پيرمرد آكواريومي
يكي از بزرگترين آكواريوم هاي جهان به نام آكواريوم Shedd در حالي 75 سالگي تاسيس خود را در شيكاگو جشن گرفت كه همچنان ميزبان كهنسال ترين ماهي موجود در آكواريوم هاي عمومي جهان است.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس از شيكاگو، اين ماهي كه به پيرمرد آكواريومي معروف شده، نوعي ماهي شش دار استراليايي است كه هشتمين دهه زندگي خود را سپري مي كند. اين آكواريوم عمومي روز 30 مه 1930 به طور رسمي گشايش يافت و هم اكنون، افزون بر 22 هزار گونه جانور دريايي را درون خود جاي داده است. هر ساله حدود 2 ميليون نفر از اين آكواريوم ديدن مي كنند و از مشاهده شگفتي هاي زير آب لذت مي برند.
قاتل غول هاي استراليا
دو مورد از تازه ترين تحقيقات انجام شده درباره سرنوشت كيسه داران غول پيكر و منقرض شده استراليا نشانگر آن است كه اين جانوران كيسه دار به سبب تغيير شرايط اقليمي، به سوي انقراض رانده شده اند. به گزارش خبرگزاري فرانسه از سيدني، در ميان بقاياي به دست آمده از 44 گونه جانور منقرض شده در استراليا، شماري از پستانداران بزرگ جثه مشاهده مي شود به طوري كه نوعي ومبت به اندازه كرگدن، ديپروتودون و يك كانگورو بسيار بزرگ در ميان آنها وجود دارد كه به اعتقاد دانشمندان، طول قد آنان به بيش از 3 متر مي رسيده است. چنين به نظر مي رسد كه اين غول هاي
خشك زي در حدود 40 هزار سال پيش به ورطه انقراض افتاده و نابود شده اند.همچنين پوهشگران با انتشار گزارشي در نشريه دستاوردهاي آكادمي ملي علوم اعلام كردند: بعيد به نظر مي رسد كه انسان ها عامل انقراض موجود عظيم الجثه اي مانند ديپروتودون و ديگر جانوران غول پيكري بوده باشند كه روزگاري نه چندان دور، سرزمين استراليا را قلمرو خود قرار داده بودند. در اين گزارش كه نتيجه دو تحقيق جديد در آن ارائه شده است، دانشمندان تصريح كرده اند: با وجود آنكه مهاجرت انسان ها در 45 هزار سال پيش به استراليا، بر تهديدهاي موجود عليه اين جانوران افزوده است، اما بشر را نبايد عامل اصلي نابودي آنها دانست، بلكه عامل انقراض آنها را بايد در ميان الگوهاي پيچيده تري جست و جو كرد كه تغيير اقليم و شرايط آب و هوايي در صدر آنها قرار دارد. اعتقاد بر اين است كه روند كنوني تغيير اقليم نيز با ايجاد دگرگوني هاي عظيم در شرايط و ويگي هاي زيستگاه ها، در حال راندن شمار فراواني از گونه هاي زنده زمين به سوي انقراض است و بسياري از آنها حتي پيش از آنكه از منظر علمي مورد شناسايي قرار گيرند، پهنه اين سياره را براي هميشه ترك مي كنند.
شدت افسردگي در نوجوانان
به گفته يكي از روانشناسان برجسته دانشگاه اموري در آتلانتا آمريكا، ميزان افسردگي انسان ها در سنين نوجواني مي تواند تا 20 درصد بيش از اين ميزان در دوران بزرگسالي باشد.
پروفسور هامن از اين دانشگاه كه بيش از 30 سال سرگرم بررسي افسردگي رواني در ميان خانواده ها بوده است، تاكيد مي كند: اگر چه عوامل زيادي سبب افسردگي نوجوانان مي شود، اما در 60 درصد مواقع، اين عوامل موردي هستند و بزودي برطرف مي شوند.
وي مي افزايد: وضعيت در بزرگسالان اندكي متفاوت است؛ به طوري كه عوامل به وجود آورنده افسردگي آنها كمتر است، اما اين عوامل مي تواند تا مدت طولاني تري بر آنها تاثير بگذارد.
بر اساس نتايج حاصل از تحقيقات اين روانشناس كه 800 خانواده و فرزندان آنها را در 10 سال اخير به طور دقيق زير نظر گرفته است، دختران 15 تا 20 ساله، افزون بر 2 برابر بيش از پسران همسن خود دچار افسردگي مي شوند و علائم آن را به نمايش مي گذارند.
هفته سبز در اروپا
اتحاديه اروپا به مناسبت فرا رسيدن روز جهاني محيط زيست (۵ وئن) و هفته سبز 2005، كنفرانس و نمايشگاه ويه اي براي به نمايش درآوردن سياست هاي زيست محيطي اين اتحاديه برگزار مي كند و در كنار اين برنامه، 70 موسسه از كشورهاي عضو اتحاديه اروپا نيز به ارائه طرح ها و فعاليت هاي زيست محيطي خود مي پردازند.
به گزارش پايگاه اينترنتي سرويس اخبار زيست محيطي، شعارهاي ويه هفته سبز امسال در قاره اروپا كه نخستين هفته سبز پس از اجرايي شدن پروتكل كيوتو به شمار مي رود، بر جلوگيري از روند تغيير اقليم متمركز شده است. بر اساس اين گزارش، اتحاديه اروپا در بيانيه خود به مناسبت فرا رسيدن روز جهاني محيط زيست، تصريح كرده است: تغيير اقليم در حال رخ دادن است، به طوري كه ميانگين دماي جهان در طول يك قرن گذشته، تا بيش از 6/0 درجه سانتيگراد و نيز ميانگين دماي اروپا در مدت زمان ياد شده، حدود يك درجه سانتيگراد افزايش يافته است و اين روند مي تواند پيامدهاي ناگواري را به همراه آورد.
بيشتر دانشمندان اقليم شناس، متخصصان محيط زيست و بوم شناسان بر اين باورند كه بخش اعظم پديده تغيير اقليم به سبب فعاليت هاي آلاينده و مخرب بشر در جريان است و فعاليت هايي مانند انتشار گازهاي گلخانه اي بويه دي اكسيدكربن، پيوسته اين تغيير را تشديد مي كند.