، دوباره جمع آوري شده و زير سئوال رفتند، اما مسير پيشرفت صنايع دارويي با برخي ادغام هاي شركت هاي بزرگ و خريد و فروش آنها و تشكيل اتحاديه هاي صنعتي تحت عنوان    alliance ها ادامه يافت.
دكتر مرتضي پيرعلي مي گويد: در سال گذشته نقش سازمان هاي جهاني كنترل دارو و ضوابط آن پررنگ تر بود و در اين بين نقش تشكل هاي قانوني وابسته به آانس اروپايي ارزيابي فرآورده هاي پزشكي درپي صدور دستورالعمل هاي متوالي بيشتر به نظر مي رسيد. در كنار اين حوادث موضع گيري شركت ها و انعكاس افكار عمومي نسبت به نوع عملكرد اين نوع مجامع رسمي كم نبود. خصوصا در كشورهايي نظير انگلستان بحث ها جنبه سياسي نيز داشت.
صنايع دارويي و تجارت جهاني
به نظر مي رسد كه شركت هاي داروسازي همواره به دنبال جلب مشاركت بيشتر در بين كشورهاي در حال توسعه بوده اند، امروزه بيش از 80 درصد تجارت صنايع دارويي در آمريكاي شمالي، اروپاي غربي و اپن انجام مي شود، وجود فشارهاي حاصل از تجارت اقلام نريك بر اين صنايع سبب شده تا شركت هاي بين المللي درصدد گسترش تجارت خود در ساير مناطق از جمله آسيا باشند. دكتر پيرعلي مي گويد: با توجه به رشد جمعيت و پيش بيني مصرف روبه گسترش اقلام دارويي در كشورهاي شرق آسيا، تجارت اقلام دارويي در اين كشورها از سرعت بالاتري برخوردار است. شركت هاي بين المللي داروسازي در كشورهايي نظير هند،  كره جنوبي، چين و سنگاپور به سرمايه گذاري گسترده و استقرار تجهيزاتي در زمينه تحقيق و توسعه داروسازي و حتي توليد و كارآزمايي باليني داروها روآورده اند.
اين رخداد سبب مطرح شدن برخي از كشورهاي آسيايي در تجارت جهاني دارويي خواهد شد. در حال حاضر اپن با دارا بودن 16 درصد از تجارت جهاني داروها، از توانمندي گسترده اي در زمينه نوآوري و علوم زيستي برخوردار است و كشورهاي آسيايي هر يك تلاش گسترده اي براي حفظ موقعيت هاي خود در بازارهاي دارويي دارند. امروزه سنگاپور به عنوان مركزي براي مطالعات باليني در آسيا در زمينه داروسازي و بيوتكنولوي مطرح است. همچنين اين رخدادها به نوعي سبب رشد و ارتقاي صنايع دارويي داخلي در اين كشورها شده است.
دورنماي وضعيت اقتصادي دارو
تاثيري كه چهار كشور برزيل، روسيه، هند و چين به عنوان مولفه هاي جديد بر بازار دارويي دنيا ايجاد كرده اند ازموضوعات بحث برانگيز صنايع دارويي در دو سال اخير بوده است. به نظر مي رسد كه در زمينه صنايع شيميايي، كشور چين بتواندتا سال 2010 با پشت سر گذاردن اپن و آلمان به دومين قدرت اقتصادي جهان تبديل شود. امروزه چين با دارا بودن توليد ناخالص ملي (GDP) معادل 7 درصد در پنج سال گذشته توانسته است به طور موثري نظر سرمايه گذاران بين المللي و صنايع شيميايي را جلب كند. هند در اين رقابت شانه به شانه با چين در حركت است و در عرصه ساخت مواد اوليه دارويي طي سفارش از خارج (out-sourcing) از توسعه بالايي برخوردار بوده است.
دكتر پيرعلي معتقد است: سابق بر اين شركت هاي دارويي بين المللي از اين روش توليد در ساير كشورهاي ارزانتر نظير مكزيك استفاده مي كردند، اما امروز توليد ارزانتر مواد اوليه شيميايي، مواد بينابيني وحتي داروها در اين دو كشو مقرون به صرفه تر شده و به نظر مي رسد كه حجم سفارش توليد از طريق سفارش از خارج براي مواد اوليه صنايع دارويي- شيميايي تا سال 2007 از حد 5 درصد فعلي به 20 الي 30 درصد برسد.
در زمينه تهيه داروها چين توانسته است 350 قلم ماده اوليه دارويي را در حد توليد انبوه و توليد به سفارش، تهيه و وارد بازار كند، در حقيقت در سال 2000 چين بعد از آمريكا از نظر ظرفيت اسمي توليد اقلام دارويي بالاترين ظرفيت را داشته، اما به دليل مشكلاتي كه در شناخت مربوط به مالكيت معنوي نوآوري ها هنوز در اين كشور وجود دارد،  اين كشور فقط 7/5 درصد سهم بازار دارويي جهان را دارا است.
دكتر پيرعلي در مورد اين وضعيت در هند مي گويد: در هند اين وضعيت كاملا متفاوت است. به گونه اي كه در كشور از ابتداي سال 2005 قوانين جديد پتنت توليد(حق اختراع- چيزي شبيه كپي رايت) به اجرا درآمده است و از اين تاريخ، هند با ارتقاي وضعيت صنايع دارويي خود از حالت توليد بر مبناي مهندسي معكوس، پا در عرصه فعاليت هاي نوآوري گذاشته. به نظر مي رسد كه بعد از گذشت چند سال به تدريج بهاي مولكول هاي تهيه شده بر اساس مهندسي معكوس كاسته شده و رشد قيمت مواد اوليه تهيه شده بر مبناي قانون جديد پتنت در اين كشور افزايش چشمگيري پيداكند.
بازار داروهاي بيولويك
از زمان پتنت شدن اولين محصول دارويي بيولويك تا كنون 20 سال گذشته است. در كل 11 محصول بيولويك وجود دارد كه محدوديت پتنت آنها تا سال 2006 تمام خواهد شد. برخي از اين محصولات عبارتند از:  اينترفرون آلفا،  اريتروپويتين، هورمون رشد انساني، انسولين انساني، GCSF و برخي از اينترلوكين ها. باتوجه به رشد و گسترش كاربرد داروهاي بيولويك در درمان و رشد سريع بازار فروش اين محصولات، تاكنون برخي از بيولويك سازها بدون در نظر گرفتن حق مالكيت معنوي، محصول خود را در معرض فروش قرار داده اند. البته بازار بيونريك ها نيز از مقبوليت قابل قبولي برخوردار است و تا كنون فروش مناسبي را نيز داشته اند.
به نظر مي رسد كه شركت هاي نريك ساز فرآورده هاي بيولويك توانسته اند محصولاتي از قبيل پروتئين هاي اينترفرون آلفا 2-b، هورمون رشد را در اروپاي شرقي،  آفريقا و خاورميانه توليد و به فروش برسانند.
دكتر پيرعلي مي گويد: اين نوع شركت ها در كره، انگلستان،  كانادا، هلند و آلمان داراي فعاليت هستند. البته به علت آنكه تاكنون هيچ ضابطه خاصي براي هم ارزي محصولات بيولويك ارائه نشده است،  لذا در محصولات بيونريك نوع فرآيند ، بسيار با اهميت است. به طوري كه كمترين اصلاح در فرآيند ساخت سبب افت كيفيت مي شود. چرا كه شرايط با استاندارد بالا در آناليز و خالص سازي و سنجش اختصاصات براي ارائه محصول قابل رقابت بسيار ارزشمند است. با اين وجود بازار جهاني بيولويك ها در سال گذشته معادل 20 ميليارد دلار برآورد شده است. در اين ميان برخي از محصولات بيونريك مانند EPO (اريتروپويتين) با حجم فروش 3 ميليارد دلار و اينترفرون آلفا با 600 ميليون دلار از مهمترين اين اقلام بوده اند. قابل ذكر است كه توليد اغلب بيونريك ها آنچنان با سود سرشار همراه است كه غالبا توليدكنندگان آنها حاضر به ارائه تخفيف هاي سنگين هستند.
فن آوري نانو و گسترش صنايع دارويي
در حال حاضر فن آوري نانو با حجم تجارت بالغ بر 5/2 ميليارد دلار در جهان بدون اغراق جايگاه مناسبي را براي خود در بازارهاي سرمايه گذاري ايجاد كرده است.
بايد منتظر باشيم تا در سالهاي آتي سهم صنايع دارويي را از اين بازار دقيق تر برآورد كنيم. در حال حاضر هزينه ارائه و كشف يك داروي جديد به بازار مصرف بين 500 ميليون تا 5/1 ميليارد دلار تخمين زده شده است. مهمترين علت اين رقم سرسام آور، تعلل و توقف داروها در مرحله آزمايش هاي باليني و احيانا طي مطالعات بعد از ورود به بازار يا post- marketing است. به همين دليل اكثر موسسات و صنايع دارويي به دنبال يافتن راه هايي هستند تا از طريق آن داروها را به دقت به محل اصلي خود برسانند تا بيشترين اثر درماني آنها بروز كند.
دكتر پيرعلي مي گويد: مسير دارورساني از طريق ذرات نانو يكي از اين تمهيدات موجود است. در محيط زيست صنايع دارويي همچنين مسيرهاي ديگري را براي جبران كسري درآمدحاصل از سرمايه گذاري هاي خود براي مقابله با كاهش سرعت خروج داروهاي جديد در نظر گرفته اند. روي آوردن به مسيرهايي مانند ن درماني و ارائه احتمالي محصولات آن از سال 2006 به بعد، افزايش بازار فروش محصولات پروتئوميكس با رشد سالانه 6/17 درصد به حجم 8/7 ميليارد دلار و همچنين عرضه ساير داروهاي كمكي طي نام lifestyles (داروهاي تندرستي) با حجم فروش 23 ميليارد دلار در سال از جمله اينگونه تمهيدات است. به نظر مي رسد كه در سالهاي آتي گسترش حجم فروش اطلاعات از طرف شركت هاي كوچكتر به سمت صنايع بزرگتر دارويي،  انتقال جايگاه هاي توليد (sites of production) به سمت كشورهاي در حال توسعه، استفاده از فن آوري هاي نانو و استفاده از ساير دستاوردها مانند استفاده از انواع وسيله داروها (drug-devices) در درمان بيماري ها، راهكارهايي براي مقابله با ريسك پذيري سرمايه گذاري در تحقيقات دارويي باشند كه هر يك به نوعي از توسعه چشمگيري برخوردار خواهد شد.

اتاق انتظار
ايران برنده جايزه بين المللي مبارزه با دخانيات
004134.jpg
معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اين كه ايران يكي از سه كشور برنده جايزه بين المللي مبارزه با دخانيات در دنيا شده است، گفت: به جهت جمعيت جوان و قدرت خريد ايران توسط كمپاني هاي دخاني،  ايران مرواريد منطقه ارزيابي شده است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمد اسماعيل اكبري در اختتاميه روز جهاني بدون دخانيات كه در سالن اجتماعات مركز قلب تهران برگزار شد، با اعلام اين خبر اظهار كرد: مبارزه با دخانيات، مبارزه بين اهريمن و اهوراست و در حالي كه براي هر چيز مضري حداقل منافعي برشمرده مي شود ولي دخانيات سودي جز بيماري به همراه ندارد.
وي مبارزه با دخانيات را نوعي مبارزه علمي دانست و گفت: بر اساس شعار امسال سازمان جهاني بهداشت اين بار متخصصان سلامت بايد عليه سيگار لشكركشي كنند.
دكتر اكبري افزود: براساس اسناد محرمانه منتشر شده از سوي سازمان ملل و سازمان جهاني بهداشت، ايران براي شركت هاي دخاني دنيا، مرواريد منطقه شناخته شده كه به موجب آن قراردادهاي پي  در پي در حال انعقاد است.
معاون سلامت وزارت بهداشت اظهار كرد: مطابق خواست مطرح شده در اين اسناد محرمانه، لايحه لغو انحصار دخانيات به مجلس رفت ولي خوشبختانه رأي نياورد. اين در حالي است كه همچنان قراردادهاي متعدد درون بخش در حال بسته شدن است.
دكتر اكبري ادامه داد: هر جا كه بحث سيگار و شركت هاي دخاني مطرح مي شود بايد به وجود دست هاي پنهاني پشت آن يقين داشت، ولي خوشبختانه در سال 1380 پيش نويس كنوانسيون جهاني مقابله با دخانيات در شهر تهران و سال گذشته در نو به تصويب نهايي رسيد و وزير بهداشت ايران جزء يكي از سه وزير اول امضاكننده اين كنوانسيون بود.
به گزارش ايسنا، معاون سلامت وزارت بهداشت افزود: لايحه جامع مقابله با دخانيات توسط وزارت بهداشت با همكاري دست اندركاران نهادهاي غيردولتي تدوين و به دولت تقديم شد و توسط كميسيون بهداشت مجلس و دولت به تصويب رسيد و در حال حاضر به علت وجود تعيين حد و مجازات در اين لايحه در قوه قضائيه مورد بررسي است.
وي با اشاره به طرح ارائه شده از سوي نمايندگان مجلس و به تصويب رسيدن آن در شور اول اظهار كرد:  به استناد اين طرح، كنترل دخانيات در ايران نظير ساير كشورهاي دنيا قانونمند مي شود.
به گفته اكبري، لايحه الحاق كنوانسيون نو نيز به تصويب دولت و مجلس رسيده و به جهت ايراد وارده از سوي شوراي نگهبان در حال حاضر تحت بررسي است.
اطلاعيه وزارت بهداشت
004179.jpg
در پي انتشار اخبار مربوط به تهيه غذا با گوشت الاغ در رستوران هاي كشور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اطلاعيه اي صادر كرد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران، در اين اطلاعيه بنا به درخواست دفتر سلامت محيط و كار اين وزارتخانه ضمن تاكيد بر اين كه عوامل نظارتي، كنترل هاي لازم را توسط دانشگاه هاي علوم پزشكي بر مراكز تهيه و طبخ غذا و رستوران ها اعمال مي كنند، به هموطنان اعلام كرده است: كارشناسان و عوامل نظارتي باوجود اين كه تعداد امكنه اي كه لازم است مورد نظارت قرار گيرند بسيار بيشتر از نيروهاي موجود بهداشت محيط براي نظارت است، در صورت دريافت گزارشي مبني بر استفاده از گوشت الاغ در مراكز تهيه و توزيع غذا معاونت هاي بهداشتي دانشگاه ها و يا مراكز بهداشتي مناطق به صورت خارج از نوبت به مورد گزارش شده رسيدگي خواهند كرد. دفتر سلامت محيط و كار وزارت بهداشت از هموطنان خواست كه ضمن استمرار همكاري تنگاتنگ با اين وزارتخانه و دانشگاه هاي علوم پزشكي، موارد مشكوك را براي رسيدگي خارج از نوبت به مراكز بهداشتي مربوطه اعلام كنند.

خرچنگ
اميدهاي تازه اي براي درمان تومورهاي سرطاني
ابلي شن تراپي با امواج راديويي يكي از روش هاي كمتر تهاجمي براي تومورهاي سرطاني است كه در آن با استفاده از يكسري سوزن هاي ريز، تومور سرطاني را مي سوزانند يا منجمد مي كنند.طبق يافته ها، اين روش، آخرين راه درماني است كه مي شود براي بيماران دچار سرطان كبد، پيشنهاد كرد. بخصوص بيماراني كه كبد آنها قابل جراحي نيست.
در طول معالجه هاي شيمي درماني، بيماري كه مبتلا به تومور غيرقابل جراحي كبدي در نتيجه سرطان انتهاي روده بزرگ است، به طور متوسط درجه بهبودي حدود 20 ماه دارد.
دكتر پري شن، استاديار مركز سرطان شناسي از دانشگاه ويك فورست در وينستون در يك نشست علمي مي گويد: مطالعه اي طراحي كرده ايم كه نشان مي دهد، چطور ابلي شن تراپي مي تواند، زمان بهبود را كاهش دهد
او و دانشجويانش روي 150 نفر بيمار مبتلا به سرطان كبد،  آزمايش خود را انجام دادند. سرطان كبد،  در اين افراد از دست اندازي سرطان انتهاي روده بزرگشان ناشي شده بود. او توضيح مي دهد كه در سريع ترين وقت ممكن براي معالجه اين بيماران اقدام كرديم. در تعدادي از اين افراد براحتي مي شد تومورها را از طريق برداشتن طي يك عمل جراحي از بين برد، اما در مورد تومورهايي كه در رديف تومورهاي غيرقابل جراحي طبقه بندي شده اند، جراحان نمي توانستند به طوركامل بقاياي اين تومور راخارج كنند.
اين بيماران فقط با روش ابلي شن تراپي يا با تركيبي از ابلي شن تراپي و جراحي معالجه مي شوند. در مقايسه با كساني كه ابلي شن تراپي شده بودند و درجه بهبود آنها 33 ماه بود، بيماراني كه فقط جراحي شدند، درجه بهبود 39 ماه را نشان دادند و اين درجه بهبودي 13 ماه طولاني تر از كساني بود كه شيمي درماني كرده بودند (به طور متوسط در شيمي درماني، درجه بهبود بيماران 20 ماه است).
در گروه هايي كه جراحي شده بودند مدت زمان عود بيماري سرطان كبد 17 ماه بعد از عمل و در گروه هايي كه مورد ابلي شن تراپي قرار گرفته بودند همين زمان،  11 ماه بود.
اين مطالعه همچنين نشان داد كه استفاده از شيمي درماني به صورت تركيبي با جراحي يا ابلي شن تراپي، در مجموع توانسته شانس بيشتري را براي بهبود، در اختيار بيماران قراردهد.
در اين تحقيق مشخص شد كه مجموع بيماراني كه با اين روش درمان شدند،  حدود 51 درصد، شانس زنده ماندن بيشتري داشتند و طبق نتايج اين مطالعه، اثرات ابلي شن تراپي تومورهايي كه در اثر دست اندازي سرطان انتهاي روده ايجاد شده بودند و امكان جراحي كبد براي آنها وجود ندارد، مي توانند زمان طولاني تري باقي بمانند، بخصوص براي بيماراني كه دير به پزشك مراجعه كرده اند.
شن مي گويد: به هر حال براي اينكه بتوانيم در مورد اينكه كدام روش بهتر است به طور قطع قضاوت كنيم بايد بگويم، هر چند ابلي شن تراپي تومورها يك روش جايگزين خوب به جاي جراحي كبد است، اما باز هم نياز به تحقيقات و دوره هاي مطالعاتي بيشتر داريم.

يافته ها
خطر كوري ناشي از مصرف واياگرا بررسي مي شود
004164.jpg
مقام هاي بهداشتي در آمريكا سرگرم بررسي گزارش هايي از بروز درجات مختلف نابينايي در شمار معدودي از مرداني كه داروي تقويت قواي جنسي، واياگرا، مصرف مي كنند، هستند.اداره مواد غذايي و دارويي آمريكا (اف دي اي) 50 مورد عارضه چشمي را كه مي تواند در مردان مبتلا به ناراحتي قلبي يا ديابت روي دهد شناسايي كرده است.
با اين حال اف دي اي مي گويد كه هنوز هيچ شاهدي دال بر مقصر بودن واياگرا پيدا نكرده است.
از زمان عرضه واياگرا در سال 1998 تاكنون بيش از 20 ميليون مرد در سراسر جهان از آن استفاده كرده اند.
يك سخنگوي شركت فايزر، سازنده اين دارو، گفته است كه اين شركت اصلاح برچسب هاي هشداردهنده روي بسته هاي اين دارو را مد نظر قرار داده است.
دانيل واتس گفت: ما براي روزآمد كردن هشدار روي دارو به طوري كه وقوع اين موارد نادر چشمي را منعكس كند، سرگرم گفت وگو با اف دي اي هستيم.
وي گفت: كساني كه واياگرا مصرف مي كنند اغلب مبتلا به آن دسته از بيماري هايي هستند كه مي تواند باعث كوري شود.
تست ساده
در ميان 13 هزار نفري كه در آزمايش هاي كلينيكي براي امتحان اين دارو شركت جستند حتي يك مورد ناراحتي چشمي مشاهده نشده بود.
اين ناراحتي كه به نايون (NAION) موسوم است باعث تحليل سريع قواي چشم مي شود و در حادترين موارد به كوري كامل منجر خواهد شد.
دكتر هوارد پومرانز، از نويسندگان گزارشي درباره اين بيماري كه در ماه آوريل در نشريه نورو- اوپتالمولوي چاپ شد، گفت كه اين دارو از مدت ها پيش به مشكلات بينايي ارتباط داده شده بود.
وي گفت: معلوم شده بود كه برخي از كساني كه واياگرا مصرف مي كنند موقتا رنگ  ها را متفاوت از آنچه هست مي بينند، اما نايون يك بيماري خيلي جدي تر است.
دكتر پومرانز گفت كه اين مشكل به درستي درك نشده است چون اكثر مردم لازم نمي دانند به چشم پزشك خود بگويند كه واياگرا مصرف مي كنند.

|  ايرانشهر  |   تهرانشهر  |   خبرسازان   |   دخل و خرج  |   درمانگاه  |   علمي  |
|  محيط زيست  |   شهر آرا  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |